Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST KLOUBŮ PRSTŮ

OBSAH

Nejlepší léky na bolest kloubů

Nelze určit nejlepší léky na bolest kloubů. Léčba je vždy individuální a záleží na druhu onemocnění. Pokud dlouhodobě trpíte bolestmi kloubů, měli byste tento stav konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ A BOLESTIVÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Dobrý den.Mám na prave ruce na prostrednim prstě z vrchu na kloubu mozol a a všimla jsem si i maleho otoku na ukazovačku a i na tom prostředníčku.Bolest při pohmatu.
M.Tomíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé a bolestivé klouby prstů na ruce

Bolest kloubů při menstruaci

Bolest kloubu při menstruace může být spojena s premenstruačním syndromem. Antikoncepce velmi účinně redukuje tyto stavy. Lze užívat Ibalgin cca 1–2dny před menstruací včetně 1. dne menstruace po 6 hodinách, mělo by to pomoci.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi BOLESTI DROBNÝCH KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Ještě jsem se chtěla zeptat,na rukou klouby zvětšeny,na revmatologii pí doktorka mi říkala,že klouby se věkem mění,všimla jsem si toho u starších lidí,ale mě je 34let a nemůžu nosit prstýnky,test na revma negativní,prsty natékají,ostrá bolest v chladu,studená voda,menší hybnost prstů děkuji za odpověd´

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti drobných kloubů

Artróza prstů

Při neléčení artrózy hrozí postupné zhoršování bolestí a snížená pohyblivost. Stav nakonec může vést ke vzniku ankylózy (srůstu mezi kostmi kloubu) a k trvalé nepohyblivosti.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Ahoj, poraďte co na bolest kolenního kloubu? Dostanu vždy 1x za 3 měsíce obstřik, ale pomůže to vždycky jen na chvíli. Potřebuju ale normálně fungovat a bolest mě dost omezuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Ahoj, mně hodně pomohlo pravidelné užívání Alavis Triple Blend. Taky jsem měla dost problémy, strašili mě i s operací a tohle opravdu zabralo.

Zdroj: diskuze Klouby

Osteofyt na ruce

Jako osteofyty se označují výrůstky. Jedná se o degenerativní změny vznikající mechanickou zátěží v průběhu života, přičemž dochází k degeneraci chrupavčitých částí kloubů. Osteofyt je kostní výrůstek vycházející z okostice (periostu). Většinou je reaktivního charakteru, například u kloubů postižených artrózou.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Diskuze

V diskuzi BOLEST CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

prosim o radu.pri tenise jsem pretahl chodidlo a ucitil silne zastipani a dal uz jen silna bolest od paty smeren k prstum.chuze nemozna uz jen po spicce codidla.mirne otekle a v miste bolesti modrina.bolest v klidu zadna, jen pri chuzi.dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Šubová.

Mamku trápí bolest polštářku na noze,vystřelující do prstů.Bolest přichází i v klidu v noci, je opravdu krutá, znemožňující spánek, trvá několik hodin, opakuje se různě, třeba po 10-14 dny.Malinko pomáhá chlazení.Na rentgenu prý nic.Může někdo poradit? Děkuji

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Bolest palce na ruce

Palec je ze všech prstů ruky vystaven největší zátěži při každodenních činnostech. Na druhou stranu po něm vyžadujeme největší pohyblivost v prostoru ze všech prstů. Má-li palec splňovat tyto nároky, je nezbytné, aby si zachoval pevnost vazů kolem kloubu a kvalitní kloubní chrupavky. Zvýšená zátěž, poranění, ale i systémové nemoci mohou způsobit úžení prostoru, kudy probíhá šlacha ohýbače palce, pak mluvíme o takzvaném lupavém prstu/palci. Bolestivý a omezený pohyb palce bývá i u řady dalších nemocí palce. S úrazem spojený bývá nejčastěji spojený takzvaný lyžařský palec či nestabilita základního kloubu (CMC kloubu) palce, která vede k rozvoji rhizarthrózy.

Zlomeniny palce zasahující do kloubů jsou vždy závažné a jsou vesměs indikovány k operačnímu řešení. Poúrazové stavy s bolestmi palce, kde je přítomna mechanická překážka, blokáda či nerovnost, je nutné většinou řešit chirurgicky. Pokud jde o artrózu, ta se řeší medikamenty, a to nesteroidními antiflogistiky.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi BOLEST PRSTU U NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

DOBRÝ DEN,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT,BOLÍ MĚ PROSTŘEDNÍ PRST U NOHY,ŽE NA NĚJ NEMOHU DOŠLÁPNOUT.ZKOUŠELA JSEM JIŽ VŠECHNO,ALE NIC MI NEPOMÁHÁ.MŮŽETE MI PORADIT CO S TÍM? DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Danuše.

Boli me prst na noze a celý červený. Když se obuji tak me to tlačí. JeCo pro to je mozne udělat Jedna se o prstenik
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Bolest prstu u nohy

Bolest kloubů v těhotenství

Bolest kloubů v těhotenství se projevuje nejčastěji bolestí kyčle, odkud může bolest zasahovat i na zadní část nohy, hlavně oblast podkolení. Někdy je to dost nepříjemné a těhotné ženy mohou mít problémy i s obyčejnou chůzí. Bolesti vznikají tlakem plodu na páteř. Doporučuje se užívání Colavitalu. Ten se dá koupit na internetu a je vhodný právě i v těhotenství, protože je přírodní – obsahuje pouze kolagen a šípkovou růži. Raději však veškeré samoléčitelské procedury konzultujte se svým gynekologem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta černá.

Měla by jsem dotaz. Našla jsem si na internetu tohle www.biomag.cz/bolest a nejsem si jistá zda by to vážně pomohlo na bolest zad. Jaký je váš názor a nemáte nějakou alternativu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů

Alobal na klouby

Alobal je vhodný i na bolest kloubů (alobal na bolest kloubů). Položte hliníkovou fólii na postižené místo a zafixujte jej obvazem či náplastí. Nechte působit celý den nebo i přes noc po dobu 10 až 12 dní. Po týdenní přestávce byste měli cítit úlevu. Pokud bolesti nepoleví, zkuste terapii zopakovat.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi NEUROPATIE NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David Golský.

Překvapil mě název kapitoly "Léčba neuropatie".
Kdo je o tomto zdravotním problému alespoň základně informován, tak ví, že neuropatie není konvenční/západní medicínou léčitelná! Lepší je nazývat věci pravými jmény, kupříkladu "Tlumení neuropatických bolestí".

Velmi všem doporučuji nejprve nastudovat vedlejší účinky (ano, zlomek z nich byl v článku zmíněn) doporučovaných chemických léků, jenž dramaticky negativně ovlivní život pacienta.
Dlužno dodat, že ne všem tyto léky pomohou, což není informace vycucaná z prstu, nýbrž je statisticky doložitelná.

Přeji všem takto postiženým zázrak uzdravení, přinejmenším v podobě zmírnění potíží/bolestí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Ňorkova.

mám nalomený palec na pravé noze který je i podle lékqře zhojený,ale bolest přetrvává
lékař opichuje kloub palce /prý je opotřebený/ ale šílená bolest přetrvává a to už 2 roky od úrazu
užívám jen běžné léky od bolesti,ale bolest přetrvává že se to někdy nedá ani vydržet
prosím poraďte co dělat od strašné bolesti palce děkuji

Zdroj: diskuze Neuropatie nohou

Bolest kloubů při kojení

Bolesti kloubů při kojení mohou být způsobeny nedostatkem vápníku a změnou životního rytmu a jiného pohybu. Kojením se ztratí jen 1–2 procenta vápníku, který se po ukončení kojení velmi rychle doplní. Na kolena zabírá například ENZYCOL 40. Pokud vás bolí celé klouby, je velmi účinný Senzycol od Maxivitalisu, jedná se o potravinový doplněk.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi LZE POUŽÍT ANOPIRIN JAKO OBLAD NA OTOKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šimon.

co použít na otok mimo octanu hlinitého.kousl mě pejsek do kloubu prstu. lze použít na obklad otoku anopirin 100mg.1rok prošlá záruka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marian.

Dobrý den,jaký obklad nebo koupel by byl vhodný na golfový loket,trápí mě už skoro rok,ortoped mi už 2krát dal opich a řekl,že to přejde,ale při zátěži to zatím pořád bolí,někdy je bolest menší a někdy větší a nato prý antibiotika nebo nějaké léky nejsou,prosím o radu

Zdroj: diskuze Lze použít anopirin jako oblad na otoky

Výrůstky na kloubech prstů ruky

Tvrdé, artrotické ztluštění distálních kloubů se označuje jako Heberdenovy uzly, podobné postižení proximálních interfalangeálních kloubů pak jako Bouchardovy uzly. Na těchto drobných kloubech prstů mohou být dále patrné i osové deformity (desaxace). Klouby rukou jsou v aktivním stadiu oteklé a bolestivé na pohmat, mohou být i lehce zarudlé. Jelikož ruka slouží jako pracovní nástroj, toto postižení se především projevuje při ručních pracích, a to nejen při těžké manuální práci, ale i při běžných denních činnostech. Těmito problémy jsou opět častěji postiženy ženy.

Léčba je převážně operativní, u postižení Bouchardovými uzly je možno odstranit výrůstky a poškozený kloub nahradit umělým implantátem.

Heberdenovy uzly

U postižení Heberdenovými uzly se provádí zpevnění kloubu, kdy se odstraňují výrůstky a upravuje se i osová deformita.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kvetak.

Enzycol mi doporučili v práci kolegové a stejně jako Vám, i mi pomohl. Připojuji se k doporučení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel HErbar.

Taky jej pravidelně užívám. Ze začátku zklamání, teď jsem však rád. Ulevilo mi to od bolesti celkem.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů diskuze

Je bulka na ruce rakovina

Bulka na ruce může mít mnoho příčin. Některé byly popsány v tomto článku. Ovšem bez odborného vyšetření nelze stanovit přesnou diagnózu. Nález bulky na ruce vyžaduje návštěvu lékaře, který určí příčinu jejího vzniku.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav procházka.

bolest kloubů a šlach chodidel - kdo ví přesný návod poraďte prosím - vím jen s doslechu - díky

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Bolest kloubů na ruce

Bolesti kloubů ruky mohou mít řadu příčin. Nejčastější příčinou postižení kloubů je revma, kdy pacient mívá obvykle bolesti na více prstech ruky. Další, poměrně častou příčinou bolestí kloubů ruky je artrotické postižení základního kloubu palce neboli rhizartróza (postihující především ženy ve středním a vyšším věku) a poúrazové stavy. Bolest kloubů ruky je vyvolána v drtivé většině případů opotřebováním chrupavky kloubu, kdy při pohybu dochází k přímému kontaktu s obnaženou kostí, která je u zdravého kloubu kryta chrupavkou. Bolest kloubu může vyvolat i nestabilita kloubu, tedy nedostatečně pevné vazivo kolem kloubu. Bolestivost kloubu má vliv na oslabení svalové síly úchopu ruky. Destrukce kloubu a ztuhlost kolem kloubních struktur způsobí omezení pohybu či ztuhlost kloubu. Méně častou příčinou bolesti prstů ruky je i Glomus tumor.

Léčba vždy vychází ze zdroje bolestí. Stupeň opotřebení chrupavky kloubu, rozsah pohybu, nestabilita kloubu a míra bolesti ruky je rozhodující při výběru způsobu léčby, zda bude konzervativní, či chirurgická. Obecně lze říci, že bolestivý kloub, který je již bez chrupavky, nelze uvést do původního stavu a jsou možné jen paliativní operační výkony (= výkony, které nevedou k vyléčení, ale zmenšují obtíže pacienta), jako jsou znehybnění kloubu, implantace kloubní náhrady či vložení pevnější tkáně do zničeného kloubu, která vytváří jakýsi nárazník. Pokud je zdrojem bolestí mechanický problém, tedy nerovnost kloubu, zánik chrupavek, nestabilita a podobně, pak léky podávané perorálně, lokálně či aplikované do kloubu mají jen omezený význam. Pouze zpomalují další zhoršování stavu, ale neléčí! V případech, kdy bolestivý kloub není výrazně postižen a pacient přichází včas, je jednodušší nalézt a pokud možno ovlivnit příčinu bolestí.

Zdroj: Bolest kloubů

Bolest kloubů po porodu

Bolesti kloubů po porodu jsou ve většině případů vyvolány otokem. Po opadnutí otoku většinou tyto potíže odezní. Bohužel u některých žen hormonální změny spojené s těhotenstvím a mateřstvím mohou spustit i jiná onemocnění, například revmatickou artropatii. Zde může pomoci Condrosulf, což je výživa pro klouby a volně prodejný potravinový doplněk. Důležitá je vyvážená strava bohatá na vápník, to znamená dostatek masa, sýrů a vlákniny.

Zdroj: Bolest kloubů

Příznaky artrózy

Artróza postihuje nejen velké nosné klouby, ale i další menší klouby. Artróza prstů na ruce je diagnostikována častěji u žen. Příčiny primární artrózy, respektive osteoartrózy jsou neznámé. Za hlavní faktor se však považuje stáří vzhledem k všeobecně větší četnosti u vyšších věkových skupin. V generaci padesátníků je artrózou/osteoartrózou postiženo 80 % obyvatelstva. Sedmdesátníci a starší trpí osteoartrózou ve více než 90 %. První osteoartrotické změny lze však zjistit již kolem 20. roku věku. Dále hrají významnou úlohu vlivy genetické, endokrinní, mechanické, dále kvalita výživy a zánět. Rozlišují se tyto artrózy u klubů prstů:

  • nodální osteoartróza – osteoartróza kloubů prstů rukou,
  • Heberdenova artróza – artróza koncových kloubů rukou,
  • Bouchardova artróza – artróza středních kloubů prstů,
  • rizartróza – osteoartróza sedlovitého kloubu palce ruky.

Artróza, respektive osteoartróza je kloubní onemocnění, při němž dochází k poruše obnovy kloubní chrupavky a v návaznosti na ní, také ke změnám kosti a přilehlých měkkých tkání. Mezi příznaky artrózy patří citlivost na změnu tlaku a teploty, ztuhlost před rozhýbáním, oteklý kloub, výrůstky na kloubech ruky a další příznaky.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Bolesti kloubů na ruce

Bolesti a otoky kloubů způsobují zpravidla větší či menší omezení jejich funkce. Tyto nepříjemné projevy jsou tedy obvykle důvodem k návštěvě lékaře. Ten stanovuje postup se zaměřením na zjištění příčiny příznaků a stanovuje diagnózu podle anamnézy, klinického vyšetření a rentgenových snímků. Mimochodem také využívá laboratorních vyšetření z krve, aby byl schopen odlišit zánětlivé a nezánětlivé onemocnění.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Bolest kyčle od páteře

Bolest kyčle od páteře může souviset s onemocněním páteře, ale i kyčle. Stává se, že se odlehčuje bolavá končetina a tím se zhorší naopak bolest v jiném místě nebo kloubu. Příčina je tedy mechanická, způsobená nerovnoměrným zatížením.

Zdroj: Bolavé kyčle

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP