Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST KOLENA BABSKÉ RADY

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ZELENINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Medřický.

Prosím o sdělení, zda mohu používat mast z konopí na bolest kolena, užívám-li Warfarin. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravky aplikované na kůži nijak neovlivňují účinky Warfarinu. Klidně tuto mast můžete používat dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST VNITŘNÍ STRANY STEHNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Netahá mě to od kolena, ale od rozkroku. (asi prvních 20cm směrem ke kolenu)
Omlouvám se za špatné upřesnění.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pak by to mohl být krejčový sval (musculus sartorius). Jak postupovat s jeho rekonvalescencí je vidět na těchto videích: m.youtube.com/result…

Zdroj: diskuze Bolest vnitřní strany stehna

Česnek na bolest zubu

Česnek je všemocný lék s protizánětlivými a antibiotickými účinky. Proto česnek buď žvýkejte, jen tak samotný stroužek, nebo si prolisovaný česnek dejte do čaje s medem a popíjejte. Účinek má stejný, ale možná trochu zmírní česnekové aroma.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem PRÁCE PO NATRŽENÉM MENISKU KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den,chci se zeptat zda po natrženém menisku,mužu pracovat ve stoje nebo zda je lepší práce střídava-ve stoje a v sedě,nebo jen sedavé zaměstnání.Je mi 56 let.
Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při natrženém menisku je třeba se vyhnout činnostem, které zhoršují bolest kolena, zejména jakékoli činnosti, které způsobují kroucení nebo otáčení kolena. Pokud je vaše bolest silná, používání berlí může snížit tlak na koleno a podpořit hojení. Co se týče práce ve stoji nebo v sedě, není to pro toto zranění podstatné a volba pozice bude záviset na vašich subjektivních pocitech. Zůstaňte aktivní, v pohybu a také v kontaktu se svým ortopedem, který dohlédne na správné zhojení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Práce po natrženém menisku kolena

Hřebíček na bolest zubů

Hřebíček obsahuje znecitlivující látky. Můžete jej použít ve formě oleje, rozdrcený nebo celé koření jednoduše rozkousat. Koření se také uvádí jako příznivá prevence proti parodontóze a zubnímu kazu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem APETIT BABSKÉ RADY NA BOLEST KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Adámková.

Dobrý den.Slyšela jsem v Apetitu mazání z hořčičného/mletého/semínka na bolest kolene,ale zaslechla jsem už konec.Může mi prosím někdo zopakovat recept? Děkuji,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jsou zde dvě možnosti, jak použít hořčičné semínko:

Proti bolesti kloubů: Nejúčinnějším způsobem, jak používat hořčičné semena, je vytvořit malý plátěný sáček naplněný těmito semeny a přidat ho do teplé vody. Pak se můžete buď namočit celá ve vaně naplněné touto vodou nebo namočit jen své bolavé klouby.

Pro zmírnění otoku: Pomocí pár kapek vody vytvořte jemnou pastou z mleté hořčice. Tuto pastu pak použijte na postiženou oblast a nechte působit 20 - 30 minut. Pro přirozené zmírnění otoku je třeba nátěr opakovat dvakrát denně.

Zdroj: diskuze Apetit babské rady na bolest kolena

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt je další populární lék na léčbu bolesti zubů, protože pomáhá znecitlivět bolest. Vanilka má navíc uklidňující účinek. Ponořte vatovou tyčinku do vanilkového extraktu a aplikujte na postiženou oblast. Provádějte několikrát denně, dokud neucítíte úlevu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Diskuze

V diskuzi PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Drnovcová.

Dobrý den, mám dotaz týkající se léku Pradax a to zdá mi může můj ortoped aplikovat injekci mezokain na bolest do kolena. Při warfarinu to možné nebylo. Děkuji předem za odpověď a přeji pěkný den. Jiřina Drnovcová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pradaxa - nežádoucí účinky

Bolest uší

Bolest uší může být trvalá nebo s měnící se intenzitou. Je možné její zhoršování v určitých situacích, při konkrétních polohách hlavy, pohybech nebo při tahu za boltec. Bolest může být provázena svěděním či výtokem z ucha. Objevuje se též zalehnutí, snížení sluchu, v některých případech též horečka. Ušní výtok mívá různé podoby, z ucha může vytékat krvavá, hnisavá či čirá tekutina.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi BERU ALAVIS PRO KONĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pěkný večer ,beru alavis pro koně a kolena mě už nebolí,ale na rukou mám výrůstky a někdy mě přepadne velká. bolest až se to nedá vydžet je to jen pár vteřin.Asi ho přestanu brat.Beru tu malou lžičku.Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nadin.

Ahoj , mám to samé ,
te'd mám obavy , zda to není z užívání Alavisu pro koně , beru ho zhruba jeden rok a na pravé ruce se mi udělaly vyrustky a zvětšily klouby na ruce . Také prostřední prst se mi zkřivil . Co se tyče bolesti kyčelního kloubu , ty mi odezněly .
Před Alavisem jsem užívala Hyalfin a na prstech nebylo nic patrné

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Taiči

Při použití techniky taiči (tchaj-ťi; tai-či) je důležité uvolnění svalů. Důležité je mít uvolněné svaly pokud možno všude. Speciální cviky na kolena pomáhají uvolnit veškeré nežádoucí napětí v těle.

Váha by měla být rozložena mezi středy chodidel a horní části stehen, jinými slovy, měl by být vyvíjen co nejmenší tlak na kolena. Pravidelné cvičení taiči pomůže předcházet bolestem zad, krční páteře, kloubů a jiných částí těla. Zkušený a odborný instruktor dokáže posoudit váš správný postoj při cvičení a tím předejít velmi vážným zdravotním problémům. Špatný postoj a nepřesné provádění cviků mohou způsobit nejen bolesti zad, krční páteře a kloubů, ale i další nepříjemné vedlejší účinky. Taiči je zde proto, abychom si tělo šetřili, a ne abychom si ničili záda, kolena či kyčle. Není třeba užívat různé léky na bolest, stačí provádět účinná cvičení. Taiči obsahuje poměrně snadné a pomalé pohyby, které zvládne takřka každý. Složitě vypadající cviky, které se začínají cvičit od nejjednodušších forem postupně až po ty složitější, se díky tréninku snadno naučí a zdokonalí.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi JAK SE LÉČÍ UCPANÁ KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mám ucpanou krkavici na 50 % dle kardiologa. Řeší to podáváním Ezetrolu a Godasalu. Poslední dobou mne brní obě nohy od palce až po kolena, zvláště v noci mne bolest budí. Myslíte, že je postup lékaře správný ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se léčí ucpaná krkavice

Cibule

Cibule má antiseptické a antimikrobiální vlastnosti, které dovedou zmírnit bolest zubů tím, že zabijí bakterie a zmírní nebo zastaví infekci. Při prvním náznaku bolesti zubů žvýkejte několik minut syrovou cibuli. Pokud už nejste schopni ani žvýkat, pak vložte kousek cibule přímo na špatný zub nebo dáseň a nechte působit.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Diskuze

V diskuzi OPERACE KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ales.

Dobrý den.zitra nastupuji na operaci kolena.vadi ze jsem nachlazeny,mel bych byt v celkove narkoze diky za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Hrdlička.

Jsem 6 týdnů po výměně levého kolenního kloubu .
Podle posledního RTG je vše OK.
Vyskytl se mi problém: při chůzi se mi v koleně ozývá poměrně silné klepaní při každém kroku. Nejsem si jistý proč ?
Mám obavu, jestli se mi něco neuvolnilo a t.d.

Pan doktor (můj operatér mne ujistil, že je vše v pořádku)
Muže mi prosím někdo sdělit podobnou zkušenost ?

Děkuji Hrdlička

Zdroj: diskuze Operace kolena

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem KDY ZABERE INJEKCE KYSELINY HYALURONOVE DO KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Prosím kdy se projeví účinek injekce kyseliny hyaluronové do kolene? Byla jsem na této injekci před 14 dny
a zatím občas cítím při chůzi píchání v koleni a bolest lýtkového nebo i stehenního svalu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plný účinek injekce kyseliny hyaluronové se projeví do 4 týdnů a trvá minimálně 100 dní, obvykle 400 dní. Ovšem jedna injekce nestačí, musí se aplikovat opakovaně po dobu 6 až 12 měsíců. Také je důležité vedět, že fungují lépe u mladších pacientů s méně pokročilou artritidou. Navíc u starších pacientů s pokročilejšími chorobami je méně pravděpodobné, že pocítí úlevu od bolesti. Je to proto, že injekce gelu kyseliny hyaluronové působí jako lubrikant, takže kloub funguje plynuleji, tím se zmírňuje zánět kloubů, bolest a otoky, ale neregeneruje se kloubní chrupavka.
Výsledný efekt je také ovlivněn způsobem aplikace. Gelová injekce by měla být provedena pod ultrazvukem. Ultrazvuk zajišťuje injekci kyseliny hyaluronové do kloubu a ne mimo kloub. Pokud se vstříkne kyselina hyaluronová do měkkých tkání, existuje možnost, že se u vás objeví silná bolest a otok. Injekce kyseliny hyaluronové provedená ultrazvukem má mnohem lepší účinek než injekce naslepo (bez ultrazvuku).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy zabere injekce kyseliny hyaluronove do kolena

Bolestivá menstruace – babské rady

Rady na menstruační bolesti. Nahřátý termofor položený na podbřišku nebo pod křížovou krajinou dokáže udělat hotové zázraky. Nechte ho 30 minut působit a v této době si můžete dopřát i příjemnou relaxaci. Relaxace je výtečnou terapií pro ženy s menstruačními potížemi, protože vyvolává uvolnění, uklidňuje a ztišuje mysl. Relaxace vytváří stav mysli, který je léčivý, zmírňuje nervozitu a úzkost, a tak ulevuje při menstruačních potížích, které jsou často vnímány daleko silněji právě kvůli takovýmto emocím. Možná i zjistíte, že pravidelná relaxace nejenom pomáhá přemoci vaše menstruační potíže, ale že také mění váš postoj k životu.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK PĚSTOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Schneider.

Bohužel nikam teď jet nemohu i když bych rád. Jsem po operaci kolena mám totální endoprotézu kolena. Zítra to bude 6 týdnů od operace.

František Schneider

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie Svobodová.

Dobry večer,

Moje nabídka stále platí. Po Vánocích se kdo bude mít zájem domluvit, někde se sejdeme a odnoze vám dám.

Přeji krásné svátky všem.

Zajemci pište na l.svobo@seznam.cz

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Voňavá masáž při křečích v podbřišku

Ingredience: 2 lžíce mandlového oleje, 2 kapky 100% přírodního éterického oleje Neroli, 2 kapky éterického oleje z borovice

Postup: Přísady smícháme a vzniklou směs si jemnými krouživými pohyby vmasírováváme do oblasti podbřišku. Potom si ještě můžeme dopřát půlhodinovou relaxaci.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Zklidňující sedací koupel

Ingredience: 2 lžíce mořské soli, 2 kapky 100% přírodního éterického oleje z levandule, 2 kapky éterického oleje Neroli

Postup: Přísady smícháme a přidáme do teplé vody v nádobě. Sedací koupel by měla trvat přibližně 10 minut. Opakujeme dle potřeby 1–2× denně.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Křenový obklad dokonale prohřeje podbřišek

Ingredience: 3 lžíce nastrouhaného kořene křenu, 3 lžíce vody, lněná utěrka

Postup: Křen smícháme s vodou, hotovou směs zabalíme do utěrky a přiložíme na podbřišek. Vše necháme 30 minut působit.

Všechny výše uvedené léčebné postupy můžete provádět souběžně.

Zdroj: Babské rady na bolest břicha při menstruaci

Listy guave

Čerstvé listy guave umí mistrovsky zmírnit bolest zubů, a to díky svým protizánětlivým, analgetickým a antimikrobiálním vlastnostem. Stačí žvýkat jeden až dva listy guave tak, aby se šťáva z nich dostala na postižený zub. Stejně působí i syrové listy špenátu. Jinou možností je svařit 4–5 listů guave v horké vodě. Roztok nechte zchladnout na pokojovou teplotu, přidejte do něj trochu soli a používejte jako ústní vodu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Upozornění

Pokud se spolu s bolestí objeví i nevolnost, horečka a také začne z ucha vytékat hnis, pokusme se lékaře vyhledat co nejrychleji. V tomto případě domácí způsoby léčby mohou při troše neobratnosti později vyvolat další problémy. Zmírněním některých příznaků oddálíme léčbu skutečných příčin, které se stejně nejpravděpodobněji nevyhneme.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Pepř a sůl

Směs soli a pepře může být velmi užitečná, když zub začíná být citlivým. Obě složky mají antibakteriální, protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Stačí smíchat stejné množství pepře s kuchyňskou solí a několika kapkami vody, aby vznikla konzistentní pasta. Pastu naneste přímo na postižený zub a nechte chvíli působit. Provádějte několikrát denně po dobu několika dní.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP