Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLESTI RUKOU PO OPERACI KARPALU

OBSAH

Příznaky

Mezi příznaky patří oslabená citlivost, mravenčení, pálení, trnutí a bolesti prstů rukou, které často bolí i v klidovém stavu. Postižení uvádějí, že největší bolest pociťují v noci. Syndrom lze klinicky diagnostikovat například studií nervového vedení či metodou EMG.

Zdroj: Karpály na rukou

Diskuze

V diskuzi MŮŽE TO SOUVISET S KARPÁLY PO OPERACI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Brudná.

Dobrý den,jsem po operaci karp.tunelů obou rukou.Pravá 9/15,levá 2/16.Nemohu pořádně ohýbat prsty v pěst,na zápěstích mi narůstají hrboly(prý gagliony),bolí mě lokty a taky otékají.Někdy mě bolí ruce tak,že nevím,kde bych je strčila,nejhůř v noci.Před operaci karpálů jsem jen celá brněla,ale hrboly ani takové bolesti jsem vůbec neměla. Mám přiznanou nemoc z povolání. Je možné,že mé problémy pořád souvisí s KT nebo to je zánět šlach,nebo něco jiného? Vyráběla jsem auta a teď jsem prodavačka.Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Může to souviset s karpály po operaci?

Cviky

Cviky na karpální tunel a cviky na zápěstí vám pomohou zbavit se bolestí a uvolnit postiženou oblast. Zde můžete vidět jednotlivá cvičení.

Zdroj: Karpály na rukou

Diskuze

V diskuzi KARPÁLY LÉČBA - HOMEOPATIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Jandák.

Před cca třemi léty mi bylo diagnostikováno elektro vyšetřením ,,karpálů" na rukou. Těžké a středně těžké poškození.
V noci jsem nespal, nákupní taška mi vypadávala z rukou.
Dostal jsem doporučení na operační centrum, domluvit si termín operací.
Nejdříve jsem ale zkusil homeopatický lék ,, Actaea spicáta" s ředěním 9, dávkováno 3x denně po 5 tbl. Ředění je individuální, mě tohle sedlo hned.
Do týdne jsem spal, do druhého odezněly větší bolesti. Pak jsem snižoval dávky a do dvou měsíců jsem o karpálech už nevěděl.
Nemusí to fungovat každému, ale proč to nejdříve nezkusit?!
Kdokoli můžete napsat, odpovím. MJ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana.

Kde se da koupit homeopatycky lek dekuji za odpoved R .Mala

Zdroj: diskuze Karpály léčba - homeopatie

Bolesti po operaci žlučníku

Jsou shodné jako po jiné operaci a odezní. Mějte na paměti, že operovaná oblast není po měsíci ještě zcela úplně zhojena (rány jsou srostlé, ale úplná regenerace operované tkáně trvá minimálně 6 týdnů). Pokud by bolesti přetrvávaly, případně kdyby se přidružily další obtíže (teploty, průjem a podobně), informujte o tom lékaře. Obvykle je nález v normě a bolesti způsobuje něco jako přecitlivělost žlučových cest; zkrátka někdy se i po vynětí žlučníku bolesti nepřestávají objevovat, i když už nemají žádnou ovlivnitelnou příčinu, ale bolesti mohou být výjimečně způsobeny i zánětem nebo srůsty a podobně.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Poradna

V naší poradně s názvem MRAVENČENÍ A NECITLIVOST RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Havlikova.

Dobrý den,mám letitý problém brnění pravé ruky. EMG vyhodnotilo počátek špatných karpalů,na operaci to prý neni.Velice tim trpím, nemohu jezdit na kole,ráno vyčistit zuby nebo vyfenovat vlasy je pro mě obtížné,omezuje me to i v práci, kde držím neustále jehlu a nůžky. Nevím co dělat. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste změnit neurologa. Více hlav více informací.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost ruky

Lázně po operaci páteře

Léčebný program po operaci páteře má za následek zmírnit bolesti intenzivní rehabilitací za použití měkkých a mobilizačních technik a s podporou přírodních léčivých zdrojů. Léčebné lázně Bohdaneč slouží k léčbě pohybového aparátu s orientací na zánětlivá revmatologická onemocnění, artrózu, vertebrogenní syndromy, Bechtěrevovu nemoc. Zajišťují léčbu dlouhodobých potíží, předoperačních i pooperačních stavů a poúrazovou rehabilitaci. Velmi dobrého jména dosáhly v oblasti rehabilitace po operaci páteře.

Zdroj: Lázně po operaci

Diskuze

V diskuzi KDYZ I PO OPERACI KARPALU JE NERV TĚŽCE POSTIŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den jsem po operaci karpalu jeden nerv byl středně postižen a druhý těžce. Po 3 měsících po kontrolnim EMG je nerv co byl středně lehce a ten druhý je pořád těžce postižen. Paní doktorka řekla, že už se to operovat nedá, že to chce čas ,ale nevím. Nemá stím někdo zkušenost prosím. Děkuju J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kdyz i po operaci karpalu je nerv těžce postižen

Průjem po operaci žlučníku

Většina operovaných se po odstranění žlučníku nesetká s trávicími obtížemi – případný lehký průjem obvykle časem přejde. Vrátit se může po přejedení či tučném jídle. Sami brzy vypozorujete, jak můžete či nemůžete svůj zažívací trakt zatěžovat. Také plynatost je dalším nepříjemným projevem po operaci. Dbejte na zdravou stravu, užívejte vlákninu, zakysané mléčné výrobky, probiotika eventuálně existují preparáty, které někdy mohou přinést výraznou úlevu od plynatosti (jako je Espumisan). Samozřejmě pokud by se stav nějak výrazně změnil (bolesti byly horší, začala teplota, průjem a jiné), vyhledejte lékaře. Útěchou je, že většina těchto obtíží po operaci po pár měsících mizí.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ A BOLEST V RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária.

Dobrý den trpím bolestma obou rukou hlavne cítím hrozný pálení v dlaních je mi 48 let celý život dělám hodně náročnou práci na ruce,takže mne ruce vlastne boleli pořád ale říkala jsem si mají mně proč bolet ale ted jsem už musela začít marodit proto že s těma rukama jsem v práci k ničemu,bolesti pálení stuhlost a odtoky to je muj problem,vyšetření magnetická rezonance mosku a krční páteře je v pořádku,vyšetření karpálů je taky v pořádku beru prášky na prokrvení a rehabilitaci na ruce výřivku nic nepomáha na opak je to pořád horší.Nevím jestli to má neco společnýho ale už mně pálí bolí a mravenčí i v oblasti kyčlí a chodidla....od malička trpím na syndrom neklidných noh.Poradte prosím co mám dělat zatím se léčím u neurologa i u ortopéda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri.

Uz3 me palelo v prave ruce jak kdyby mě rezaly žily zevnitř ziletkou co to znamená?

Zdroj: diskuze Pálení a bolest v rukou

Káva po operaci žlučníku

Pokud jste po operaci žlučníku v pořádku, není problém, že byste nemohli pít kávu (slabší, instantní). U všeho je ovšem nutné dodržet rozumnou míru. Po operaci žlučníku je nutné se vyhnout ostrým a kořeněným jídlům a tučným pokrmům a silné kávě (někdy se uvádějí i ořechy, ale pokud jich nesníte misku, není nutné se znepokojovat).

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi ZMENA PRACE PO OPERACI KARP.TUNELU NA OBOU RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Dobry den jsem po operaci Karl.tunelu na obou rukou a pracuji na interním oddělení u ležících pacientů kde prace je na zátěž rukou enormní mužů tuto práci nadále vykonávat?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zmena prace po operaci karp.tunelu na obou rukou

Co jsem se naučil z tohoto čtení?

V tomto článku jste se dozvěděli o operaci rakoviny prostaty, takže nyní budete vědět, co očekávat před, během a po ukončení léčby. Dozvěděli jste se:

  • Co je to operace rakoviny prostaty.
  • Jak se připravit na operaci rakoviny prostaty.
  • Jaké potraviny jíst, aby vaše tělo bylo zdravější a silnější před operací.
  • Co byste měli udělat před nástupem do nemocnice.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi VNITŘNÍ PÁSOVÝ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanča.

S politováním musím konstatovat, že vnitřní pásový opar, který mě postihl, nepoznal nikdo na pohotovosti, kterou jsem navštívila v bolestech tři dny po sobě. Ačkoliv jsem si "stěžovala" na velké bolesti od oblasti levého bedra směrem do pupku, citlivost kůže v celé šířce s pocitem pálivé až řezavé bolesti....prostě na kůži není nic viditelného! Až potřech dnech diagnostikoval obvodní lékař pásový opar vnitřní. Na kůži se mi vytvořil po třech dnech pouze flíček velikosti koruny, červený, ale za to velmi bolestivý a z něho bolest vyzařovala po celé délce výše popsané oblasti.Lékař nasadil Herpesin tbl a hlavně léky proti urputné bolesti Novalgin, Panadol extra a Milgama injekce. Nemoc trvá téměř měsíc a stále přetrvávají bolesti / již při analgetické léčbě/ jsou únosnější. Kbyby nemoc byla objevena včasněji, možná bych tolik netrpěla.Hlavně jsem byla vyšetřena na úplně něco jiného a odlišného.
Jak asi tato zrádná nemoc s bolestmi bude trvat dlouho?Lze již nyní chodit do sauny, vířivky nebo bazénu?Nebo je nutné více odpočívat?
Hanča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanča.

Když více s tou rukou pracuji tak večer mám větší bolesti,asi to chce klid.

Zdroj: diskuze Vnitřní pásový opar

Lékařské testy a vyšetření

Před operaci rakoviny prostaty, bude vyžadováno kompletní předoperační vyšetření. Pomocí krevních testů a x-paprsků se lékaři ujistí, že jste na operaci prostaty připraveni. Váš lékař bude s vámi mluvit o možném dárcovství krve. Krev, kterou darujete před operací, bude uložena a může pak později být použita při vaší operaci anebo i po ní, pokud ji budete potřebovat. Jde o takzvanou autotransfuzi krve. Rozhodnete-li se pro autotransfuzi, tak vaše krev může být použita nejdéle do dvou týdnů od odběru.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKANI ŽILEK NEBO CÉV NA RUKOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Od určite doby mi praskaji asi žilky na rukou. Krev se mi rozlije pod kůží. Trvá dobu než to zmizí. Je mi 62, beru antidepresiva, obcas leky od bolesti a Metypred 1/2 mg ob den na artritidu. Krev mam vyšetřenou. Dekuji za laskavou odpověď, co na to užívat. Jiřina
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste volně prodejný Ascorutin. Ten zesiluje žilní stěnu a omezuje prosakování krve z vlásečnic. Rovněž i pravidelný intenzívní pohyb, při kterém se spotíte a zadýcháte, posílí vaše cévy a ty pak nebudou tolik propouštět krev do podkoží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Alkohol po operaci žlučníku

Bezprostředně po operaci žlučníku by se alkohol neměl konzumovat. Z dlouhodobějšího hlediska to, že nemáte žlučník, by nemělo mít na pití alkoholu žádný vliv. Alkohol dlouhodobě a ve velkém množství ničí především játra. Takže nějaké pivo či víno, pokud netrpíte jaterním onemocněním či neužíváte trvale léky, neuškodí.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Diskuze

V diskuzi BOLESTI RUKOU A ZÁPĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
já sem také trpěla bolestí v pravém zápěstí, že jsem nakonec neudržela ani hrnek..a nakonec jsem to měla od krční páteře..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti rukou a zápěstí

Proč bolí břicho a měchýř po operaci prostaty?

V případě, že byla vaše operace vedena klasickým řezem v podbřišku, tak je možné, že vaše bolesti souvisejí spíše s poraněním břišních svalů a svalů svěrače močové trubice. Prostata navazuje na svěrač močového měchýře a její odstranění se projeví právě bolestivostí svěrače v době rekonvalescence. Osmý den po operaci prostaty tyto svaly ještě nejsou zcela zahojené, a proto se na břiše ozývají bolestí téměř při každém pohybu a zejména při chůzi. Svaly na svěrači pak bolí při uzavírání močového měchýře tím víc, čím více je v něm moči, přesně, jak to popisujete. V klidu a vleže by bolesti břicha i měchýře měly ustat. Pomoci by v tomto případě také mohlo suché ledování oblasti kolem jizvy v poloze vleže na zádech. Bolesti močového svěrače můžete tlumit pomocí některého volně prodejného analgetika – léky proti bolesti. Kdyby se i v klidu a delší dobu po vymočení objevovaly náhlé křeče, nebo návaly prudké bolesti anebo docházelo k tepající bolesti, tak je třeba neprodleně navštívit svého urologa a nechat se jím vyšetřit. Totéž platí i pro situaci, kdyby tělesná teplota přesáhla 38,5*C. Mírně zvýšená teplota po operaci prostaty souvisí s hojením vaší rány. Až půjdete na vytažení stehů, tak ošetřovatelce řekněte o svých pocitech.

Zdroj: Bolest břicha po operaci prostaty

Diskuze

V diskuzi KDY SE JDE DOMŮ PO OPERACI BEDERNÍ PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivanka Dušková.

Dobrý den, po mnoha letech bolestí bederní páteře jsem byla na MR - výsledek je zúžení páteřního kanálu a doporučení na operaci. Protože už je mi 75 let, zvažuji zda operace, nebo dále trpět bolesti. Chci vědět pravděpodobnou dobu hospitalizace, stav po operaci v domácím prostředí(je-li nutná pomoc druhé osoby)a průměrná doba rehabilitace, než se budu moci zapojit do normální domácí činnosti. Můžete mi, prosím dát k mým dotazům nějaké informace?
Předem děkuji I. Dušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Mám to samé domu se jde šestý den po operaci příšerně bolesti které trvali tři dny kapacky nezabrali ještě dva roky po operaci jsem z toho měla trauma

Zdroj: diskuze Kdy se jde domů po operaci bederní páteře

Antibiotika po operaci prostaty

Po operaci jste dostal Cotrimoxazol, který určitě pravidelně stále ještě osmý den užíváte. Cotrimoxazol jsou antibiotika a mají zabránit jednak zánětu močového měchýře a také močové trubice. Takže pokud Cotrimoxazol skutečně od operace správně užíváte, je u vás výskyt zánětu močových cest vyloučen.

Zdroj: Bolest břicha po operaci prostaty

Lázně po operaci dělohy

Komplexní lázeňskou léčbu po operaci dělohy lze poskytnout do 12 měsíců od operace, a to po operacích, které byly komplikované nebo s komplikovaným průběhem, a dále u žen do 30 let po břišních operacích se vztahem ke krajině malé pánve. Pokud je pacientka starší 30 let a průběh operace nebyl komplikovaný, není jistota, že pacientka lázně dostane. Pacientky po operaci dělohy mohou požádat gynekologa o návrh na lázeňskou péči, tu pak posoudí revizní lékař pojišťovny.

Zdroj: Lázně po operaci

Co je operace rakoviny prostaty?

Při operaci rakoviny prostaty chirurg odstraní celou žlázu prostaty. Název této operace je radikální prostatektomie. Tato operace se provádí v případě, když si lékař myslí, že rakovina prostaty se nerozšířila do dalších částí těla.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Rekonvalescence po operaci žlučníku

Samotný zákrok je lehký a riziko komplikací pro pacienta malé. Hojení trvá o něco déle po otevřené operaci, ale možnost návratu k běžným činnostem lze očekávat během pár dnů, úplné uzdravení pak v řádu týdnů. Doporučuje se konzumovat zdravou stravu, omezit smažená jídla, tučná masa, sýry a sladkosti, to však platí nejen pro lidi po cholecystektomii, ale i pro všechny, kteří se ještě mohou pyšnit vlastním žlučníkem.

Zdroj: Jídelníček po operaci žlučníku

Samoléčba po operaci prostaty

Ve vašem případě byste se měl nyní krátkodobě vyvarovat kyselé stravě a kyselým nápojům, které mohou negativně ovlivnit účinky antibiotik Cotrimoxazol. Raději se nezkoušejte amatérsky léčit experimenty s bylinkami. V době rekonvalescence po operaci prostaty není třeba používat žádné bylinky. Raději podpořte svou stravu o hodnotné bílkoviny a pomalé sacharidy, aby mělo tělo dostatek energie a stavebních hmot na opravu operací poškozené tkáně. Také často pijte pramenitou vodu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: Bolest břicha po operaci prostaty

Léčba parestézie

Na tlumení pocitů mravenčení a bolesti od nervů jsou vhodná analgetika (například Tramadol – Tramal), protizánětlivá antirevmatika, některá antidepresiva, hydantoiny, léky na epilepsii a také některé léky na poruchy srdečního rytmu (Mexiletin). K tlumení mravenčení u cukrovky se dále používá kyselina thioktová (Thioctacid).

Zdroj: Mravenčení a necitlivost rukou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP