Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BORAX MYDLO

OBSAH

Borax jako hnojivo

Borax neboli tetraboritan sodný obsahuje stopový prvek bor, který je obecně důležitý pro výživu rostlin. Boraxem se hnojí do půdy i postřikem na list. Borax se užívá na jaře na začátku kvetení – asi 0,5%, neboť zvyšuje odolnost květu před zmrznutím. Další možné použití je i na podzim po opadu listů.

Zdroj: Borax

Diskuze

V diskuzi JAKÉ PH MÁ MÝDLO S JELENEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Benediktová.

Jaké PH obsahuje mýdlo s jelenem a jaké PH obsahuje mýdlo, které si vytvořím a to je soda a mýdlo s jelenem. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaké ph má mýdlo s jelenem

Použití boraxu

Své využití nachází borax v chemickém a potravinářském průmyslu, sklářství, papírenství, v zemědělství jako hnojivo a při kovářském svařování a tvrdém pájení jako tavidlo. Pro tyto účely je též připravován uměle. Ve zdravotnictví se používá borax v podobě bílého prášku, který je bez zápachu a je rozpustný ve vodě. Je používán jako kloktadlo při infekcích dutiny ústní (například afty, angíny).

Zdroj: Borax

Diskuze

V diskuzi BORAX N A TVRDÉ PÁJENÍ MOSAZÍ /KDE JEJ MŮŽU KOUPIT ?/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofrmeister Viktor.

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Při příjmu pouhých 50 mg/kg tělesné váhy musíme počítat s tím, že může dojit ke zdravotním potížím. Klasifikace produktů s obsahem boru se tak v současnosti zásadně změnila. Iniciátorem těchto změn jsou průzkumy, které byly provedeny jménem dánského ministerstva životního prostředí. V roce1996 byla zadána studie na prozkoumání účinných látek na ochranu dřeva. Na základě výsledků této studie byly v roce 1997 produkty s borem označeny jako reprodukčně toxické a musí být od roku 1999 v Dánsku označeny symbolem „jedovaté“ (lebka se zkříženými kostmi). Mezitím reagovala také EU a přijala příslušné směrnice. Nato Spolkový institut pro bezpečnost práce a ochranu zdraví (www.baua.de) boritany zařadil na listinu CMR (karcinogenní, mutagenní nebo reprodukčně toxické činnosti a procesy) v příloze I směrnice 67/548/EWG, TRGS 906. Přechodné období pro značení skončilo 30/05/2009, takže od 1. 6. 2009 jsou tato opatření právně účinná. To platí také pro označení borax/boritany.

Totální kecy, sprosté lži farmafie... Borax osobně užívám, nejsem sám, NIKOMU to nikdy neublížilo, za to pomohlo s každým problémem, především těmi problémy které moderní medicína, tedy v překladu novodobá kultivovaná mafie, léčit neumí, nebo nechce.. Nemůžete sehnat ? Nevím jestli lze použít k pájení mosazi, ale ve Fichema .cz to prodávají klasický tetraboritan sodný.

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

Účinky boraxu

Borax a kyselina boritá mají v podstatě stejný vliv na naše zdraví. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení Candidy.

Zdroj: Boraxglycerin

Diskuze

V diskuzi BORAX N A TVRDÉ PÁJENÍ MOSAZÍ /KDE JEJ MŮŽU KOUPIT ?/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofrmeister Viktor.

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Je to prosím tohle?
Díky


www.hnojivapraha.cz/…

BORAX 500 g

Kód: 140066

Produktové číslo: 8592213010690

Borax - tetraboritan sodný - ZÁKLADNÍ PRODUKT PRO VÝROBU SLIZU a dále nepostradatelný doplněk v půdě. Jeho nedostatek způsobuje: - sklovitost růžic květáku - sklovitost kedluben a odumírání vegetačního vrcholu semenic - srdéčkovou hnilobu červené řepy - k


Kategorie: Hnojiva

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

Rozpustnost boraxu

Borax je hůře rozpustitelný, aby se dobře rozpustil, je potřeba roztok důkladně promíchat nebo protřepat.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Diskuze

V diskuzi BORAX ŠKODLIVÉ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Podle nejnovějších výzkumů je borax v rámci Evropské unie nutné označovat jako látku představující nebezpečí pro reprodukci a pro těhotné ženy.
Ale toto není nikde popsáno a není záznam, že by bylo vědecky dokázáno . Čili to je asi docela jinak .............

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri jirousek.

cha že je borax jedovaty to uz bych tu nebyl mužu popravde řic že sem měl zkřivene prsty na obou rukach po mesici brani boraxu sem prsty bez problemu narovnal a nejen to mel sem problem vylezt na mou lod ma 80cm na vysku ted nani bezproblemu skacu nejen nani ale i zni to prisaham bohu je to pravda davam si jednu cajovou lzicku boraxu do jednoho litru mineraky nemam zadne bolesti kloubu je mi 63let dokonce prodavaji boraxove prasky poslechnete mne a berte ho a uvidite tu zmenu s pozdravem jiri

Zdroj: diskuze Borax škodlivé účinky

Kde se dá borax koupit

Cena a prodej boraxu.

Zdroj: Borax

Diskuze

V diskuzi BLEACHING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hans.

Prosím jaký přípravek na bělení kůže pro Indickou či Romskou pleti je doporučující. S pozdravem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hans.

Mýdlo ke zbělení pleti byla vyzkoušena, to první mýdlo mělo barvu oranžová, pak jedno mýdlo černá a 6ks bílé mýdlo gluthatione vše nezabíraly, celkem všechny druhy zboží na zbělení pleti mně již více než 10 let ani jedna zmínka změny nezlepšily. Nyní nic nevím, už mně celá obličej poškodila, používám ASDM Beverly Hills, stejně je to platný na nic. Kožní doktorka na mne nemá čas.

Zdroj: diskuze Bleaching

Formy na mýdlo

Forem na mýdlo existuje celá řada. Používají se formy dřevěné, plastové, silikonové (z těchto forem se mýdlo snadno a bez poškození vyklápí), skleněné a podobně. Zde se fantazii meze nekladou a jedinou podmínkou snad je, že by se mělo hotové mýdlo dát z formy snadno vyklopit či vytáhnout. Mýdlo si do připravené formy nalijte a nechte odstát přibližně jeden den. Někdy je mýdlo tvrdé již po 12 hodinách, ale zpravidla to trvá 24 hodin, kdy lze mýdlo vyklopit a dát sušit.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Diskuze

V diskuzi BÓRAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mária Ambrózová.

Dobrý deň! Bývam v rodinnom dome a už niekoľko rokov mi v letných mesiacoch znepríjemňujú bývanie mravce. Vyskytujú sa okolo domu a dostávajú sa dovnútra do izieb. Niektoré sú malé, iné veľké, s krídlami. Neviem sa ich zbaviť, hoci som vyskúšala množstvo prípravkov proti mravcom. Na internete som sa dočítala, aj vo vašom článku, že by mohol pomôcť bórax. Stále však neviem, kde ho naozaj kúpiť. Najradšej by som si ho objednala. Ak sa dá, poraďte, kde. Ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Borax nyní koupíte už pouze na IČO. Nástrahy na mravence z práškového boraxu a cukru jsou popsány už ve starých zahrádkářských knihách. S poznámkou že mravenci tyto nástrahy velmi dobře žerou a brzy po nich hynou. (zdroj: Rádce zahrádkářů 1955)

Zdroj: diskuze Bórax

Borax

Pro použití boraxu při likvidaci svrabu nejsou potřebná data. Ve zdravotnictví se používá borax v podobě bílého prášku, který je bez zápachu a je rozpustný ve vodě. Je používán jako kloktadlo při infekcích dutiny ústní (například afty, angíny).

Zdroj: Léčba bez receptu

Diskuze

V diskuzi EKZEM MYDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

ekzémy, akné a kožné problémy : www.zdravehuby.sk - mydlo, krém, kapsuly atď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ekzem mydlo

Účinky

Obecně se toaletní mýdlo vyrábí z jádrového mýdla, které se po vysušení mísí s barvivem a dalšími surovinami (plnidly a jinými kosmetickými přísadami a parfémy). Po dokonalém promíchání se hmota tvaruje na tyče, které se rozřezávají a v menších kusech se na lisech razí do typických obchodních tvarů.

Medicinální mýdla obsahují speciální přísady a používají se hlavně k léčení některých kožních onemocnění. Prodávají se mýdla boraxová (proti akné), sírová (hojení kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzém, jsou nažloutlá), síro-dehtová, dehtová (v těchto mýdlech je obsažena síra a dehet například z borovicového dřeva, který napomáhá hojení ekzémů, lupénky a dalších kožních onemocnění). Zvláštními mýdly jsou mýdla antialergická, která jsou vhodná pro osoby s kožními ekzémy a podobnými potížemi. Jsou prostá chemických látek, které by mohly způsobovat podráždění pokožky, a obsahují větší množství tuků a glycerin pro zvláčnění pokožky.

Schopnosti mýdel:

  • rozpouštěcí síla – schopnost převést nečistotu do rozpustného stavu;
  • smáčivost – uvolnění nečistot od povrchu;
  • emulgační síla – nečistota se převádí do emulzního stavu;
  • pěnivost – částečky nečistoty se spojí s pěnou a nemohou klesnout zpět k povrchu čištěného předmětu nebo k pokožce.

Boraxové mýdlo je v podstatě toaletní mýdlo s léčivou přísadou. Toto mýdlo hubí bakterie, viry, plísně, prvoky. Vyrábí se v pevné, tekuté a pěnové podobě. Boraxové mýdlo obsahuje 1–3 % léčivé látky borax. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení kandidy.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Poradna

V naší poradně s názvem MÝDLO S KYSELINOU KOJIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Kde se dá koupit mýdlo s kyselinou kojic v čr?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mýdlo s kyselinou kojovou se dá koupit jen v zahraničí, jak je uvedeno níže. V ČR se kyselina kojová dá koupit jako exfoliační gel tady: www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Mýdlo s kyselinou kojic

Co je to borax

Chemický vzorec je Na2[B4O5(OH)4]•8H2O, tedy tetraboritan sodný. Název borax označující jednoklonný minerál pochází z arabštiny, ale ve středověku se mu říkalo tinkal, jelikož byl do Evropy dovážen z Tibetu. Borax pochází z ložisek evaporitů, vzniká vysrážením ve slaných jezerech a jako výkvět na půdách aridních oblastí. Na Mohsově stupnici tvrdosti má hodnotu 2. Borax může být šedobílý, šedý, bezbarvý, zelený nebo modrý, často obsahuje uzavřeniny jílu. Na vzduchu rychle dehydratuje a potahuje se kalným bílým škraloupem. Nejčastěji tvoří zrnité nebo sypké agregáty, nálety, kůry. Rozpustný je ve vodě a v kyselinách. Hojně je využíván v homeopatii.

Zdroj: Borax

Prodej a cena

Borax je možné zakoupit v internetových obchodech nebo kamenných prodejnách, jako jsou lékárny, drogérie, zahradnictví či hypermarkety. Jeho cena se pohybuje kolem 40 korun za 500 g.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Diskuze

V diskuzi REBBO: PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jája.

No, nevím, jestli odpověď bude ještě k něčemu, ale pokud jste si lupla jak říkáte 'technický borax', tak myslím, že ani ne. Prosím, předtím, než se pustíte do takových závažných experimentů /borax se mimo jiné používá hojně jako prudce jedovatý postřik proti hmyzu/, prostudujte si nemalou škálu poznatků ostatních. Z Vašeho dotazu vyplývá, že o tom nemáte ani malou povědomost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Coto plácáte ? Nestrašte lidi ! Mám také technický borax z fichemy, užívám ho vnitřně už dva měsíce, čistota toho boraxu je 99.9% tedy i kdyby se tam nacházelo 0.1% třeba strychninu tak z toho nemám obavy, neboť než zežeru to kilo co jsem si koupil tak 5 životů prožiji. Tedy i kdybych to zežral najednou, tak mi množství "nečistot" nemůže nic udělat. Tady se někdo klepe strachy že mu tupé ovce přestanou kupovat jeho předraženosti. Je to stejné jako s vit. c. Můžete si koupit celaskon, ve srovnání s čistým vit. C je asi 350x dražší.

Zdroj: diskuze Plíseň

Tekuté nebo tuhé mýdlo

Do tekutého mýdla se přidává glycerin (pH cca 5), právě kvůli němu je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou, takže na rozdíl od tuhého mýdla, které je zásadité, vzniká mýdlo kyselé. Dle výše uvedeného je tedy jasné, že tekuté mýdlo je ke každodennímu používání vhodnější.

Zdroj: pH u mýdla

Co je kastilské mýdlo

Kastilské mýdlo je čistě přírodní mýdlo, ve kterém hlavní složku tvoří olivový olej a obecně přírodní oleje. K jeho výrobě se nepoužívají žádné živočišné produkty, ale jen rostlinné oleje. Doma vytvořené kastilské mýdlo není tekuté. Jeho výroba je popsána níže.

Použití

Kastilské mýdlo je vhodné na všechny typy pleti, ale zvláště na citlivou a suchou. Používá se také na výrobu mnoha pracích prostředků, šamponů, čisticích prostředků nebo přípravků pro děti.

Zdroj: Tekuté mýdlo castilie

Boraxové mýdlo v lékárně

Boraxové mýdlo není v lékárně běžně dostupné.

Zdroj: Boraxové mýdlo

Prodej a cena

Sírové mýdlo vám může na požádání namíchat jen ochotná lékárna. Podle zkušeností to ale není moc obvyklé. Potřebné množství výsledného produktu je 30 gramů. Cena bude v každé lékárně jiná, ale neměla by být vyšší než 150 Kč.

Můžete si ale v lékárně koupit práškovou síru a vyrobit si sírové mýdlo doma.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Cena

Sirné mýdlo lze koupit na internetu a zde můžete vidět jeho cenu.

Zdroj: Sírové mýdlo na svrab

Mýdlo s kyselým pH

Kyselá mýdla jsou ideální pro mytí všech typů pokožky. Kyselé mýdlo je pomocný prostředek při léčbě a prevenci bakteriálních vaginóz a recidivujících infekcí močových cest. Jeho používání je obzvláště prospěšné u recidiv a po léčbě antibiotiky. Kyselé mýdlo podporuje růst přirozené laktobacilové flóry, a to i během těhotenství. V neposlední řadě mýdlo s pH 5,5 zabraňuje množení plísní a bakterií na povrchu pokožky.

Zdroj: pH u mýdla


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP