Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BORAXOVÁ KONSPIRACE

OBSAH

Mykóza nehtů také známá jako onychomykóza anebo tinea unguium, jsou všechno plísňové infekce nehtů, které patří mezi nejčastější nemoci nehtů. Jak nehty na rukou, tak i na nohou, jsou náchylné k plísňové infekci, která se obvykle projevuje zbarvením, ztluštěním a rozpadáním hrany nehtu. Nejčastější výskyt je na nehtech u nohou. Plísňovou infekcí nehtů trpí 10% populace.

Zdroj: Plíseň nehtů trápí téměř milión Čechů

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HonzazMoravy.

Kup si borax na fichema.cz, užívej vně i vnitřně. Vygoogluj boraxová konspirace. Zdraví H.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ájina.

Koupila jsem si borax od Fichemy a chtěla bych ho užívat i vnitřně ale nevím jestli je rozdíl mezi technickým a přírodním minerálem jestli se nemá užívat jen ten přírodní.Můžete mi poradit? Děkuji Ájina

Zdroj: diskuze Plíseň

Co je to borax

Chemická značka boraxu je Na2B4O5(OH)4 •8 H2O. Borax je bezbarvý, nažloutlý, kalně šedý, často obsahuje uzavřeniny jílu. Na vzduchu rychle dehydratuje a potahuje se kalným bílým škraloupem. Nejčastěji tvoří zrnité nebo sypké agregáty, nálety, kůry. Vzniká především jako recentní minerál bórem bohatých slaných jezer a bažin aridních oblastí, jsou to takzvaná boraxová jezera, ve společnosti dalších borátů, sulfátů, halitu, trony a jiných minerálů v západním Tibetu, Kalifornii a jinde. Je zdrojem bóru pro chemický průmysl. Borax lze zakoupit v lékárnách. Boraxglycerin je past na mykózu, používaná zejména v období těhotenství jako neškodný lék, který neublíží dítěti.

Zdroj: Boraxglycerin

Mýdlo – sortiment

Jádrová mýdla

Tvrdá, na praní a vyváření prádla a pracovních oděvů:

  • jádrové mýdlo s jelenem – světle hnědé, pěnivé v rozsahu teplot 35–70 °C, obsahuje 68 % zmýdelněných mastných kyselin, je hranaté, hmotnost 200 a 250 g
  • bílé jádrové mýdlo – z čistého kokosového a palmojádrového tuku (praní jemného a barevného prádla)
  • terpentýnové jádrové mýdlo – jádrové mýdlo + terpentýn (praní velmi znečištěných pracovních oděvů)
  • hexalínové mýdlo – přísada hexalínu (podobné terpentýnu)

Toaletní mýdla

Tvrdá sodná mýdla z kvalitních surovin (až 80 % solí vyšších mastných kyselin), plus barviva (syntetická i přírodní). Tato mýdla obsahují také dezodorační látky pro odstranění tělesných pachů a další speciální přísady (léčivé, dezinfekční, promašťující).

Luxusní mýdla

V těchto mýdlech je zvýšený obsah vonných látek a další speciální přísady. Luxusní mýdla mívají vysokou barevnou úroveň a různé povrchové úpravy. Jsou také luxusně zabalena.

Výběrová mýdla

V pastelových barvách, parfemována, speciální přísady, balena obvykle ve dvojitém obalu.

Mýdla I. jakosti

Jsou podobná jako výběrová, ale méně vonné kompozice.

Dětská mýdla

Přísada lanolínu a kyseliny borité (dezinfekční účinek).

Pánská toaletní mýdla

Obsahují výraznou kořeněnou vůni.

Tekutá toaletní mýdla

Zředěná draselná mýdla s dezinfekční složkou. Jsou v zásobnících, takže jejich použití je hygienické.

Dezinfekční mýdla

Obsahují kyselinu boritou, septonex – antiseptická mýdla.

Medicinální mýdla

Jsou léčivá s obsahem léčivých a dezinfekčních látek – boraxová, sírová, dehtová.

Zdroj: Vše o mýdle

Účinky

Obecně se toaletní mýdlo vyrábí z jádrového mýdla, které se po vysušení mísí s barvivem a dalšími surovinami (plnidly a jinými kosmetickými přísadami a parfémy). Po dokonalém promíchání se hmota tvaruje na tyče, které se rozřezávají a v menších kusech se na lisech razí do typických obchodních tvarů.

Medicinální mýdla obsahují speciální přísady a používají se hlavně k léčení některých kožních onemocnění. Prodávají se mýdla boraxová (proti akné), sírová (hojení kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzém, jsou nažloutlá), síro-dehtová, dehtová (v těchto mýdlech je obsažena síra a dehet například z borovicového dřeva, který napomáhá hojení ekzémů, lupénky a dalších kožních onemocnění). Zvláštními mýdly jsou mýdla antialergická, která jsou vhodná pro osoby s kožními ekzémy a podobnými potížemi. Jsou prostá chemických látek, které by mohly způsobovat podráždění pokožky, a obsahují větší množství tuků a glycerin pro zvláčnění pokožky.

Schopnosti mýdel:

  • rozpouštěcí síla – schopnost převést nečistotu do rozpustného stavu;
  • smáčivost – uvolnění nečistot od povrchu;
  • emulgační síla – nečistota se převádí do emulzního stavu;
  • pěnivost – částečky nečistoty se spojí s pěnou a nemohou klesnout zpět k povrchu čištěného předmětu nebo k pokožce.

Boraxové mýdlo je v podstatě toaletní mýdlo s léčivou přísadou. Toto mýdlo hubí bakterie, viry, plísně, prvoky. Vyrábí se v pevné, tekuté a pěnové podobě. Boraxové mýdlo obsahuje 1–3 % léčivé látky borax. Borax má antiseptické, protiplísňové a protivirové schopnosti, avšak pouze mírně antibakteriální. Borax je rovněž úspěšně používán při léčení kandidy.

Zdroj: Boraxové mýdlo


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP