Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH

OBSAH

Folikulitida na genitáliích

Jedinou možností, jak zabránit jejímu vzniku na genitáliích, je přestat se holit v daném místě. Možností by eventuálně byla změna způsobu holení.

Zdroj: Co je to folikulitida

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Příznaky

Většina lidí nakažených HPV nemá žádné příznaky, nebo se objeví, ale mohou být tak slabé, že ani nevíte, že jste nakaženi. Zjevné příznaky zahrnují bolest, svědění, krvácení nebo se mohou vytvořit viditelné genitální bradavice. Symptomy se projevují dva až tři měsíce po infikování, ale existují i případy, kdy se objevily již ve třetím týdnu, nebo naopak až po několika letech od nakažení. Viditelné genitální bradavice se objevují pouze během aktivní infekce. Ale je možné šíření viru, i když nejsou tyto bradavice viditelné. Jak bradavice na genitáliích vypadají je vidět tady: kondylomata foto.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luděk.

Díky!!! ;o)

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Bradavice na genitáliích

Genitální bradavice (kondylomata) se přenášejí výhradně pohlavním stykem. Postihují vlhké prostředí pohlavních sliznic, kde jsou nejprve menšími narůžovělými útvary, jež se rychle rozrůstají a splývají do větších květákovitých útvarů. Objevit se mohou jak u mužů, tak u žen, a to v celé oblasti pánevního dna. U nás patří k nejrozšířenějším pohlavně přenosným chorobám. Častěji se objevují u osob se sníženou imunitou (například v průběhu nemoci) nebo u těhotných žen.

Zdroj: Bradavice

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAČÍ BRADAVIČKY NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Marešová.

Mám bradavičky v zadní části . Jinak se cítím dobře

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U kořene jazyka jsou takové výrůstky podobné bradavičkám a pomáhají při polykání. Někdy se stane, že je něco vyprovokuje a některé z nich se zduří. Pak máme pocit, jako by vzadu na jazyku ulpělo nějaké jídlo. Obvykle se to samo vrátí do normálu během jednoho týdne. Když ne, tak bude třeba provést vyšetření krku u lékaře ORL. Ten podle zjištění zvolí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co značí bradavičky na jazyku

Plíseň na kůži – příznaky

Mykóza je infekce způsobená například kvasinkami. Přenáší se pohlavním stykem, ale objevit se může i jako důsledek oslabené imunity nebo nesprávné životosprávy.

Mykóza se nejčastěji léčí antimykotiky ve formě mastí. Někdy pacient musí také upravit životosprávu: jedná se především o omezení cukrů ve stravě. Nestyďte se navštívit svého lékaře, jelikož neléčená mykóza se může šířit nebo se z ní může stát chronické onemocnění.

Zdroj: Šupiny na genitáliích

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Děkuji mnohokrát,
a je možné to mazat něčím, co není antibiotikum?
Nechci je užívat, ale když nebude zbytí...
Něco přírodního, nebo třeba višněvského balzám?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám bude účinkovat jen na folikulitidu. Na močové cesty zaberou ty brusinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Pásový opar na genitáliích

Virus vyvolávající pásový opar patří do skupiny takzvaných herpetických virů. Jeho blízcí příbuzní vyvolávají známé opary na ústech nebo genitáliích. Genitálie napadá vir Herpes simplex 2 projevující se nepříjemnými puchýřky v oblasti konečníku a přirození. K nákaze dochází převážně při souloži, a to přenesením viru z úst do intimních partií a naopak. U žen může navíc toto onemocnění zasáhnout také močový měchýř, u mužů zevní pohlavní orgány. Pokud tedy máte opary na pohlaví, raději se sexem počkejte, dokud se infikované partie zcela nezhojí, popřípadě použijte kondom.

Genitálními opary trpí více ženy. Důvodem je především to, že ženské přirození je vlhčí a teplejší než mužské, virus tak má u žen vhodnější podmínky pro rozvoj choroby. Zmiňovaný pohlavně přenosný neduh, s inkubační dobou dva až pět dnů, znepříjemňuje močení, narušuje sexuální život, zvyšuje riziko nákazy HIV. Nebezpečný je ale především v období těhotenství. Existuje zde totiž velká možnost nakažení a poškození plodu, při porodu se pak infekce může dostat z matky na novorozeně. Lékaři však v tomto případě zpravidla volí císařský řez, aby nebezpečí předešli. Co se týká způsobů léčby, využívá se obkladů, sedacích koupelí i mastí/léků s protivirovými účinky. Dalším řešením je laser, který může doporučit gynekolog či kožní lékař. Herpes genitalis nelze trvale vyléčit. Periodicky se navrací v závislosti na spouštěcích faktorech.

Zdroj: Co je pásový opar

Příčiny

Lidský papillomavirus je virus, jehož některé typy způsobují jen genitální bradavice, jiné mohou způsobit abnormální změny v buňkách a vést tak k rakovině děložního čípku. Lidské papillomaviry a genitální bradavice se šíří pohlavním stykem s někým, kdo již virus má.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Diskuze

V diskuzi SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Fruhaufova.

dobrý den,
nakazila jsem se svrabem v jednom nejmenovanem masážním zařízení.. Bohužel to že to je svrab mi pan dr potvrdil až po týdnu, kdy už jsem byla osypaná úplně všude s obrovskou alergickou reakci na parazita samotného. Dostala jsem mast INFECTOSCAB která mi nepomohla a zabraly až kortikoidy. Udělala jsem doma totální deratizaci ale bohužel po 14 dnech se svrab objevil i u zbytku rodiny (2malé deti a manžel) dostaly stejnou mast a já také aby jsme to tedy zničily v rodině. Opět jsem udělala optření k tomu určená nic méně i na sobě i na dětech pozoruji že se nám pupínky objevují pořád. Byt se snažíme dodržovat maximální hygienu mám pocit že i když jsme mast aplikovaly už 2x že to nepomohlo..
Ráda bych věděla jestli přísady k domácí masti seženu v každé lékárně a zajímalo by mne v jakém momentě jsme nejvíc infekčí, pan dr totiž tvrdí že po aplikaci INFECTOSCABU už infekční nejsme čemuž mám problém věřit..
děkuji za odpověd..
Eva F

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniel.

Dobrý den chci se optat , když mám po svrabu na genitáliích červené bouličky za jak dlouho zmizí...pár dnů mě už nic nesvědilo až teď zase lehce začalo.. Je možné že v bouličkách byli zapóřené zákožky ? A popřípadě čím to ještě zle hojit krom infectoscabu

Zdroj: diskuze Svrab

Mast Aldara na genitální bradavičky

Imiquimod je na trhu k dostání pod názvem ALDARA. Tato mast je v České republice zaregistrovaná od roku 1999 a je dostupná pouze na lékařský předpis, ošetření provádí sám pacient. Pokud je Aldara určena k léčbě kondylomat, tak si ji pacient musí hradit celou sám, což je cca 1 800–2 000 Kč na 1 balení (dle lékárny). Léčbu lze provádět nanejvýš 16 týdnů. Průměrná doba léčení do vymizení je u žen 8 týdnů a u mužů 12 týdnů. Krém se nanáší 3x týdně na postižená místa.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem KONDYLOMATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Můj přítel se už 5 let léčí na kondylomata, od lékaře používal různé drahé masti, ale pomohli vždy jen na měsíc a pak se mu znovu udělaly. Poté podstoupil 3x chirurgické odstranění, ale stejně se mu pořád vracejí.
Řekl mi to, ale až poté, co jsme spolu měli pohlavní styk, bylo mi to divné, ale nepřipadalo mi to, nějak podezřelé. Řekl mi, že když se to léčí, tak to přenosné nemůže být. Tak bych se Vás teď chtěla zeptat, jestli tedy ty koudylomata mohu chytit?
Mám ještě jeden dotaz, četla jsem, že když jsou kondylomata rozsáhlejší, tak je možné, že by mohly přejít v HIV (aids). On je má ve předu, ale i na řitním otvoru. Chtěla bych vědět, jestli se mám bát toho, že je nakažený HIV?
Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ad1. Kondylomata aneb genitální bradavičky dnes dokážeme léčit velmi dobře a po léčbě se do dvou až třech týdnů zcela zahojí. Způsob léčby vašeho partnera je neobvyklý. Doporučuji zajít na venerologii v Praze u Apolináře, aby posoudili zdali jde skutečně o kondylomata.

Ad2. Kondylomata jsou nakažlivé až do doby úplného zahojení. Pokud jsou na kůži patrné bradavičky tak jsou přenosné, tedy nakažlivé a vnímavý jedinec je může při dotyku dostat. Jsou-li na genitáliích kondylomata, je třeba se vždy chránit prezervativem a nebo sexuální abstinencí.

Ad3. Kondylomata se sama o sobě nikdy nevyvinou v infekci HIV. Riziko vzniku nákazy HIV při kondylomatech spočívá v tom, že se kondylomata při pohlavním dráždění snadno mohou natrhnout a skrze tyto trhlinky pak může lépe virus proniknout do těla. Pro vaši jistotu a hlavně bezpečnost doporučuji nechat u vás obou provést testy na HIV. V Domě světla dělají testy na HIV/AIDS zdarma. Tady je odkaz na Dům světla, kde jsou vidět odběrová místa v celé ČR: www.aids-pomoc.cz/in…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kondylomata

Co je lidský papillomavirus (HPV)

Lidský papillomavirus je jedna z nejčastějších sexuálně přenosných nemocí. Jedná se o virus, který může být šířen přes kůži (při kontaktu s pokožkou). Existuje mnoho různých typů lidského papillomaviru. Některé způsobují genitální bradavice a jsou nazývány nízkorizikové, některé mohou vést k rakovině děložního čípku, jsou tedy vysoce rizikové. Neexistuje žádný známý lék na lidský papillomavirus, ale k dispozici je vakcína, která může chránit před některými typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem FOLIKULITIDA NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikol.

Chtěla bych se zeptat,
je možné mít folikulitidu a cítit bolest okolo močové trubice a svědění v oblasti genitálií?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Folikulitidu způsobují bakterie, které můžou zároveň infikovat i močovou trubici. Takže příznaky folikulitidy a zánětu močových cest se mohou objevit společně. Doporučuji užívat extrakt z brusinek a kdyby se to zhoršovalo a řezalo vás to při čůrání, tak bych doporučil zajít s tím na gynekologii nebo urologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích

Diagnostika

Lékař zjistí, zda máte genitální bradavice, při pohledu zblízka na genitálie nebo anální oblast. Dále se vás bude ptát na vyskytující se příznaky a možné rizikové faktory (rizikové faktory jsou věci, které způsobují větší riziko onemocnění). Někdy vám lékař kvůli další testům odebere vzorek tkáně z bradavice. Pokud se u žen vyskytne abnormální Pap test, může lékař provést test na HPV, který je určen pro vysoce rizikové typy viru.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den, ve vnitřním kouktku oka jsem objevila zatím malou (ale zvětšuje se) bradavici. Co s tím? Máte někdo zkušenost, radu? Předem díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Garbová.

Dobrý večer, mám na spodním víčku bradavičky, jak je odstraním. Děkují za radu.

Zdroj: diskuze Bradavice v koutku oka

Fibrom odstranění doma

Fibrom stačí podvázat vlasem (nejlépe vlastním), po pár dnech zčerná, sám odpadne a už se neobjeví. Další variantou je použití propolisu – přikládejte kousíček vaty namočený do propolisové tinktury po dobu 10 dnů 2x denně na fibrom, ten sám odpadne. Fibrom, který je na tenké stopce, visí, můžete klidně podvázat nebo odstřihnout. Nebezpečné to není. Odborně se takové formy fibromů buď upalují elektrokauterem, nebo stříhají chirurgickými nůžkami.

Video návody

Zde najdete mnoho různých postupů na odstranění visacích bradavic: visací bradavičky odstranění video.

Zdroj: Fibrom

Příznaky svrabu

Máte-li toto kožní onemocnění, budete pravděpodobně trpět svěděním a podrážděním pokožky, které se postupně zhoršuje, a to až do doby, než dojde k usmrcení všech roztočů.

Prvotním projevem svrabu je tedy svědění pokožky, které nastává během noci nebo po koupeli a je doprovázeno suchou pletí. Svědění je způsobeno alergickou reakcí na roztoče. Někdy může dojít k velmi intenzivnímu svědění, zejména u malých dětí a starších osob. Podráždění kůže často vypadá jako vyrážka nebo kožní vřídky připomínající svým rozmístěním malé zakřivené koleje. Tyto příznaky jsou výsledkem tunelů roztoče pod horní vrstvou kůže. Někdy mohou být viditelné malé puchýře nebo samotní roztoči, kteří vypadají jako malá černá tečka na konci tunelu. U dětí se může objevit jen zarudlá a zanícená kůže, někdy s malými vřídky, které připomínají puchýře.

Symptomy se objevují zejména:

  • mezi prsty a na straně dlaně či zápěstí;
  • na vnější straně loktů a v podpaží;
  • kolem pasu a pupíku;
  • na hýždích;
  • kolem bradavek, po stranách prsou (u žen);
  • na genitáliích (u mužů).

U kojenců a malý dětí dochází ke svědění a podráždění kůže zejména v oblasti hlavy, krku a obličeje. Také se může objevit na dlaních a chodidlech. Drobná poranění v těchto oblastech připomínají puchýřky.

Fotogalerie svrabu

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět svrab: svrab fotogalerie.

Zdroj: Jak poznat svrab

Popis genitálních bradavic

Genitální bradavice je výrůstek na kůži bílé nebo tělové barvy (i tmavší pigmentace). Má tvar vyššího pupínku různé velikosti. Někdy se však rozrůstá v květákovitě vypadající útvar. Genitální bradavice mohou být ojedinělé i vícečetné. Jak už samotný název napovídá, jejich výskyt se týká především oblasti genitálu. U žen je to vnější část rodidel, poševní vchod i pochva, někdy vyrostou i na děložním čípku. U mužů je nejčastější výskyt na penisu a skrótu (šourku). Ojediněle se bradavičky objeví i kolem anu (vyústění konečníku), na perineu (hrázi) či v tříslech. Pokud se projeví infekce papilomavirem, bývá to většinou výsevem bradaviček. Může se však projevit i změnou sliznice na děložním čípku a dát tak základ ke vzniku děložního karcinomu (rakoviny). Z tohoto důvodu se zvýšený výskyt a přenos papilomaviru HPV považuje za alarmující.

Zdroj: Genitální bradavice

Jak se zbavit kondylomat

Neexistuje žádný lék na HPV, ale příznaky mohou být léčeny. Promluvte si se svým lékařem o tom, jak byste měli zacházet s viditelnými genitálními bradavicemi. Tyto bradavice obvykle mizí bez léčby, ale mohou se také rozšířit. Většina lidí se rozhodne pro léčbu, ať už kvůli nepříjemným příznakům, nebo kvůli vzhledu bradavic. Ale pokud nemáte příznaky a nevadí vám, jak bradavice vypadají, můžete počkat, zda bradavice samy nezmizí. Pokud se rozhodnete k léčbě genitálních bradavic, poraďte se se svým lékařem o nejvhodnějším typu léčby. Může vám předepsat konkrétní léky, nebo vám může doporučit odstranění bradavic laserem, chirurgickým zákrokem nebo zmrazením. Infekce HPV zůstává v tělesných buňkách nejen v případě, že máte viditelné bradavice, ale i tehdy, když bradavice zmizí bez léčby. Je tedy možné, že dojde k rozšíření genitálních bradavic na partnera, i když nemáte žádné zjevné příznaky.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Prevence

Nejlepším způsobem, jak zabránit genitálním bradavicím, je nemít pohlavní styk. V jiném případě praktikujte pouze bezpečný pohlavní styk.

  • Používejte kondom. Kondomy mohou snížit riziko šíření genitálních bradavic, ale nechrání celou oblast genitálií, takže může dojít k doteku s partnerovou kůží.
  • Než budete mít pohlavní styk s partnerem, promluvte si o pohlavně přenosných chorobách. Zjistěte, zda váš partner není ohrožen. Pamatujte si, že člověk může být infikován, aniž by o tom věděl.
  • Pokud máte příznaky pohlavně přenosných chorob, nemějte pohlavní styk.
  • Nemějte pohlavní styk s člověkem, který má zjevné příznaky nebo byl vystaven pohlavně přenosným chorobám.
  • Nemějte více než jednoho sexuální partnera. Mít několik sexuálních partnerů zvyšuje riziko onemocnění.

Pokud je vám 26 let a méně, můžete získat vakcínu proti HPV. Vakcíny Cervarix a Gasdasil chrání proti dvěma typům HPV, které způsobují rakovinu děložního čípku. Gardasil poskytuje ochranu proti dvěma typům HPV, které způsobují genitální bradavice.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Mykóza genitálií u mužů

Kvasinkové infekce penisu nejsou příliš časté. Výskyt souvisí buď se špatnými životními návyky, nebo se závažnou poruchou imunity. V každém případě by se mykóza měla řešit, nejlépe ve spolupráci s odborníkem.

Pacienti si často myslí, že mykóza penisu je pohlavní nemoc. Úplná pravda to není, poněvadž intimní styk představuje jen jednu z možností, jak lze mykózu získat. Proto mezi klasické sexuálně přenosné infekce nepatří. Navíc k přenosu při pohlavním styku dojít nemusí, i když partnerka kandidózou trpí. Muže, který měl sex s takto nemocnou ženou, není nutné léčit, pokud se u něho neobjeví příznaky onemocnění. Nicméně se doporučuje vyhýbat se nechráněnému sexu, dokud žena infekci nevyléčí.

Příznaky

Mykóza penisu mívá různé podoby, přesto existuje soubor příznaků, jimiž se většinou projevuje: na žaludu se objeví zarudlá kůže, otok, podráždění, zánět, bílé skvrny, žalud může svědit; předkožka se začne obtížně přetahovat a pod ní vzniká hrudkovitý zapáchající sekret. Vše může doprovázet bolest při močení a při sexu. Mykóza penisu je vzácné onemocnění, které může upozornit na dlouhodobě špatnou životosprávu nebo na počínající, mnohem závažnější onemocnění. Mezi velmi závažné jevy patří invazivní kandidóza, při níž se kvasinky šíří krevním řečištěm do celého těla. Tento stav může u mužů se sníženou imunitou vyvolat právě kandidóza penisu. Invazivní forma nemoci musí být léčena v nemocnici, a to silnými antimykotiky. Jedná se totiž o onemocnění, jež může rychle skončit smrtí. K faktorům zvyšujícím riziko přechodu kandidózy penisu v invazivní typ se řadí: virus HIV, diabetes, chemoterapie, dialýza, centrální žilní katétr, užívání léků potlačujících imunitu.

Při podezření na mykotické onemocnění penisu se nebojte obrátit na lékaře. Ten na základě příznaků může buď rovnou zahájit léčbu, nebo provést další testy. Testy zahrnují stěry z postižené tkáně, případně i vyšetření na některé pohlavně přenosné choroby. Lékař by měl brát rovněž v potaz jiná, závažnější onemocnění, se kterými může kandidóza souviset, například diabetes nebo HIV infekci.

Část lehčích mykotických postižení penisu zmizí sama od sebe. Pokud se tak nestane, existuje léčba ve formě antimykotických mastí nebo tablet. Co se prášků týče, užívá se mimo jiné: ketokonazol, flukonazol, klotrimazol, mikonazol. Podobu místně nanášeného krému má antimykotikum Nystatin (obsahující stejnojmennou léčivou látku) nebo Canesten pro muže. V přípravku Canesten se nachází léčivá látka klotrimazol, což je antimykotikum určené k aplikaci na kůži. Klotrimazol působí proti řadě choroboplodných houbovitých mikroorganismů, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Ničí i některé druhy bakterií. Canesten krém se tedy používá k léčbě kožních a slizničních infekcí, které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi.

Kožní a slizniční onemocnění

  • Plísňová onemocnění (dermatomykózy), jež se nejčastěji vyskytují v místech snadného zapaření (v kožních záhybech): mezi prsty u nohou (tinea pedis), v oblasti třísel (tinea inguinalis), na trupu (tinea corporis), na rukou (tinea manus). Projevují se zčervenáním, svěděním, někdy olupováním kůže, případně může kůže i bolestivě popraskat.
  • Pityriasis versicolor: toto onemocnění má podobu olupujících se nesvědivých skvrn, které se obvykle objevují na hrudníku nebo na zádech.
  • Erythrasma: projevuje se jako hnědočervené, mírně šupinaté, ostře ohraničené, nesvědivé skvrny až plochy, jež najdeme v oblastech snadného zapaření nebo mezi prsty.
  • Zánět zevních rodidel u žen (vulvitida): projevuje se svěděním, zarudnutím, pálením, zduřením nebo bolestivostí zevních rodidel.
  • Zánět žaludu pohlavního údu u mužů (balanitida): projevuje se zarudnutím a svěděním žaludu a předkožky, případně páchnoucím výtokem z předkožkového vaku.

Neurčí-li lékař jinak, nanáší se Canesten krém 2krát až 3krát denně na postižená místa v tenké vrstvě (obvykle stačí asi 0,5 cm krému na plochu o velikosti dlaně). U žen se krémem potírá oblast zevních rodidel až ke konečníku, u mužů kůže žaludu a předkožka. Krém je třeba používat 1–2 týdny.

Před každým použitím krému je třeba postižené místo pečlivě omýt a osušit.

Jestliže nedojde ke zlepšení stavu po 7 dnech léčby u zánětu zevních rodidel nebo po 14 dnech léčby u kožních infekcí, případně pokud se příznaky dokonce zhorší, vyhledejte lékaře. Pro úspěšnost léčby přípravkem Canesten krém je důležitá pravidelná aplikace a dostatečně dlouhá doba léčení. Aby se pacient úplně uzdravil, musí krém používat výše uvedenou dobu, a to i v případě, že vymizely klinické známky onemocnění. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 4 týdny.

Zdroj: Šupiny na genitáliích


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP