Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BUBLINKY V MOČI

OBSAH

Leukocyty v moči 11–20

Takovéto množství bílkovin v moči se vyskytuje například po námaze u sportovců.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Diskuze

V diskuzi NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenni.

U mně se plíseň objevila neodbornou modeláží gelových nehtů, pod gelem byly bublinky, což je častý důvod... - www.specialista-neht… Nehty šly dolů a hned bylo po problému.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nehty

Projevy krve v moči

Hematurii rozdělujeme na mikrohematurii (neviditelná prostým okem a zjištěná pouze chemickým vyšetřením moči) a makrohematurii. Makrohematurie je krev v moči viditelná prostým okem. Okem viditelné zbarvení moči vznikne při koncentraci 1 mililitru krve v 1 litru moči a vyšší. Mohou a nemusí se vyskytovat další příznaky podle vyvolávající příčiny výskytu krve v moči. Hematurie spojená s bolestí bývá spojena s infekcí močových cest a s močovými kameny.

Zdroj: Krev v moči

Diskuze

V diskuzi ŠPEKÁČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý den, naložila jsem špekáčky, asi po týdnu jsme ochutnali a přidali cibuli.
Teď jsou naložené asi čtyři týdny a obsah se trochu zakalil a objevily se bublinky.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

nevím no.....já nálev nedělám.....zaliju prostě octem a zatáhnu sklenice....každý si zředí,jak potřebuje:)....

Zdroj: diskuze Recept utopenci se zelím a křenem

Diagnostika bílkoviny v moči

Bílkovina v moči se dá zjistit jednoduše doma pomocí diagnostických proužků, které se buď přímo počůrají a nebo namočí do moči ve zkumavce. Pomocí barevné porovnávací stupnice se pak určí množství bílkoviny v moči. Cena diagnostických proužků na testování bilkoviny v moči je vidět tady: močové proužky cena.

Zdroj: Bílkovina v moči

Poradna

V naší poradně s názvem RE: DODATEK K DOTAZU BAZÉN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den Kamčo,

Děkuji za rady. Díky též za odkaz na ceny, pomohlo mi to a vybral jsem.

Dnes jsem vážil, kolik tam odhadem bylo prve nasypáno a asi něco okolo 15g manganistanu na 30m3 vody. Dnes už voda není růžová, ale hnědá. To manganistam asi postupem času dělá, barví mi stěny, je to později odstranitelné?

Peroxid jsem koupil a nalil tam 2 litry. Barva vody se vůbec nezměnila, stav je stále stejný. Zítra koupím další 2 litry, ale má to ještě cenu tam lít? Pokud by mi to přestalo barvit stěny, voda je v podstatě desinfikovaná a koupal bych se klidně v ní.
Děkuji.
m

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tahle reakce vypovídá o tom, že barva bazénové vody není změněna hypermanganem. Její hnědá barva bude spíše organického původu a jistota o 100% nezávadnosti této vody bude vyžadovat laboratorní rozbor. Můžete provést vlastní test pomocí lakmusového papírku, podle kterého by pH nemělo přesáhnout meze nad 7 a pod 6. Také dejte do vody kus nemastné rezivějící oceli a po hodině zkontrolujte, zda se z ní neuvolňují bublinky. Bublinky by znamenaly přemíru peroxidu. Zkuste příště použít tablety určené přímo k čištění bazénové vody. Tyto výrobky mají atest nezávadnosti a určené dávkování. Budete bez starostí a bez obav z ekzémů a poleptání.

Zdroj: diskuze RE: dodatek k dotazu Bazén

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mispulina.

dobry den,
ze strany vzadu na jazyku jsem objevila cervene bublinky a uprostred jazyka takove cervene hrbolky,pritom mam trochu zluty povlak na jazyku ale kdyz si zuby vycistim i s jazykem,tak je to lepsi.taky par let uz kourim.
Nevim z ceho to muze byt.
Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzadu na jazyku jsou takové červené hrbolky, které vystupují z šedší tkáně. Někdy se stane, že se zduří a pak vytvářejí pocit, že vám uvízlo jídlo v krku. Zduření nastává jako reakce většinou na bakteriální nákazu. Někdy si s ní poradí imunitní systém a zduření za den dva zmizí. Někdy to nezvládne a infekce propukne s typickou bolestí a škrábáním v krku. preventivně můžete zkusit kloktat Stopangin nebo kloktadlo JOX. Žlutý povlak na jazyku může být způsoben kouřením. Zkuste ho odstranit dvouminutovým výplachem úst pomocí čerstvě vymačkané neředěné citronové šťávy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene skvrny

Bílkovina v moči a ledviny

Přítomnost bílkoviny zvané albumin v moči v množství větším než norma – albuminurie může být známkou onemocnění ledvin.

Zdroj: Bílkovina v moči

Diskuze

V diskuzi ZAHLENĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blažena Kepáková.

Dobrý den, už téměř rok trpím zahleněním, všechny klasické metody - napařování, proplachování a inhalace Vincentky jsem absolvovala, ale nic nezabírá. Slyšela jsem, že existuje "zadní rýma", nevím, zda by se v mém případě mohlo jednat o můj problém a jak se tohoto úporného pokašlávání a zahleňování zbavit. Děkuji za odpověď Blažena Kepáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nada.

Nejlépe koupit si v lékárně konvičku na proplach ování nosních dutin.Všechno je v návodu nebo na ORL Vami poradit. Nalít do konvičky vincentku nechat odstát bublinky co vždycky jen spotřebujete na výplach nosu...Dělám výplach nosu každý den a nezahlenuji se.Můžete dle situace,alespoň vždycky tři dny po sobe určíte. Už to dělám dva roky.Zvyknete si,jako čištění zubů. Tak to zkuste.Po par dnech hlavně nevzdávat! !

Zdroj: diskuze Chlamydia pneumonie léčba

Co znamená bílkovina v moči na dva křížky

V moči se běžně stanovuje krev, cukr, bílkovina, ketolátky. Pokud se vyšetření provádí orientačně z jednoho odběru moči (ne z celodenně sbírané moči), tak se patologický nález (například zvýšená bílkovina) označuje jedním až třemi křížky, přičemž jeden křížek značí lehce zvýšenou a tři křížky značí vysoce zvýšenou bílkovinu v moči. Při zánětu v těle je nález bílkoviny v moči na dva křížky normálním jevem, který prakticky odezní do několika dnů po přeléčení antibiotiky. Pro jistotu lze provést kontrolní vyšetření moči 10–14 dnů po ukončené léčbě.

Zdroj: Bílkoviny v krvi a moči

Diskuze

V diskuzi NEDOSTATEK SOLI V TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Báťková.

Dobrý den,
náš syn, kterému byly právě 3 roky, si občas vezme solničku a sype si sůl na dlaň a jí ji. Jí sůl jako vitacit, ale né moc, nasype si tak 3x .
Chtěla bych prosím vědět, co mu schází, když tak rád jí sůl.
Děkuji za odpověď.
Přeji pěkný večer

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Dobry den zacala jsem drzet dietu v naturhouse na doporocuni vyzivove poradkyne .omezila jsem uplne sul cukr a kavu ...ale po trech dnech jsem zacala mit svalove krece a pocituju rychlejsi unavu ,v.e svalech citim jako by ve me praskaly bublinky .prosim o radu jestli to je v poradku dekuji Zajicova preji krasny den

Zdroj: diskuze Nedostatek soli v těle

Bílkovina v moči po antibiotikách

Bílkovina v moči po antibiotikách může signalizovat nefrotický syndrom, který se projevuje bílkovinou v moči a je důsledkem zánětu ledvin, na nějž však antibiotika nezabírají. Problematika spadá do odbornosti nefrologa.

Zdroj: Bílkovina v moči

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOVACI PROUZKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vackova.

Kde mohu zakoupit testovaci prouzky a cena.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejlepší diagnostické proužky na vyšetření moči koupíte zde: www.prozdravi.cz/pro…
Jedním proužkem vyšetříte 10 různých vlastností moči.

Zdroj: diskuze Testovaci prouzky.

Vysvětlení hodnot

  • Albumin v moči fyziologicky (u zdravého jedince): do 30 mg/l
  • Mikroalbuminurie: 30–150 mg/l
  • Proteinurie (bílkovina v moči): nad 150 mg/l

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem VŠE O MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Lang.

Jak nebezpečné je polknutí nedopatřením, trošky vlastní moči.
Jedno malé polknutí. Cca maximálně kávová lžička.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Polknutí vlastní moči není nijak nebezpečné. Někteří lidé to používají jako léčebnou kůru. Říká se tomu urinoterapie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vše o moči

Bakterie v moči – hodnoty

Hlavním nálezem v případě infekce močových cest je přítomnost bakterií v kultuře moči. Obecně udávaná norma je menší nebo rovna 105 bakteriím na mililitr moči. Tato norma byla původně zvolena proto, aby došlo k rozlišení mezi infekcí močového měchýře a možnou kontaminací při odběru metodou středního proudu. Takzvaný urikult představuje nejspolehlivější metodu určení přítomnosti bakterií a jejich množství v moči. Výsledek je udáván v množství bakterií na mililitr moči.

Zdroj: Bakterie v moči

Diskuze

V diskuzi BETA BOJOVNICE NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Gregorová.

dobrý den chtěla jsem se zeptat co mám dělat moje betta pestrá je sameček a už 3 den je letargický a furt leží v jednom rohu a je v tom rohu skroucený a hlavu strká nahoru navíc ztrácí modrou barvu z šupinek a místo ní má šedobílou co mám dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Zdravim...mám bettu a po zapnuti filtrace..kterou jsem po chvili vypnula..byla dost silná..se betta chová divně...mám v akvárku vetsi kameny...plovouci kytky a ukryt a male topenicko 24 stupňů...je už týden v rohu nahoře..vypouští bublinky a neplave...na jeden den jsem ji dala do malého akvária a lepšila se...tak ji vrátila zpět do vyčištěného většího a je zase špatná...prosím poradíte...můžou vadit plovoucí rostlinky a nebo kameny?

Zdroj: diskuze Beta bojovnice nemoci

Leukocyty v moči a rakovina

Pokud se vyskytují bílkoviny v moči, může být příčinou i rakovina, a to přímo některé druhy rakoviny, jako je rakovina prostaty, močového měchýře nebo ledvin.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ HODNOTA KYSELINY MOČOVÉ V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

múže zvýšená kys.močová v moči způsobit pálení okolo moč,trubice?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V moči kyselina močová nijak nevadí. Právě naopak, když v moči není a hromadí se v těle (v krvi), tak vzniká onemocnění dna, které je doprovázeno silnou bolestí a záněty v kloubech. Zastavte se na urologii a nebo u svého gynekologa, aby vám odebral trochu moči k laboratornímu vyšetření. Tím přesně zjistíte co způsobuje pálení kolem močové trubice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšená hodnota kyseliny močové v moči

Zápach moči po amoniaku

U moči je zápach po čpavku vcelku přirozený, byť by neměl být zvláště nápadný. Výraznější zápach po čpavku v moči se vyskytuje při nedostatečném příjmu tekutin.

Při zesíleném dýchání a případně i zvýšeným výdejem potu ztrácí člověk dost tekutin, které je třeba záhy doplnit. Po zvýšeném množství tekutin dojde k úpravě zápachu moči.

Zdroj: Páchnoucí moč

Únik moči při kýchnutí

Stresová inkontinence je únik malého množství moči například při kýchnutí, smíchu, zakašlání či při těžké fyzické námaze, jako je zvedání břemen nebo cvičení. Tento typ je také nejlépe léčitelný, přičemž je důležité problém včas konzultovat s lékařem.

Zdroj: Únik moči

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Citronově žlutá moč

Jasně žlutá barva moči může ukazovat na předávkování vitamíny z řady B. Žlutou moč způsobuje vitamín B12 a vitamín B2. Oba jsou rozpustné ve vodě a v případě nadbytku jsou vylučovány močí, kterou zbarvují do žluta.

Zdroj: Vše o moči

Leukocyty v moči v těhotenství

V těhotenství je jakýkoliv výskyt leukocytů v moči – i asymptomatický, tedy takový, při kterém nemáte žádné obtíže – brán jako rizikový. Pokud by se infekce močových cest nezaléčila, mohla by vést k předčasnému ukončení těhotenství či k jiným komplikacím. Proto se každý nález bílkovin v moči léčí. Pokud chcete mít jistotu, požádejte svého gynekologa o provedení vyšetření moči v laboratoři, a to jak na sediment, chemicky, tak na kultivaci. Nejlepší je léčba podle výsledků z laboratoře.

Zdroj: Co znamenají zvýšené leukocyty v moči

Leukocyty v moči 250

Pokud se u vás objeví hodnota leukocytů v moči 250, může se jednat o zánět. U těhotných je dobré vyloučit pomocí kultivace, zdali jde opravdu o zánět či o kontaminaci těhotenským výtokem.

Zdroj: Zvýšené leukocyty v moči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP