Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BYLINKY NA ZKLIDNĚNÍ KAŠLE

OBSAH

Léčba

Podrážděná oční víčka si můžete ve většině případech ošetřit doma. Doporučuje se čištění očních víček borovou vodou a přikládání teplých obkladů. Pokud se situace nezlepší, je samozřejmě vhodnější navštívit očního lékaře, který doporučí vhodnou léčbu.

Zdroj: Co na zklidnění očních víček

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY NA SKLIVCOVÉ ZÁKALKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra.

Dobrý večer,prosím jaké bylinky mám používat na odstranění zákalků? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neexistují žádné bylinky, které by přímo odstraňovaly zákalky. Zákalky se dají odstranit pouze operativně u očního lékaře. Pokud ale chcete, můžete užívat bylinky navozující dobrou náladu, jenž vám pomůžou na to nemyslet a užívat si života i se zákalkami. Například odvar z dobromysli, šafránu a třezalky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky na sklivcové zákalky

Bylinky na zklidnění kůže

Skořice: Esenciální olej ze skořice se často používá při masážích. Taktéž zklidňuje sluncem poškozenou kůži a můžeme ji použít i při péči o zuby.

Hřebíček: Má silné antiseptické a osvěžující účinky. Zklidňuje a hojí kožní vyrážky, proto bývá součástí hojivých krémů a mastí. Též prospívá zubům a osvěžuje dech.

Eukalyptus: Má antiseptické vlastnosti. Zklidňuje, hojí a osvěžuje pleť. Přidává se do přípravků určených pro problematickou a mastnou pleť.

Santalové dřevo: Má silné antiseptické a germicidní účinky. Zklidňuje vyrážky, hojí kůži a současně ji chrání. Nachází se mimo jiné v ochranných krémech (je důležitou součástí opalovacích krémů).

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Bylinky na čištění pleti

Popenec: Má jemné, ale velmi silné svíravé (adstringentní) účinky, proto se využívá především k ošetření nečisté pleti (včetně citlivé).

Heřmánek: Má hojivé vlastnosti a široké uplatnění v kosmetické péči. Používá se na kontrolu akné, zklidnění kožních podráždění a na čištění kůže od nečistot.

Máta: Má chladivé, zklidňující a hojivé účinky a projasňuje skvrny. Používá se v pleťových tonikách k  čištění, tonizaci a osvěžení mastné pleti.

Fenykl: Zklidňuje záněty a je vhodný k hloubkovému čištění pórů.

Tymián: Stahuje a pročišťuje pleť.

Ženšen: Má silný čisticí účinek, hodí se tudíž k hloubkovému čištění pórů. Kromě toho uchovává acidobazickou rovnováhu kůže.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem MILPRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Balgova.

Muj psik Max je hodne chlupaty asi 40kg,ale od mala se nenecha strihat ani moc nechce aby se ne neho nejak sahalo,byli jsme nekolikrat napadeni psi ktere majitele nemeli na voditku,vim ze ma svrab a chtela bych mu pomoct,leky me jedine jeste sezere,bude mit 10let a neni cistokrevny,muzete mi poradit nebo pomoct ,moc dekuji balgova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Nejlepší bude, když se domluvíte s veterinářem. Ten pejskovi dá lék na zklidnění, aby ho mohl vyšetřit a podle výsledků pak určí vhodnou léčbu. Je zde velké riziko, že svrab chytíte od psa vy a to by byla velká škoda.

Zdroj: diskuze Milpro

Bylinky na odvodnění v DM

Bylinky na odvodnění v DM jsou dostupné kdykoli a recenze jsou veskrze pozitivní. Čaj na odvodnění v tomto řetězci není dostupný. Zde tedy můžete vidět produkty na odvodnění dostupné v DM v podobě tobolek.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Diskuze

V diskuzi BYLINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Mohu bylinky ,když užívám warfarin? Mohu produkty - které obsahují bylinky ? Děkuji Soldátová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva.

mohu tyto bylinky
koren kozinec
oregano
mesicek
bezinky.

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Bylinky na odvodnění Liftea

Liftea je doplněk stravy obsahující jedinečnou směs bylinek, které přispívají k odvodnění organismu. Dle recenze produkt zmenšuje otoky končetin, detoxikuje tělo a snižuje pocity vyčerpání a únavy. Účinné složení obsahuje extrakt z jalovce, břízy, kopřivy, petržele.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDIVA KUZE OBLIČEJE SVEDIVE OTOKY NA CELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Scukova.

Svediva část obličeje s otoky na čele

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste na to použít Claritine. To je lék na zklidnění alergie a je k dostání v lékárně bez předpisu. Pokud chcete zjistit příčinu, tak budete muset na vyšetření ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svediva kuze obličeje svedive otoky na cele

Bylinky na suchý kašel

Bylinky na suchý kašel jsou 100% přírodní, na rozdíl od kupovaných sirupů neobsahují žádné přídavné chemické látky, které by oslabovaly váš imunitní systém. Jedná se o domácí přírodní léčbu.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi BABSKE RADY _ZÁNĚT PRUDUŠEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Frantiska.

známý má zánět prudušek , má antibiotika ale boli ho záda. Je vhodne aby se napařil ve vaně , nebo masáž zad..?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Zkusili jste někdy bylinky? Bylinek je mnoho a každá bylinka pomůže na něco jiného. Přikládám seznam bylinek www.eushops.cz/Badya…

Zdroj: diskuze Babske rady _zánět prudušek

Využití bylinek v kosmetice

Bylinky jsou léčivky, které mají velmi široké využití. Pozitivně ovlivňují naše zdraví, krásu i psychickou pohodu. Používají se buď samostatně, nebo jako součást různých směsí. Na našem trhu je bylinek mnoho, ale především – spousta jich roste všude okolo nás. Bylinky se mimo jiné využívají v kosmetice jako složky bylinných krémů, mastí, olejů. Ve formě bylinných koupelí pak pomáhají ulevit od bolesti a prohřát organismus.

Zdroj: Účinné bylinky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Dobrý den paní doktorka na kožním mě předepsala krém Beloderm na vyražku zdřejmě na alergii z lídla ale protože obsahuje kortikoidy tak se ji bojím povžívat.Může me krém ublížit? Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Bylinky vhodné pro detoxikaci

Některé byliny a potraviny obzvlášť napomáhají trávení, proto jsou vhodné pro spalování toxinů. Je to zázvor, pepř, fenykl, římský kmín, česnek, koriandr, lněné semínko, kopr, muškát, ricinový olej, Guduchi, Neem, Puškarmul, Punarnava, Tulsi, Vacha, Guggul, koření Trikatu.

Zdroj: Bylinky pro detoxikaci

Diskuze

V diskuzi LEXAURIN A LET LETADLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Richterová.

Mohu použít Lexaurin na zklidnění před letem? Při nástupu do letadla se u mě projeví bušení srdce,třesot,pocení,dýchavičnost. Po chvíly vše odezní ale vyvolává to ve mě paniku a bojím se aby tento stav netrval dlouho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada.

Já jsem měla podobné problémy se strachem z letadla, než jsem objevila lexaurin. Vždycky si vezmu tabletku dvě hodiny před odletem a jsem úplně v klidu.

Zdroj: diskuze Lexaurin

Sirupy

Mají velikou výhodu v praktické a pohodlné aplikaci. Nejenže se oproti tabletkám snadno polykají, mívají i velmi příjemnou chuť – a to ocení nejen děti. Se zmírněním úporného dráždivého kašle pomůže například Robitussin. U bylinkových jednodruhových se vám bude hodit na zklidnění bazalka. Pokud chcete širší záběr, sáhněte po sirupu, který kombinuje několik bylin, jejichž účinky se navzájem podporují. Stopkašel sirup Dr. Weiss obsahuje pět bylinných extraktů (jitrocel, mateřídoušku, bazalku, boswellii a eukalyptus), ulevuje a zklidňuje a zároveň omezuje tvorbu hlenu. Nebrání ale vykašlávání, takže ho využijete i po přechodu na vlhký kašel. Je-li sirup „jen“ z bylinek, neznamená to automaticky, že ho můžete užívat i v těhotenství nebo jako diabetik. Hlídejte si etikety, nejlepší je zeptat se lékárníka. Ale například Müllerův dětský sirup s jitrocelem a mateřídouškou s jistotou můžete užívat i v těhotenství a při kojení.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindřiška Celá.

Prosím o sdělení co se používá na léčbu histaminu dříve mně bylo sděleno že se na to májí brát bylinky list černý rybíz, list černý bez, list ořešáku a bazalky posvátné. Prosím sdělení, jestli je možné tyto bylinky u Vás koupit. Děkuji Celá

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady otce Pleskače

Tablety

Seženete klasické, ale i s prodlouženým účinkem pro ty, kdo zapomínají na užívání a chtějí si zajistit potřebné dávkování dopředu na celý den. V případě suchého kašle vám tuhle výhodu nabízejí například tablety Sinecod, u vlhkého kašle ACC Long, které seženete navíc v podobě šumivých tablet. Ty snadno rozpustíte ve sklenici vody a vypijete.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Důvody kašle bez známých příčin

Kašel ve formě suchého kašle bývá zapříčiněn mnoha důvody:

  • alergickou reakcí na podněty v okolí dítěte;
  • zánětem hrtanu, který je charakteristický chrapotem a suchým kašlem;
  • nosními kapkami;
  • některé případy mohou být vyvolány i pneumonií, bronchitidou nebo plicním onemocněním.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Další příčiny kašle u dětí

  • Refluxní choroba jícnu – známá ve zkrácené formě jako GERD – onemocnění vyznačující se častou regurgitací a podrážděností. V léčbě může pomoci změna stravy a podávání předepsaných léků.
  • Astma – častá příčina kašle u dětí, protože zanícené dýchací cesty mohou dráždit hrdlo a zvýšit produkci hlenu. Stimulací může být cokoliv, od kouře až po pyl.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Bylinky na odvodnění v těhotenství

Těhotná žena by se v každém případě měla poradit s lékařem ohledně odvodnění. Proč je vůbec potřeba se odvodňovat v těhotenství? Pokud se objeví otoky a zadržování vody v tomto období, patří tento problém do rukou lékaře a není zde prostor na babské rady.

Vždy se samozřejmě doporučuje poznat prapůvodní příčinu tohoto stavu – může jí být slabý výkon srdce, ledvin i jater nebo narušení lymfatické či hormonální soustavy.

Zdroj: Bylinky na odvodnění organismu

Jaké bylinky na dnu

Léčba dny bylinkami se jednoznačně doporučuje. Jak již bylo popsáno, nejen vědci, ale i naše babičky používají na dnu celer, kopřivy, třešně a podobně. Dna a její léčba je v současnosti opravdu hodně diskutované téma, jelikož dochází k nárůstu tohoto onemocnění.

Zdroj: Nemoc dna a její přírodní léčba


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP