Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BYLINY POSÍLENÍ VLASOVÝCH KOŘÍNKŮ

OBSAH

Stimulace růstu vlasových folikul

Efektivní krevní oběh je rozhodující pro silné a zdravé vlasy. Jablečný ocet dokáže stimulovat cirkulaci krve do vlasových folikul. Efektivní cirkulace následně více vyživuje vlasové folikuly, posiluje kořeny a vede ke zdravým vlasům.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Léky na kopřivku

Některé byliny jsou známé pro svou schopnost léčit kopřivku a snižovat její příznaky. Pro léčbu se používají tyto byliny či produkty z nich vyrobené: vojtěška, extrakt borůvky, řemdihák plstnatý, heřmánek, echinacea, lékořice, kopřiva, zázvorové pivo a šťovík kadeřavý. Velmi užitečná je i gelová forma aloe vera. Dalšími prospěšnými bylinami jsou lilek černý a červená olše (její listy a kůra).

Zdroj: Byliny na kopřivku

Diskuze

V diskuzi JANČA BYLINY NA ZANĚT ŠTITNÉ ŽLAZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosim o radu.Dcera má zanět štítné žlázy.Jsou nějaké byliny na tento problém?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vanátová Helena.

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat,mám problémy se štítnou žlázou a tloustnutím,dva roky beru každý den eutyrox 100,zkoušela jsem i různé diety ale bohužel nic nezabralo,existují nějaké bylinky které by mi pomohly zredukovat váhu,v současné době při výšce 170 cm vážím 90 kilo.
Děkuji s pozdravem
Vanátová Helena

Zdroj: diskuze Janča byliny na zanět štitné žlazy

Posílení imunity

Posílení imunity patří mezi často diskutovaná témata dneška. Obzvláště v zimních a časně jarních obdobích, kdy je vyšší frekvence výskytu nejrůznějších infekčních onemocnění dýchacích cest. Ke zvýšené nemocnosti přispívá hlavně počasí, teploty kolem nuly a jistě též snížená konzumace čerstvých potravin (zejména ovoce a zeleniny). Ve snaze předcházet infekcím hledají lidé různé způsoby, jak svoji imunitu posílit. Co je to vlastně imunitní system a jak funguje?

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alabud.

Dobrý den, určitě bych zvážila změnu šamponu, nějakou přírodnější variantu - kopřivový nebo konopný šampon. To by vám mohlo pomoci. Spousta šamponů obsahuje spoustu parabenů a silikonů - je možné, že na to můžete mít alergii. Takže určitě změna kosmetiky. A co se týče vypadávání - může to být v důsledku stresu, případně i špatnou pokožkou, jak píšete. Vyzkoušela bych doplňky stravy na podporu kvality vlasů - to se mi osvědčila vždycky dobře kyselina hyaluronová a k posílení vlasových folikul - asi bych zkusila vlasovou vodičku do vlasů, kterou vmasírujete vždy. Ta vlasová vodička posiluje folikuly, takže vlasy nevypadávají, vysvětleno zde: www.reparexshop.cz/b… . Jinak pokud to máte v nějaké akutní fázi, určitě bych okamžitě navštívila odborníka, který vám pomůže.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Posílení slabé zubní skloviny

Posílení zubní skloviny je možné pomocí remineralizace, která napomůže, zejména díky své velmi reaktivní povaze, při lokální aplikaci fluoridu na zuby. Zvýšené množství fluoridu ukládajícího se na částečně rozpuštěné krystality skloviny může významně zvýšit odolnost vůči kazu. Bylo také prokázáno, že fluorid má bakteriostatické účinky, čímž může ovlivnit i bakterie v biofilmu.

Zdroj: Zubní sklovina

Diskuze

V diskuzi POSÍLENÍ IMUNITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Mně teda osobně hodně na posílení imunity pomohla sibiřská houba čaga od chaganela. Fakkt pecka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evík.

Mě na imunitu pomáhá wobenzym. Beru ho v malých dávkách 3x2 tbl denně na podzim a v zimě a prakticky nejsem nemocná. A koukám, že i jiní s ním tady mají dobrou zkušenost :-).

Zdroj: diskuze Posílení imunity

Vilcacora a Warfarin

Vilcacora nemá vliv na léčbu Warfarinem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem LECITIN A JEHO ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Čapková.

Dobrý den, chci se zeptat, zda můžu mamince koupit Lecitin na zlepšení paměti a koncentrace pokud užívá Stacyl?
Pokud ne, existuje něco na posílení paměti pro seniory?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stacyl obsahuje kyselinu acetylsalicylovou a té lecitin nijak nevadí. Na posílení paměti je dobrý i pyridoxin (vitamín B6), který rovněž nijak nevadí při užívání Stacylu. Další pomocníci na posílení paměti jako ginkgo biloba a ženšen bohužel ve spojení se Stacylem mohou způsobit krvácení. Na posílení paměti existují i pomocníci bez léků a to cvičení paměti. Tady přikládám seznam videí, kde je předvedena technika posílení paměti: www.youtube.com/resu…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecitin

Shrnutí

Hlavní metodou posílení imunity u dětí, dospělých a starších osob je jednoznačně zdravá životospráva s dostatkem živin, vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Nejrůznější doplňky stravy jsou až podpůrným opatřením a je vždy nutné je aplikovat s rozvahou a ideálně po poradě s lékařem. Je třeba mít na paměti, že zdravý člověk posilovat imunitu nepotřebuje a pokud člověk zdravý není, je předně nutné najít příčinu potíží a ne jen bezhlavě podávat nejrůznější produkty.

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ VARFARINU A ACUTILU PRO POSÍLENÍ PAMĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu,zda mohu užívat varfarin a Acutil pro posílení paměti.Na dotaz v lékárně se odpovědi různí.Děkuji a přeji příjemný den

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Acutil působí pozitivně na mozek díky svému složení, které zejména podporuje průtok krve vlásečnicemi. Když k tomu ještě užíváte Warfarin, tak Vaše krev může být tak řídká, že bude docházet k prosakování krve a ke vzniku výronů a modřin v celém těle. To může být nebezpečný stav, který je potřeba sledovat a nechat si pravidelně měřit hustotu krve a její srážlivost během společného užívání Warfarinu a Acutilu. Informujte proto svého ošetřujícího lékaře o společném užívání těchto dvou přípravků, aby u Vás mohl zahájit pravidelné krevní testy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání varfarinu a acutilu pro posílení paměti

Cena Nioxinu v eshopu

Zde můžete porovnat cenu výrobků Nioxin.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Diskuze

V diskuzi CUKR 8, V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Jaké byliny na malé množství v krvi. Naměřeno 8 v 70 letech po druhé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cukr 8, v krvi

Byliny na podporu zdravé sleziny

Bylinné léky mohou zlepšit zdraví a funkci vnitřních orgánů, včetně jater a sleziny. Je důležité, aby si každý člověk uvědomil, že každý orgán plní určitou funkci. Většina orgánů, včetně jater nebo sleziny, má mnoho funkcí, které pomáhají s udržením těla v dobrém celkovém zdraví.

Byliny na podporu sleziny

Některé bylinné léky pomáhají s podporou zdraví sleziny a s léčbou nemocí ohrožujících právě slezinu. Velmi užitečné byliny jsou následující:

  • pampeliška
  • rournatec
  • zpododěr americký
  • jelení jazyk celolistý
  • dříšťal
  • bílý dub

Pampeliška je jednou z nejčastěji používaných bylin v léčbě zvětšené sleziny či jater. Zároveň jsou v ní obsaženy účinné látky, především terpen a kumarin. Další vhodnou bylinkou je například žen-šen (připisuje se mu obzvlášť léčivé působení na okruh sleziny) a takzvané zahřívající koření – skořice, kurkuma, zázvor, kardamom, muškátový oříšek.

Zdroj: Jak na zdravou slezinu

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Flouma.

Dá se přiužívání Warfarinu pít kopřivoví a medunkoví extrkt.Nebo se nedají pít byliny žádné.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kopřiva a Warfarin spolu můžou reagovat v neprospěch účinků Warfarinu. Nadzemní části kopřiv obsahují velké množství vitaminu K. Vitamin K je v lidském těle používán k podpoře krevní srážlivosti. Warfarin se používá ke zpomalení krevní srážlivosti. Když se kopřivy konzumují celé, tak snižují účinky Warfarinu. Kolik vitamínu K je obsaženo ve vašem extraktu není známo a proto bude lepší nechat si změřit srážlivost krve po započetí jeho užívání. Na postupu začátku společné léčby se dohodněte se svým lékařem, od kterého dostáváte recept na Warfarin.
S meduňkou je to podobné. Zelené nadzemní části obsahují vitamín K a kolik ho je v extraktu není známo.
Takže používání s Warfarinem ano, ale jen s kontrolou srážlivosti krve u lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Vilcacora kapky

Látky obsažené v kapkách Vilcacora mají na náš organismus příznivé účinky, napomáhají jeho správné činnosti, zmírňují následky špatné skladby stravy, nezdravého životního stylu a prostředí.

Použití: Snížená imunita, nádorová onemocnění.

Dávkování: 3x denně 15 kapek před jídlem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Urbanová.

Dobrý den! Prosím o radu: Mám 3 měsíce po operaci páteře,od té doby mám stále zácpu a nic mi nezabírá. Můžete mi poradit? Děkuji za odpověď. Zdenka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Prosim o radu jake byliny nebo caj na zacpu? Děkuji předem Jitka

Zdroj: diskuze Otec pleskač radí

Švédské byliny

Švédské bylinky jsou výborné i na prokrvení, posilnění paměti, pročištění krve. Pomáhají udržovat zdraví a tvůrčí sílu i do vysokého věku. Přispívají k znovunavrácení a zachování zdraví. Probouzejí životní elán a zvyšují životní energii.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem KONTRAINDIKACE U ANTIKOAGULAČNÍ LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Je možné u léčby Eliquisem užívat hloh nebo saturejku?Které byliny jsou kontraindikovné při této léčbě na ředění krve? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis může reagovat na tyto rostlinné produkty, které mohou zvýšit krvácení (např. kočičí dráp, heřmánek, andělika čínská, česnek, zázvor, ženšen, ginkgo biloba, zelený čaj, grapefruit, pepřovník opojný, třezalka tečkovaná).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Pupínky na hýždích příčiny

Někdy se nazývají jako akné na zadku, protože se objevují na hýždích a bývají způsobeny jedním ze dvou poměrně běžných problémů.

  1. Folikulitida – je zánět vlasového (i chlupového) folikulu (zánět vlasových kořínků), který se může objevit kdekoliv na těle. Bílý pupínek na stehnu je také folikulitida z důvodu těsných kalhot. Nemusí to být jen ze zarostlých vlasů nebo chloupků. Může to být způsobeno třením oblečení, které je příliš těsné nebo se objeví jako bakteriální infekce. Folikulitida má tendenci být na povrchu kůže, tento stav je popsán jako „velmi mělké malé hnisavé rány“. U folikulitidy je více pravděpodobné, že bude svědit nebo dráždit, ale nebude bolestivá.
  2. Vředy na kůži – známý jako vřed, který je cítit jako bolestivý podnět hnisu pod kůží, může být podobný a být podobný právě akné nebo cystě. Vředy se objevují, když se folikulitida vymkne kontrole a začne se z ní stávat hlubší infekce.
    Kožní onemocnění na hýždích většinou nesouvisí s vaší zkušeností s akné. Těžké akné na obličeji a trupu neznamená vyšší pravděpodobnost vzniku folikulitidy nebo vředů na hýždích. Dávejte si pozor, abyste při vředech na kůži a folikulitidě neměli zbytečné zjizvení, které vzniká neopatrným zacházením, například vymačkáváním nebo rozdrápáním.


Zdroj: Akné na zadku

Zdravá pokožka hlavy

Mírné kyseliny obsažené v jablečném octu odstraňují bakterie způsobující nepříjemné problémy pokožky hlavy, zejména lupy a svědění. Pokud dojde k ucpání vlasových folikul, bakterie začnou na kůži vytvářet křupavé vločky. Nedostatek mazu ve vlasech způsobuje vypadávání a poškození vlasů, což vede k plešatosti. Pokud budete oplachovat hlavu a vlasy jablečným octem ředěným vodou, zbavíte se bakteriálních příčin způsobujících vypadávání vlasů.

Zdroj: Účinky jablečného octa na vlasy

Upozornění

U některých jedinců mohou bylinné léky vyvolat alergickou reakci. Proto před použitím aloe vera zkuste nejprve nanést malé množství gelu za ucho nebo do podpaždí, abyste včas zjistili případnou alergickou reakci. Pokud máte obavy z  nežádoucích účinků, je dobré se setkat s vyškoleným zdravotním poradcem, ten vás seznámí s možnými riziky a poradí vám s dávkováním.

Zdroj: Byliny na kopřivku

Běžně používané léky

Gelová forma aloe vera je běžně používaným rostlinným lékem. Aloe vera je léčivá bylina, která se používá po staletí k léčbě takových kožních onemocnění, jako jsou popáleniny, různá podráždění kůže a rány. Rostlina aloe vera má masité listy obsahující léčivé složky a antimikrobiální vlastnosti podporující regeneraci tkání. Přípravky z aloe by však perorálně neměly užívat těhotné ženy.

Zdroj: Byliny na kopřivku


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

MUDr. Martin Beránek


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP