Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČELENKA PROTI POCENÍ

OBSAH

Babské rady proti pocení

Proti pocení celého těla pomáhá pití čaje ze šalvěje. Šalvějový čaj je třeba připravit vždy čerstvý maximálně na jeden den. Šalvějový čaj proti pocení se popíjí během dne v celkovém množství asi jeden až dva litry za den. Důležité je věřit, že šalvěj skutečně proti pocení pomáhá, protože po ní se budete potit buď stejně a nebo míň, ale nikdy ne více.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ A ZÁPACH NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štěpa.

Pocení a zápach nohou odešel spolu s používáním iontoforézy Antipe. Jsem z ní nadšený a můžu ji jen doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukas.

Vyzkousel jdem kde jaky deodorant na nohy a nejvice mi vyhovuje antiperspirant sweatstop forte max 100ml lahvickai vydrzela cely rok. Navic zabranuje i plisnim.

Zdroj: diskuze Pocení a zápach nohou

Jak zabránit pocení celého těla?

Obtížnému pocení celého těla je možné zabránit pomocí methantheliumbromidu nebo bornaprinhydrochloridu. Tento problém je v podstatě terapeutickou výzvou, protože existuje více možností, jak efektivně zacházet s lokalizovaným pocením.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karoli.

Také jsem řešila pocení dlaní. A vyřešila ho díky používání Antipe. Je to výborný přístroj a báječně pomáhá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katy.

Mam vyzkouseny antiperspirant sweatstop instant. Konecne jsem se prestala stydet za sve mokre ruce protoze tento krem vyresi tento problem staci namazat a je hotovo. Viz na www.stop-potu.cz

Zdroj: diskuze Pocení je pryč

Další léky na potlačení nadměrného pocení

Existuje celá řada dalších léků, u kterých existují neoficiální zprávy o účinnosti při těžkém pocení, ale nebyly zatím zkoumány ve vědeckých studiích jako léky proti pocení a jejich aplikace není pro tuto diagnózu schválená regulačními orgány. Například léky na snížení krevního tlaku pomohou i proti pocení, ale smějí být předepsány jen na snížení krevního tlaku, nikoliv proti pocení.

Mezi tyto léky patří:

  • Beta-blokátory, které se používají pro snížení krevního tlaku a při zúžení věnčité tepny.
  • Blokátory kalciových kanálků, které jsou také užívány ke snížení krevního tlaku a zúžené koronární cévy, stejně tak i poruch srdečního rytmu.
  • Sympatolytika (také: antisympathotonics) jsou také předepsány pro snížení krevního tlaku, ale i při léčbě abstinenčního syndromu.
  • Psychotropní léky, jako sedativa, léky proti úzkosti léky a antidepresiva.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi VITAMIN B PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtěch.

Pocení je záludná věc, tak prostá a přesto tak strašná. Kdo tím netrpí jen pokrčí rameny a když mi řeknete ať zobu vitamíny a přestanu se potit tak mám chuť se smát a brečet. Každopádně, pocení jsem se již zbavil díky electro antiperspirantu, za mě doporučuji jej zkusit: www.electroantipersp…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vitamin b proti pocení

Léky proti pocení

Léky proti pocení z třídy anticholinergik dosahují rychlého úspěchu, u pacientů se projeví pozitivní změny v pocení téměř okamžitě. Účinnou látkou je methanthelinium (Vagantin), které se používá právě na krátkodobou léčbu nadměrného pocení. Pro předvídatelné stresové situace, jako je například přijímací pohovor, mohou být tyto léky jasnou volbou. Naopak funguje-li přípravek na bázi účinné látky bornaprinhydrochlorid, dochází k regulaci pocení až za delší dobu. Látka je během léčby postupně organismem přijímána a následně začíná upravování problémů s pocením. Důležité je, že jsou na začátku dávky nízké a zvyšují se až do bodu, v němž se dostaví úspěch léčby. Plíživé, postupně se zvyšující dávky by měly minimalizovat vedlejší účinky.

Zdroj: Léky proti pocení

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na pocení nohou jsem vyzkoušela různé věci, ale nejvíce mi pomohla Iontoforéza. Mám ji doma něco málo přes rok a pocení nohou je pryč. Nejdřív jsem ji používala 3x týdně, pak jsem intervaly prodlužovala a teď to stačí jednou za měsíc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dávám Alici za pravdu. Manžel i syn měli velké problémy s pocením nohou. Vyzkoušely spoustu přípravků. Pak se někde dověděli o Intoforéze. Vážně jim to pomohlo.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alka.

Pocení nohou mě trápilo dlouho. Koupele, bylinky, spreje ani mastičky nikdy na dlouho nepomohly. Antipe byla pro mě malý zázrak. od doby, co ji používám, je pocení pryč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem NADMERNE POCENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasek.

Dobry den chtel jsem se zeptat na nadmerne poceni ktere me provazi.pri jake koliv praci prochazce ci jake koliv cinosti se hodne potim v trislech na zadech a hrudniku.nevite o nakych lekach ci rade.doma se oblecu a nez dojedu vytahem dolu jsem spocenej nechapu to.diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud je pocení celoživotní, již od mládí (hyperhydróza), tak na to žádné léky nejsou a je potřeba se s tím naučit žít. To znamená nosit několik vrstev, které můžete rychle a flexibilně svlékat, nebo oblékat. Kouření marihuany může u některých lidí zmírnit pocení. Také je důležité přestat pít kávu a čaje.
Pokud je pocení vyvoláno nějakou nemocí, tak stačí obvykle její vyléčení a pocení se upraví, jako bylo dříve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadmerne poceni

Recept na čaj proti pocení

Budeme potřebovat 5 odměrek sušené nebo čerstvé natě ze šalvěje a nať z yzopu 3 odměrky. Obě tyto suroviny smísíme a pak dvě lžíce této směsi bylin přelijeme čtvrtlitrem studené vody a necháme krátce přejít varem a přiklopené necháme 15 minut louhovat, potom scedíme. Až tento čaj vychladne, tak ještě vlažný ho hned pijeme. Proti pocení je možné během dne vypít až 4 takovéto dávky.

Zdroj: Šalvěj lékařská

Poradna

V naší poradně s názvem POCENÍ VE SPÁNKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Noční pocení

Lidé se můžou potit jak přes den, tak v noci. Noční pocení trápí mnoho lidí. Je velmi nepříjemné probudit se uprostřed spánku zcela propocený.

Příčinou nočního pocení nebo pocení ve spánku bývá nejčastěji u žen menstruace, klimakterium neboli přechod a někdy těhotenství. Další příčiny nočního pocení mohou být některé typy rakoviny. HIV infekce vede také k pocení ve spánku. Dále různé infekční onemocnění, například záněty močových cest, kapavka nebo i hormonální příčiny způsobené poruchou žláz s vnitřní sekrecí, nejčastěji štítné žlázy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení ve spánku

Význam pocení

Vylučování potu představuje přirozený fyziologický děj, který má pro lidský organismus značný význam. Tento fakt pravděpodobně nikdo nepopírá. Viditelně propocené oblečení a pach, který obvykle provází potícího se člověka, však patří k nepříliš populárním společenským jevům. Nejvíce se potíme, když je nám teplo, při tělesných aktivitách a přemíře stresu. Pocení vede ke snížení tělesné teploty, čistí kůži a pomáhá bojovat proti nemocem.

Zdroj: Pocení

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Trim nadmernym pocenim hlavy - zajimalo by me zda by jeden mohl pouzit antiperspirant spray a nastrikat si ho na hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ota.

Antiperspirant je proti pocení hlavy neúčinný.

Zdroj: diskuze Léky proti pocení

Jak se navždy zbavit pocení nohou

Zkuste komerční přípravek – antiperspirant SweatStop Forte Max. Funguje na 100%. Objednat jej můžete na www.stop-potu.cz, dokáže spolehlivě zabránit nadměrnému pocení nohou. Poskytuje před pocením nohou ochranu až na 72 hodin a zároveň působí preventivně také proti mykóze nohou. Antiperspirant SweatStop Forte Max obsahuje látky jako aloe vera, panthenol (provitamin B5), kafr a další vybrané přísady ve správném složení, zaručujícím citlivou péči o kůži.

Zdroj: Pocení nohou

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ PO OPERACI ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petras josef.

manželka trpí po operaci štítné žlázy a odstrněním příštítných tělísek nadměrným pocením

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thomas.

Jeden z častých důvodů nadměrného pocení bývá hormonální nerovnováha, co předpokládám souvisí s operací štítné žlázy. Ve vašem případě bych ale nehledal příčiny a pocení rovnou zastavil Electro Antiperspirantem. Dá se to aplikovat i na obličej, s tímto adaptérem www.iontoforeza.cz/a… - kdyžtak se na to podívejte.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení po operaci štítné žlázy

Co dělat proti nočnímu pocení než vyhledáme lékaře?

Pokud člověka začne trápit noční pocení, doporučuje se nejprve vyměnit ložní prádlo za kvalitní bavlněné a zajistit větrání v místnosti, kde se spí (neměl by být ale průvan). Místnost by také neměla být přetopená. Je potřeba také hlídat, jaké potraviny na noc jíme a vyhýbat se alkoholu. Pokud tyto opatření nepomůžou, je načase navštívit lékaře, který zjistí, jestli to není signálem některého vážnějšího onemocnění.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ V PODPAŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iren.

Pocení v podpaží jsem zmírnila a pak se i zbavila používáním podpažních aplikátorů. Přítel má doma Antipe, tak jsme je jen přiobjednali a bylo po problému.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení v podpaží

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Léky

Nespavost a pocení bez zjevných příčin bývají vedlejším účinkem užívání léků, a to především antidepresiv. Pocení vyvolávají též hypoglykemické látky či hormonální terapie, přičemž se obvykle projevují i další vedlejší účinky v závislosti na konkrétním léku.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Nadměrné pocení v podpaží

Nadměrné pocení v podpaží má ve většině případů hormonální a psychogenní příčiny, tudíž faktory jen obtížně ovlivnitelné. Nadměrné pocení v podpaží, které způsobuje odpuzující kruhy na košili, je pro postižené i okolí zdrojem nepříjemných chvil a velmi ztěžuje společenský styk. Při opakovaném intenzivním pocení vzniká navíc živná půda pro plísně a bakterie. Tyto infekce nejčastěji postihují podpaží, ale i další partie těla, jako jsou lokality mezi prsty, u žen pod prsy nebo v záhybech podbřišku. Nepříjemné jsou také výsevy potniček. Proti pocení v podpaží se používají přípravky se sloučeninami hliníku. Sloučeniny hliníku rozkládají vývody potních žláz, díky čemuž dochází k omezení pocení. Stejně jako parabeny nejsou tyto sloučeniny zdraví škodlivé, ale někteří citlivější jedinci na ně mohou mít kontaktní alergii.

Zdroj: Nadměrné pocení

Nadměrné pocení hlavy

U nadměrného pocení hlavy je třeba vyloučit jako možnou příčinu onemocnění štítné žlázy. Pokud je porucha funkce štítné žlázy zjištěna, léčí se v závislosti na tom, o jaký typ onemocnění se jedná, velmi stručně řečeno, buď je funkce štítné žlázy snížená, nebo zvýšená. Léky se pak volí podle toho. Nedávají se žádné „léky na pocení“, ale na štítnou žlázu. Nadměrné pocení se pak upraví zpravidla samo. Nadměrné pocení hlavy je charakteristické pro malé děti, přičemž se nejedná o žádný zdravotní problém.

Zdroj: Nadměrné pocení

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Iontoforéza na nadměrné pocení hlavy

Iontoforéza nebo-li elektro antiperspirant jde použít i v oblasti hlavy a obličeje, ale odlišnými způsoby, než je tomu u dlaní a chodidel. Úspěšná léčba pocení je iontoforéza s molekulami vody. Pro léčbu pocení hlavy se používají speciální aplikátory, konkrétněji se hovoří o obličejových maskách. Tyto masky se aplikují na obličej, díky čemuž dochází k efektivnímu působení i proti nadměrnému pocení hlavy.

Pokožka hlavy je velmi citlivá, proto se doporučuje aplikovat méně invazivní typ procedury. V případě obličejové části postačí aplikace na několik minut, konkrétně 5 minut. Jakmile je tento proces ukončen, přístroj se vypne a zvolí se opačná polarita. Tato procedura se opakuje stejným způsobem. Celkem tato akce trvá 10 minut.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP