Téma: 

celer a jeho účinky


Facebook Twitter Pinterest email tisk

ZDRAVÝ CELER

Celer řapíkatý

Miřík celer je dvouletá bylina z čeledi miskovité. Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Celer řapíkatý obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, vitamíny a minerální látky.

List celeru působí protizánětlivě a močopudně, působí příznivě na činnost ledvin, povzbuzuje chuť jídlu, je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje a podporuje trávení, zpevňuje cévy. Doporučuje se při obezitě, neboť urychluje látkovou výměnu. Působí i jako zdraví neškodné afrodiziakum.

Je to výrazné aroma balkánské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer se spolu s mrkví a petrželí přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k přípravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno jsou častou součástí kořeninových směsí pro grilování.

Detail odstavce: Celer řapíkatý
Zdroj: Zdravý celer
Zveřejněno: 27.5.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: jak se zbavit kyseliny močové

Matonka se pije neperlivá a řapíkatý celer se jí v přírodní formě - ukusují se řapíky.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové
Odesláno: 24.6.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

ZDRAVÝ CELER

Celer bulvový

Jde o kořenovou zeleninu, kterou ctili už staří Egypťané. Po celém světě a také v našich zemích se pěstování tohoto druhu celeru rozšířilo až v 17. a 18. století.

Kuchyňské použití

Celer je nutno důkladně očistit – nejlépe okrájet vrchní vrstvu a omýt. Lze ho konzumovat syrový, ale nejvhodnější úpravou je jeho krátké spaření nebo povaření a následné využití do salátů i jinak. Krátkou tepelnou úpravou dojde k vyčpění dosti výrazné vůně a snadnější stravitelnosti. Další variantou základní úpravy je jeho opečení či osmahnutí na tuku a komponování do nejrůznějších pokrmů. Opečením získá velmi příjemnou chuť. Má velmi široké použití při úpravě pokrmů, patří do polévek, omáček (zvláště smetanových), k dušeným i pečeným masům, do bramborové kaše, opečený či smažený jako doplněk pokrmů a podobně.

Výživové hodnoty

Obsahuje vitamíny skupiny B, C, draslík, vápník, fosfor, vlákninu. Čistí a stabilizuje trávicí trakt, působí antibakteriálně na sliznice, posiluje nervovou činnost, působí antistresově, zvyšuje vitalitu a výkonnost, snižuje tlak a upravuje cholesterol. Celer je alergen.

Detail odstavce: Celer bulvový
Zdroj: Zdravý celer
Zveřejněno: 27.5.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: zázvor a alergie

Může vařený zázvor zhoršovat atopicky exém? - přidávám ho do hovězího vývaru, ze kterého jsem už vypustila celer a petržel. Po uvaření ho vyhodím. Máte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Zázvor a alergie
Odesláno: 22.2.2016 uživatelem Hana
Počet odpovědí: 0

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer se sýrem

Ingredience: 1 bulvový celer, 30 g hladké mouky, 150 g oleje, 120 g strouhanky, 1 kávová lžička soli, 50 g taveného sýra, 1 bílek, 1 vejce, 0,5 l vody

Postup: Oloupaný celer omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Povařený celer nakrájíme na 8 plátků a dva plátky vždy potřeme a spojíme čtvrtinou sýru. Obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance. Celer smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Detail odstavce: Smažený celer se sýrem
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: DNA

no já se dočetla že pomáhá celer a višeň celkově na klouby a ještě že na zmírnění bolesti od dny pomáha Enzycol - tak jsem ho manželovi koupila a užívá 2 tabletky denně a zatím klepu klepu, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Puriny a cvičení
Odesláno: 22.6.2016 uživatelem Marki
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer v troubě

Ingredience: 1 bulva celeru, sůl, tuk na potření

Postup: Celer oloupeme, potřeme ho tukem a silně osolíme. V první části pečení ho upečeme doměkka v alobalu (180 °C), pak ho rozbalíme a krátce zapečeme dozlatova (230 °C) za stálého potírání. Pečeme celou bulvu, nekrájíme.

Detail odstavce: Smažený celer v troubě
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Dna

Nedávno mi taky zjistili dnu (podle hladiny kys.močové) a jsem z toho nešťastná.. Známý užívá na dnu mimo jiné i Enzycol a pomáhá mu, říkal mi že to obsahuje celer a višeň, což je dobré na klouby a je to přírodní - tak ať zkusím, prý to zmírní bolest. Dneska si to jdu koupit a začínám užívat

Zdroj: diskuze Dna
Odesláno: 13.4.2016 uživatelem Milada
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer hraška

Ingredience: 1 celer, hraška na obalování, sůl, olej na smažení, brambory

Ingredience na salát: paprika, okurka, rajče, jarní cibulka

Postup: Celer nakrájíme na půl centimetru silné plátky a trochu osolíme. Obalíme v rozmíchané hrašce a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Postup – salát: Zeleninu nakrájíme na kousky a bez dochucování smícháme v misce.

Podáváme spolu s vařeným bramborem.

Detail odstavce: Smažený celer hraška
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: křemík v potravinách

Ovesné vločky obsahují křemík.

Křemík se doporučuje požívat především v celozrnných obilovinách, protože právě ty obsahují lehce vstřebatelnou formu křemíku. Krom těchto obilovin řadíme mezi kvalitní zdroje křemíku jablka, pomeranče, třešně, mandle, rozinky, penatové ořechy, syrové zelí, cibuli, karotku, čekanku, lilek, dýni, celer, červenou řepu, okurky, ryby, med a zrna obecně.

Jinak extrakt z přesličky rolní 125mg.

Zdroj: diskuze Křemík v potravinách
Odesláno: 11.11.2012 uživatelem Filip
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

ŘAPÍKATÝ CELER

Dip

Syrový řapíkatý celer se hodí i do dipů.

Ingredience: 1 zakysaná smetana, 1 polévková lžíce bazalky, kopru a řapíkatého celeru, sůl, česnek

Postup: Zakysanou smetanu ochutíme bylinkami (bazalka, kopr, najemno pokrájený řapíkatý celer), přisolíme a přidáme dle chuti česnek. Podáváme ke grilovanému masu nebo bramborám.

Detail odstavce: Dip
Zdroj: Řapíkatý celer
Zveřejněno: 21.1.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Šalvěj:
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- nežádoucí účinky: odstavec.ceskenemoci…
- pití sirupu / čaje: odstavec.ceskenemoci…

Jetel:
- účinky a použití: odstavec.ceskenemoci…

Černý bez
- účinky: odstavec.ceskaordina…

Tymián
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- recept a dávkování: odstavec.ceskenemoci…

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání
Odesláno: 13.1.2019 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Jak dělají smažený celer Kluci v akci

Tak takový recept Kluci v akci na obrazovkách ještě nepředvedli. Ale nevadí, níže najdete mnoho jiných receptů, jak využít tuto plodinu.

Detail odstavce: Jak dělají smažený celer Kluci v akci
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: jak se zbavit kyseliny močové

Píše se tady že je dobré pít matonku,ale už tady není jestli perlivou nebo neperlivou. A ten řapíkatý celer se má jíst jen tak nebo se nějak upravuje.Pokud máte více rad jak se zbavit kyseliny močové tak sem s nimi, chtěla bych se tohoto problému zbavit pokud je to možné. Děkuji za odpověď a případné rady

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové
Odesláno: 24.6.2015 uživatelem zlatka
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Druhy celeru

Celer řapíkatý – vegetační doba 70 až 80 dnů

Odrůdy: Malachit, Nuget, Pascal

Celer listový – vegetační doba 110 dnů

Odrůdy: Jemný

Celer bulvový – vegetační doba 130 až 150 dnů

Odrůdy: Albín, Apia, Cisko, Kompakt, Kvido, Maxim, Neon, Orion, President

Detail odstavce: Druhy celeru
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Bylinky a Warfarin

Když užíváte Warfarin, tak byste neměla vnitřně užívat žádné bylinky ani bylinkové čaje a ani potravinové doplňky s bylinkami. Některé bylinky mohou opravdu výrazně změnit účinky Warfarinu a přivodit tak život ohrožující situaci. Warfarin komplikuje stravování, jak již jistě víte, a u bylinek je to ještě více složitější a laik prostě nedokáže rozhodnout, která bylinka je s Warfarinem bezpečná. Pro váš přehled uvádím seznam nejvíce nebezpečných bylinek.

- Bylinky zvyšující účinky Warfarinu a mohou tak způsobit krvácení:
Děhel
Bedrník anýz
Prha (Arnica)
Ločidlo čertovo lejno
Vachta trojlistá
Brutnák lékařský
Bromelain, nebo také bromelin, je enzym, který najdeme v čerstvém ananasu.
Konopí
Paprika
Miřík celer
Heřmánek pravý
Hřebíček
Dymnivka (Corydalis yanhusuo)
Klikva (brusinky)
Harpagofyt
Pískavice řecké seno
Řimbaba obecná
Česnek
Geum japonicum
Zázvor
Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba)
Jírovec maďal (kaštan koňský)
Lékořice lysá
Libeček lékařský - kořen
Tužebník jilmový
Cibule
Petržel
Mučenka modrá
Topol
Hořkoň obecná
Jetel luční
Routa vonná
Serenoa plazivá
Komonice lékařská
Kurkuma
Vrba

- Bylinky, které snižují účinky Warfarinu a mohou tak způsobit vznik krevní sraženiny:
Koenzym Q10
Šalvěj červenokořenná
Andělika čínská
Zelený čaj
Papája
Jmelí
Řepík
Pampeliška
Třezalka tečkovaná
Vitamin E
Řebříček obecný

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin
Odesláno: 11.10.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 4 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer vegan

Ingredience: celer, ocet, sůl, pepř, koření „na ryby“, trojobal nebo hraška, olej

Postup: Celer nakrájíme na silnější půlkolečka a na minutu vhodíme do vroucí osolené vody s octem (1 lžíce). Vyndáme, osolíme, opepříme, přidáme koření na ryby dle chuti (rozmarýn, oregano, tymián a podobně). Obalíme v hrašce vegan dle návodu nebo v trojobalu a osmažíme. Po smažení je dobré vysát přebytečný olej ubrousky. Podáváme s bramborovým salátem ze sojanézy a s kousky tofu hamburgeru.

Tip: Ihned po osmažení opláchněte celer na vidličce vroucí vodou. Tímto způsobem zůstane křupavý a bez omastku.

Detail odstavce: Smažený celer vegan
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: vedlejší účinky

ty "vedlejší účinky" v podobě akné nejsou v podstatě žádné vedlejší účinky.... tělo se díky MSM zbavuje různých patogenů v těle a tedy ho čistí. Toto čištění je provedeno všemi různými způsoby, tedy i skrz kůži. Po pročištění tyto účinky zase vymizí.

Zdroj: diskuze Vedlejší účinky
Odesláno: 29.11.2013 uživatelem luk
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer v těstíčku

Ingredience: 800 g celeru, sůl, tuk na smažení

Ingredience na těstíčko: 2 menší vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, 80 g strouhaného sýra, sůl

Postup: Oloupaný celer nakrájíme na kolečka silná asi 7 milimetrů, vložíme je do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme dobře odkapat. Z uvedených potravin připravíme středně husté těstíčko, do kterého celer namáčíme a vkládáme jej přímo do rozehřátého oleje. Usmažíme dorůžova po obou stranách a podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Detail odstavce: Smažený celer v těstíčku
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: učinky

Myslíte si že učinky tohoto jsou vždy pozitivní a že nemužou vyvolat vedlejší učinky

Zdroj: diskuze Dotaz
Odesláno: 15.12.2018 uživatelem Martina
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Zapékaný celer

Ingredience: 60 g cibule, 80 g majonézy, 60 g mrkve, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g celeru, 1 paprika

Postup: Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé hranolky, které povaříme v hrnci na 10 minut v osolené vodě. Mrkev rovněž očistíme a nakrájíme na nudličky. Spolu s cibulí podusíme v pánvi na oleji. Cibule nesmí zrůžovět. Papriku nakrájíme na tenké nudličky. Uvařený celer dáme do varné mísy, přidáme podušenou zeleninu a papriku. Osolíme a opepříme a ještě zalijeme majonézou. Dáme na 20 minut zapéct. Takto zapečený celer podáváme samotný nebo s pečivem.

Detail odstavce: Zapékaný celer
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer s nivou

Ingredience: 1 větší celer, 1 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 1 hrnek strouhanky, 100 g nivy

Postup: Celer nakrájíme cca na 1centimetrové plátky. Vložíme do osolené vroucí vody a necháme chvilku povařit (nesmí být rozvařený a pouze změklý). Vyjmeme plátky a osušíme, obalíme v hladké mouce (stejný postup jako u obalování řízků) a v rozšlehaném vajíčku. Na talíř si na jemném struhadle nastrouháme nivu a celer obalený ve vajíčku obalíme v této nivě. Je potřeba obalit celer tak, aby na něm zůstala alespoň 0,5cm vrstva sýra (není to jednoduché, ale jde to). Poté ponoříme celer opět do vajíčka a obalíme ve strouhance. Následně standardně smažíme. Bude trvat, než přijdete na ten správný grif, jak obalovat, ale výsledek za to stojí. Jako příloha jsou výborné vařené brambory posypané pažitkou.

Detail odstavce: Smažený celer s nivou
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Celer pečený v troubě

Ingredience na 2 porce: 1 bulva celeru, 1 stroužek česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného tymiánu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, sójová omáčka na dochucení

Postup: Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky a promícháme s jednou lžící oleje. Do předem rozehřáté trouby vložíme teflonový pekáček a velice krátce na něm orestujeme nasekaný česnek s tymiánem. Přihodíme celer, osolíme, okmínujeme, přikryjeme a necháme zhruba 20 minut péct do změknutí. Nepodléváme, celer si vystačí sám. Nakonec dochutíme pepřem a sójovou omáčkou. Zrodí se tak výborná příloha či svačinka s minimálním úsilím, použitelná nejen pro veganskou komunitu.

Detail odstavce: Celer pečený v troubě
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Smažený celer pro vegany

Ingredience: 1 bulvový celer, rostlinné máslo Alsan, mouka nebo hráška, sůl, sušený česnek nebo česnekové koření (1 balení)

Postup: Celer okrájíme a nakrájíme na tenké plátky, obalíme ho v česnekovém koření. Necháme jej v této směsi chvíli vyležet, mezitím si na pánvi rozžhavíme máslo. Kousky celeru pak obalujeme buď v mouce nebo v hrášce (nasucho, nepřipravujeme směs na obalování) a smažíme z obou stran dozlatova na pánvi. K veganskému celeru se hodí salát a kousek pečiva.

Detail odstavce: Smažený celer pro vegany
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

CELEROVÁ POMAZÁNKA

Celerová pomazánka z Prostřeno

Ingredience: 600 g celeru, 50 g vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2 špetky soli, 1 lžíce balzamikového octa

Postup: Nakrájený oloupaný celer uvařte v osolené vodě s 1 lžící balzamikového octa, mezitím rozmixujte ořechy. K ořechům přidejte scezený vychladlý celer, olivový olej, oloupaný prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Rozmixujte. Podávejte s pečivem nebo krekry.

Detail odstavce: Celerová pomazánka z Prostřeno
Zdroj: Celerová pomazánka
Zveřejněno: 21.9.2015

ŘAPÍKATÝ CELER

Skladování

Při nákupu vybírejte takové kousky, které jsou zakončené neovadlými a svěže zbarvenými listy. O řapíkatý celer není nouze, k dostání je téměř po celý rok, ale samozřejmě svoji plnou chuť rozvine nejvíce v letních měsících. Když ho zabalíte do lehce vlhké utěrky, vydrží v lednici i dva týdny. Můžete z něj potom podle libosti odlamovat potřebné řapíky. Výtečný je i mražený. Jak zmrazit řapíkatý celer? Jednoduše jej oblanšírovat a zamrazit, ale pak se hodí jen pro tepelnou úpravu.

Detail odstavce: Skladování
Zdroj: Řapíkatý celer
Zveřejněno: 21.1.2017

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Celerová polévka bez smetany

Ingredience: 1 celer, 2 mrkve, 1 cibule, sůl, černé a divoké koření, 1 dl octa, petrželová nať

Postup: Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme, zalijeme vodou (asi 800 ml) a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Potom odebereme část polévky, kterou rozmixujeme a vlijeme nazpět do polévky. Přidáme najemno posekanou petrželovou nať. Nakonec dochutíme polévku octem a necháme ještě jednou projít varem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Detail odstavce: Celerová polévka bez smetany
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Zapečený celer s nivou

Ingredience: 1 velký celer, sůl, pepř, 2 lžíce oleje (pokud máte, tak ořechový), 300 ml vývaru, 1 hrst vlašských ořechů, 100 g nivy

Postup: Celer oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a potom na velmi tenké plátky. Pomoci si můžeme i kuchyňským robotem, protože čím tenčí plátky celeru budou, tím lépe. Plátky celeru rozprostřeme do zapékací misky, kde je osolíme a opepříme podle chuti a pokapeme olejem. Celer potom zalijeme zeleninovým vývarem, misku vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme přibližně 40 minut. Ořechy nasekáme nahrubo, nivu nadrobíme nebo nahrubo nastrouháme. Po uvedených 40 minutách misku vyjmeme z trouby, celer posypeme ořechy a nivou a zapečeme ještě dalších 15 minut dozlatova – a máme dokonalý pokrm.

Detail odstavce: Zapečený celer s nivou
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Účinky na zdraví

Jeho účinky působí detoxikačně na organismus, pomáhá při zácpě, snižuje horečku, dokáže snížit krevní tlak, povzbuzuje chuť k jídlu a má protirakovinné účinky. Je vhodný pro diabetiky. Léčebné působení celeru znali už staří Egypťané, přijímán byl hlavně jako afrodiziakum. Nyní jsou jeho účinky využívány při léčbě nejrůznějších nervových chorob, včetně depresí. V celeru je obsažen vitamín C, A, B, E a K, dále pak minerální látky, jako sodík, vápník, draslík, železo, hořčík, jód a fosfor.

Celer je velmi oblíbený ve východní Evropě, tamní lékaři věří, že je prospěšný při hormonální úpravě lidského organismu.

100 gramů celeru obsahuje:

  • 1,3 gramu vlákniny,
  • 8,5 gramu sacharidů,
  • 1,8 gramu bílkoviny,
  • 0,03 gramu tuků.
Chemické složení ve 100 g celeru:
  • draslík (K): 305 mg
  • hořčík (Mg): 12 mg
  • chrom (Cr): 0,001 mg
  • jód (I): 0,003 mg
  • mangan (Mn): 0,16 mg
  • měď (Cu): 0, 15 mg
  • sodík (Na): 90 mg
  • vápník (Ca): 60 mg
  • zinek (Zn): 0,31 mg
  • železo (Fe): 1 mg

Celer obsahuje asi o 50 procent více sodíku než vápníku. V praxi to může znamenat úlevu pro ty, kteří se až dosud neobešli bez cukru a cpali se převážně bílým pečivem. Důsledkem takového stravování je ukládání koncentrovaných škrobů v organismu a tzv. civilizační nemoci, jako jsou artritida, cukrovka, ledvinové kameny a podobně. Celer dovede usazeniny rozpouštět a napomáhá k jejích rychlejšímu vylučování z organismu.

Tip: Při metabolických onemocněních a poruchách vylučování kyseliny močové se doporučuje denně vypít půl litru celerové šťávy. Připravíte ji z čerstvé zeleniny na elektrické odstředivce. Pro lepší strávení ji můžete smíchat se šťávou z mrkve.

Detail odstavce: Účinky na zdraví
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Celerové karbanátky s ovesnými vločkami

Ingredience: 1 celer, olej na potření, 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce petrželky, strouhanka na obalení, sůl, 1 hrnek vody

Postup: V osolené vodě z ovesných vloček uvaříme hustou kaši. Nastrouhaný celer podlijeme a dusíme až do vysmahnutí vody. Vychladlé vločky smícháme s celerem, posekanou petrželkou, osolíme a promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na pánvi potřené olejem.

Detail odstavce: Celerové karbanátky s ovesnými vločkami
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017