Téma: 

celer a nadýmání


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Nadýmání po jídle

Nadýmání občas potká každého, hlavně po nevhodných jídlech. Problém nastává až ve chvíli, kdy se časté nadýmání objevuje téměř po každém jídle. To se pak může jednat o nějaký závažnější zdravotní problém a je nutné tento stav řešit s lékařem. Při častém nadýmání odcházejí ze střev plyny, které se tam nahromadily. Je to velmi nepříjemný problém, který má i své sociální aspekty.

Detail odstavce: Nadýmání po jídle
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jaký čaj na nadýmání

Dobrý večer ,prosím jaký čaj na nadýmání a bolesti břicha. Moc Děkuji Lidka

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání
Odesláno: 26.2.2012 uživatelem Lidka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

BABSKÉ RADY NA NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Bylinky proti nadýmání

Proti nadýmání se doporučuje popíjet čaje z těchto bylinek: máta, heřmánek, fenykl, tymián, zázvor, kopr, libeček, kmín, anýz, bazalka, oregano.

Detail odstavce: Bylinky proti nadýmání
Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 6.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nadýmání

Nadýmání mě trápí docela dlouho. Střídají se mi i průjmy a zácpy. Nevím co mám dělat, babské rady už nezabírají.

Zdroj: diskuze Nadýmání plynatost babské rady
Odesláno: 25.10.2017 uživatelem Nana
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

BABSKÉ RADY NA NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Léky proti nadýmání

Nejčastěji vám v lékárně doporučí:

  • Flatulin gel;
  • Gen Meteo tablety;
  • Espumisan tablety;
  • výživové doplňky s obsahem Lactobacillus acidophilus.

Detail odstavce: Léky proti nadýmání
Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 6.6.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jak se zbavit kyseliny močové

Matonka se pije neperlivá a řapíkatý celer se jí v přírodní formě - ukusují se řapíky.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit kyseliny močové
Odesláno: 24.6.2015 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi

ŽIVOČIŠNÉ UHLÍ

Živočišné uhlí při nadýmání

Živočišné uhlí představuje též vynikající prostředek, jenž pomáhá při nadýmání. Dávkování je individuální podle potřeby.

Detail odstavce: Živočišné uhlí při nadýmání
Zdroj: Živočišné uhlí
Zveřejněno: 15.10.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nadýmání

I když jsem si hlídala stravu, pila fenyklový čaj a masírovala dceři bříško, přesto ji trápilo nadýmání :( Ale nakonec jsem zkusila dávat před každým kojením Espumisan kapky a opravdu pomohly. Myslím, že když existuje způsob, jak miminku ulevit...

Zdroj: diskuze Nadýmání
Odesláno: 18.12.2015 uživatelem Zuzana
Počet odpovědí: 0

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer se sýrem

Ingredience: 1 bulvový celer, 30 g hladké mouky, 150 g oleje, 120 g strouhanky, 1 kávová lžička soli, 50 g taveného sýra, 1 bílek, 1 vejce, 0,5 l vody

Postup: Oloupaný celer omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Povařený celer nakrájíme na 8 plátků a dva plátky vždy potřeme a spojíme čtvrtinou sýru. Obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance. Celer smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Detail odstavce: Smažený celer se sýrem
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: nadýmání plynatost babské rady

Můžete zkusit Espumisan, který volně koupíte v lékárně. Nejlepší ale bude vyšetřit váš zdravotní stav a zjistit pravou příčinu nadýmání a tu pak odstranit. Stavte se v ordinaci gastroenterologa (gastroenterologie) a zeptejte se ho co máte dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadýmání plynatost babské rady
Odesláno: 25.8.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer v troubě

Ingredience: 1 bulva celeru, sůl, tuk na potření

Postup: Celer oloupeme, potřeme ho tukem a silně osolíme. V první části pečení ho upečeme doměkka v alobalu (180 °C), pak ho rozbalíme a krátce zapečeme dozlatova (230 °C) za stálého potírání. Pečeme celou bulvu, nekrájíme.

Detail odstavce: Smažený celer v troubě
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: zázvor a alergie

Může vařený zázvor zhoršovat atopicky exém? - přidávám ho do hovězího vývaru, ze kterého jsem už vypustila celer a petržel. Po uvaření ho vyhodím. Máte někdo zkušenost?

Zdroj: diskuze Zázvor a alergie
Odesláno: 22.2.2016 uživatelem Hana
Počet odpovědí: 0

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer hraška

Ingredience: 1 celer, hraška na obalování, sůl, olej na smažení, brambory

Ingredience na salát: paprika, okurka, rajče, jarní cibulka

Postup: Celer nakrájíme na půl centimetru silné plátky a trochu osolíme. Obalíme v rozmíchané hrašce a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Postup – salát: Zeleninu nakrájíme na kousky a bez dochucování smícháme v misce.

Podáváme spolu s vařeným bramborem.

Detail odstavce: Smažený celer hraška
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jaký čaj na nadýmání

Proti nadýmání a na bolest břicha je dobrý čaj z máty peprné. Nesladit a mátu luhovat v horké vodě deset minut. Dobré je to střídat se silným černým čajem, který se nechá luhovat v horké vodě také deset minut. Časy luhování jsou důležité, aby to mělo zklidňující účinky na žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání
Odesláno: 26.2.2012 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Babské rady proti (i při) nadýmání

V případě nadýmání u dětí se doporučuje: fenyklový čaj, masáž bříška, přikládání teplých plen na břišní stěnu. Pokud se bolesti opakují nebo jsou silné vyhledat lékařskou pomoc.

U nadýmání dospělých: pití bylinných směsí s obsahem fenyklu a jiných účinných látek (Rosa Canina a podobně), nahřívání, například ve vaně, detoxikace střev, masáž a cviky na zlepšení peristaltiky střev, užití léků snižujících plynatost, napětí střev a další (například Colonic).

Detail odstavce: Babské rady proti (i při) nadýmání
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: nadýmání po každém jídle

Dobrý večer, chci se zeptat. Dceři je 26 let a nedávno se mi svěřila, že má problémy s nadýmání. Prý se nafoukne i po tom, když vypije např. vodu. Víc nevím, jenom to, že měla vždy problémy s vyprazdňováním. Děkuji za odpověď. Co bych jí mohla poradit? Nejlépe přírodního, bylinky či tak. Nevezme si totiž žádné léky.

Zdroj: diskuze Nadýmání po každém jídle
Odesláno: 15.11.2016 uživatelem Anah
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ŘAPÍKATÝ CELER

Dip

Syrový řapíkatý celer se hodí i do dipů.

Ingredience: 1 zakysaná smetana, 1 polévková lžíce bazalky, kopru a řapíkatého celeru, sůl, česnek

Postup: Zakysanou smetanu ochutíme bylinkami (bazalka, kopr, najemno pokrájený řapíkatý celer), přisolíme a přidáme dle chuti česnek. Podáváme ke grilovanému masu nebo bramborám.

Detail odstavce: Dip
Zdroj: Řapíkatý celer
Zveřejněno: 21.1.2017


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Babské rady

"dobrou prevencí nadýmání je obyčejná chůze" - galenus.cz/clanky/re… Babská rada nebo fakt?

Zdroj: diskuze Babské rady
Odesláno: 23.2.2016 uživatelem rajap
Počet odpovědí: 0

SMAŽENÝ CELER

Jak dělají smažený celer Kluci v akci

Tak takový recept Kluci v akci na obrazovkách ještě nepředvedli. Ale nevadí, níže najdete mnoho jiných receptů, jak využít tuto plodinu.

Detail odstavce: Jak dělají smažený celer Kluci v akci
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: DNA

no já se dočetla že pomáhá celer a višeň celkově na klouby a ještě že na zmírnění bolesti od dny pomáha Enzycol - tak jsem ho manželovi koupila a užívá 2 tabletky denně a zatím klepu klepu, že je to lepší.

Zdroj: diskuze Puriny a cvičení
Odesláno: 22.6.2016 uživatelem Marki
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Druhy celeru

Celer řapíkatý – vegetační doba 70 až 80 dnů

Odrůdy: Malachit, Nuget, Pascal

Celer listový – vegetační doba 110 dnů

Odrůdy: Jemný

Celer bulvový – vegetační doba 130 až 150 dnů

Odrůdy: Albín, Apia, Cisko, Kompakt, Kvido, Maxim, Neon, Orion, President

Detail odstavce: Druhy celeru
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer vegan

Ingredience: celer, ocet, sůl, pepř, koření „na ryby“, trojobal nebo hraška, olej

Postup: Celer nakrájíme na silnější půlkolečka a na minutu vhodíme do vroucí osolené vody s octem (1 lžíce). Vyndáme, osolíme, opepříme, přidáme koření na ryby dle chuti (rozmarýn, oregano, tymián a podobně). Obalíme v hrašce vegan dle návodu nebo v trojobalu a osmažíme. Po smažení je dobré vysát přebytečný olej ubrousky. Podáváme s bramborovým salátem ze sojanézy a s kousky tofu hamburgeru.

Tip: Ihned po osmažení opláchněte celer na vidličce vroucí vodou. Tímto způsobem zůstane křupavý a bez omastku.

Detail odstavce: Smažený celer vegan
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer v těstíčku

Ingredience: 800 g celeru, sůl, tuk na smažení

Ingredience na těstíčko: 2 menší vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce mléka, 1 lžíce oleje, 80 g strouhaného sýra, sůl

Postup: Oloupaný celer nakrájíme na kolečka silná asi 7 milimetrů, vložíme je do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je a necháme dobře odkapat. Z uvedených potravin připravíme středně husté těstíčko, do kterého celer namáčíme a vkládáme jej přímo do rozehřátého oleje. Usmažíme dorůžova po obou stranách a podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Detail odstavce: Smažený celer v těstíčku
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Co je to nadýmání a plynatost

Plynatost a nadýmání jsou výsledkem špatného trávení, přítomnosti parazitů anebo vnitřní poruchou, jakou je například syndrom dráždivého tračníku. U některých lidí se objevují jako příznaky bolesti v oblasti břicha, kdy jsou střeva naplněna plynem. Nadměrné plyny mohou být velmi znepokojující a nepříjemné. Pokud se chceme plynatosti a nadýmání zbavit, je potřeba jíst velmi pomalu a jídlo řádně rozžvýkat. Nedoporučuje se přejídat se a je vždy lepší jíst jednoduchá jídla. Základem zlepšení a odstranění tohoto stavu je pročištění střev, aby se odstranily staré nánosy, případně parazité. Nezbytné je zvýšit příjem vlákniny.

Detail odstavce: Co je to nadýmání a plynatost
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Zapékaný celer

Ingredience: 60 g cibule, 80 g majonézy, 60 g mrkve, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g celeru, 1 paprika

Postup: Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na dlouhé hranolky, které povaříme v hrnci na 10 minut v osolené vodě. Mrkev rovněž očistíme a nakrájíme na nudličky. Spolu s cibulí podusíme v pánvi na oleji. Cibule nesmí zrůžovět. Papriku nakrájíme na tenké nudličky. Uvařený celer dáme do varné mísy, přidáme podušenou zeleninu a papriku. Osolíme a opepříme a ještě zalijeme majonézou. Dáme na 20 minut zapéct. Takto zapečený celer podáváme samotný nebo s pečivem.

Detail odstavce: Zapékaný celer
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

SMAŽENÝ CELER

Smažený celer s nivou

Ingredience: 1 větší celer, 1 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 1 hrnek strouhanky, 100 g nivy

Postup: Celer nakrájíme cca na 1centimetrové plátky. Vložíme do osolené vroucí vody a necháme chvilku povařit (nesmí být rozvařený a pouze změklý). Vyjmeme plátky a osušíme, obalíme v hladké mouce (stejný postup jako u obalování řízků) a v rozšlehaném vajíčku. Na talíř si na jemném struhadle nastrouháme nivu a celer obalený ve vajíčku obalíme v této nivě. Je potřeba obalit celer tak, aby na něm zůstala alespoň 0,5cm vrstva sýra (není to jednoduché, ale jde to). Poté ponoříme celer opět do vajíčka a obalíme ve strouhance. Následně standardně smažíme. Bude trvat, než přijdete na ten správný grif, jak obalovat, ale výsledek za to stojí. Jako příloha jsou výborné vařené brambory posypané pažitkou.

Detail odstavce: Smažený celer s nivou
Zdroj: Smažený celer
Zveřejněno: 27.5.2018

PĚSTOVÁNÍ CELERU

Celer pečený v troubě

Ingredience na 2 porce: 1 bulva celeru, 1 stroužek česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného tymiánu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, sójová omáčka na dochucení

Postup: Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky a promícháme s jednou lžící oleje. Do předem rozehřáté trouby vložíme teflonový pekáček a velice krátce na něm orestujeme nasekaný česnek s tymiánem. Přihodíme celer, osolíme, okmínujeme, přikryjeme a necháme zhruba 20 minut péct do změknutí. Nepodléváme, celer si vystačí sám. Nakonec dochutíme pepřem a sójovou omáčkou. Zrodí se tak výborná příloha či svačinka s minimálním úsilím, použitelná nejen pro veganskou komunitu.

Detail odstavce: Celer pečený v troubě
Zdroj: Pěstování celeru
Zveřejněno: 4.5.2017

STŘEVNÍ PARAZITÉ

Střevní parazité a nadýmání

Odborníci ve zdravotnictví tvrdí, že plynatost a nadýmání jsou obvykle výsledkem nesprávného trávení, přítomnosti parazitů anebo vnitřní poruchy, jakou je například syndrom dráždivého tračníku (IBS). U některých lidí se objevují bolesti v oblasti břicha (často silné), když jsou střeva naplněny plyny. Nadměrné množství plynů může být velice zneklidňujícím a nepříjemným stavem.

Detail odstavce: Střevní parazité a nadýmání
Zdroj: Střevní parazité
Zveřejněno: 12.12.2013

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Co znamená nadýmání a bolest v podbřišku

Bolest v podbřišku je častým příznakem nadýmání. Jde o nepříjemné pocity plnosti břicha, zvenčí se projevující nafouknutím. Někdy se mohou dostavit i kruté křeče, zvláště když plyny neodcházejí přirozenou cestou ven. Někdy se bolesti břicha prolínají a lze jen těžko rozpoznat, o jakou bolest vlastně jde. Pro určení nemoci je však důležitý co nepodrobnější popis bolesti. Pokud se dlouho zadržují střevní plyny ve střevech, dochází k velmi nepříjemným bolestem v podbřišku, které mohou mít i kolikózní charakter a mohou vést až k hospitalizaci.

Detail odstavce: Co znamená nadýmání a bolest v podbřišku
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016

ZDRAVÝ CELER

Celer řapíkatý

Miřík celer je dvouletá bylina z čeledi miskovité. Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Celer řapíkatý obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, vitamíny a minerální látky.

List celeru působí protizánětlivě a močopudně, působí příznivě na činnost ledvin, povzbuzuje chuť jídlu, je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje a podporuje trávení, zpevňuje cévy. Doporučuje se při obezitě, neboť urychluje látkovou výměnu. Působí i jako zdraví neškodné afrodiziakum.

Je to výrazné aroma balkánské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer se spolu s mrkví a petrželí přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k přípravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno jsou častou součástí kořeninových směsí pro grilování.

Detail odstavce: Celer řapíkatý
Zdroj: Zdravý celer
Zveřejněno: 27.5.2014

NADÝMÁNÍ A PLYNATOST

Nadýmání v začátku těhotenství

Těhotenství je provázeno řadou hormonálních změn, které vedou i ke zpomalení trávicích procesů a k omezení pohybu střev. Tyto jevy pak mohou mít za následek nepříjemné pocity plynatosti, nadýmání nebo zácpu. Vzhledem k tomu, že v těhotenství se obvykle ženy snaží obohatit svůj jídelníček o zdraví prospěšné potraviny, tak tyto náhlé změny mohou působit nadýmavě. Důležitý je způsob stravování. Jíst by se mělo v klidu a beze spěchu, jídlo je dobré rozdělit na menší dávky a jíst vícekrát denně. Snažte se neomezovat pohyb, příznivě ovlivňuje činnost střev a pomůže vyhnout se nadýmání. Vhodné jsou například procházky nebo plavání.

Detail odstavce: Nadýmání v začátku těhotenství
Zdroj: Nadýmání a plynatost
Zveřejněno: 22.2.2016