Facebook Síť X Pinterest email tisk

Téma

CELEROVÁ POMAZÁNKA KLUCI V AKCI


CELEROVÁ POMAZÁNKA KLUCI V AKCI a nejen to vám přinášíme v tomto článku. Již ve starém Egyptě byl celer používán jako koření, ale především jako přírodní afrodiziakum. V lidovém léčitelství je celer chronicky známý pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci. Jeho léčebné účinky ale výrazně přesahují tuto tradiční pověst.


Recepty na celerovou pomazánku

Celerová pomazánka s jablky

Ingredience:

  • 1 celer
  • 1 větší jablko
  • 1 až 2 mrkve
  • 1 cibule

Celer a mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno, jablko nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Šunku nakrájíme na malé kousky. Zeleninu, jablko a sýr promícháme, pomazánku ochutíme solí a pepřem. Do celerové pomazánky s jablkem přidáme trochu majonézy – jenom pro spojení ingrediencí. Celerovou pomazánku s jablkem podáváme podle chuti s oblíbeným pečivem.

Celerová pomazánka s mrkví

Ingredience:

  • 2 ks taveného sýra
  • 1 kelímek majonézy
  • pár kapek citrónu
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks menšího celeru

Vezmeme celer a mrkev a chvilku je povaříme ve vodě, aby nám zelenina změkla. Po vyjmutí z vody celer nastrouháme nahrubo a mrkev najemno. Cibuli také nakrájíme najemno. Smícháme vše dohromady a přidáme tavený sýr, majonézu, sůl a pepř. Nakonec tuto zdravou celerovou pomazánku s mrkví zakapeme citrónem.

Celerová pomazánka „Prostřeno“

Zde je recept na celerovou pomazánku, která byla k vidění v televizním pořadu Prostřeno.

Celerová pomazánka s tvarohem

Ingredience:

  • celer
  • 1 vanička majonézy
  • 1/2 tvarohu ve vaničce
  • vejce natvrdo – nemusí být
  • kysaná smetana nebo jogurt
  • sůl, pepř, citrónová šťáva

Celer uvaříme ne úplně doměkka. Nastrouháme ho na jemném struhadle. Přidáme tvaroh, jogurt, nastrouhané vajíčko, majonézu a ochutíme. Tuto pomazánku je vhodné mazat na bílé pečivo. Také může být ozdobena ořechy nebo zeleninou.

Celerová pomazánka s česnekem

Ingredience:

  • 200 ml majonézy
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 400 g celeru

Celer oloupeme a vložíme do okyselené studené vody. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Majonézu promícháme s jogurtem. Struhadlo zakapeme citrónovou šťávou a celer na něm jemně nastrouháme. Citron nám zabrání ztmavnutí celeru. Potom vmícháme česnek a majonézu. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut rozležet v chladu. Pikantní celerovou pomazánku podáváme s bílým pečivem a čerstvou zeleninou.

Celerová pomazánka se sýrem

Ingredience:

  • 1 až 2 kusy celeru
  • 1 ks mrkve
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • špetka kari
  • 100 g majonézy
  • sůl

Očištěný celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy, aby nezhnědl. Přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek. Promícháme, necháme proležet a mažeme na tmavý chléb nebo topinky. Zdobíme plátky vajec nebo kolečky rajčat či paprik.

Zdroj: článek Zdravý celer

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ NA DROŽDÍ A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ráda peču a hlavně svůj domácí chléb. Teď jsem se dověděla, že mám přísný zákaz droždí. Mohu péct i ze žitného kvásku, který si sama zkvasím nebo by se dalo i ze zkvašené vody, třeba z ovoce, to všechno jde. Jak to prosím vypadá s puriny v těchto případech ? Chleba a rohlíky kupované jsou dovoleny a tam přece droždí je dost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Droždí, když se používá na pečení, tak puriny moc neovlivní, protože ve zkonzumovaném finálním produktu ho je jen malé množství. Jiná situace je například drožďová pomazánka a nebo drožďové noky. U každé potraviny nebo jídla je potřeba zjistit hlavní složky a podle nich se pak orientovat v množství purinů. Droždí není hlavní složkou pečiva, tou je mouka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Dna dieta výše purinů v potravinách

Zdravá celerová pomazánka s mrkví

Ingredience: 3– 4 mrkve, 1 bílý jogurt, 1 lučina, 0,5 menšího celeru, sůl, čerstvé bylinky, citronová šťáva, mletý černý pepř

Postup: Mrkev i celer oškrábeme a najemno nastrouháme. Přidáme lučinu a podle potřeby bílý jogurt – až bude mít pomazánka požadovanou roztíratelnou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, citronem, pro gurmány čerstvými bylinkami. Celerovo mrkvová pomazánka se podává nejlépe dobře vychlazená.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hrubeš.

Mohu při tom zeleninu a ovoce v malém množství:
červená řepa 1x za 14dní
1/2 pomela 1x za měsíc
citron jen do čaje
mandarinky občas
avokádo s česnekem pomazánka na chleba občas
nealko pivo
zázvorový čaj občas
mléčné výrobky
kyselé zelí pro chutˇ


Děkuji a přeji hezký den Hrubeš

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vynechte pomelo a nahraďte ho mandarinkou nebo pomerančem. Warfarin se nemá rád s grepy a pomelo je takový pologrep. Jinak vše co píšete můžete konzumovat v uvedeném množství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Warfarin

Výborná celerová pomazánka à la humr

Ingredience: 3 mrkve, 1/2 bulvy celeru, 1/2 citronu, 1 červená cibule, majonéza (35%), celerová nať

Postup: Mrkev a celer nastrouháme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nadrobno nasekanou červenou cibuli, osolíme, opepříme, promícháme, přidáme majonézu, zamícháme a máme hotovo. Vychlazenou směs použijeme jako pomazánku na chlebíčky, které zdobíme nakrájenou celerovou natí.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN - CO MŮŽU JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M.Jirková.

Prosím o posouzení vhodnosti červené řepy- salát ,pomazánka.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud máte na mysli karmínově červenou bulvu červené řepy, tak ta nemá vliv na účinky Warfarinu. Bulvu červené řepy můžete konzumovat jak chcete, i když užíváte Warfarin. Jiná situace je, když byste chtěla konzumovat listy červené řepy, které jsou také jedlé. V zelených částech červené řepy je ukryto mnoho vitamínu K a ten, jak známo, již ovlivňuje účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Warfarin - co můžu jíst

Celerová pomazánka s tvarohem

Ingredience: plnotučná hořčice, paprika (na ozdobu), rajče, 50 ml rostlinného tuku, 1 dcl červeného vína, 1 středně velký celer, 1 menší cibule, 1 kelímek nízkotučného tvarohu

Postup: V osolené vodě uvaříme celer nakrájený na malé kousky. Vodu scedíme a celer nakrájíme nožem co nejvíce nadrobno nebo ho můžeme nastrouhat na struhadle. Zalijeme vínem a znovu povaříme na kaši (nebojte, alkohol z vína se vypaří). Mezitím utřeme tvaroh s tukem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vychladlou celerovou kaši a dochutíme hořčicí, takto vznikne zdravá pomazánka. Mažeme ji na krajíčky celozrnného chleba nebo veku a zdobíme proužkem rajčete či paprikou.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PO OPERACI ŽLUČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den , slyšela jsem.ze se mají omezit i zdravé tuky jako je avokado a ořechy.Pak ale v jídelníčku je ovesna kaše s ořechy nebo avokadova pomazanka.Muzete dovysvětlit jak to ted je?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ve svém dotazu správně uvádíte, že v případě problémů se žlučníkem se má OMEZIT příjem tuků. Všech. Nezdravých i těch zdravých. Omezit ovšem neznamená zcela vyloučit. Tuky lidské tělo potřebuje pro mnoho důležitých funkcí, mimo jiné i pro transport nezbytných vitamínů. Tuky nezle ze stravy zcela vyloučit. Proto jsou tučné potraviny přítomny i v doporučeném jídelníčku, ovšem v omezeném množství v daném dni nebo týdnu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Jídelníček po operaci žlučníku

Celerová pomazánka s jogurtem

Ingredience: 3 mrkve, 1 celer, bílý jogurt nebo lučina, troška citronové šťávy, sůl, pepř

Postup: Nejdříve si omyjeme a očistíme mrkev i celer. Obě zeleniny pak nastrouháme do misky na drobné proužky či kousky. Poté tyto nastrouhané kousky spojíme buď jogurtem, anebo lučinou. Můžeme jogurt s lučinou namíchat, abychom získali vláčnou konzistenci. Neměla by být tekutá. Nakonec pokapeme citronem a dle chuti dosolíme a dopepříme. Tato zdravá pomazánka se hodí na namazání na žitný chléb.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Příběh

Ve svém příspěvku VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Jestli povinné to ti neřeknu, ale plošně se očkuje ve státech, v Kanadě myslím i kluci, aby nepřenášeli.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Re: vakcina Silgard

Babské rady na dnu

Babičky či spíše prababičky uměly z přírody vytěžit maximum a není divu, že se dochovaly rady i ohledně léčby dny přírodními prostředky. Přečtěte si tedy moderní, avšak účinné pojetí babských rad:

Celerová šťáva z odšťavovače: denně stačí vypít 100 ml čerstvé šťávy.

Celerová semínka: 2 čajové lžičky semínek přelijte 200 ml studené vody, nechte přes noc vyluhovat a sceďte. Pijte 3x denně.

Celerová pomazánka: 100 g očištěného celeru nastrouhejte najemno, přidejte 200 g tvarohu, 2 stroužky česneku, dochuťte solí a bylinkami. Natírejte na celozrnný chléb.

Třešně jsou starý lidový recept proti dně. Množství 250 g čerstvých nebo kompotovaných třešní velmi snižuje hladinu kyseliny močové v krvi. Podobný účinek mají višně, jahody a borůvky. Dobře působí i třešňová a borůvková šťáva.

Libeček lékařský přidávejte do čajů i do jídla, nať čerstvou i sušenou. Libeček čistí krev a celý organismus, zlepšuje oběh krve, pomáhá při zánětlivých onemocnění kloubů a dně.

Na podzim si nasušte kořen pampelišky: očistěte ho, nakrájejte na kostičky a sušte na teplém místě. Přidávejte 1 lžíci kořene do 2 l polévky ke konci vaření. Působí preventivně, podporuje vylučování sodíku a kyseliny močové.

Doporučuje se také pití roztoku jedlé sody: půl čajové lžičky sody rozpuštěné v 250 ml vody.

Čaj z kopřivy dvoudomé zbavuje tělo nadbytku kyseliny močové. Dejte 2 čajové lžičky sušené kopřivy na 200 ml vroucí vody, 10 minut vyluhujte a pijte 3x denně po dobu 5 týdnů. Můžete provádět i čajovou koupel postiženého místa.

Naše babičky při dně používaly močopudné byliny: smíchejte 25 g kořene (či natě) pýru plazivého, 20 g natě pampelišky (smetanky lékařské) a 20 g natě rdesna ptačího. Přelijte 2 lžíce této směsi 0,5 l vroucí vody a přikryté nechte 15 minut vyluhovat. Přeceďte a pijte 3x denně, pokaždé třetinu výluhu.

Při zánětu kloubu použijte tuto směs bylin: smíchejte 30 g kořene a listu pampelišky (smetanky lékařské), 30 g listu břízy bělokoré, 20 g řebříčku obecného, 30 g listu kopřivy dvoudomé a 20 g přesličky rolní. Vrchovatou lžíci směsi zalijte 250 ml vroucí vody a nechte 15 minut vyluhovat. Pijte 3x denně po dobu 4 týdnů.

Zdroj: článek Nemoc dna a její přírodní léčba

Poradna

V naší poradně s názvem PLAVUŇ NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fr. Bocek.

Před dvaceti léty jsem si koupil brožuru p. Marie v. Treben. Asi za 5 let mi doktoři řekli, že mám vysoký cholesterol. Ptám se: Proč?Jíte tlusté, špatně žijete! Musíte držet dietu. V brožuře jsem našel, že to je špatná práce jater. Jsem silný pivař. Pět týdnů jsem pil rovnou čajavou lžičku plavůvně s kopřivou,2 x denně. Neměl jsem jíst vejce, zvěřinu(i králíka), mastné, pečené, prostě dieta. Jedl jsem cellkem normálně, i pečené maso, nepřejídám se, pivo jsem nevipil zacelou dobu. Pak mně doktor pochválil, jak jsem si jeho rady vzal k srdci. Asi za dva roky kluci od známých dostali hepatitidu(nebo něco takového). Nabídl jsem jim mou radu, ale plavůn jen půl. lžičky. Oba se z toho dostali. Jeden je dokonce jeden je ing. na spec. lékařskké stroje a přístroje. Až teď, po delší době jsem zabruslil na tyto stránky a všude se píše o nebezpečí otravy nervového systému, nebo jeho poškození. V čem přesně spočívá toto nebezpečí, jak se projevuje, jeho důsledky? Má zpověď je dlouhá, ale na odpověˇbudu netrpělivě čekat, protože si chci játra zase pročistit. Děkuji předem! Fr. Bocek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plavuň vidlička ve svých stoncích obsahuje látky, které mohou u vnímavých lidí paralizovat nervovou soustavu. Proto je potřeba dbát pokynů výrobce sušiny a užívat jen v doporučených dávkách. K projevům intoxikace dochází až při pozření opravdu velkého množství plavuně. Když budete plavuň vidličku používat s rozumem, tak se paralizace vubec neprojeví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Plavuň nebezpečí

Celerová pomazánka se zakysanou smetanou

Ingredience: sůl, vejce, bílý pepř, 1 zakysaná smetana, citronová šťáva z jednoho citronu, celer, cibule

Postup: Oloupaný syrový celer jemně nastrouháme a ihned promícháme se zakysanou smetanou. Vmícháme nastrouhaná vejce a jemně nakrájenou cibulku. Osolíme, opepříme bílým pepřem a dochutíme trochou citronové šťávy.

Celer je velmi zdravá zelenina, která má údajně stejně jako petržel díky obsahu aminokyseliny asparagin i afrodiziakální účinky pro muže. U žen je tato zelenina oblíbená při dietách, protože není kalorická, ale dodává tělu mnoho důležitých látek.

Do Evropy se bulvový celer dostal na začátku 18. století, kdy byl do Anglie dovezen z Alexandrie. Ve větší míře se v Evropě celer začal pěstovat až po třicetileté válce, v českých zemích se objevil teprve ve druhé polovině 19. století. V té době se také v našich zemích původní pojmenování opich změnilo na celer, pocházející z původního německého Zeller. Celer se pěstuje pro bulvy i listy. Nejvíce využívaná část celeru je zdužnatělá kořenová bulva, která má kulovitý tvar. Povrch je drsný a hnědý, vnitřní část je bílá nebo krémová. Listy jsou upořádány do velké růžice, jsou silné a řapíkaté, na povrchu hladké a lesklé. Květní stonek dorůstá až do výšky 80 centimetrů.

Bulva celeru, aby byla kvalitní, by měla mít průměr minimálně 8 centimetrů a kořeny zkrácené na 3 centimetry. Dužina musí mít bílou nebo jemně krémovou barvu, nesmí na ní být rezavé skvrny a může mít jednu malou dutinu. Nať nesmí být oschlá.

Bulvy celeru se před uskladněním nikdy neomývají ani neočišťují. Nejvhodnější uskladnění je v písku v chladném sklepě nebo v zemině v pařeništi. Mohou se uskladnit i volně uložené, a to v teplotě od 0 do +2 °C. Při vyšší vlhkosti vzduchu vydrží čerstvé až 5 měsíců.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: příběh Rust vlasu

Celerová pomazánka se sýrem

Ingredience: 0,5 celeru, sůl, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, kari, 100 g tvrdého sýru, 100 g majonézy

Postup: Očistěný celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonézy, aby nezhnědl. Přisypeme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek. Promícháme, necháme proležet a mažeme na tmavý chléb nebo topinky. Zdobíme plátky vajec nebo plátky rajčat či paprik.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Příběh

Ve svém příspěvku SVRAB A JEHO LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

donesla jsem si svrab z nemocnice, po všech léčbách se mne stále držel, i přes dezinfekci celého bytu a praní, žehlení atd atd.no však to znáte.....takže co mi na 100 procent zabralo je SOLFATAN pro balneo, prostě si doma uděláte na 20 minut lázně ve vaně......za týden si ji zopakuji...pro jistotu....ale už po první mám klid...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dannie.

Uz jsme 2x.preleceni všichni. Kluci to mají za 4 dny zase. Bez ohledu.na prostředí, syn je jeden na intru. Tam vše vyprané a vyvetrane. Nebyl tam skoro 2 týdny. Druhy je doma.a.stejne se po.4.dnech osypal. My s manželem s delší.prodlevou, ale taky. Doma vše.peru na 60,.pak jede sušička, nezehlim, ale.predpokadam.ze.po.susicce uz je to opravdu zbytečné. Postele projíždíme obden parou, takze je.to na nás. Ja uz nevím.co dělat.

Zdroj: příběh Svrab a jeho léčba

Celerová pomazánka s česnekem

Ingredience: 1 menší bulva celeru, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička černých sezamových semínek, 1 majonéza, zakysaná smetana, sůl, pepř, na ozdobu brokolicové klíčky

Postup: Do velké mísy nastrouháme najemno celer, podle potřeby smícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme solí, pepřem, sezamovými semínky. Mažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme brokolicovými klíčky.

Zdravá varianta: Místo majonézy můžeme smíchat jen s bílým jogurtem a se zakysanou smetanou.

Zdroj: článek Celerová pomazánka - recept

Příběh

Ve svém příspěvku AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

AHoj, já jsem již delší dobu ve Francii, měla jsem vždy problémy s pletí a musím se zastat Vichy Normaderm! Koupila jsem si tu od nich 400 ml čistící pěnivý gel v akci asi za 8 eur a než pojedu domů z důvodu konce stáže, nakoupím si ho ještě do zásoby! V ČR jsem zkoušela co se dalo, ale až Normaderm mi pomohl..umývám sitím obličej každý večer asi měsíc a půl a problémy jsou pryč!
Takže u mě Vichy za 1*!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Reagovat

Zdroj: příběh Akné

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Bc. Jakub Vinš


snížení urey
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
bily povlak na dasni po vytrzeni zubu moudrosti
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>
novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.