Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CEMIO KAMZÍK KONTRAINDIKACE WARFARIN

OBSAH

Pro koho je Cemio Kamzík dobrý?

  • Kolagen Cemio Kamzík je dobrý pro lidi, kteří nadměrně zatěžují své klouby (těžce pracující, aktivní i rekreační sportovci, lidé s nadváhou),
  • Kolagen Cemio Kamzík je dobrý pro starší lidi nebo lidi potýkající se s pohybovými obtížemi.
  • Kolagen Cemio Kamzík je vhodný pro lidi s vrozenými vadami.
  • Kolagen Cemio Kamzík je vhodný i pro starší děti a dospívající mládež v období jejich růstu.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A WOBENZYN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobrý den,
může se při užívání warfarinu brát i wobenzym?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mel.

Dobrý den.Mohu prosím s warfarinem užívat wobenzyn,klokan nebo kamzík? Děkuji.

Zdroj: diskuze Warfarin a Wobenzyn

Kolagen Cemio Kamzík cena

Zde je aktuální nabídka kolagenového doplňku stravy Cemio Kamzík: Cemio Kamzík cena.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem OLUPOVÁNÍ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Prosím o radu. Nehty na rukou se mi dvojí a posléze olupují. Nehty si nestříhám, ale piluji. Vitamíny moc nezabírají. A mé zaměstnání nedovoluje laky na nehty. Děkuji za cenné rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já bych podpořila příjem kolagenu, protože je to stavební kámen nehtu a bývá často v nedostatku při různých hubnoucích dietách. Nejlépe ho doplníte přirozeně stravou, jedením masa a kůží. Pokud se vám to do vašeho jídelníčku nehodí, tak můžete využít některý z přípravků, jako je například Cemio Kamzík. Tady je k tomu bližší info www.ceskaordinace.cz…
Podle dalších zkušeností ostatních je prý vhodné také Dona Nails a nebo klasický kolagen v kostičkách.
Stav nehtů se po tom upraví teprve až když dorostou do stříhatelné délky a to trvá kolem šesti měsíců. Buďte proto trpělivá a užívejte zvýšené dávky kolagenu alespoň půl roku.

Zdroj: diskuze Olupování nehtů

Cemio Kamzík dávkování

Užívejte 1 kapsli denně, kdykoliv během dne. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat minimálně 2-3 měsíce. Tuto kúru opakujte několikrát do roka. Doplněk stravy Kamzík lze užívat i trvale.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGA 3 KONTRAINDIKACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Hampova.

Dobrý den, mohu užívat Váš přípravek pokud beru Warfarin? V jakém množství denně je pro mě bezpečny? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omega 3 mastné kyseliny obsažené v rybím tuku zpomalují srážlivost krve. Když budete užívat rybí tuk při léčbě Warfarinem, tak hrozí zvýšené riziko krvácení. Společně je to možné užívat jen s kontrolou srážlivosti a případným upravením dávkování Warfarinu, které provede váš lékař po výsledcích krve. Dohodněte se se svým lékařem na začátku doplňkové léčby rybím tukem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Omega 3 kontraindikace

Obsah účinných látek v jedné kapsli Cemio Kamzík

20 mg vitamín C, 16 mg čistý kolagen typ I, 0,020 mg čistý kolagen typ II.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Vidimová.

mohu užívat lék Kamzík při Warfarinu Děkuji

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Složení v jedné kapsli Cemio Kamzík

Nosič (sójový olej, kokosový olej), želatinový obal (želatina, glycerol, čištěná voda), kyselina askorbová, emulgátor (sójový lecitin), hovězí kolagen, barvivo (oxid titaničitý, oxid železitý).

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Diskuze

V diskuzi LÉČBA PO RADIOTERAPII PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darja.

Zajímá mě jaké jsou kontraindikace po léčbě ozařováním prostaty mého tatínka na co si dát pozor,zda může do teplých vod či na masáže?Poraďte prosím,děkuji moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Darja Fijakova.

Dobrý den přeji,zajímá mě jaké jsou kontraindikace po radioterapii prostaty mého tatínka,zda lze pobývat v teplých vodách ve welnes,masáže atp.Děkuji předem za odpoveď

Zdroj: diskuze Léčba po radioterapii prostaty

Upozornění pro potravní doplněk Cemio Kamzík

Doplněk stravy. Není určeno pro děti do 3 let. Výrobek je bez cukru, bez laktózy a bez lepku. Nepřekračujte doporučené dávkování. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Uchovávejte v suchu při teplotě 15-25 °C. Chraňte před vlhkem a přímým slunečním zářením.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem KONTRAINDIKACE U ANTIKOAGULAČNÍ LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Musíte do svého léčebného plánu zainteresovat jen jednoho lékaře, který má k vám osobitý přístup a může tak cítit odpovědnost za svá rozhodnutí a tím by měl být nejlépe praktický lékař. Nyní to vypadá tak, že se snažíte o svém zdravotním stavu zjistit všechno možné, ale jste stále laik a díky tomu nedokážete správně vyhodnotit různé odborné termíny a souvislosti. Zkuste v tomto ohledu trochu zvolnit, více se soustřeďte na svůj osobní život, snažte se co nejlépe prožít každý den a svou zdravotní péči přenechte lékařům. Důvěřujte lékaři a pečlivě dodržujte poskytnutou léčbu. Tím se vám uleví, nebudete zkoumat co a proč a v klidu si dožijete svůj čas, který na tomto světě máme každý omezený.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa.

Pane doktore, bohužel nejsem laik, jen nejsem kardiolog,mám jiný obor.Jinak ale děkuji za zájem i rady.Květa

Zdroj: diskuze Co jíst při ředení krve

Co obsahuje produkt Cemio Kamzík?

Cemio Kamzík obsahuje kolagen typu I, který je přítomný ve šlachách, vazech a kostech, kde vytváří poměrně silná vlákna. Tato kolagenová vlákna se dále spojují do objemných vláknitých svazků, podobných provazu, protože vazy a šlachy musí vydržet silný tah. Kolagen typu I je nejrozšířenějším typem kolagenu a vyskytuje se také v pokožce, proto má kolagen Cemio Kamzík významný vliv na vzhled a kvalitu pokožky.

Cemio Kamzík také obsahuje kolagen typu II, který se nejvíce vykytuje v chrupavce. Zde naopak vytváří husté prostorové sítě z velmi tenkých vláken, protože chrupavka je namáhána především tlakem ve všech směrech. Kolagen typu II drží chrupavku pohromadě a zajišťuje její pevnost a odolnost.

Cemio Kamzík obsahuje také důležitý vitamín C, který je nepostradatelnou látkou pro správnou tvorbu kolagenu v organismu. V případě jeho nedostatku se v těle nevytváří plnohodnotný kolagen a vlákna nemají správnou, dostatečně pevnou strukturu, což se projevuje destrukcí pojivových tkání.

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Balení

60 kapslí - dávka na 2 měsíce

Zdroj: Doplnění kolagenu pomocí Cemio Kamzík

Poradna

V naší poradně s názvem EUTHYROX A XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Kejhova.

Dobrý den,
Jsem po operaci stitne žlázy,Užívám Euthyrox je kontraindikace
s xareltem?Bolí mě klouby a svaly.Dekujiza odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Xarelto je skvělý lék na ředění krve. Nevyžaduje dietní opatření a nemá ani interakce s mnoha ostatními léky. Nevadí mu ani kombinace s Euthyroxem. Je však třeba dávat pozor na užívání Euthyroxu a na to co jíte během několika hodin po podání tohoto léku. Správné načasování určitých druhů potravin vzhledem k vaší dávce Euthyroxu může ovlivnit absorpci léku. Proto by měl být Euthyrox užíván každý den nalačno ráno, alespoň 30 až 60 minut před snídaní, aby se zabránilo velkým výkyvům hladin v krvi, které mohou změnit jeho účinky. Kromě toho může být absorpce Euthyroxu snížena potravinami, jako je sójová mouka, moučka z bavlníkových semen, vlašské ořechy, vláknina, vápník a šťávy obohacené vápníkem. Pokud je to možné, je třeba se těmto potravinám vyhnout během několika hodin po podání.
Co se týká bolesti kloubů a svalů, tak ani jeden ze zmíněných léků nemá známé vedlejší účinky, které by způsobovaly tyto problémy. Bude třeba hledat pomoc u praktického lékaře popřípadě v ambulanci lékaře ortopéda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Euthyrox a xarelto

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA VERSUS ANTIDEPRESIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Volfová.

Klasické a antidepresiva, kontraindikace?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Yveta.

Dobrý den,mohu tyto léky užívat současně.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Antibiotika versus antidepresiva

Červená řepa a Warfarin

Při léčbě Warfarinem musí každý pacient hlídat svůj denní příjem vitamínu K. Každý den musí sníst potraviny, které mu dodají vždy stejné množství tohoto vitamínu. Proč? Protože léčba Warfarinem je založena na vychytávání tohoto vitamínu. Dávkování Warfarinu je stanoveno tak, aby lék vychytal přesně jen tolik vitamínu K, aby ho zbylo dostatek pro udržení zdraví kostí a zároveň, aby ho zbylo jen tolik, aby krev byla schopna pomalejší srážlivosti. Vitamín K se totiž přímo podílí na mechanizmu srážení krve. Čím více vitamínu K je v těle, tím dříve se krev sráží a naopak. Bulva červené řepy obsahuje jen velmi málo vitamínu K a je tedy z pohledu pacienta užívajícího Warfarin zcela neškodná. Proto, když užíváte Warfarin, tak si můžete dopřát červené řepy podle libosti.

Zdroj: Červená řepa - kontraindikace

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP