Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CENA SLUCHADEL

OBSAH

Cena sluchadel

Cena sluchadla se pohybuje v rozmezí od 2 700 Kč do 24 000 Kč. Na různé sluchové vady existují odlišné typy sluchadel.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cena sluchadla Widex dream D-m CB je 7100 Kč. Jde o nejlevnější variantu. Pak jsou k dispozici další dvě varianty za cenu 26.800 Kč a 19.900 Kč. Kompletní ceník sluchadel Widex můžete vidět zde: www.widex.cz/-/media…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Sluchadla Widex

Widex nabízí pět hlavních typů sluchadel. Výběr sluchadla závisí na velikosti a typu sluchové ztráty, tvaru individuálního zvukovodu a do určité míry na individuálních uživatelských preferencích. Obecně platí, že čím silnější je sluchadlo, tím bývá větší, protože je nutná větší baterie a sluchátko. V sortimentu Widex jsou k dispozici různé níže uvedené modely:

  • Závěsné (BTE)
  • Zvukovodové (ITE)
  • Kanálové (CIC)
  • S reproduktorem ve zvukovodu (RIC)
  • S reproduktorem v uchu (RITE)

Sluchadla Widex – foto

Zde je několik fotografií sluchadel Widex.

Sluchadla Widex – cena

Zde je seznam cen sluchadel Widex.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi OPRAVNA SLUCHADEL V OSTRAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Demběcová.

Dobrý den,nevím,kde sídlíte v Ostravě,potřebovala bych elektrický vysoušeč sluchadel,měla jsem jen tablety,ty nejsou dobré.Minulý týden jsem o vás nevěděla,posílala jsem pravé i levé sluchadlo do opravy Praha sivantos.Prosím napište mi,kde sídlíte,ráda cvás navštívím,V Praze vysoušeče nemají, Děkuji Radmila Demběcová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka Svobodová.

Prosim o adresu, kde by mohli provest opravy a udrzby naslouchadel, dekuji Svobodova

Zdroj: diskuze Opravna sluchadel v ostravě

Jaké sluchadlo si vybrat

V každé cenové kategorii lze vybrat kvalitní sluchadla. Důležité je zejména to, jak budete se sluchadlem rozumět a zda pro vás bude poslech příjemný. Nejznámějšími výrobci sluchadel jsou například Interton, Oticon, Siemens a Widex. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u zvukovodových nebo kanálových pro výrobu vlastního sluchadla. U závěsných sluchadel lze pro výrobu individuálního tvaru také použít otisk. Zde však existuje široký výběr odzkoušených koncovek. Sluchadlo se poté nastaví speciálním softwarovým programem na základě vašeho individuálního audiogramu. Výběr sluchadla je tedy věc individuální a záleží na vás, jaké sluchadlo si vyberete. Zde je důležité, aby sluchadlo bylo nejen funkční, ale i pro vás příjemné.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Holá.

Prosím Vás jak mám pořídit sluchadlo matce trvale ležící,je jí 94 let,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena Bilická.

Dobrý den ! Pro trvalou nedoslýchavost používám již více jak 10 roků naslouchadlo. Na jeho výměnu mám nárok 1 x za 5 roků. Jsem na něm zcela závislá. Co se mi ale během této doby projevilo, je zejména porucha regulátoru hlasitosti u sluchadel a to vždy po záruční lhůtě. Zrovna nyní mám sluchadlo v opravě a již avízuje Widex, že oprava bude stát 1259,- Kč, což pro mne jako důchodce je docela značná částka. Příspěvek 200,- Kč, který nám byl státem poskytován měsíčně za používání kompenzačních pomůcek, byl zrušen. Přispívá na opravu sluchadel zdravotní pojišťovna ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazené pojišťovnou

Dělení sluchadel dle způsobu předání akustické energie

  • Sluchadla pro vzdušné vedení
  • Sluchadla pro kostní vedení (vibrátor)

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Dudová.

Dobrý den,prosím jaký je rozdíl ve sluchadla Ewoke Fusion a Fashion.A jaké jsou u těchto sluchadel ceny.Bsude uvádíte odkazy,ale bohužel všechny jsou nefunkční.Dekuji Dudová

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Dělení sluchadel dle tvaru

  • Kapesní
  • Závěsná
  • Brýlová
  • Boltcová
  • Zvukovodová

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi JAKÁ JE CENA VYTRŽEINÍ ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav JURÁŇ.

Jaká je cena odstranění /vytržení/ 1.zubu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka Šimonová.

VZP platí lékaři za vytržení zubu 350 Kč, anestezie je pohybuje mezi 100-12 0Kč.

Zdroj: diskuze Jaká je cena vytržeiní zubu

Jak získat sluchadlo

Pokud hůře slyšíte, nebo máte komunikační obtíže, navštivte svého ORL lékaře, který vám provede vyšetření sluchu. V případě větší sluchové vady může být doporučena korekce sluchadlem. Sluchadlo může být vydáno buď lékařem ORL, nebo foniatrem, který má příslušný atest. Na základě vyšetření sluchu se určí, jak vysoký příspěvek můžete získat od pojišťovny. Tento příspěvek může být 2 700, 3 900, nebo 5 100 Kč.

Pokud máte od lékaře potvrzenou vadu sluchu, domluvíte si termín na vyzkoušení sluchadel. Pro první vyšetření a případně vyzkoušení sluchadla počítejte s časem 45–60 minut. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u závěsných sluchadel pro výrobu individuální tvarovky, u zvukovodových nebo kanálových pak pro výrobu vlastního sluchadla.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCEROL CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Připravila jsem pro vás přehled cen, kde je vidět aktuální nejlevnější cena glicerinu nebo také glycerolu na českém trhu. Přehled cen je zde: www.zbozi.cz/?q=glyc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Glycerol cena

Baterie do naslouchadla

Je velmi obtížné argumentovat, která značka sluchadlových baterií zinek-vzduch je nejlepší. Technologie výroby všech baterií je věda i umění zároveň. Stanovit kvalitu baterií představuje srovnat řadu konstrukčních vlastností, jako jsou například: kapacita baterie, stabilita napětí, charakteristika vybíjení, rychlost samovybíjení (baterie se vybíjí, i když leží na polici), použité materiály, jejich chemická čistota, a dodržení předepsaných rozměrů. Současně existují stovky, možná tisíce typů sluchadel, z nichž každé má jiné energetické nároky. Některé baterie navíc sedí lépe v bateriovém pouzdru sluchadla než jiné. Dalším komplikujícím faktorem k nalezení „nejlepší baterie“ je rozdílné uživatelské využití baterie každým jednotlivcem. Jsou zde ovlivňující faktory jako: doba použití sluchadla přes den, úroveň nastavení hlasitosti sluchadla, způsob zpracování zvuku sluchadlem, vlhkost okolního prostředí atd. Neexistuje zkrátka ideální odpověď na otázku, která značka baterie do sluchadel je nejlepší.

Baterie do naslouchadla – foto

Zde je možné vidět baterie do naslouchadla.

Baterie do naslouchadla – cena

Zde je seznam cen baterií do naslouchadel.

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Dakujem za odpoved!
U nás na v Stúrovskej oblasti lekárnach to ani nepoznajú,za to by som chcela vediet ci by sa to nedalo objednat cez internet. Dakujem,cakám za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, višněvského balzám se dá objednat na internetu, tady je vidět jeho nejlevnější cena a seznam lékáren, kde ho mají: www.zbozi.cz/?q=vi%C…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Sluchadla a úhrada zdravotní pojišťovnou

Zdravotní pojišťovny přispívají na sluchadlo jednou za 5 let. Je nutné dodat, že se jedná jen o jedno sluchadlo na jedno ucho. Výše příspěvku je pevně stanovená částka, která závisí na velikosti sluchové ztráty. V současné době jsou tři kategorie: příspěvek 2 700 Kč, 3 900 Kč, nebo 5 100 Kč. Výše příspěvku nezávisí na provedení sluchadla (výše úhrady je stejná pro závěsný typ i pro sluchadlo do ucha) a je stanovena lékařem s licencí k výdeji sluchadel. Rozdíl mezi prodejní cenou sluchadla a příspěvkem pojišťovny se hradí při vyzvednutí sluchadla.

Příspěvky na pořízení sluchadel jsou však bez ohledu na inflaci a technologický vývoj stále stejné již 15 let. Flexibilitu a možnost přizpůsobení v České republice upravuje zákonná úprava a interní procesy pojišťoven pro zdravotní prostředky skupiny ZP 08. Tón udává největší pojišťovna VZP dle zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, konkrétně příloha č. 3 k zákonu č. 48/1997 Sb. Zda se změní, nebo alespoň upraví tento stav věcí v oblasti sluchadel, neví lékař, lékařka ani my.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi HYPNOX CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Švehlová.

Dobrý den.Zajímala by mě cena. Nikde jsem nenašla cenu tohoto leku. A neni jediný v této kategorii. Za odpovčd dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, je HYPNOX FORTE sirup, vhodný i pro male děti od jednoho roku ?

Zdroj: diskuze Hypnox cena

Hypermangan cena

Cena za 200 g manganistanu draselného je přibližně 45 Kč. Tady je přehled aktuálních nejlevnějších nabídek na prodej hypermanganu.

Zdroj: Hypermangan cena

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koťátko.

Dnes jsem si vyzvedl detralex 180 a zaplatil jsem 759,- Kč v lekárně na Lukách Praha 13. Je to neuvěřitelné.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal Ernat.

Za rok asi zase podražil, dnes lékárna Max Na poříčí cena přes devět stovek za 120. S kartou max pak necelých 900.

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇOVSKÉHO BALZAM CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexandra Valjentová.

Chcela by som sa informovat ze odkial by som mohla objednat visnovsky balzam,a za akú cenu?Dakujem za odpoved!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Alex, višněvského balzám je volně k dostání v každé lékárně a to i na Slovensku. Cena je kolem padesáti korun, na Slovensku to bude přibližně 2 až 3 €. Když ho zrovna nemají, tak jde objednat a lekárník ho do několika dní namíchá. Tady je o višňáku podrobný článek, mrkni tam pro více informací: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Višňovského balzam cena

Cena

Zde můžete vidět orientační ceny a doplatky v lékárně u krému Beloderm: Beloderm cena.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP