Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CENÍK LÉKŮ NA PŘEDPIS

OBSAH

Většina sluchových vad vzniká pozvolna, postupným zhoršováním sluchu. Počáteční obtíže nebývají velké. Občas přeslechnete větu, kterou pronese někdo, kdo je k vám otočený zády, v televizi nerozumíte všem dialogům podbarveným hudbou nebo hlukem aut, střelbou a podobně. Ani si neuvědomíte, že přestáváte slyšet zpěv ptáků, šumění deště a jiné tišší zvuky, které jste v podvědomí dříve registrovali. Později již nastávají problémy i v běžném rozhovoru a vaše komunikace s okolím je ztížena. Sluchadlo tyto problémy buď zcela, nebo alespoň ve větší míře odstraní.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ BĚLOHRAD KŘÍŽKOVÉ LÁZNĚ CENIK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Bitnerová.

Chtěla bych do vašich lázní na pooperační pobyt na křížek a chtěla bych jednolůžkový pokoj ale nenašla jsem nikde ceník . můžete mi podat nějaké informace .děkuji Bitnerova Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro pobyt ve slatinných lázních Bělohrad si udělejte rezervaci tady: belohrad.cz/k-poukazy

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně bělohrad křížkové lázně cenik

Ceník

Ceník na stránkách kliniky endala nenaleznete, jelikož každý pacient je unikátní celistvá bytost, u níž je společně s léčbou aktuálních symptomů sledován i jedinečný řetězec následků a příčin, a to až ke skutečné podstatě věci.

Zdroj: Klinika endala

Poradna

V naší poradně s názvem ZA KOLIK LET MÁM NÁROK NA NOVÉ UMĚLÉ ZUBNÍ NÁHRADY CENÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý večer,zajímá mě za kolik let mám nárok na umělé zuby.Beru hodně léků a přestože si důkldně 2 krát denně zuby čistím,mám je dost ošklivé a navíc jsem snížila hmotnost a ty zuby se mi při jídle sami vyndávají.Předem děkuji za odpověd.
S pozdravem Bártová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte se zeptat svého zubního lékaře a říct mu o problémech se svou zubní náhradou. Určitě najdete řešení, které bude finančně dostupné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Za kolik let mám nárok na nové umělé zubní náhrady ceník

Ceník ubytování

Ceník ubytování v Lázních Bělohrad naleznete zde [4].

Zdroj: Lázně Bělohrad

Poradna

V naší poradně s názvem NIMESIL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den mohu svého lékaře požádat o předepsání receptu na nimesil. Jelikož mi právě tento lék často pomůže nejlépe při bolesti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výdej léku Nimesil je vázán na lékařský předpis, takže pro jeho získání budete muset požádat svého lékaře o vydání předpisu. U tohoto léku nejsou uvedeny žádné podmínky omezující jeho předepsání. Předpis může vystavit kterýkoliv lékař na jakoukoliv diagnózu. Doplatek na tento lék činí přibližně 110 Kč za 30 granulí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a nimesil

Protonová léčba rakoviny tlustého střeva

Pro nádory střeva vhodná není, pro nádory konečníku se ve světě používá.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA DUO VIZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silvie Nováková.

Hezký den,mám na očních víčkách tukové bulky a zajímalo by mě jestli se dají odstranit při redukci víček?
A prosím o cenu, nenašla jsem ceník.
Děkuji Nováková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční klinika Duo vize

Protonová léčba metastáz

U metastazujícího onemocnění není protonová radioterapie vhodná. Protonová léčba se nedoporučuje například pro nádory střeva, ale pro nádory konečníku se ve světě používá.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pišingr.

Chtěl bych se zeptat na lék Terbinafin kolik stojí a jeli k dostání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék TERBINAFIN ACTAVIS je k dostání v lékárně na lékařský předpis a pacient na něj doplácí cca 73 Kč za 28 tablet. Ovšem za podmínky, že předpis vystaví kožní lékař. Recept od jiného lékaře znamená vyšší doplatek a to až 160 Kč. O dostupnosti tohoto léku se informujte ve své lékárně, kde vám sdělí i přesnou výši doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Ceny v protonovém centru Homolka

Protonové centrum Homolka neexistuje, v Praze je Protonové centrum v areálu Nemocnice Na Bulovce. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁBALY Z KOPŘIV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva T..

Dobrý den,
Můj muž trpí záchvaty dny v kotníku,kdy už ho má delší dobu oteklý z obou stran,tak jsem hledala,jak bych mohla vyrobit po domácku kopřivový zábal z čerstvých mladých kopřiv.Děkuji a zdravím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve je potřeba vyléčit dnu a tím zmizí i otok kotníku. Zábaly v tomto případě nic nevyřeší. Dna se vyléčí dodržováním diety a užíváním léků na dnu na předpis od lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zábaly z kopřiv

Ceny protonové léčby v Plzni

Protonová léčba Plzeň k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem DERMATOVENEROLOGIE KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kolínská.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli u Vás odstrańujete metličkové cévky, jakým způsobem, zda je možné se objednat na konzultaci a ceník výkonu. Děkuji předem za odpověď. Přeji krásný den.
Kolínská Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní na Karlově náměstí je spíše na léčení kožních nemocí. Estetické výkony je lepší absolvovat v centrech estetické medicíny. Kousek od Karlova náměstí je Ústav estetické medicíny, kde tyto úkony dělají na profesionální úrovni. Cena se pohybuje do 5000 Kč. Kontakt je zde: www.uem.cz/

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dermatovenerologie karlovo náměstí

Ceny protonové léčby v Ostravě

Protonová léčba Ostrava k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U LÉKŮ CALTRATE 400 IU D3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Truhlář.

dobrý den,kolik budu v lékárně doplácet za Caltrate,když ho budu mít na lékařský recept v lékarně Dr.Max a kolik bude stát volným prodejem,děkuji Zdeněk Truhlář

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Doplatek na Caltrate 600 / 400 iu D3 po předpisu je v současnosti maximálně 47 Kč. Aktuální výše maximálního doplatku při výdeji na předpis je uvedena zde: www.sukl.cz/modules/…

Zdroj: diskuze Doplatek u léků caltrate 400 iu d3

Ceny protonové léčby v Olomouci

Protonová léčba v Olomouci k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi FURON LÉK NA ODVODNĚNÍ . se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dašena Moakkadehova .

lek furon 40mq uživám ráno.Mam užívat po jídle nebo před jídlem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Dobrý den ,
lékař mě předepsal Furon / 1/2 - 1/2 - 0 / , při tom jsem diabetik / inzulin / a pozoruji značné zhoršení diabetu . Dále užívám na prostatu Finasterid Mylan a Omnic Tocas,
Mohu při této kombinaci léků užívat Furon , když v příbalovém letáku se užívání tohoto léku nedoporučuje ?
Děkuji za odpověď - Jaroslav

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Protonová léčba leukémie

Protonová terapie může být indikována u Hodgkinova lymfomu a non-Hodgkinových lymfomů. Vhodnou indikací jsou tumory postihující mediastinum nebo retroperitoneum, u nichž vede konvenční radioterapie k aplikaci nepřijatelně vysokých dávek na kritické orgány nebo kde vzhledem k věku nemocných existuje reálné riziko indukce pozdních a velmi pozdních nežádoucích účinků radioterapie.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Tumpachová.

dobrý den, nyní užívám derin a tritico společně na noc, jsem ráno velmi unavená , není to tím společným užitím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ospalost je jeden z nejvýznamnějších nežádoucích účinků léku Derin. Derin i Tritico jsou léky na předpis a proto se musíte obrátit na svého předepisujícího lékaře, aby vám upravil dávkování. Ospalost se dá zmírnit i variantami léku Derin s pomalým uvolňováním. Vše vám sdělí váš lékař třeba i po telefonu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trittico

Protonová léčba rakoviny prsu

V léčbě rakoviny prsu má Protonové centrum v Praze světové prvenství a jejich inovativní postupy v léčbě vybraných lymfomů jsou světově uznávány a jsou zařazeny do oficiálních léčebných protokolů Aliance předních onkologických center. Při rakovině prsu je největší výhodou přesnost ozařování, která chrání srdce, plíce i míchu, a tím předchází riziku vzniku infarktu, srdečních problémů nebo rozvoji plicní fibrózy.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Cena za lov jelena

Řada lovců při svých lovech na jelena se rozhodne navštívit i sousední Slovensko. Lov jelena na Slovensku je stejně jako v Čechách pro nemyslivce zpoplatněn a vymezen obdobím lovu. Na Slovensku je lov jelenů a kolouchů povolen v období od 1. srpna – do 15. ledna. Lov laně je povolený od 1. srpna – 31. prosince. Říje jelena je od 10. září do 30. září.

Ceník za odstřel jelena na Slovensku vychází z váhy paroží. Za váhu paroží se považuje váha celé lebky s parožím bez spodní čelisti. Je třeba mít k tomu povolenku a zároveň i pojištění. Následující ceník je pro Lesy Slovenskej republiky, štátny podnik v oblasti Košic, Prešova.

Poplatky na Slovensku za lovecký lístek a pojištění pro zahraniční lovce

Zahraniční lovci pocházející z EU

Týdenní lovecký lístek a pojištění

38,00

Měsíční lovecký lístek a pojištění

50,00

Roční lovecký lístek a pojištění

150,00

Zahraniční lovci pocházející mimo EU

Týdenní lovecký lístek a pojištění

90,00

Měsíční lovecký lístek a pojištění

13,00

Roční lovecký lístek a pojištění

270,00

-

Hmotnost paroží

Cena v EUR

Navíc EUR/10 g

Laň, kolouch

90

Vidlák (do 1 roku)

125

Jelen

Do 2 kg

320

2,01 – 2,99 kg

320

+ 2,60

3 kg

580

+ 3,00

4 kg

880

+ 4,60

5 kg

1 340

+ 5,30

6 kg

1 870

+ 8,60

7 kg

2 730

+ 10,70

8 kg

3 800

+ 12,80

9 kg

5 080

+ 16,20

10 kg

6 690

+ 21,70

Postřelení

Jelen (ve věku 2 - 6 roků)

350

Jelen (ve věku 7 a více let)

710

Laň, kolouch, vidlák

55

Zdroj: Lov jelena

Přírodní produkty na spaní

Mnoho lidí s nespavostí si vybírá variantu bylinné léčby. Některé byliny, jako je meduňka nebo heřmánkový čaj, jsou obecně neškodné, zatímco jiné mohou mít další závažné vedlejší účinky a mohou zasahovat do předepsaných léků, což může být nebezpečné. Třezalka tečkovaná například může omezit účinnost mnoha léků na předpis (léky na ředění krve, antikoncepční pilulky a některé léky proti rakovině). Raději tedy zkonzultujte bylinnou léčbu se svým lékařem.

Zdroj: Prášky na spaní

Protonová léčba nádoru mozku

Protonová léčba nádorových onemocnění mozku a CNS snižuje ozáření okolních zdravých tkání až o 50 % oproti běžné léčbě radioterapií.

Protonová terapie při léčbě nádorů mozku a CNS:

  • snižuje dávku záření na okolní citlivé struktury mozku téměř o polovinu,
  • snižuje riziko poškození mentálních a hormonálních funkcí,
  • umožňuje zachovat v maximální možné míře zrak a sluch,
  • výrazně snižuje pravděpodobnost vzniku sekundárních nádorů,
  • omezuje dávku záření na neurologická centra mozku.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Protonová léčba rakoviny močového měchýře

Základem je včasná diagnóza, proto je důležité, aby u sebe lidé dokázali rozpoznat příznaky rakoviny močového měchýře a mohli tak zavčasu vyhledat lékařskou péči. Jelikož jsou možnosti léčby u pokročilé rakoviny močového měchýře omezené, míra přežití u tohoto onemocnění zůstává nízká. Po posledních 30 letech, kdy nebyly v léčbě metastatického nádoru močového měchýře učiněny žádné objevy, představuje novou možnost léčby u pacientů s metastatickým karcinomem močového měchýře protinádorová imunoterapie, která využívá přirozené schopnosti organismu bojovat s nádorovými buňkami.

Zdroj: Ceník protonové léčby


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP