Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÉ BĚLMO V OČÍCH

OBSAH

Žluté oční bělmo po alkoholu

Pokud máte žluté oční bělmo po alkoholu, játra vám tímto způsobem dávají najevo, že se jim nelíbí, jak se s nimi zachází. Bělmo žloutne především rozpadem jaterních enzymů ALT, AST, respektive tím, že je jich moc a játra musí pracovat hodně, aby rozložily etanol. Vydržte nějakou dobu úplně abstinovat a nejezte tučnou stravu. Až se situace srovná, možná by neškodilo nechat si udělat jaterní testy.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ OKO U BULDOČKA PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pegina.

pegy byla 9.7 na operaci slinivky 16.7. jsme zjistili že má na levém oku červené bělmo dostala kapky GENTAMICIN 5 x denně kapat 18.7 oko začlo modrat dostala další kapky 1 denně TIMOLOL stále kapeme bělmo stále červené a oko modré a oteklé potřebuji radu třeba se stím někdo setkal děkuji moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé oko u buldočka psa

Jak mít bílé bělmo

Barva očního bělma je dána geneticky, tedy je to něco, co jsme zdědili po předcích. Tmavší bělmo většinou mívají tmavovlasé typy lidí a žádné „vybělení“ není možné.

Bylinkáři radí z hrsti slupek od brambor uvařit čaj.

Ingredience: 1 hrst slupek, 2 dl vody

Postup: Vše vařit 2 minuty. Chutná-li tento čaj, jsou játra nemocná, až přestane čaj chutnat, je po nemoci.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÉ BĚLMO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronikaa.

Nevim čím to je ,můžete mi poradit co stým.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Žluté oční bělmo ukazuje na problémy s játry. Žluté bělmo je typickým příznakem silně infekční žloutenky typu A i B. Někdy může být žluté oční bělmo způsobeno vysokými dávkami vitamínu A - betakarotenu, který mnozí v létě přehnaně užívají pro lepší opálení. Pokud ovšem betakaroten vůbec neužíváte, ani jste nesnědla velké množstvé mrkve, tak je nezbytné co nějdříve s tímto problémem zajít za svým praktickým lékařem, aby se předešlo nevratnému poškození jater.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žluté bělmo

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ŽILKY A ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr blažek.

Dobrý den,mohu to mít ze sváření kovu.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ninuška.

moje dcera si neustále stěžuje na pálení a řezání v očích...prosím poraďte co by mohlo pomoci

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a červené oči

Co dělat, když mám žluté bělmo

Pokud si všimnete žlutého bělma, a to při pohledu do stran, vzhůru nebo nahoru, vždy je dobré navštívit lékaře, který vás pošle na doplňující vyšetření, aby se vyjasnila příčina žloutenky. Samotné zežloutnutí bělma neznamená ještě nic určitého, proto ani nepodnikejte žádné kroky v samoléčbě.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Poradna

V naší poradně s názvem JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta.

Dobrý den.Byla jsem se známýma na chalupě,takže se trochu víc popíjelo.Odnesl to asi žaludek,takže jsem nasadila dietu a bylinky,ale trápí mě mírně zažloutlé oční bělmo a bolest,ne velká,pod pravý žebrem,spíše tlak.Musím nutně k lékaři,nebo se to zlepší při dietě.Děkuji moc za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při těchto příznacích byste měla jít co nejdříve k lékaři. Takto se projevuje omezený odtok žluči, která zůstává v těle a zbarvuje tkáně do žluta. Může jít o nebezpečný stav, který se může zhoršovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Játra

Léky na bílé bělmo

Použití očních kapek vám může pomoci zbavit se zarudnutí očí. Používejte běžné oční kapky, abyste získali jasně bílé oči. Oční kapky nejen sníží zarudnutí, ale také jim dodají trochu vlhkosti. Toto promazání vás také zbaví suchosti, která by mohla dráždit vaše oči, působit proti podráždění nebo jinému suchu v očích. Nebo použijte solné kapky, protože jsou pro oko o něco méně dráždivé.

Použijte doplňky stravy. Pokud nedostáváte dostatek vitamínů a minerálů ze stravy, užívejte doplňkové vitamíny každý den. Ke zvýšení hladiny omega 3 kyselin můžete také užívat tobolky omega 3 nebo doplňky s rybím olejem.

Zdroj: Jak vyčistit bělmo

Diskuze

V diskuzi NEŠTOVICE V OČÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Čekal.

Dobrý den,
vnučka má dnes pátý den neštovice po celém těle a na sliznicích , vysoké teploty .Dnes se přidaly ještě v očích a pod víčky .
Nemáte někdo radu , jak zmírnit svědění a bolest v očích ?

Děkuji
Čekal.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Neštovice v očích

Celé bělmo je červené

Viditelné červené skvrny jsou s největší pravděpodobností malé krevní cévy. Tyto krevní cévy se nacházejí pod spojivkou. Jakmile dojde k jejich poškození, objevuje se zarudnutí oka. Když se ráno probudíte a uvidíte své zarudlé oči, může vás to vyvést z míry. Většina lidí je za těchto okolností velmi nervózní, ale nejedná se o nic vážného. K zarudnutí bělma dochází kvůli vysokému tlaku na horní části těla. Tlak může být způsoben příliš velkým namáháním nebo kašláním či kýcháním. Tlačení při zácpě může také způsobit tak silný tlak, že dojde k prasknutí cévy v oku. Mezi jiné příčiny patří vysoký krevní tlak, diabetes, trauma nebo vysoká dávka léků určených k ředění krve.

Pokud máte v oku červenou skvrnu delší dobu, měli byste zajít k očnímu lékaři, který se pokusí vypátrat příčinu tohoto stavu. Velmi vhodné je komplexní oční vyšetření, protože se tím vyloučí jiná onemocnění nebo traumata očních tkání. Léčba spočívá ve správné diagnostice a klidu. Je-li krvácení příliš velké, může trvat déle než jeden týden, než dojde k úplnému vymizení červené skvrny z oka. Někdy se doporučuje aplikace umělých slz, které odstraňují nepříjemné pocity v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi POLYPY V UCHU U KOČEK A NASLEDKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Filipová.

Dobrý den,
můj kocourek má polypy v uších od narození.Operaci jsme zamítli-případné řezání horního patra,a možnost znovu vzrůstu polypu,to prostě nemá cenu trápit zvíře a sahat si hluboko do kapsy.Teď je to pár dnů,co má přivřené oči,a je mu vidět spodní bělmo...,a tak mně napadá,je možné,že polypy zasáhly do očního nervu a tlačí,a může i oslepnout?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MVDr. Hrachová.

Dobrý den,
přivřené oči či přetažené oční víčko mohou být nespecifickým přznakem řady onemocnění. S případnými polypy může i nemusí vůbec souviset. Kočičku nechejte vyšetřit veterinárním lékařem, bez důkladného vyšetření nelze takto online dělat jakékoli závěry.
MVDr. Hrachová

Zdroj: diskuze Polypy v uchu u koček a nasledky

Zažloutlé bělmo ve stáří

Pokud máte zažloutlé bělmo, preventivně byste měli absolvovat jaterní krevní testy. Existují i jiná onemocnění a poruchy jaterních funkcí, které mohou toto způsobit, než jen všeobecně známá žloutenka. Na druhou stranu je třeba podotknout, že někteří jedinci mají bělmo přirozeně žlutavější (častější je to například u některých etnik).

Pokud se vyskytnou žluté skvrny, a nikoliv zežloutnutí celého bělma, je to buď signál delšího působení slunečních paprsků, na které oči reagují, nebo je to varování před možnou poruchou metabolismu cholesterolu. Žluté zbarvení bělma odhalíte a uvidíte zejména pod víčky. Důvodem je prostý fakt, že bilirubin se na světle rozpadá, a proto na první pohled viditelné části bělma nemusí být tolik žluté. Vždy záleží na množství bilirubinu v krvi.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Poradna

V naší poradně s názvem CEVKY PRASKAJÍ V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den,mám takový problém,že mi často praskají cévky v očích a oko je celé červené 14 dní,co si mám koupit,aby už cévky nepraskaly.
Děkuje Ilona Šarafínová email- ilomil@razdva.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ilono, na prasklé žilky v očích je vhodný Ascorutin. Je to vitamín C obohacený o rutosid. V lékárně jde koupit bez předpisu jako potahované tablety. Je třeba ho užívat delší dobu v předepsaném množství 1 - 2 tablety 3-krát denně s jídlem nebo i na lačno. Dále jako prevenci doporučuji každodenní kvalitní osmihodinový spánek a občas si můžete dát na oční víčka obklad z černého čaje. Stačí k tomu dva použité a vychladlé čajové sáčky, které se přiloží na zavřené oči a nechají se působit po dobu 20 až 30 minut. A samozřejmě důležitá rada na závěr - nemnout si silně oči! Doporučuji také nechat si změřit hladinu cukru v krvi na vyloučení diabetu, při kterém dochází ke krvácení do očního bělma.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cevky praskají v oku

Příčiny popraskaných žilek v oku

Popraskané žilky v očích trápí lidi, kteří dlouhé hodiny pracují u monitorů bez denního světla. Potápění do velké hloubky může rovněž způsobit popraskané žilky v oku. Popraskané žilky v očích jsou i průvodním jevem zánětu oční spojivky. Zánět spojivek se na pohled projevuje zarudlou a zanícenou průhlednou blankou, jíž je pokryta vnitřní strana očních víček. Zarudlé je i bělmo očí. Zánět spojivek může způsobovat alergie. Poměrně častým alergenem je srst hlodavců: morče, oblíbení potkani. Stačí, aby si dítě se zvířetem hrálo, a pak se mimoděk dotklo svého obličeje. Kromě červených očí a zarudlých spojivek provází alergický zánět spojivek většinou i otok víček (oči se zúží do štěrbin).

Praskání žilek v oku způsobuje některým lidem užívání určitých léků, zejména takových, které minimalizují riziko vzniku trombóz.

Pro některé lidi není vhodná korekce oční vady pomocí kontaktních čoček. U citlivějších jedinců mohou čočky způsobit praskání žilek v oku (pálení, svědění, zarudnutí, pocit „písku v očích“).

Krví zbarvené bělmo někdy provází nestřídmou konzumaci alkoholu.

Žilka v oku praskne po nenadálém tlaku. Může to být přímý tlak fyzický, což nastane nejčastěji při nějaké rvačce nebo zápasu, při kontaktním sportu, autonehodě a podobně. Popraskané žilky v očích jsou velmi často doprovodným jevem porodu. Prasklými žilkami trpí někteří lidé i při naprosto banálním zvracení. Žilky v oku praskají rovněž lidem s vysokým krevním tlakem.

Jak vypadají popraskané žilky v oku.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Jak na červené žilky v očích

Zde jsou některé jednoduché možnosti léčby červených žilek v očích:

  • Namáhání očí, únava nebo stres jsou příčinou tohoto stavu, proto je důležitý odpočinek.
  • Pacient se zánětem spojivek by se měl vyhnout kontaktu s očima a nošení kontaktních čoček. Na bakteriální zánět spojivek jsou velmi účinné teplé obklady. Pokud jde o alergie, jsou vhodné studené obklady. Velmi důležité je, aby měl člověk čisté ruce, jedině tak se zabrání šíření infekce.
  • U pacientů s blefaritidou se používají teplé obklady. Udržování čistých víček zmírňuje zánět očního víčka a tím i příznaky.
  • Homeopatické léky jsou prospěšné při léčbě očních onemocnění, včetně zánětu spojivek nebo únavy očí.
  • Když jsou červené žilky doprovázeny dalšími příznaky, jako je bolest, ztráta zraku, otok očních víček, rohovky, je důležitá návštěva očního lékaře.

Pokud se chcete dozvědět více o červených očích, zde je článek, který vám tohoto řekne více: Domácí léčba červených žilek v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Diskuze

V diskuzi HNIS V OČÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naděžda.

Dobrý den,prosím o radu pro mého vnuka Lukáše, řidiče kamionu. Již 3 roky ho trápí hnis v očích. Po ránu má zcela zalepené oči. Již několikrát byl u očního lékaře, ale vždy mu řekli, že oči jsou v pořádku. Dokonce navštívil již 2x kliniku v Horních Počernicích.Při poslední návštěvě před 14 dny mu řekli, že má obalené oči hnisem a ještě nikdy nic takového neviděli. Provedli stěry, s tím, že si má zavolat po týdnu a emailem mu napíší recept. Volal na recepci a bylo mu řečeno, že má oči v pořádku. Na dotaz co s tím, mu bylo řečeno, že má opět navštívit kliniku. Pro něj je to obtížné, pracuje v Německu a volné dny jsou jenom o víkendech. Je možné, že vada není v očích, ale třeba jinde.Doporučení
mimo opětné návštěvy nedostal. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hnis v očích

Dieta na vyčištění bělma

Omezte příjem rafinovaných cukrů a sacharidů. Když začnete do svého jídelníčku přidávat více čerstvé zeleniny a ovoce, začnete postupně snižovat množství rafinovaného cukru a sacharidů ve stravě. To vám pomůže s detoxikací vašich jater. Také snížení množství nezdravého jídla vám pomůže s dobrým spánkovým režimem, pokud se potýkáte se špatným spánkem v noci.

Zdroj: Jak vyčistit bělmo

Laser na červené žilky v očích

Laserová operace červených žilek pracuje na bázi intenzivní energie paprsku. Lékaři zaměřují tuto světelnou energii nejen na sítnici, ale také na postiženou oblast, a to bez poškození okolní oblasti oka. Laser vytváří intenzivní teplo, které eliminuje vytvořené struktury, jakož i vazby tkáně. Lékař kontroluje délku a intenzitu světla, aby došlo k efektivnímu odstranění žilek z povrchu oka.

Na znecitlivění očí se používají oční kapky. Operace je bezbolestná a trvá asi 30 minut. Zprvu bude vidění rozmazané, ale během několika týdnů se vrátí zpět.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Bílé bělmo pomocí domácích prostředků

V extrémních případech spojených s náhlou změnou barvy očního bělma, je nejlepší obrátit se na optika nebo lékaře.

Tyto jednoduché domácí prostředky pomohou k vyčištění bělma:

Čajové sáčky

Jednoduše ponořte 2 sáčky zeleného nebo černého čaje do hrnku horké vody na 5 minut, vyjměte čajové sáčky, vymačkejte přebytečnou vodu a dejte je do lednice asi na 10 minut nebo trochu déle. Vychlazené čajové sáčky přiložte na zavřené oči a nechte 5 minut působit.

Okurka

Nakrájejte pár silných plátků okurky a dejte je na 15 až 20 minut do lednice. Poté chlazené plátky položte na zavřená víčka, dokud se nezahřejí. Poté vypláchněte oči vodou.

Dostatek ovoce a zeleniny

Oranžové a žluté ovoce a zelenina, jako je mrkev, dýně, citrony a pomeranče, obsahují vitamíny a antioxidanty, které vám pomohou udržet oči bílé. Jíst zelené, listové potraviny, jako je špenát a kapusta, má také pozitivní vliv na zdraví vašich očí.

Dostatek spánku

Důrazně se doporučuje, abyste si dopřáli alespoň 7 až 8 hodin spánku každou noc, protože dostatek spánku každou noc zajistí, že vaše tělo bude odpočaté a v důsledku toho budou i vaše oči odpočaté a budou obnoveny do své přirozené bílé barvy.

Zdroj: Jak vyčistit bělmo

Rady na bílé bělmo

Pijte hodně vody

Udržování hydratace těla je klíčem k jasným a bílým očím. Ujistěte se, že pijete dostatek vody, aby bylo vaše tělo hydratované. Tím se sníží otoky a zarudnutí očí. Vypijte asi 8 až 10 sklenic vody během dne, abyste udrželi své tělo hydratované a získali zářivě bílé oči.

Vyvarujte se dráždivých látek, jako je kouř, prach a pyl

Dráždivé látky jako kouř, prach a pyl mohou oči vysušovat. Také, pokud vyřadíte kouření ze svých každodenních návyků, pomůže vám to obnovit přirozenou barvu a hydrataci vašich očí. Pokud je vaše okolí znečištěné, použijte v interiéru čističku vzduchu, sníží tyto dráždivé látky.

Snižte únavu očí

Pokud většinu času trávíte prací před obrazovkou počítače, měli byste se pokusit snížit množství času stráveného před obrazovkou. Také se ujistěte, že používáte obrazovku ve správně osvětlené místnosti, osvětlení a jas obrazovky ovlivní vaše oči. Častěji mrkejte a cvičte oči, abyste snížili únavu očí.

Noste sluneční brýle

Stejně jako opalovací krém chrání vaši pokožku před škodlivými UV paprsky, nošení slunečních brýlí, když jste venku, poskytne vašim očím ochranu. Sluneční brýle ochrání vaše oči před UVA a UVB paprsky, které mohou časem poškodit i váš zrak.

Zdroj: Jak vyčistit bělmo

Žluté bělmo a srdce

Oči prozradí i cukrovku nebo onemocnění srdce. Jsou naše oči skutečně oknem do duše, jak tvrdí staré přísloví? Možná ano. Každopádně jsou ale branou, skrze kterou můžeme zahlédnout znamení rozličných zdravotních problémů, a to nejenom příznaky očních chorob, jako je šedý nebo zelený zákal, ale také onemocnění postihujících celý organismus, například diabetu nebo kardiovaskulární choroby. Lidské oko je jediné místo v našem těle, na kterém je možné vidět obnažený nerv, obnaženou tepnu a žílu bez nutnosti cokoli řezat nebo jinak invazivně zasahovat. A chorobné procesy, které můžeme zaznamenat v oku, pravděpodobně probíhají také ve zbytku těla.

Známky některých onemocnění může v oku spatřit pouze odborník vybavený moderními přístroji. Ovšem existují i takové, které i laikovi signalizují, že něco není v pořádku – například oči zarudlé bez zjevné příčiny, nebo dokonce viditelné krvácení v oku, dále vystouplé oční bulvy, pokleslé víčko, abnormality ve velikosti zorniček, oční víčka oteklá bez známé příčiny nebo nažloutlé bělmo. Proto by měli lidé nejpozději ve věku čtyřiceti let absolvovat podrobné oftalmologické vyšetření a poté ho pravidelně opakovat ve dvouletém až čtyřletém intervalu. Lidé, v jejichž rodině se vyskytlo nějaké závažné onemocnění očí, a samozřejmě lidé, kteří mají sami s očima problémy, by měli svého očního lékaře navštívit dříve a častěji. Na druhou stranu to, že si člověk není (prozatím) vědom žádných problémů, zdaleka neznamená, že žádné nejsou. Právě proto mají pravidelné prohlídky takový význam.

Fotografie žlutého bělma.

Zdroj: Žluté bělmo očí

Proč mám žilky v bělmu

  • zánět spojivek
  • suché oči
  • alergie
  • kontaktní čočky
  • syndrom počítačového vidění
  • oční úraz
  • vřed rohovky
  • oční herpes
  • zánět střední vrstvy oka
  • glaukom
  • oční kapky
  • nemoc
  • těhotenství
  • kouření
  • životní prostředí
  • nebezpečí na pracovišti
  • nedostatek spánku
  • koupání

Toto jsou příčiny způsobující červené žilky v oku.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP