Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CERVENE OKO

OBSAH

Červené oči

Červené oči, můžou být příznakem většího problému například i uvnitř oka. Pokud máte trvale červené oči, tak namísto nevhodné léčby očními kapkami Visine, raději navštivte svého očního lékaře a poraďte se o vhodné léčbě.


Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE KULATE FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobry den dcera ma na nohou cervene kulate fleky asi uz pres 3 mesice a porad se to zhorsuje byla jsem sni nekolikrat u lekare ale nic ji nepomaha..ty fleky jsou cervene a kulate ma to skoro na celych lytkach a uz se ji to dela i na stehnach..predem dekuji za vasi radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dano, z takto malého množství informací se nedá určit diagnóza ani vhodná léčba. Červené kulaté fleky na nohou vaší dcery je potřeba vidět. V tomto případě bude nutné pokračovat dále v návštěvách lékaře a zkoušet, co na to zabere. Buďte prosím trpělivá a dodržujte přesně léčebné postupy, které vám určí lékař. Zkuste návštívit i alergologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene kulate fleky na nohou

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mispulina.

dobry den,
ze strany vzadu na jazyku jsem objevila cervene bublinky a uprostred jazyka takove cervene hrbolky,pritom mam trochu zluty povlak na jazyku ale kdyz si zuby vycistim i s jazykem,tak je to lepsi.taky par let uz kourim.
Nevim z ceho to muze byt.
Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzadu na jazyku jsou takové červené hrbolky, které vystupují z šedší tkáně. Někdy se stane, že se zduří a pak vytvářejí pocit, že vám uvízlo jídlo v krku. Zduření nastává jako reakce většinou na bakteriální nákazu. Někdy si s ní poradí imunitní systém a zduření za den dva zmizí. Někdy to nezvládne a infekce propukne s typickou bolestí a škrábáním v krku. preventivně můžete zkusit kloktat Stopangin nebo kloktadlo JOX. Žlutý povlak na jazyku může být způsoben kouřením. Zkuste ho odstranit dvouminutovým výplachem úst pomocí čerstvě vymačkané neředěné citronové šťávy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene skvrny

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLÍČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Dobry den na predlokti a nohou mam cervene flicky spis takove teckovite skvrnky .
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pravděpodobně máte solární ekzém. Kupte si v lékárně hydrocortison v masti a aplikujte do vyléčení. Když to do týdne nezačne mizet, tak navštivte kožního lékaře a poraďte se s ním na dalším postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené flíčky

Červené pupínky na jazyku u dětí

Červené pupínky na jazyku mohou být u dětí způsobeny nedostatkem vitamínu B12, nedostatkem železa, infekcí sliznice ústní dutiny či jejího okolí, nedostatkem tekutin, zánětem dásní, z horších možností pak v úvahu připadá nádor jazyka nebo alergie. Může jít ale o banální podráždění potravinami.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Diskuze

V diskuzi VYRAZKA NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Jsou to velke cervene fleky mam je na stehnech i na nartech mam to uz dva mesice a nevim co stim.Nekdy jsou suche a nekdy uplne cervene.Pokud to nekdo z vas mel prosim o radu dekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrazka na nohou

Recept na přípravu

Bulvy červené řepy (nejlépe v bio kvalitě) omyjte, oloupejte nožem a nakrájejte na větší kostky. Kostky vložte do odšťavňovače, poté už je domácí šťáva z červené řepy připravena ke spotřebě. K pročištění organismu se doporučuje pít týden až 10 dní 3x denně 50 až 100 ml čerstvě vylisované šťávy. Pokud máte zahrádku, můžete si vypěstovat vlastní bulvy. Červená řepa není náročná na pěstování.

Zdroj: Jak často se může užívat štáva z červené řepy

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MARIE KLÁRA.

2,5 KG NASTROUHANÉ ČERVENÉ ŘEPY
4 LITRY VODY
PŮL HODINY VAŘIT
PŘIDAT NA 1 LITR ŠŤÁVY:
15 GR CUKRU
2 LŽÍCE KYSELINY CITRONOVÉ
10 MINUT POVAŘIT
DO VYCHLADLÉ ŠŤÁVY DÁME:
2 MALINOVÉ TRESTI
NALIJEME DO SKLENIC
ZAVAŘÍME, STAČÍ POVAŘIT, ABY CHYTLO VÍČKO

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Červené fleky na chodidlech

Červené fleky na chodidlech ve tvaru kruhu nebo půlkruhu na ploskách nohou mohou souviset s kapilárním prokrvením, tedy s koncovými cévami. Nejvíce se tento defekt objevuje u dětí, kdy se vytvoří červené mapy, které po masáži na chvilku zmizí a opět se objeví.

Příčiny

Příčinou je špatné kapilární prokrvení plosek nohou.

Co s tím dělat

Ve většině případů se nejedná o závažný defekt. Pokud se objeví bolestivé případy, může se jednat o zánět a v tomto případě je nutná lékařská pomoc.

Zdroj: Červené nohy

Diskuze

V diskuzi VIZÍN NA ČERVENÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Macek.

Mám dotaz, jestli má vizín na červené oči nšjaké negativní účinky , pokud by se používal častěji než 2 x denně ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Jsem oční lékařka a Visine při dlohodobém nebo častém používání oko spíše vysušuje a dochází tak opět ke zhoršení situace s červenáním nebo pálením oka při jeho používání. Zkuste se raději několikrát dobře vyspat, nezdržujte se v zakouřeném nebo prašném prostředí a oko se srovná samo.

Zdroj: diskuze Vizín na červené oči

Co znamená bílý jazyk a červené tečky

Bílý jazyk a červené tečky mohou signalizovat počínající infekci. Na jazyku se nacházejí celkem 4 typy výstupků (papil), jedny z nich jsou drobné a červené, jiné zase delší, nitkovité (řasovité). Při nachlazení nebo horečnatém onemocnění se mohou oba typy papil zvýraznit a jazyk může být bělavě povleklý. Je to zcela obvyklá reakce organismu na onemocnění. Pomoci lze čištěním jazyka kartáčkem, dostatkem tekutin, ideálně pitím bylinkových čajů.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Diskuze

V diskuzi LINFANICKEUZLINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dasa.

co to je cervene skvrny na hrbetech ruky a cerveny otoky na holeni

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Linfanickeuzliny

Červené fleky na prsou

Červené fleky na prsou mohou být způsobeny alergií na slunce. Sluneční alergie se u citlivých jedinců projevuje výsevem červených fleků na kůži, někdy červených krupiček, a to na hrudi nebo jiném místě těla. Prevencí je ochrana před sluncem.

Zde se můžete podívat, jak vypadá alergie na slunce.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi FELICIESPRINT69@GMAIL.COM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stepan.

Cervene flaki na litkach co to muze bit

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Feliciesprint69@gmail.com

Červené fleky po akné

Červené fleky na kůži po akné vznikají v důsledku hojení infekčních ložisek. Výskyt a trvání je vždy individuální, záleží na rozsahu akné.

V tomto případě ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ TVÁŘE ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jolana.

Alkohol rozšiřuje cévy a zrychluje krevní oběh, tím způsobuje červené tváře a červené boltce uší. Proti červeným tvářím po alkoholu pomáhá schlazení zčervenalých míst ledem nebo studeným mokrým ručníkem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené tváře alkohol

Červené fleky na jazyku

Příčinou červených fleků na jazyku může být potravinová alergie. Lidé, kteří jsou alergičtí na některé potraviny, například vejce, mléko či burské oříšky, trpí tvorbou fleků při konzumaci konkrétních potravin. Někdy může dojít k žaludeční nevolnosti.

Zde se můžete podívat na fotografie, jak vypadají červené fleky na jazyku.

Léčba potravinové alergie patří vždy do rukou lékaře, který posoudí stav a vybere vhodnou léčbu.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ FLEKY NA DLANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den pred tremi dny se mi udelali cervene fleky na prave ruce mam to jen na jedne muzete mi sdelit z ceho bych to mohla mit dekuji.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zarudnutí dlaní odborně palmární erytém může mít několik různých příčin. Někdy to může způsobit nějaké podráždění, ale často to bývá příznakem nějakého interního onemocnění, jako je onemocnění jater, štítné žlázy nebo revmatoidní artritída. Léčba spočívá v kompenzaci interního onemocnění. Pro zjištění přesné příčiny bude zapotřebí udělat několik vyšetření, zejména zjistit
počet krevních buněk, změřit krevní cukr, vyšetřit funkce jater a funkce štítné žlázy, zjistit krevní močovinový dusík, změřit hladiny kreatininu a hladiny železa a také se podívat na hladiny revmatoidních faktorů a změřit množství mědi v těle. Na to vše bude potřeba odebrat krev a nechat ji laboratorně vyšetřit. Normálně se obraťte na kožního lékaře, který vás podle zjištěno stavu pošle ke specialistovi k dalšímu doléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Příčiny červených fleků na kůži

Červené fleky na kůži připomínají angiomy, ale nepředstavují žádnou hrozbu pro celkové zdraví a trvalý tón pleti. Tyto skvrny jsou obvykle spojeny s pobytem na slunci, častěji se vyskytují na částech těla, které jsou náchylnější ke spálení. Fleky, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem, aby byl vyloučen vznik rakoviny kůže. Zde jsou časté příčiny červených skvrn na kůži:

  • Červené fleky jsou spojeny s nadměrným sluněním a objevují se v místech, která jsou náchylná ke spálení.
  • Červené fleky mohou být genetického původu. Některé skvrny jsou přítomné od narození, zatímco jiné mohou být patrné až v průběhu let (puberta).
  • Červené fleky na kůži mohou být výsledkem infekce kůže.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Červené fleky od štítné žlázy

Kožní změny jsou často prvním projevem onemocnění štítné žlázy a při správné léčbě mizí. Zvýšená produkce hormonů štítné žlázy, to je hypertyreóza, se může projevovat zarudnutím neboli erytémem dlaní či obličeje.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Svědivé červené fleky na kůži nohou

Svědivé červené fleky na kůži nohou mohou signalizovat plísňové onemocnění. Kožní plíseň (neboli tinea) postihuje nejčastěji oblast chodidel nohou. Nejprve se plíseň na nohou objeví mezi prsty a svědí. Kůže je obvykle zarudlá a oteklá.

Co s tím dělat

V léčbě příznaků kožních plísní se úspěšně uplatňují speciálně upravené produkty, například takzvaná chytrá houba. Doporučována je i jednoduchá koupel ve speciálních solích na nohy (soli z Mrtvého moře).

Zdroj: Červené nohy

Příčiny

Otékání nohou je nepříjemný problém. Nejde pouze o estetickou stránku věci, ale otoky mohou předznamenávat i vážnější zdravotní komplikace. Červené oteklé nohy jsou obvykle způsobené žilní hypertenzí nebo žilní nedostatečností (červené skvrny na kůži nohou, bolestivé červené fleky na nohou).

Hypertenze a žilní nedostatečnost jsou obvykle způsobeny jedním z následujících faktorů:

  • obstrukce žil, které mohou být způsobeny nádorem nebo žilním trombem;
  • zhoršení funkce žilních chlopní, které způsobuje městnání krve v dolních končetinách a neschopnost vytlačit krev zpět;
  • trombóza (ucpání cév krevní sraženinou) nebo jiné cévní onemocnění;
  • srdeční selhání.

Zdroj: Oteklé nohy a červené fleky

Červené fleky na žaludu

Drobné skvrny nemají závažnou příčinu, ale mohou být infekční. Pokud máte červené fleky na žaludu, vyhledejte lékařskou pomoc, může se jednat o plísňové onemocnění. Prvním znamením nákazy u mužů je jemné pálení při močení. Pak se objeví červené fleky na žaludu. Nemusí to svědit, nemusí to bolet, prostě to tam je.

Kolem žaludu se ukládá tzv. smegma. To, že se tam vytváří, je zcela normální (skládá se z odloupnuté buněčné tkáně a z výpotku mazových žláz pohlavního orgánu), ale pokud se tato oblast neomyje delší dobu (2 dny a více), začne se smegma rozkládat a zapáchat a také způsobuje červené flíčky.

Pro léčbu mykózy u mužů, pokud se objeví svědění nebo červené fleky na žaludu, by měli oba partneři alespoň 2x denně používat k potírání pohlavních orgánů MultiGyn Actigel vaginální krém. Postižená místa přestávají svědit a vyrážka se postupně vytrácí. V potírání je nutné pokračovat alespoň 7 dní. Při pohlavním styku se doporučuje používat kondom, nebo alespoň potřít penis a žalud antimykotickým krémem.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Červené fleky na krku

Příčiny

Červené fleky na krku mohou signalizovat onemocnění zvané pityriasis rosea. Je to neškodná vyrážka, jedna tečka se postupně rozšíří na končetiny, záda, břicho, případně krk. Příčina není známá, vyrážka však není nakažlivá, pouze může svědit. Nezřídka zmizí bez léčby během 6–8 týdnů. Pityriasis rosea se nejčastěji objevuje u osob ve věku mezi 10 a 35 lety.

Co s tím dělat

U tohoto onemocnění není nutná léčba, lze použít tekutý pudr na zmírnění svědění nebo slabé protizánětlivé masti. Po skončení onemocnění mohou na kůži nějakou dobu přetrvat skvrny, které však po čase zmizí.

Zdroj: Červené fleky na kůži


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP