Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÉ SKVRNY NA NOSE

OBSAH

Červené žilky na nose

Viditelné červené žilky na nose jsou často způsobeny špatným krevním oběhem, slabými stěnami cév, špatnou stravou, alkoholem nebo cigaretami. Někteří jedinci mohou mít tuto podmínku genetickou, to znamená vrozenou. Způsoby odstranění jsou různé. Dají se odstranit pomocí léků, krémů nebo přírodních prostředků. Také jsou k dispozici dermatologické postupy, ale ty jsou celkem nákladné, protože léčba je posuzována spíše jako kosmetický zásah. Červené žilky nejsou obvykle závažným onemocněním.

Červené žilky na nose – foto

Zde je několik fotografií, na kterých můžete vidět červené žilky na nose.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi JAK ZAMASKOVAT ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Špilka Ladislav.

Dobrý den, trápí mě červené žilky na nose, nevím jak se teho zbavit, Poradte prosím,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zamaskovat červené žilky

Příznaky poranění v nose

Zranění v nose mohou být při krvácení velmi bolestivá. Nos může být značně oteklý a červený. Záleží na velikosti poranění a na silném bobtnání zevní rány. Pozornost by měla být věnována i frakturám nosu. Zlomenina je zřejmá ze sklonu nosu. Zlomenina nosu může také potrhat obložení s následným překrvením nosní sliznice a vést ke ztrátě čichu.

Zdroj: Zranění v nose

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sophia.

Dobry večer chcela by som sa informovat mam pigmentovu škvrnu na nose vyzera to straštne nejdeto ani zakryt dermacolom ani ničim.Poprosila by som vas keby ste mi poradili čo s tym mam robit a hlavne ako to odstranit Dakujem Sophia

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli se chcete rychle a trvale zbavit pigmentových skvrn, tak dnes jedině lejzrem. Nejdou tím vyléčit všechny anomálie na pokožce, ale mnoho ano. Léčba pigmentových skvrn spočívá v tom, že lejzrový paprsek zahřeje místo se skvrnou a při tom dojde k rozbití melaninových shluků, které se během několika dní odbourají - zmizí a pokožka se zesvětlí.
Zákrok lejzrového odstranění skvrn se provádí ve větších městech. Zákrok není hrazen ze zdravotního pojištění a pacient si hradí vše sám.
Ostatní účinné pokusy by mohly být:
- použití krému s hydrochinonem
- krém s kyselinou kojovou
- citrónová šťáva aplikovaná na skvrnu
Další pokusy jsou již účinné jen minimálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Boláky v nose – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět vřídky v nose, herpes v nose, folikulitu v nose, vředy v nose, strupy v nose, polypy v nose.

Zdroj: Boláky v nose

Poradna

V naší poradně s názvem AKNE V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jméno nepotřebné .

Jak se zbavit Malich bedaru v nose
Strašně mně svědí nos a jsou tam ty Uhry tak já už nevím co s tím.. pomozte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bude zapotřebí použít antibiotika v masti společně s kortikoidy, to vás za dva týdny obtíží zbaví. Stavte se na poliklinice na oddělení ORL a tam je požádejte o pomoc.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Akne v nose

Lupus a vřed v nose

Vředy v ústech a nose jsou jedním z nejčastějších příznaků lupusu (autoimunitní onemocnění). Bolestivé vředy jsou často jedinečným a charakteristickým příznakem lupusu. Tyto léze se často rozvíjejí na stranách a uvnitř nosu.

Zdroj: Boláky v nose

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V NOSE A KŮŽE NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost se svěděním v nose, pořád si ho musím nějak šmudlat, zrovna tak zvenku na kůži mě svědí a jak se mi na něj dostanou vlasy, tak to je ještě horší, už mě to pěkně otravuje a jsem z toho zoufalá! Děkuji předem za každou zkušenost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kateřino, proti svědění a přecitlivělosti kůže je dobrý lék Claritine. Je na lékařský předpis a běžně se používá jako antihistaminikum na léčení alergií. Nechte si ho předepsat a berte ho jednou denně ráno jednu tabletu po dobu 3 týdnů. Pokud to nepomůže, tak zkuste ještě Fenistil gel, ten je volně prodejný, ale Claritine je lepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění v nose a kůže na nose

Jsou skvrny na penisu běžné?

Skvrny na penisu jsou časté a většinou nemají závažnější příčinu. Skvrny však mohou signalizovat určité zdravotní problémy, proto pokud máte obavy, raději vyhledejte lékařskou pomoc.

Zdroj: Skvrny na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem BOLÁKY V NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislac.

Mužu nahradit místo framykoinu mastičku Fucicort? na boláky v nose?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotickou mast Framykoin lze nahradit mastí Bactroban nebo Fucidin. Mast Fucicort obsahuje krom antibiotik také kortikosteroid a ten může mít výrazné nežádoucí účinky. Fucicort by něměl být bez předchozí porady s lékařem vůbec používán.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Příčiny zranění nosu

Častými příčinami zranění v nose jsou hluboké trhliny, řezy a bodné rány, které zasahují do podkožních tukových tkání. Také do těchto příčin patří i kousnutí od zvířete a proniknutí cizího předmětu. Velmi častá poranění jsou i z dopravních a průmyslových nehod, školní, sportovní a bojová poranění nebo po pádech na tvář. Chronická nebo akutní onemocnění mohou vyvolat kožní boláky v nose, jako je bazální buněčný karcinom.

Zdroj: Zranění v nose

Diskuze

V diskuzi OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Uz dlouho mam utekly kotnik a dnes se me objevily červené fleky.Děkuji za radu co delat.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Otékání nohou

Diagnostika zranění v nose

Rány v nose mohou hodně krvácet a mohou tak být rychle a bezpečně uzavřeny. Po opatrném vyčištění se dá zjistit rozsah a druh rány. Pro vyloučení zlomeniny se používá počítačový tomograf nebo magnetická rezonance lebky. Pacienti si mohou stěžovat na nevolnost, zvracení, podráždění, ztráta vědomí nebo jsou bledí. Proto je další diagnóza velmi užitečná. Následně se zjišťují poranění mozku, která mohou být posléze vyloučena. Pomocí neurologických testů lícního nervu se zkoumá čich a chuť, aby nebyly ovlivněny.

Zdroj: Zranění v nose

Poradna

V naší poradně s názvem MASKA NA ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Lze nahradit olivový olej slunečnicovým?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Jiný olej = jiné účinky. Nemusí to být vždy špatně, vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: diskuze Maska na červené skvrny po akné

Petechie foto

Zde je několik fotografií, na nichž lze petechie vidět: petechie foto.

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,

začaly se mi na rukách dělat různě červené skvrny, buď malé, nebo i větší s puchýřky, které svědí. Byla jsem u kožní lékařky i v nemocnici, ale závěr pokaždé byl štěnice. Byt jsem prohledala, nechala jsem ho vystříkat, ale žádné štěnice nebyly nalezeny. Skvrny se mi dělají stále, ale nemohu přijit na to, z čeho by to mohlo být. Napadl mě ještě stres.

Můžete mi prosím poradit, co by mohlo být příčinou???

Děkuji a přeji hezký den ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky

Červené skvrnky na kůži

Červené skvrnky na naší pokožce, též nazývány petechie, purpura, exantém, jsou drobným výlevem krve z malých cév v kůži. Mohou se objevit při úderu či tlaku na danou část pokožky, ale také bez předchozího pohmoždění, a to vlivem onemocnění. Červené skvrny na kůži samozřejmě mohou signalizovat i neškodné podráždění kůže vyššími teplotami, kdy se jedná se o normální reakci kůže a nedá se s tím dělat nic.

Zdroj: Flíčky na kůži

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT ČERVENÉ SKVRNY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana pokutova.

mam port a nevim jak nane fleky mam po cele tvare

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana pokutova.

jak se zbavyt poru

Zdroj: diskuze Jak odstranit červené skvrny po akné

Fyzické zranění

Jedním z nejčastějších důvodů červené skvrny nebo vředu na patře úst je náhlé zranění, jako je škrábnutí, řez nebo popálenina. K tomu může dojít v důsledku pití něčeho příliš horkého nebo tvrdého jídla, které způsobuje poranění a modřiny z kousání nebo žvýkání.

Další stavy, které by mohly vést k fyzickému zranění nebo modřině v ústech, jsou:

  • zubní protézy, které již správně nesedí;
  • okraj zlomeného zubu;
  • nerovnoměrné zubní výplně nebo zlomené korunky nebo můstky;
  • citlivost nebo alergická reakce na některé složky některých zubních past nebo ústních vod.

Zubní lékaři doporučují počkat 2 týdny, aby se poškozená tkáň zahojila. Pokud červené skvrny přetrvávají, doporučují kontrolu u zubaře, aby diagnostikoval stav.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Ekzém

Ekzém je další příčinou zarudnutí kůže a svědění, zanechává pokožku suchou, hrubou, šupinatou. Obvykle signalizuje onemocnění imunitního systému. Červené skvrny způsobené ekzémem se mohou časem zbarvit do hněda. Pokud ekzém neléčíte, může dojít k většímu poškození kůže, k otevřeným rankám, což je velmi přívětivé prostředí pro vznik infekce. Ekzém může být také způsoben alergiemi nebo astmatem. U dětí bývá často vyvolán některými potravinami. Nejčastěji jsou postiženy paže a nohy, ale i na hrudi se může objevit ekzém.

Zdroj: Červené skvrny na hrudi

Streptokoková infekce krku

Infekce streptokokem postihuje hrdlo a mandle. Za tuto infekci je zodpovědná skupina bakterií zvaných Streptococcus.

Drobné červené skvrny zvané petechie na patře úst jsou běžným příznakem infekce streptokoka v krku.

Mezi další příznaky infekce streptokoky patří:

  • horečka,
  • bolest při polykání,
  • červené a oteklé mandle,
  • zduřené lymfatické uzliny na krku.

Pokud má člověk podezření, že má streptokok v krku, měl by navštívit lékaře nebo specialistu na uši, nos a krk. Léčba obvykle zahrnuje léčbu antibiotiky, pití velkého množství tekutin a odpočinek.

Obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie červených skvrn na patře způsobených streptokokovou infekcí: fotografie horního patra dutiny ústní.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní

Komplikace poranění v nose

Dlouhodobé komplikace mohou být způsobeny znečištěním, složitou ránou, věkem a také metabolickými poruchami. Mezi metabolické poruchy patří nedostatek vitamínů a bílkovin. Infekce také může porušit okraje nosu. Boláky v nose jsou kontrolovány lékařem, aby se zabránilo potencionálním komplikacím. Také uživatelé brýlí se při výskytu boláků na nose musí svých brýlí na krátkou dobu vzdát. Fraktura nosu musí být řešena v prvních 8 dnech, jinak po ní může zůstat široké sedlo nosu nebo křivý nos. Závažné krvácení obličeje může být důvodem i pro intubaci. U těchto závažných poranění může být omezeno dýchání nosem. Pokud se u těchto poranění provádí umělé dýchání, tak se může dostat krev do plic. Výsledkem by mohl být zápal plic nebo v nejhorším případě může dojít ke smrti zadušením.

Zdroj: Zranění v nose

Krvavé tečky na kůži

Petechie, červené, až fialové krvavé tečky na kůži, mohou mít řadu příčin. Objevují se náhle a rozhodně nemusí znamenat žádnou smrtelnou chorobu. Nejčastěji se ukážou na předloktí a na nohou, ale objevit se mohou i na sliznicích, případně na jiných místech těla. To, že vypadají krvavě, není samo sebou, jde totiž o drobné výronky krve z těch nejmenších cév.

Zdroj: Červené skvrny na kůži

Červené flíčky na kůži u dětí

Červené flíčky na kůži u dětí se projevují jako různě růžově až červeně zbarvené skvrny nebo pupínky na kůži, které se mohou objevit jen na některém místě těla, ale mohou také pokrývat celé tělo. Příčin je spousta – od alergií z nejrůznějších příčin až po projevy různých infekčních onemocnění. Pozor na svědivá kožní onemocnění (ekzémy, kopřivky, opruzeniny, svrab a podobně) a také na drobná poranění, protože nedostatečnou hygienou se narušená kůže může snadno infikovat stejnými bakteriemi. Léčení pak bývá mnohdy zdlouhavé.

Zdroj: Flíčky na kůži

Použití jemných přípravků na kůži

Pří zkoumání příčin červených skvrn by se mělo dbát také na regeneraci kůže.

  • Nejčastěji se používá Aloe vera. Tato rostlina má celou řadu pozitivních kosmetických vlastností. Aloe vera zmírňuje červené skvrny, protože obsahuje celou řadu enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho má cenné antibiotické vlastnosti.
  • Velmi vhodné je využití některých výrobků pro péči o pleť. Mohou být použity i produkty s různými esencemi vůní a olejů. Pokud však dojde k tvorbě červených skvrn, je nezbytné vyvarovat se používání takovýchto přípravků. Zároveň je důležité používat prací a čisticí prostředky, které nezpůsobují podráždění pokožky.
  • Při výběru určitých parfémů je vhodné informovat prodavače či prodavačku o tom, že trpíte na červené skvrny (citlivá pokožka). Měl by vám být doporučen vhodný produkt pro vaši pokožku.

Dbejte pozornosti při výskytu červených skvrn na kůži, ať už se objevují po jídle, kosmetických přípravcích, chladu nebo teplu. Teprve po zjištění příčin mohou být zahájena potřebná protiopatření.

Zdroj: Červené skvrny na kůži


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP