Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CERVENE SUCHE VYRAZKY

OBSAH

Játra a suché ruce

Kdykoliv se přejídáme nebo jíme zpracované či smažené potraviny přetěžujeme játra. Játra jsou pak přepracované a přetížené. Přetížení jater může následně způsobit převýšení toxinů a tuků, což má mimo jiné i nepříjemný vliv na pokožku a potažmo na výskyt suché kůže na rukou. Existuje celá řada potravin, které nám pomohou s očistou jater.

Zdroj: Suché ruce

Diskuze

V diskuzi VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobry den chtela bych se zeptat.Vnoucek ma na tvarich a zadickach vystouple cervene suche pupinky .Nesvedive ,ale odstrasujici.Doktorka ba koznim nevi.Dekuji moc za jazdou pomoc.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrazky

Bylinky s obsahem vitamínu A

I vitamín A má vysokých obsah antioxidantů, takže je dalším pomocníkem pro vaše suché oči. Jeho nedostatek způsobuje generalizované vysychání sliznic. Nejvyšší koncentrace tohoto vitamínu je v paprice. Dále ho lze čerpat například z bazalky, kajenského pepře, oregana, kerblíku, šalvěje, kopru, saturejky a tymiánu.

Zdroj: Přírodní bylinky pro suché oči

Diskuze

V diskuzi VYRAZKA NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Jsou to velke cervene fleky mam je na stehnech i na nartech mam to uz dva mesice a nevim co stim.Nekdy jsou suche a nekdy uplne cervene.Pokud to nekdo z vas mel prosim o radu dekuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrazka na nohou

Šalvěj na suché lůžko

Šalvěj na suché lůžko se nedoporučuje okamžitě, ale teprve po dohodě s lékařem.

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Jak vypadá suché lůžko

Zde můžete vidět obrázek, který vám napoví, jak poznat suché lůžko.

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY POD JAZYKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Cervenak.

zdravim mam taky pod jazykem cervene vystouple vyrazky pri jidle to boli nebo pri spatnem pohybu jazyka nevym co to je ted kdyz ctu komentare mam strach .muzete mi poradit co by to mohlo byt? dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jedině vyšetření může ukázat na příčinu vzniku vystouplé vyrážky na jazyku. Objednejte se u svého zubního lékaře a požádejte ho vyšetření jazyka. Jazyk patří do kompetence stomatologie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Skvrny pod jazykem

Suché vlasy – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět suché vlasy.

Zdroj: Suché vlasy

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Owlie.

Zdravím,
na kůži se mi objevily suché červené fleky, ani moc nesvědí, spíše pnou, že jsou vysušené a zdá se mi, že se mi zvětšují.. byly to malé flíčky, teď jsou cca 5 cm široké a kulaté, mám je na lopatce..
Nevíte někdo co by to mohlo být nebo co to způsobuje? Mám strach, aby to nebylo něco vážného :-(

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky na kůži

Suché lůžko bez bolesti

Je-li diagnostikováno suché lůžko, vždy se vyskytuje bolest. Suché lůžko se začíná projevovat bolestí obvykle až třetí nebo čtvrtý den po vytržení zubu. Na ráně se rovněž může objevit šedý povlak a zápach. Zubař defekt vyčistí a podpoří vznik nové krevní sraženiny. Nikdy neodstraňujte vzniklou krevní sraženinu – může se to stát i žvýkáním žvýkačky!

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ S OHLEDEM NA PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

100 až 150 mg purinů denně je málo a taková strava by nepokrývala potřeby bílkovin dospělého člověka. Optimální množství přijatých purinů pro nemocné dnou je 400 mg za den. Pokud máte zvýšenou kyselinu močovou v krvi, tak nejdůležitější krok, který je potřeba udělat, je výrazně zvýšit množství přijatých tekutin a omezit konzumaci kakaa, piva a alkoholu vůbec. Po této změně režimu provést za 3 měsíce kontrolní vyšetření krve a podle výsledků určit další postup. Nyní ještě není vhodná doba na přísnou dietu. Zůstaňte v kontaktu s lékařem a dodržujete opatření, zmíněná výše.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Robert Švamberger.

Pivo 12 si dám jedno za 2 dny a jednou za čas kvalitní suché červené víno 2dl.A čokoládu už nekonzumuji přes měsíc.A tu jsem konzumoval tak 3 kostičky do týdne . Do týdne.Za měsíc jsem zhubl 3kg.Snažím se jist málo,ty tekutiny tak 1,5 l na 100 kg,i když bych asi měl vypít 2-3 l.

Zdroj: diskuze Jídelníček při dně s ohledem na puriny

Olivový olej na suché vlasy

Suché vlasy po něm budou silné a zdravé.

Potřebujeme:

  • 1 dcl panenského olivového oleje

V mikrovlnce nahřejeme olivový olej, aby byl teplý, ale ne horký! Pak jej vetřeme do suchých vlasů, hlavně na konečky. Poté zabalíme vlasy do ručníku a půl hodiny necháme působit. Nakonec umyjeme vlasy jemným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy

Diskuze

V diskuzi SKLIZEŇ RAKYTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Valenta.

Dobrý den
Poradíte mi kdy je nejlepší doba na sklizeň rakytníku.?Zkoušeli jsme ho natrhat koncem října,byl to boj,plody jsou hodně měké,nejdou od větvičky a rozmačkávají se mezi prsty.Děkuji za odpověď Zdeněk V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Novaková.

Dnes je červenec a na půl keři rakytníku jsou plody zralé a listy suché a na druhé půlce je zelený a plody ještě nejsu zralé. O co se jedná? Mám plody sebrat na té suché straně? Děkuji

Zdroj: diskuze Sklizeň rakytníku

Příčiny suchých vlasů

Vlasy špatně snáší suché prostředí, například letní sluníčko, fénování, chlorovanou vodu nebo chemické, kadeřnické úpravy. Tím vším klesá vlhkost ve vlasu a ten ztrácí pružnost a lesk. Další příčinou suchých vlasů může být i nedostatečná produkce mazových žláz.

Zdroj: Péče o suché vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na suché kolem nosu je dobré použít mast Borosan. Mast Borosan je volně prodejná v lékárně. Mast Borosan je také vhodná na odřený nos od smrkání. Spotřebovává se velmi pomalu, takže na dlouho vydrží.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché kolem nosu

Červené fleky na nohou

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může být příznakem plísňové kožní infekce, která může způsobit olupování, zarudnutí, svědění, pálení a někdy i puchýře a vředy. Je nakažlivá. Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy při léčení udržujte čisté a suché, stejně tak vnitřek boty.

Co s tím dělat

Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy je nutné při léčení udržovat čisté.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi DRACENA PŘESAZOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Slabá.

Dobrý den. Mám krásnou dracenu původně z IKEA. Roste do výšky, listy má zelené a pevné. Nic jí nechybí. Je tu jen jeden háček. Má hodně kořenů. Mám ji přesazovat pořád do většího a většího květináče, nebo ji můžu odstřihnout jemné kořeny a nechat jen ty silnější? Můžu ji zmenšit celý kořenový bal třeba na polovinu? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mužíková.

Dotala jsem špičku 40 cm od skomírající draceny,červeně žíhaná. Dracena byla do 3/4 sucá, lámala se jako suché klavky. Jak ji mohu zachránit? zatím ja 2 dny ve vodě. Vsadit do zeminy, nebo zakoření ve vodě? Možná zmenšit, zkrátit špičku?
Předem moc děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Dracena přesazování

Zábal na suché vlasy

Výživný zábal pro suché vlasy

Smíchejte žloutek s trochou teplého olivového oleje a medu, naneste na mokré vlasy, vetřete, zabalte hlavu do fólie a nechte dvacet minut působit. Poté vlasy důkladně umyjte šampónem na mastné vlasy. Skvělé odmašťovací účinky má také citrón.

Zábal pro odvážné – majonéza

Tento zábal má skvělé účinky v případě, že jsou vaše vlasy skutečně hodně vysušené a lámavé. Postup je následovný: vlasy si umyjte, vysušte a naneste na ně majonézu. Důkladně promněte a vmasírujte, převažte igelitem a navrch ještě ručníkem, aby byla hlava pěkně v teple. Nechte působit klidně i hodinu, pokud máte vlasy hodně suché. Pak hlavu umyjte šetrným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy

Jak dlouho trvá suché lůžko

Začátek potíží je obvykle udáván mezi prvním až třetím dnem po extrakci. Hojení po extrakci zubu je individuální. Zvýšené riziko vzniku alveolární ostitidy nastává, pokud je přítomna perikoronitis, periapikální infekce, periodontitis, gingivitis či malhygiena. Dalšími faktory vzniku jsou zejména kouření, užití orální antikoncepce, menses, anestetika (pro účinek vasokonstrikční složky), traumatická protrahovaná extrakce a nepřiměřená pooperační irigace extrakční rány. Při správné péči a klidovém režimu by se mělo suché lůžko zahojit během 7 až 10 dnů.

Zdroj: Suché lůžko po vytržení zubu

Jak na suché vlasy po umytí

Mokré vlasy jsou velmi citlivé a měli byste se proto vyvarovat nadměrnému vysoušení nebo tření ručníkem do sucha. Místo toho jednoduše vodu z vlasů ručníkem vymačkejte. Ručník přebytečnou vodu nasákne, aniž by ji vrátil zpět, a vlasy zůstanou nepoškozené. Rozčešte své stále mokré či vlhké vlasy jemně, bez použití jakékoliv síly. Jinak čerstvě umyté a stále citlivé vlasy poškodíte.

Zdroj: Suché vlasy

Pupalkový olej

Dalším přírodním lékem na vaše suché oči je olej z pupalky dvouleté. Olej se získává ze semen rostliny a je používán jako lék po staletí. Je bohatý na esenciální mastné kyseliny, zejména na kyselinu linolovou. Polynenasycené mastné kyseliny jsou považovány za nezbytnou součást organismu, ale tělo si je samo nedokáže vyrobit, proto je tento olej rovněž správnou volbou při dosažení správné funkce nejen zdravých očí, ale i celého těla. Olej je k dispozici ve formě tinktury.

Zdroj: Přírodní bylinky pro suché oči

Péče o suché ruce

U péče o vysušené ruce je důležité zaměřit se na prevenci. Myjte si ruce co nejkratší dobu a při úklidu domácnosti používejte ochranné rukavice, případně si alespoň po ukončení prací ošetřete ruce krémem. Jednou za čas je vhodné si dopřát komplexnější péči, například v podobě olejových zábalů, masáží, ale i peelingu, který zbaví vaše ruce odumřelé kůže. Na trhu je mnoho přípravků určených k péči o suché ruce. Jsou v různých cenových relacích a neplatí, že vám mohou pomoci pouze drahé krémy. Zaměřte si i na to, zda přijímáte dostatek vitamínů a minerálů. Pro lepší pokožku rukou je důležitý především přísun vitaminů B, D a E, z minerálů pak železo a vápník.

Pokud se domníváte, že pro péči děláte maximum a stejně máte pořád suché dlaně, vyhledejte pomoc dermatologa. Pomůže vám zjistit příčinu a doporučí vám vhodný krém či vám ho nechá v lékárně speciálně namíchat přímo na vaše potíže.

Zdroj: Suché ruce

Domácí maska na suché vlasy

Rozmarýnový a levandulový olej pro větší lesk

Deset kapek z rozmarýnového a levandulového oleje smíchejte dohromady v misce. Výslednou směs jemně vmasírujte do vlasů a nechte působit aspoň půl hodiny, poté vlasy opláchněte vodou a vymyjte šampónem. Uvidíte, že již po prvním použití budou vlasy zdravější a plné lesku.

Tvaroh a mandlový olej pro suché vlasy

Pokud jsou vlasy mdlé, používejte tuto masku každý týden, dokud zas nebudou krásné a lesklé. Čtyři až pět lžiček obyčejného tvarohu smíchejte s pár kapkami mandlového oleje a vzniklou směs naneste na kořínky vlasů. Nechte působit 20–25 minut a poté vlasy umyjte šampónem a vodou.

Vejce a olivový olej pro vlasy bez života

Nejúčinnější směs na suché a poškozené vlasy. Jednu polévkovou lžíci olivového oleje smíchejte s jedním našlehaným vejcem a vetřete do vlasů. Nechte působit půl hodiny a pak důkladně smyjte.

Zdroj: Suché vlasy

Červené suché fleky na kůži

Příčiny

Příčinou výskytu červených suchých fleků může být lupénka, což je neinfekční vyrážka, která se projevuje právě výskytem větších červenavých skvrn s odlupujícími se částečkami kůže. Většinou postihuje pokožku hlavy, lokty, kolena a dolní části zad. Může se vracet celý život. Příčina lupénky není známa, ale imunitní systém při jejím propuknutí vytváří nové kožní buňky příliš rychle.

Co s tím dělat

Bohužel není v moci současné medicíny lupénku zcela vyléčit. Léčba zahrnuje medicínské přípravky aplikované na kůži, světelné terapie, léky standardně užívané ústy, injekce nebo infuze. Tradiční lokální léčbou je natírání poškozených částí těla kamenouhelným dehtem nebo jemu podobným ditranolem. Nevýhodou této léčby lupénky je dočasné tmavé zabarvení kůže a zanechávání tmavých skvrn na oblečení a nábytku.

Zdroj: Červené fleky na kůži


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP