Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÉ VÍNO A KOENZYM Q10

OBSAH

Zdroje koenzymu Q10 

Koenzym Q10 si může lidský organismus v určitém množství vyprodukovat sám. S věkem se však tato schopnost snižuje, je tedy nezbytné doplňovat koenzym Q10 vhodným jídelníčkem, obsahujícím také jiné důležité vitamíny a živiny. Koenzym Q10 byl měl být součástí vaší každodenní stravy. Zdrojem koenzymu Q10 je například maso, ryby a zelenina (brokolice). Také rostlinné oleje (olivový olej) jsou bohaté na koenzym Q10.

Zdroj: Koenzym Q10

Poradna

V naší poradně s názvem ČEMU SLOUŽÍ BÍLÉ PŘÍRODNÍ VÍNO A ROZMARÝN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Polenová Marta.

chtěla bych se dozvědět jak se to namícha a užívá , naco má blahodárné učinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na letní limonádu z rozmarýnu a bílého vína, popřípadě i recept na léčivé červené rozmarýnové víno je tady: www.ceskaordinace.cz…
Je zde i výčet léčivých účinků těchto nápojů.

Zdroj: diskuze Čemu slouží bílé přírodní víno a rozmarýn

Koenzym Q10 a akné

V neposlední řadě je také Koenzym Q10 významným pomocníkem v boji proti akné, protože posiluje játra, čímž ovlivňuje čistotu séba, které pak nezanítí naše póry anevzniknou ony komedony. Takto při použití léku Koentym q10 akné mizí.

Zdroj: Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KOENZYM Q 10 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den dotaz mám-může moje 88 letá matka při užívání WarfaRinu ještě přidat doplněk stravy--tablety--MAXIVITA KOENZYM Q10 30MG + VIT C 80MG---1 TABLETA DENNĚ. a jak dlouho?DÍKY ZA ODPOVĚD.HANKA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Koenzym Q10 může ovlivnit účinek Warfarinu, proto je nutné dohodnout se s lékařem na počátku užívání tohoto doplňku stravy. Lékař pak několik dní po započetí této doplňkové léčby změří srážlivost krve a případně upraví podle výsledku dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Charakteristika koenzymu Q10

Koenzym Q10 je důležitý pro ochranu buněk, metabolismus a zdravou kůži. S přibývajícím věkem je nutné zvyšovat příjem koenzymu Q10. Koenzym Q10 je obsažen zejména v těchto potravinách:

  • maso
  • ryby
  • brokolice
  • olivový olej

Nedostatek koenzymu Q10 způsobuje poruchy nebo poškození kůže, ovlivňuje metabolismus. Zdrojem koenzymu Q10 jsou ryby, maso, brokolice, olivový olej.

Zdroj: Koenzym Q10

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bozulle.

Prosim poratte mi.Brni mi prsty a stale mam ledove ruce.Cim to muze byt a na koho se muzu obratit.Diky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ledové ruce společně s brněním mohou ukazovat na problémy s prokrvováním periferií. Obvykle při tom bývají studené i nohy. Příčina může být v cévách, v krvi, v srdci a tak podobně. Pomoci vám může lékař internista se specializací na kardiologii. Z volně dostupných prostředků by mohly pomoci ginkgo biloba, Pyridoxin, a koenzym Q10. Ve studených obdobích pomáhá svařené víno se všemi přísadami.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů

Kdy je Koenzym Q10 vhodný?

Vaše lékárnice Vám poradila dobře. Koenzym Q10 dokonce uznávají všichni lékaři a hlavně kardiologové jej přímo doporučují. Naše buňky jsou v průběhu nemoci vyčerpané bojem se samotnou nemocí a Koenzym pomáhá buňkám získat dostatečnou energii. Tím je organismus silnější, může s nemocí bojovat a ta pak rychleji odezní. Doporučujeme užívat suché tablety před olejovou formou kapslí, ve kterých se používá jako pomocná látka sojový olej. Suché tablety jsou snadněji stravitelné a v kombinaci s léky (hlavně na tlak, srdce, oběhový systém) nezpůsobují žaludeční potíže. Koenzym Q10 je významný i v prevenci, posiluje organismus, dodává mu dostatečnou energii, je vhodný při zánětech, nebo jako významný antioxidant.

Zdroj: Koenzym Q10 v průběhu nemoci

Způsobuje víno dnu?

Víno samo o sobě nezpůsobuje dnu, ale pokud pacient již má toto onemocnění, tak pravidelná konzumace jak bílého, tak červeného vína může být příčinou zhoršení dny. Víno je uvedeno v dietologických tabulkách jako nevhodná potravina při léčbě dny.

Zdroj: Dna a víno

Poradna

V naší poradně s názvem VÍNO A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Ráda bych se zeptala, jestli pitím vína se dá zhubnout? Slyšela jsem, že je dobré víno na hubnutí, je to pravda?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Kláro, víno je zdraví prospěšné, nejvíce to červené a nejvíce pro ženy. Podle výzkumů byl prokázán pozitivní vliv vína na snížení hladiny cholesterolu. Cholesterol se ukládá na stěnách cév a způsobuje jejich zůžení a v takových případech pak může dojít i k infarktu. Cholesterol je spojen se zvýšeným příjmem tuků v naší stravě a může být spojen tedy i s problematikou hubnutí. Víno ale v sobě obsahuje alkohol, který bohužel působí negativně při redukčních dietách. Po alkoholu se tloustne! Tedy i po víně se tloustne. Leda, že by se pilo víno bez alkoholu. Víno bez alkoholu by pak mohlo mít na hubnutí pozitvní vliv.

Zdroj: diskuze Víno a hubnutí

Psí víno – význam

Psi sloužili jako ochránci majetku a sídla, přičemž jejich práce trvala 24 hodin denně. A tak není divu, že i rostliny, které chránily zdi panství před povětrnostními podmínkami, byly označovány jako psí. Patří mezi ně například psí víno, psí víno tříprsté, šípková růže neboli Rosa canina (canis = pes). Loubinec a přísavník jsou synonyma pro psí víno.

Zdroj: Psí víno

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGIE NA VÍNO PROJEVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva OK.

Dobrý den,
máme vinohrad a pijeme domácí víno.
Od letošního léta mi opakovaně červená pleť kolem očí - pod obočím a u vnějších koutků + na krku. Je to provázeno svěděním pálením otokem nad očima.
Momentálně mi zůstala pleť kol. očí povadlá se sklady u vnějších koutků.
Velmi mě to trápí, jelikož jsem dosud neměla potíže s pevností pleti.
Lékař mi dělal kožní testy i na potraviny a pyly - vše negativní.
Lze provést test na víno? Myslíte, že se pokožka může opět zregenerovat a vrátit do původ. stavu - jak?
Budu velmi ráda za odpověď.
S pozdravem

Eva OK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě šlo o projevy atypického ekzému, po kterém zůstala omezená pružnost pokožky. Pomůže na to parní sauna na obličej a následné schlazení studenou vodou, což zrychlí obnovu pokožky. Dále doplnění výživy o kolagen a koenzym q10. K zevní péči použijte dlouhodobě krém na oční oblasti s kyselinou hyaluronovou a koenzymem q10. Rovněž bude potřeba obnovit tonus ve svalech na spáncích, což vytáhne povadlou pokožku. Tonus se dá zvýšit speciálními mimickými cviky a nebo pohodlněji pomocí elektrických miostimulátorů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alergie na víno projevy

Kdy stříhat psí víno

Lze pravidelně zkracovat nůžkami dle vašich požadavků. Řez se provádí na podzim i radikální, přísavník vždy obrazí, a čím více jej seřežete, tím rychleji obrazí. Přes sezonu zastřiháváme asi třikrát nežádoucí přerůstání.

Zdroj: Psí víno

Diskuze

V diskuzi DETRALEX KOENZYM Q10 ANTIKONCEPCE ANACAPS JE MOŽNÉ UŽÍVAT SPOLU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva. Paroulkova.

Je možné užívat spolu Detralex, Anacaps vitamíny na vlasy, antikoncepci a koenzym q10?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detralex koenzym q10 antikoncepce anacaps je možné užívat spolu

Prodej

Psí víno neboli přísavník či loubinec lze běžně koupit v hypermarketech, zahradnictvích nebo na e-shopu. Zde můžete vidět, jak vypadá a jaká je jeho orientační cena.

Zdroj: Psí víno

Diskuze

V diskuzi VÍNO A ZDRAVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Dobrý den, můj lékař mi doporučil pít skleničku červeného vína. Našla jsem si tento odkaz : > :www.moldavia.cz/mold… a tam doporučují víno Černý doktor, který má mít dokonce léčivé účinky.
Neznáte to někdo? Můžete mě poradit? Díky. Zuzka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Našla jsem zajímavý článek na co a jak pomáhá víno. Zejména u žen dokáže pravidelné pití vína snížit cholesterol. Tady je kompletní text: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Víno a zdraví

Koenzym Q10

Koenzym Q10 také pomáhá stabilizovat krevní tlak, zlepšuje stav arterií a podporuje kardiovaskulární systém. Sirup z bobulí hlohu snižuje krevní tlak, chrání stěny arterií a zabraňuje hypertenzi nebo angině pectoris. Dalšími potravinovými doplňky, které podporují kardiovaskulární systém, jsou rybí olej a kyselina foliová.

Zde je cena produktů s koenzymem Q10.

Zdroj: Volně prodejné léky na vysoký krevní tlak

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KOENZYM Q 10 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Koenzym Q10 může ovlivnit účinek Warfarinu, proto je nutné dohodnout se s lékařem na počátku užívání tohoto doplňku stravy. Lékař pak několik dní po započetí této doplňkové léčby změří srážlivost krve a případně upraví podle výsledku dávkování Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

děkuji, to je důležité tak jíá ten doplněk dávat nebudu.díky.

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Hroznové víno – cena

Zde je uveden seznam cen hroznového vína.

Zdroj: Hroznové víno

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ S OHLEDEM NA PURINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

100 až 150 mg purinů denně je málo a taková strava by nepokrývala potřeby bílkovin dospělého člověka. Optimální množství přijatých purinů pro nemocné dnou je 400 mg za den. Pokud máte zvýšenou kyselinu močovou v krvi, tak nejdůležitější krok, který je potřeba udělat, je výrazně zvýšit množství přijatých tekutin a omezit konzumaci kakaa, piva a alkoholu vůbec. Po této změně režimu provést za 3 měsíce kontrolní vyšetření krve a podle výsledků určit další postup. Nyní ještě není vhodná doba na přísnou dietu. Zůstaňte v kontaktu s lékařem a dodržujete opatření, zmíněná výše.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Robert Švamberger.

Pivo 12 si dám jedno za 2 dny a jednou za čas kvalitní suché červené víno 2dl.A čokoládu už nekonzumuji přes měsíc.A tu jsem konzumoval tak 3 kostičky do týdne . Do týdne.Za měsíc jsem zhubl 3kg.Snažím se jist málo,ty tekutiny tak 1,5 l na 100 kg,i když bych asi měl vypít 2-3 l.

Zdroj: diskuze Jídelníček při dně s ohledem na puriny

Hroznové víno v těhotenství

Mateřství patří k nejkrásnějším obdobím v životě ženy. Výživa v těhotenství je nedílnou součástí zdraví maminky i vývoje jejího dítěte. Svou výživou pokrýváte potřeby své a také potřeby miminka. Strava má být bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Proto je dobré jíst v tomto období hodně zeleniny, ovoce a netučného masa.

Hroznové víno v těhotenství je velmi vhodné, protože obsahuje velké množství vitamínu C, který je důležitý pro správný vývoj plodu.

Zdroj: Hroznové víno

Puriny ve víně

Používejte vždy zdravý rozum, dieta vás nesmí týrat, protože stres je často uváděn jako jedna z příčin vzniku a rozvoje onemocnění dnou. Trocha vína jednou za čas jistě nikomu neublíží. Stejně jako rozumná oslava s přáteli. Důležitá je spíše celková změna životního stylu, která však nevylučuje různé drobnější prohřešky. Navíc nesmíte zapomínat, že spousta potravin má sice vysoký obsah purinů, jenže jich konzumujeme tak málo, že se to vlastně ani nemusí jakýmkoliv způsobem projevit.

Bílé vínočervené víno neobsahují puriny, ale alkohol v nich obsažený brání vylučování kyseliny močové z těla, protože se v těle metabolizuje na kyselinu mléčnou, která se následně „pere“ s kyselinou močovou v ledvinách při eliminaci moči, a tak v těle zůstávají vyšší hladiny kyseliny močové.

Zdroj: Dna a víno

Farmaceutický průmysl: „vitaminy“ pro krásu

Aktivní přísady do organismu dostáváme orální konzumací. Na trhu existuje mnoho přípravků a běžný spotřebitel není schopen se v takovém množství orientovat. Při výběru kvalitního výrobku se můžeme řídit požadavkem na obsah biologicky aktivních látek, což nanotechnologie umožňuje. Obsah mikročástic garantuje vyšší vstřebatelnost a dostupnost důležitých látek pro organismus, jinými slovy, tato technologie znamená převrat v absorpci látek organismem. Mezi dostupné látky při jejich výrobě nanotechnologie patrně použita byla patří lycopen (Lóreal) anebo koenzym Q10 (značka Barnys). Obě látky patří mezi významné antioxidanty a koenzym Q10 je navíc naprosto nezbytný. Kromě důležité funkce pro ochranu zdraví má koenzym Q10 také významné anti-aging vlastnosti.

TIP: Nedostatek Q10 pociťujeme únavou, oslabením imunitního systému, pocitem přetížení a „vyhoření“ či předčasným stárnutím. Barny´s NANO Q10 je jediný koenzym o velikosti mikročástic, jehož dostupnost pro organismus je 5 až 10x vyšší než u běžného Q10. Užití takového výrobku je znatelné již po krátké době po požití a to nárůstem energie, odstraněním únavy a z dlouhodobého hlediska podporou imunitního systému, elasticity pokožky, ochranou organismu proti UV záření atd.

Zdroj: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou

Hroznové víno – vitamíny

Hroznové víno je mimořádně bohaté na vitamín B6 – víc už ho mají jen tropické plody jako avokádo, banán nebo mango. Také vitamínů B1, B2 a B3 (niacin) v něm najdeme víc než u většiny ostatního ovoce. Obsahuje také vitamíny A, C a kyselinu listovou. Mangan a draslík, které jsou důležité pro udržení správného krevního tlaku, snižují riziko hypertenze. Hrozny navíc také pomáhají proti depresi a zvyšují imunitu. Najdeme v nich i nedostatkovou měď, vápník, fosfor, selen a především železo, jehož mají nejvíc ze všeho ovoce.

Zdroj: Hroznové víno

Příznaky nedostatku koenzymu Q10 

Nedostatek koenzymu Q10 se zvyšuje s věkem. Stres, fyzická námaha a environmentální dopady vyžadují zvýšenou ochranu buněk, tudíž větší příjem koenzymu Q10. Škodlivé stimulanty jako alkohol a cigarety vpravují do těla toxiny, čímž musí být rovněž zvýšen přísun koenzymu Q10. Pokud ve vaší denní stravě není možné zajistit dostatečné množství koenzymu Q10, užívejte výživové doplňky, které jsou dobrou alternativou.

Zdroj: Koenzym Q10

Jedovatost

Pro savce je jedovatý, pro ptáky je jedlý. Bezpečný je loubinec krátkostopečný (Ampelopsis brevipedunculata).

Zdroj: Psí víno


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP