Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CERVENY KULATY FLEK NA KUZI

OBSAH

Ovád

Ovádí bodnutí je podobné jako komáří. Objeví se svědivý začervenalý flek.

Ovád létá především za hezkého slunného počasí, počasí má tedy na jeho výskyt velký vliv. Podobně jako u komárů krev sají pouze samice, samci se živí nektarem. Ovádi mohou také přenášet některá veterinární onemocnění.

Zde můžete vidět, jak vypadá bodnutí ovádem.

Zdroj: Léčba bodnutí hmyzem

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

V nedeli se mi nahle objevil tento velky cerveny flek, byl tmavsi barvy. Nyni je streda a flek je stale, jen svetlejsi.Trochu svedi a kuze na nem je teplejsi.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Příznaky

Prvním příznakem je ploché, růžové či světle červené, jemně šupinaté kožní ložisko, které je 2–5 cm veliké a vytvoří se nejčastěji na trupu, na krku nebo na horních částech končetin. Tvar je prakticky vždy oválný nebo kulatý. Tomuto ložisku se říká primární či mateřské ložisko. Během několika dnů se objeví další menší kožní ložiska podobného vzhledu. Jsou oválného tvaru a vyskytují se zejména po stranách trupu a na horních částech končetin. Na trupu jsou často umístěna v takzvaných čarách štěpitelnosti kůže a zvláště na zádech se seskupují do velmi charakteristického obrazu, který se přirovnává k obrazu vánočního stromku. Ve vzácnějších případech se tyto kožní příznaky objeví i na jiných místech, jako například v obličeji či ve vlasaté části hlavy u dětí. Kožní projevy pityriasis rosea nejsou provázeny žádnými celkovými příznaky. Někteří pacienti si stěžují na mírné svědění těchto kožních ložisek. Ve zcela výjimečných případech je průběh této kožní choroby odlišný.

Zdroj: Skvrny na kůži? To může být pityriáza!

Diskuze

V diskuzi KULATE HACKOVANI FILETOVOU TECHNIKOU NA POLŠTÁŘEK ČERVENÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

prosim o navod na filetovou tecgniku,kulaty polštař je to na židlu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kulate hackovani filetovou technikou na polštářek červený

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek .

Kupte si v lékárně mast Hydrokortizon a podle přiloženého návodu ji použijte. Do deseti dnů by se to mělo zahojit. Další možností je návštěva kožního lékaře a obdržení účinného léku zdarma na náklady zdravotní pojišťovny.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Dobrý den objevil jsem mi úplně stejný flek ale po pár dnech zmizel a Měsíc se nedělo nic ale pak jse zase objevil a strašně rychle se rozrostl a mám ho přes půl těla (myslel jsem že je to borelióza ale testy ukázaly že ne )

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Červené fleky na nohou

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může být příznakem plísňové kožní infekce, která může způsobit olupování, zarudnutí, svědění, pálení a někdy i puchýře a vředy. Je nakažlivá. Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy při léčení udržujte čisté a suché, stejně tak vnitřek boty.

Co s tím dělat

Do normálu mohou stav vrátit antimykotické krémy nebo perorální léky pro těžší případy. Nohy je nutné při léčení udržovat čisté.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Hana Foltová.

Vloni se mi na břiše objevil naprosto stejný červený flek. Po několika dnech sám zmizel. Po roce mám velké problémy s bolestí kloubů, brněním rukou i nohou. Napadá mě, zda ten flek nemohla být borelioza. Neměla jsem ale klíště, tedy aspoň o tom nevím. Měla jsem však štípance od jiného různého hmyzu a to s velkými alergickými reakcemi ve formě fleků a otoků kolem štípanců.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li podezření na boreliozu, tak není nic jednoduššího, než si udělat test, který ji prokáže. Test uděláte doma za pár minut a hned budete vědět výsledek. Test se dá objednat tady www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Jak vykonturovat kulatý obličej

Kulatá tvář bývá plnější, a proto si většinou podrží mladistvý vzhled déle než u žen s jiným tvarem obličeje. Bývá kratší, poměrně široká, má plné tváře a kulatou bradu. Máte-li kulatý obličej, používejte zesvětlovací odstín na čele, pod očima, v horních partiích lícních kostí a uprostřed brady, abyste připoutala pozornost na střed obličeje. Tmavší odstín bronzového pudru nebo make-up o jeden až dva odstíny tmavší než barva vaší pleti používejte na spáncích, tvářích a podél čelistí. Tím vytvoříte iluzi oválného obličeje.

Zdroj: Kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ ČERVENÝCH FLEKŮ NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobry den , chtela bych se zeptat beru atb. a byla jsem chvilku na slunci,ale udelal se mi cerveny flek na nose,chtela jsem se zeptat jesli to zmizi a mam cekat,nebo to nechat odstranit ? dekuji za odpoved.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstranění červených fleků na kůži

Červený ohraničený flek na noze

Červený ohraničený flek na noze může být počátečním příznakem plísně. Plísně (mykózy) jsou houbová onemocnění vyvolaná organismy, které se svými vlastnostmi blíží rostlinám a bakteriím. Na rozdíl od bakterií však tyto organismy mají jádro a oproti rostlinám netvoří chlorofyl. Mají buněčnou stěnu, která je tvořena chitinem a mohou žít jako jednotlivé buňky nebo v koloniích. Jsou v podstatě všudypřítomné. Žijí aerobně, to znamená, že ke svému metabolismu vyžadují kyslík.

Příčiny

Příčinou onemocnění jsou mykózy. Mykóza pokožky nohou (atletická noha, kandidóza interdigitální – meziprstní) je stav, kdy dotyčný pociťuje silné svědění, které nedokáže ničím potlačit, na kůži nemusí být akutně zjevné žádné zvláštní známky postižení plísní (silné olupování, zčervenání). Typické je postižení u lidí, kterým se zvýšeně potí nohy. Zasaženy bývají zvláště meziprstní oblasti a klenba nohy – k nákaze jsou náchylnější lidé s málo klenutou nohou (s plochýma nohama).

Co s tím dělat

Léčba plísňového postižení by měla být vedena odborníkem – dermatologem. Onemocnění je velmi svízelné, často se vrací a ani při zdánlivém ústupu příznaků nebývá vyhráno. K léčbě jsou hojně používána celková (tablety) a lokální (roztoky, krémy) antimykotika (léky bránící růstu a množení plísní). Bohužel však, obdobně jako u bakterií a antibiotik, narůstá rezistence (odolnost) houbových organismů vůči těmto lékům a léčba je pak téměř neúčinná. Proto je nutné vhodně volit antimykotikum dle výsledků mikroskopického a kultivačního vyšetření odebraných vzorků postižené tkáně a klinického obrazu u nemocného jedince.

Zdroj: Červené nohy

Líčení

Podle tvaru obličeje byste se měli líčit tak, abyste vypadali co nejlépe. Drtivá většina z nás má alespoň nějaký drobný nedostatek na kráse. A kosmetika je tu od toho, aby některé nedostatky skryla, a naopak zvýraznila přednosti.

Zdroj: Kulatý obličej

Poradna

V naší poradně s názvem PATER PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zapletalová.

Dobrý den pane Pleskači.
Mám prosím dotaz,
Měla jsem zánět trojklanného nervů. Obličej jsem mazala třezalkovým olejem na uvolnění bolesti. Bolest po týdnu povolila, ale na tváři mě zůstal 3cm červený flek.Použila jsem už spoustu mastiček a po 3 měsících flek stále nemizí. Prosím moc o radu, jak se fleku zbavit.
Dekuji za odpověď
Hezký den,
Zapletalová Blanka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opalte se na sluníčku. Slunce zbarví vaší pokožku do hněda a tím červený flek splyne s okolní kůží a nebude vidět. Až vám opálení na konci léta vyprchá, tak stopy po flíčku zmizí a pokožka bude jako dřív.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pater pleskač

Černé skvrny v puse

Černý flek v ústech nebo černá skvrna mohou signalizovat tvorbu pigmentů. Pigmenty se dají rozdělit podle toho, odkud jsou získávány. Dělí se na:

  • exogenní – z vnějšího prostředí; příkladem časté exogenní pigmentace je například tetováž dásně amalgámem;
  • endogenní – z vnitřního prostředí; mezi endogenní pigmenty patří produkty rozpadu krevního barviva a melanin, který mimo jiné udává zabarvení pleti.

Zdroj: Tmavá skvrna na dásni

Jak poznat kousnutí od blechy

Blechy jsou skákavý hmyz, který dorůstá velikosti od 2 do 8 mm. V Čechách se lze setkat asi s 90 druhy blech a všechny mohou poštípat i člověka.

Jak poznat štípance od tohoto hmyzu:

  • okolo štípance se objeví zarudlý flek, velký asi 1 cm;
  • štípnutí obvykle zmizí během několika hodin;
  • štípnutí svědí, mnohdy až pálí;
  • štípance se objevují ve větším množství na zádech, krku a pažích.

Někdy je velmi těžké rozeznat štípance od blechy, štěnice, komára či roztoče. Níže si můžete prohlédnout fotografie, jak konkrétní štípance vypadají.

Zdroj: Kousnutí od blechy

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Udělal se mi červení flek pod prsem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené fleky na kůži

Jaký účes sluší kulatému obličeji

Kulatý obličej patří k těm méně běžným typům obličeje. Vyznačuje se přibližně stejnou délkou a šířkou. Nejširší bývá v oblasti lícních kostí. Čelo je poměrně nízké, tváře plné, brada kulatá. Hlavním cílem při výběru vhodného střihu vlasů pro kulatý obličej je opticky jej zúžit. Jak se nechat ostříhat podle tvaru obličeje? Vyhněte se vrstvení vlasů kolem obličeje, objemným účesům a symetrickým krátkým střihům. Vyhněte se střihům se zakulacenými liniemi jak v délkách, tak na ofině. Vhodné jsou účesy rovné, dlouhé nebo polodlouhé. Nebojte se ani střihů zasahujících do obličeje, pár pramínků v obličeji jej opticky zúží. Pokud máte rády objem, vsaďte na střih objemný kolem brady. Pozor ale na účesy končící v této oblasti. Vlasy nenoste ani sčesané do culíku – všechnu pozornost přitáhnou ke tvaru vašeho obličeje. Inspirujte se celebritami s kulatým typem obličeje: Mila Kunis, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Gerri Halliwell, Fergie.

Zdroj: Kulatý obličej

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Brýle pro kulatý obličej

Vždy si musíte uvědomit, jaký máte tvar obličeje a barvu pleti, a pak porozumíte tomu, mezi kterými obroučkami a barvami hledat brýle přesně pro vás. Při výběru brýlí dávejte pozor na obočí, ve většině případů je lepší, aby horní linie obruby kopírovala linii obočí – neměla by se objevit za skly. U nosu je třeba respektovat jeho šířku, brýle musí perfektně sedět. Barva brýlové obruby by neměla být výrazně tmavší, než je barva vlasů. Dioptrické brýle by neměly kopírovat tvar obličeje (například kulaté obroučky ke kulatému obličeji). U kulatého typu obličeje je důležité, aby obličej vypadal užší a delší, vyzkoušejte tedy dioptrické brýle s úzkými rámy a hranatými okraji, nebo také obdélníkový tvar obroučky. Zeštíhlit kulatý obličej můžete brýlemi s výraznější horní obrubou. Vhodné jsou také bezobroučkové, takzvané vrtané brýle se širokou stranicí. Vyhněte se kulatým brýlovým obroučkám, které ještě více obličej zakulatí. Zde jsou vhodné typy dioptrických brýlí.

Jak vybrat sluneční brýle podle tvaru obličeje

Brýle mají schopnost odpoutat pozornost od malých nedostatků na tváři, ale naopak je také vyzvednout. Při jejich výběru tedy nesmíme kromě vlastního vkusu zapomínat ani na tvar hlavy, který nejvíce ovlivňuje výběr správných brýlí. Hrubé brýlové obruby hranatý obličej rozšiřují, kulaté brýle oválný obličej dál zaoblují. Výsledný efekt je z estetického hlediska pak nepříznivý. Tak tedy, jaké brýle se k vám hodí, jaké brýle vám budou slušet? Nejprve si ujasněte, jaký máte tvar obličeje. Ke každému se hodí jiný typ brýlí. Vyberte si tedy nejen takové, které se vám líbí – samozřejmě že volba závisí na vašem vkusu a stylu –, ale především takové, aby se hodily i k typu vaší tváře.

Jaké brýle sluší kulatému obličeji

V případě, že je váš obličej spíše kulatý, hodí se k vám především hranaté brýle s tenkými obroučkami.

Zde můžete vidět vhodné brýle pro kulatý obličej.

Zdroj: Kulatý obličej

Druhy účesů pro kulatý obličej

Růžový bob: Tento účes a barva je hitem sezóny. Úhlová bobová vrstva je navržena s velkým bočním posunem, který má odstupňování vrstev a vylamované, zubaté konce. Tento střih podtrhne rovné vrstvy vlasů.

Mikádo pro kulatý obličej: Pokud správně trefíte mikádo, můžete kulatý obličej velmi efektně prodloužit. Hlavní zásadou je, že by vlasy u mikáda neměly být kratší, než je váš obličej. Naopak by měly být o pár důležitých centimetrů delší, což zajistí optické prodloužení. Konečky mikáda byste neměla podtáčet dovnitř, ale spíše ven od obličeje. Samozřejmě je také můžete nechat rovné. K delšímu mikádu vám bude hezky sedět i zmiňovaná ofina na stranu nebo rovná pěšinka s odkrytým čelem.

Polodlouhé střihy: Polodlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej ideální. Svojí délkou obličej opticky natáhnou. Vlasy mohou být postupně sestříhané, což napomůže zakrytí širokých partií v oblasti lícních kostí. Kombinace s delší ofinou na stranu je opět dobrou volbou. Na škodu není ani rovná pěšinka s odkrytým čelem, která dodá obličeji délku. Opět se vyvarujte přílišného objemu po stranách a vlasy foukejte spíše do rovna s větším objemem nahoře hlavy. Konečky vytáčejte ven od obličeje.

Dlouhé střihy: I dlouhé vlasy jsou pro kulatý obličej vhodné. Velmi pěkný je vrstvený střih sčesaný do obličeje. Vhodnou variantou jsou i dlouhé rovné vlasy s odkrytou rovnou pěšinkou. Ve spodních partiích si určitě můžete dovolit i jemné vlnky. Lepší ale je příliš vlasy nevlnit do objemu v oblasti lícních kostí, zbytečně by to rozšířilo obličej. Opět můžete rovné vlasy spojit se sestříhanou delší ofinou. Konečky vytáčejte ven od obličeje, nebo je noste ležérně rozcuchané.

Krátké účesy: Úplně krátké vlasy nejsou pro kulatý obličej úplně nejvhodnější. Jestliže zvolíte špatný střih, tak zaručeně nepotlačíte baculatý obličej. Pokud i přesto preferujete krátký střih, měla byste si dávat pozor, aby byl největší objem hlavně nahoře hlavy, a naopak na stranách byly vlasy sčesané u hlavy. Vlasy by měly být i na krku, a to nejlépe vytočené směrem ven. Zajímavé jsou i kratší rozverné rozcuchy s objemem opět nahoře hlavy. Naopak se vyhněte doširoka vyfoukaným krátkým vlasům.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Jak se nechat ostříhat podle tvaru obličeje

Mikádo pro kulatý obličej

Pokud zvolíte mikádo, pak by nemělo být kratší než váš obličej. Mělo by končit nejméně centimetr až dva pod linií brady. Toto mikádo můžete oživit delší patkou, která obličej opticky prodlouží.

Účesy pro tlustý obličej

Korigovat tlustý obličej není úplně nejjednodušší. Nejlépe ho jde opticky prodloužit právě pomocí správného účesu. Při výběru účesu pro tento typ obličeje byste se vždy měli snažit o maximální možné prodloužení obličeje a vyvarovat se střihů, které přidávají na objemu v oblasti tváří. Délka by měla být ideálně delší než samotný obličej. Prodloužení dodá také rovná pěšinka nebo delší ofina na stranu. Výbornou volbou je vrstvený střih spadající do obličeje, který zakryje větší tváře. Objemnému obličeji většinou pasují nejlépe vlasy rovné, pokud se vám vlnky hodně líbí, přenechejte jim místo ve spodních partiích vlasů. Přírodně vlnité vlasy sčesávejte do obličeje a snažte se je foukáním v oblasti tváří mírně uhladit a ubrat tak těmto partiím na objemu. Také bohatá patka, která začíná skoro nad spánkem, vykreslí perfektní linii kolem obličeje. Ten se pak bude zdát delší a ohraničený.

Účesy pro kulatý obličej a kudrnaté vlasy

Polodlouhé střihy pro kulatý obličej s kudrnatými vlasy jsou ideální v délce níž, než je brada, spíše až k ramenům. Vlasy mají opět ze stran sahat do obličeje a pod bradou se mohou rozšiřovat. Vrchní partie na hlavě by měla být užší, spíše hladce uhlazená. Ideální je vhodné střihy pro kulatý obličej kombinovat s barvou, která odpoutá pozornost od kulatých partií a naopak vymodeluje opticky protáhlejší tvar. Všechny drdoly a vysoké výčesy umí skvěle prodloužit tvar kulatého obličeje! Nebojte se tedy vysoko vyčesaných a do výšky natupírovaných či vyfoukaných účesů.

Účesy pro kulatý obličej a vysoké čelo

Kulatý obličej a vysoké čelo velmi hezky zkorigujete pomocí ofiny, její střih pečlivě zvažte. Určitě se vyvarujte ofiny rovné, která obličej ještě podstatně zkrátí, a nehodí se ani ofiny, které zakrývají příliš velkou část čela. Naopak sedět by vám měla delší, postupně sestříhaná ofina vedená ke straně. Také vám prospějí zvlněné konce polodlouhých vlasů nebo lehce rozcuchané konečky směrem ven, viz Cameron Diaz.

Účesy pro buclatý obličej

Nevhodné pro tento typ jsou velmi krátké účesy, nechte si vlasy narůst, abyste díky nim svůj obličej opticky prodloužili. Když máte kila navíc, potřebujete schovat dvojitou bradu a silnější krk. Proto zapomeňte na krátké vlasy či mikádo à la bob, které tyto nedostatky odhalí. Vhodné je i tupírování. Nejideálnější jsou pro vás polodlouhé a dlouhé vlasy, které fungují jako závěs – boční části obličeje schovají. Střih by měl mít užší formu, neměl by být příliš krátký na krku. Vyvarujte se objemu do stran, naopak se doporučuje dodat objem na temeni hlavy pomocí tupírování. Zásadní chybou, kterou ženy dělají, jsou příliš krátké vlasy na krku nebo účes, který je příliš prostříhaný. Slušivé pro silnější ženy bude mikádo nebo například sestříhané dlouhé vlasy. Také zapomeňte na vlasy zastřižené do jedné roviny, sestříháním se obličej opticky prodlouží. Vyvarujte se i ostře střižené ofiny, která se hodí více pro podlouhlý obličej, zatímco vašemu obličeji by mohla dodat na kulatosti. Při foukání pamatujte na to, že vlasům byste měla dodat objem hlavně v jejich zadní části a na temeni. Není třeba dodávat bohatost účesu do jeho stran, tam by měl působit spíše dlouze. Slušet vám budou i vlnky v dolních partiích, které obličej zjemní. Na tupírování na temeni pamatujte, i když si budete česat drdol či culík. Dobré je z něho do obličeje spustit pár pramínků. Z barvení se hodí melír, kdy vertikální proužky prodlouží obličej. Kontrastní odstín volte decentně, zapomeňte na barevná oživení ve stylu růžový flek nad čelem. Správně zvolený účes dokáže divy. Inspirací může být zpěvačka Adele.

Účesy pro kulatý obličej pro muže

Základním pravidlem je nenosit účesy, které rozšiřuji obličej. Také páni by se měli vyhnout účesům s pěšinkou a záčesy na bocích, rovným, příliš hustým ofinám a účesům ostříhaným podle misky. Zvolte střih, který je na vrchu hlavy delší a rozcuchaný. Zúžit obličej můžete také pomocí knírku a kotlet, avšak volte kratší délku. Pro mladé muže se hodí dlouhá ofina sčesaná na bok, která opticky prodlouží obličej. Čím delší ofinu si necháte narůst, tím lépe.

Zdroj: Kulatý obličej

Jaký mám tvar obličeje

V několika jednoduchých krocích můžete určit svůj jedinečný tvar obličeje. Nejprve se postavte před zrcadlo v dobře osvětlené místnosti. Odstraňte vlasy pryč z obličeje. Uvažte si vlasy nebo si vezměte čelenku nebo něco jiného, ale tak abyste opravdu dobře viděli celý obličej a mohli vyhodnotit jeho tvar. Nyní se pozorně podívejte na svou tvář. Pokud se podíváte na linii vlasů a čelisti, jaký je převážně tvar vašeho obličeje: široký, průměrný nebo úzký? Dále si představte pomyslnou svislou čáru procházející nejširším místem čela. Představte si linku jdoucí přes linii čelisti. Je vaše čelo širší než čelist, nebo je to naopak? Jsou stejné šířky? Chcete-li získat přesný poměr, použijte metr. Uvědomte si také, jsou-li vaše lícní kosti dominantou obličeje – jsou nejširší částí obličeje? Také je potřeba změřit délku obličeje a porovnat jej se šířkou. Použijte svinovací metr a měřte svisle středem obličeje ke špičce brady. Podívej se na bradu. Jaký je její převážný tvar: kulatý, čtvercový nebo špičatý? Jakmile uděláte tyto kroky, můžete vyhodnotit své výsledky.

Rozeznává se šest základních tvarů obličeje:

Oválný

Čelo je mírně širší než brada. Délka obličeje je zhruba jeden a půl násobek šířky.

Kulatý

U kulatého tvaru jsou délka a šířka obličeje přibližně stejné a tváře jsou výrazné.

Protáhlý

Protáhlý obličej je podobný oválnému tvaru, ale obličej je mírně protáhlejší a hranatější. Brada je také špičatá nebo hranatá.

Čtvercový

Čelo a čelist mají stejnou šířku. V podstatě je čelist nejvýraznějším prvkem obličeje.

Srdcovitý

Čelo a lícní kosti jsou širší než čelist, brada je špičatá.

Diamantový

Lícní kosti jsou nejvýraznějším prvkem, čelo a brada jsou užší.

Zdroj: Kulatý obličej


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP