Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÝ NOS PŘÍČINY NEMOCI

OBSAH

Projevy na jazyku

  • Při spále je povlak jazyka nápadně malinově červený až tmavě hnědý.
  • Při tyfu, černé choleře nebo úplavici je jazyk namodralý.
  • Bílé skvrny na jazyku (leukoplakie) je potřeba pravidelně sledovat, jelikož mohou vést k rakovině jazyka.
  • Povlaky na jazyku jsou zapříčiněny horečkami nebo poruchami trávicího traktu.
  • Suchost jazyka signalizuje velkou ztrátou tekutin, zejména při cukrovce. Suchý, vyhlazený jazyk může být příznakem druhu chudokrevnosti.

Zdroj: Nemoci podle jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI OSTRUŽIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viki Vikina.

Na ostružinách se mi již několik let drží nějaký roztočík nebo něco obdobného, který způsobuje, že každý plod dozraje jen zčásti a zčásti zůstane červený, tvrdý a kyselý. Jinak je keř krásný, vzrůstný, olistěný a plodí bohatě. Co s tím?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Některé odrůdy dozrávají pomalu a vytváří tyto nedozrálé plody taky, proto je důležité správné rozpoznání příčiny. Pro správnou identifikaci přikládám obrázek. Zřetelná hranice mezi zralými černými bobulemi a nezralými červenými kuličkami, které nikdy nedozrají, je známkou roztočů jménem hálčivec ostružiníkový (lat.: Acalitus essigi) nebo vlnovník ostružiníkový (lat.: Eriophyes gibbosus Nal.). Tito roztoči se živí plody ostružin a vstřikují do nich toxin, který má za následek tento ostrý kontrast. Výskyt roztočů bývá častější u pozdních odrůd ostružin. Ochrana rostlin probíhá postřikem vápna se sírou během období klidu a nebo pomocí zahradnických olejů aplikovaných v sezóně. V obchodě si můžete koupit účinný chemický postřik proti přezimujícím škůdcům:
Frutapon 7 E;
Oleoekol;
Talstar 10 EC.
Během vegetace můžete aplikovat postřik přípravkem:
Cascade 5 EC;
Decis EW 50;
Magus 200 SC;
Nissorun 10 WP;
Omite 570 EW;
Omite 30 W;
Ortus 5 SC;
Sanmite 20 WP;
Talstar 10 EC.
Z nechemické ochrany je k dispozici biologická ochrana pomocí dravého roztoče Typhlodromus pyri, který se aplikuje na rostlinu na začátku sezóny.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Nemoci ostružin

Nemoci

Jakékoliv gastrointestinální onemocnění, např. Crohnova choroba, může mít vliv na vstřebávání hořčíku, důvodem je to, že jedna třetina až jedna polovina dietárního hořčíku je absorbována tělem a je přijata přes střeva. Nesprávně pracující střeva tak vedou k nedostatku potřebné denní dávky tohoto důležitého prvku.

Zdroj: Příčiny nedostatku hořčíku

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ JAZYKA, POPRASKANÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Klečková.

Dobrý den.
Před 3 lety u mně začaly záněty - středního ucha, 2 x průdušek, vaginální mykoza, zánět moč.měchýře, u všech jsem užívala ATB s tím, aby se následná TEP kolene nemusela posouvat. Dva měsíce před operací vznikly u mně alergie. Nemohla jsem nic jíst, lepek, kakao, kyselé, rajčata, ostré koření. Dle vyjádření alergologa se mi z braní ATB spálila sliznice v puse. Alergologové jen slibují,ale drží se svého postupu, v podstastě mi za 2 roky nikdo nepomohl, Zodac mi nezabírá. Večer když lehnu a ten den něco málo z toho si vezmu, mám pálení jazyka, popraskaný, oteklý, červený jak hovězí maso, štípání mi jde až do nosu.Dnes jsem přišla od alergologa jiného, který mi sliboval zátěžový test a vyšetření, zda mám alergii na lepek nebo celeakii. Výsledky z krve byly negativní, tudíž se nic nekonalo, KO za půl roku. Proč? K čemu? Aby zjistil, jestli beru léky Monkasta,po kterém budu mít alergie ještě větší, já jako astmatik budu mít infekci horních cest, vyrážky a to vše při nejlepším a při nejhorším propady v náladách a sebevražedné sklony? Tak teď si můžu vybrat. Buď nebudu baštit nic z toho, co mi vadí a vynechám doktory nebo konečně budu jíst všechno, nevyspím se, pusa jak oheň a na doktory se taky vykašlu. Myslíte, že existuje ještě 3 varianta, kde by mi někdo mohl udělat vyšetření takové,aby zjistil přesnou příčinu a napsal vhodná antihistaminika nebo nemám šanci už žádnou???Už mně unavuje lítat po doktorech, dost na tom, že mám 4 odborné doktory na jiné nemoci. Od Rožnova pod Radhoštěm až po Ostravu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dvořák karel.

Jazyk je sytě červený, při polykání bolí vzadu na patře a špička jazyka někdy pali

Zdroj: diskuze Pálení jazyka, popraskaný jazyk

Cena a prodej

Zde můžete vidět ceny všech výrobků s červeným jetelem: Červený jetel cena.

Zdroj: Červený jetel

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY NEMOCÍ ŽLUTÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirošová Naďa.

dobrý den prosím pěkně náš syn 15měsíců měl týden průjmy teplotu 24h a zvracení párkrát,viroza přešla,ale jeho jazyk je žlutý až nahnědlý.Co by to mohlo znamenat???Moc vám děkuji za odpověď.Syn je kojený.

Moc děkuji za každou radu a pomoc.Jirošová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčiny nemocí žlutý jazyk

Červený jetel – produkty

Kapsle

Červený jetel Isoflavon 90 kapslí je přírodní produkt zmírňující projevy menopauzy. Má jedinečné a silné složení. Obsahuje 40 mg izoflavonů v jedné kapsli. Balení vystačí na 3 měsíce užívání. Pro ještě větší efekt je vhodné červený jetel zkombinovat s vitamínem D, vápníkem a hořčíkem, kdy dochází navíc k ochraně proti osteoporóze a ochraně žilního systému. Kapsle jsou vhodné pro ty, kteří si nechtějí připravovat čaje.

Tinktura

Červený jetel tinktura se používá kvůli významnému obsahu fytoestrogenů nahrazujících substituční hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Omezení užívání: U nádorů, kdy u nádorových buněk byly prokázány estrogenové receptory (především u některých nádorů prsu), zásadně tento produkt neužívejte.

Kapky

Kapky z červeného jetele znamenají totéž co tinktura. Jde pouze o slovní interpretaci. Kapky z extraktu květu červeného (lučního) jetele nahrazují hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka. Obsah alkoholu činí 40 %.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Zdroj: Červený jetel

Diskuze

V diskuzi LEČITELÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tamara Polanski.

Milý Honzo,

vzhledem k tomu, že se ve své profesi přímo použvám vlastní metodu práce s energiemi a s informacemi v nich uložených a v oblasti zdraví se zaměřuji na odstranění příčin nemoci, mohu potvrdit účinnost této metody, přesto, že je jiná než oficiální medicínský přístup. Je vhodná pro každého, kdo připustí, že příčiny potíží nalézáme v psychice a pokud uzdravíme Duši, je možné, aby se uzdravilo i tělo. Nejedná se jen o řešení nemocí - např.lupénka, rakovina aj., ale také potíží ve vztazích, neúspěchů, negativních emocí, práce, celé vlastní budoucnosti apod. Více na www.tamarapolanski.cz.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: lečitelé

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ČERVENÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den.Můžete mi prosím poradit co na červený nos a popraskané žilky?Leaser a mastičky mi vůbec nezabraly.Léčba probíhala na kožním.Výsledek ovšem nulový.Děkuji za radu.Hříbalová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na červený nos

Příčiny nemocí nohou

Nejběžnější příčinou bolesti nohy je nošení špatně padnoucí obuvi. Ženy často nosí těsné boty, které jsou úzké a tlačí je, a tak právě ony mívají s nohami problémy častěji. Těsné boty nezřídka způsobují otlaky prstů a vedou k řadě strukturálních defektů. Další nejčastější příčinou bývá traumatické poranění nohy.

Zdroj: Nemoci chodidel

Poradna

V naší poradně s názvem MÁM NÁROK NA DÁVKY PŘI NEMOCI S CROHNOVOU NEMOCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richterová Iveta.

Dobrý den mám nárok na dávky při nemoci s crohnovou nemocí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Obecně ne. Ale záleží na tom, jak vám nemoc komplikuje výkon pracovní činnosti. To je u každého člověka individuální a záleží na tom, jak to zváží posudkový lékař. Částečný invalidní důchod by při této diagnóze mohl být přiznán. Zeptejte se na podrobnosti svého praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mám nárok na dávky při nemoci s crohnovou nemocí

Nemoci chodidel – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět nemoci nohou.

Zdroj: Nemoci chodidel

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENÍ ZADNÍ PRAVÉ ČÁSTI JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Dobrý den, čas od času mě pobolívá pravá zadní část jazyku. Jazyk však vypadá úplně normálně a není na něm nic nezvyklého. Opravdu se bojím o moje zdraví, protože si nemyslím že někoho začne z ničeho nic bolet pravá zadní část jazyku. Děkuji předem za odpověď a Vaší ochotu ohledně mojí zadní pravé strany mého normálně vypadajícího bolestivého jazyka❤️

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jazyk může postihnout několik onemocnění z nichž některá mohou být i vážná. Proto bude dobré nepodcenit tyto příznaky a požádat svého zubního lékaře, aby vám jazyk vyšetřil. Nemoci jazyka patří do působnosti stomatologie, proto návštěva u zubního bude tím nejlepším řešením pro nalezení této příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

ZÁNĚT KŮŽE

Projevy

Projevují se zarudlou barvou, svěděním, případně je kůže pokrytá šupinkami, které mohou i hnisat.

Příčiny

Záněty kůže jsou obvykle následkem nějakého zapaření, otlaků a jiných onemocnění.

Léčba

Součástí léčby je odstranění příčiny a zároveň vyčištění postiženého místa.

Prevence

Prevence je v takovémto případě obtížná, chovatel by měl jen hlídat prostředí, ve kterém se králík pohybuje, jestli není stelivo mokré, povrch jestli je vhodný atd.

Nakažlivost

Ne

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem TŘES OBOU RUK- LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing.Jan Fischer.

Mám třes obou rukou.Při volně položených rukou není žádný třes.Při kontrole bylo zjištěno, že mám méně dopaminu.Jasnou odpovědˇ jsem nikde nedostal 1.Otázka je to Parkinson nebo vlivem stáří(je mně 79 let).2. Léčit pomocí léků, které mně nedělají dobře nebo použít marihuanu.
Snažím se hodně pohybovat-hraji table tenis, na normální tenis nemám kvalitní pohyb-pouze trenuji mládež.
Co mám dělat?Doktor mně dá léky, kterých mám určítě dost(na krevní nedostatečnost,
na srdce,na tlak)
P.S. Zdá se mně, že díky pohybu se moje fyzička zlepšila, ale třes je stálý.
Zdravím všechny Honza Fischer,tel .606588693

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vaše příznaky vypadají jako projevy parkinsonovy nemoci. Blíže by to určil lékař - neurolog. V dnešní době existuje několik způsobů, jak projevy parkinsonovy nemoci potlačit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Třes obou ruk- léčba

Červené ve slabinách

Kopřivka je toxicko-alergické onemocnění charakteristické rychlým vznikem svědivých edematózních kožních změn.

Příčiny jsou imunologické (přecitlivělost na biopreparáty, léky, krmivo, toxiny vnitřních parazitů a bodavého hmyzu) a neimunologické (psychogenní faktory, dráždivé chemické sloučeniny, fyzikální příčiny – tlak, chlad, teplo, genetické abnormality).

Projevy jsou edematózní prosáknutí kůže s různou svědivostí a velmi rychlý nástup účinku, tvorba kožních pupenů, zježení srsti. Kopřivkové změny jsou nejrůznější velikostí a tvaru.

Prognóza je příznivá.

Zdroj: Psí nemoci

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA JE VE VÝŽIVĚ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení výživové příčiny cukrovky typu 2 nepřispívá podávání inzulinu k trvalému vyléčení nemoci, jen potlačuje její příznaky. Příčinou tohoto typu cukrovky je nevhodná strava, vyvolávající inzulinovou rezistenci, která způsobuje, že hladina cukru v krvi se zvyšuje na nezdravé hladiny. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si cukrovku typu 2 sami trvale vyléčili, a inzulin jste už nepotřebovali. Kontakt tel. 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčina je ve výživě.

Příčiny žlutého jazyka

Silný žlutý povlak může být známkou zažívacích problémů, jako je zácpa. Pokud je povlak suchý, bývá obvykle problém v žaludku a střevech, pokud je mokrý, jde o přebytek hlenu. Tenký žlutý povlak může znamenat plicní infekci.

Zdroj: Nemoci jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sidonie44.

Na levé ruce-dlani mám již asi 3 roky velký červený flek.Nebolí ani nesvědí,jen vypadá nezvykle-je sytě červený.V loni se mi stejný flek začal dělat i na pravé ruce. Můžete někdo poradit co s tím? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Sidonie44, několik let trvající červené skvrny na dlaních anebo také i na bříškách prstů nejčastěji souvisí s chorobami jater. Dělá se Vám akné nebo máte hnědé kruhy pod očima? Červené skvrny na dlaních mohou být dále způsobeny omrznutím v minulém období nebo mohou být také cévního původu. Taktéž se na jejich příčině může podílet streptokoková infekce. Bylo by vhodné s tím navštívit Vašeho obvodního lékaře a provést některá vyšetření, která by vedla k možnému zjištění příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně

Červený jetel + sója

Červený jetel a sója se řadí k nejbohatším zdrojům rostlinných estrogenů. Obsahují obzvláště cenné látky zvané izoflavony, které představují smysluplné doplnění výživy nejen pro ženy ve středním věku.

Použití: Preparát je vhodný pro ženy v období klimakteria a zejména je určen ženám, které jsou alergické na včelí produkty a nemohou proto užívat přípravek Sarapis nebo Sarapis Soja.

Doplněk stravy „Červený jetel Plus Soja“ obsahuje sójové izoflavony a izoflavony z červeného jetele. Dále obsahuje vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, což je děj provázející stárnutí organismu. Preparát nemá vedlejší nepříznivé účinky a mohou jej užívat i ženy se zánětem žil, vysokým krevním tlakem a cukrovkou.

Dávkování: Jednu kapsli denně zapít trochou tekutiny. Vhodné je dlouhodobé užívání. Produkt obsahuje 30 kapslí.

Zdroj: Červený jetel

TULAREMIE

Projevy

Projevem tohoto onemocnění je zduření mízních uzlin a sleziny. Králík je apatický, malátný, nakonec umírá.

Příčiny

Příčinou je nákaza touto bakterií, králík se může nakazit od jiného králíka, ale i od hlodavce, nebo člověka.

Léčba

Toto onemocnění se neléčí.

Prevence

Zabránění kontaktu s nakaženými králíky. Nakažený králík by měl být v karanténě.

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

Příčiny

Dříve se rhinophyma dávala za vinu nadměrné konzumaci piva či vína. Tato domněnka dodnes mezi lidmi přetrvává, je však třeba podotknout, že alkohol sice může způsobit roztažení cév, prokrvení, a tím zčervenání obličeje (červený nos, „bambule“), ale na vzniku růžovky se podílí celá řada dalších faktorů a skutečná příčina je dosud nejasná.

Vliv na vznik onemocnění mají vrozené předpoklady (genetická predispozice), kdy někteří jedinci jsou náchylnější ke vzniku této nemoci. Jedná se hlavně o vrozenou poruchu roztažlivosti a smršťování malých cév v obličeji, která se odborně nazývá vazomotorická labilita. Cévy nejsou schopné udržovat stálý průtok krve za různých podmínek a v určitých situacích se nekontrolovaně rozšiřují. Na rozšiřování cév působí různé faktory, mezi které patří i alkohol, ať už aplikovaný zevně, nebo konzumovaný vnitřně. Dále jakékoliv záněty v dané oblasti, které způsobí překrvení kůže. Jedná se i o zánět způsobený nadměrným sluněním, který většina z nás už někdy zažila, když jsme dlouho pobývali na přímém slunci a spálili jsme se. Teplo působí také na rozšíření cév, proto by se měli pacienti trpící touto chorobou vyvarovat horkých koupelí nebo mytí obličeje horkou vodou. Všechny tyto faktory mohou zvýrazňovat popsanou vazomotorickou labilitu a přispívat tak k rozvoji onemocnění. Dále se uvažuje o negativním vlivu parazitů, žijících v kožních pórech, zejména roztoče Demodex folliculorum. Rovněž používání mastných kožních přípravků může podporovat rozvoj kožních změn.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Příčiny červeného nosu

Mezi příčiny zčervenání nosu patří různá kožní onemocnění, ale i jiné faktory, viz níže.

  • Kožní onemocnění rosacea je charakterizováno zarudnutím obličeje a nosu. Tato příčina je idiopatická, zarudnutí je způsobeno zánětem papul (kožních pupínků) a poruchou krevních cév.
  • Mnoho alkoholiků má červený nos, protože konzumace alkoholu vede k ucpávání cév. Jakmile dojde k blokování kapilár, dochází ke snížení průtoku krve v této oblasti a ke zvýšení tlaku, což vede k buněčné smrti a lámání (praskání) kapilár.
  • Jednou z hlavních příčin zbarvení nosu dočervena jsou změny teploty. Krevní cévy v nose se stahují zejména v chladném počasí, což vede k omezenému průtoku krve. Naopak pokud je nos vystaven náhlým vysokým teplotám, krevní cévy se rozšíří a dochází ke zvýšenému průtoku krve, což způsobí opětovné zarudnutí nosu.
  • Zarudnutí nosu a svědění či šupinatění kůže může být charakteristickým projevem onemocnění známého jako seboroická dermatitida.
  • Alergie je dalším faktorem způsobujícím zarudnutí nosu, přičemž je toto zarudnutí doprovázeno dušností a zrychlením srdeční činnosti, zejména v případech těžké alergie.
  • Zčervenání nosu může být vyvoláno také stresem. Stres způsobuje zvýšenou produkci adrenalinu, který zapříčiní zvýšený průtok krevních cév a následné zarudnutí nosu.

Zdroj: Babské rady na červený nos

NEŠTOVICE

Jedná se o virové onemocnění. Neštovice nepatří v České republice k častým onemocněním králíků, objevují se jen zřídkakdy.

Projevy

Projevy této nemoci jsou stejné jako u lidí, u králíka se na místech, kde nemá srst a na sliznicích, objevuje vyrážka a strupy, které velmi svědí.

Příčiny

Nejčastější příčinou je přímý kontakt s jiným nakaženým králíkem, který tento vir může dál roznést do chovu.

Léčba

Neštovice jsou u nás velmi vzácné a u králíků se dají těžce léčit. V případě, že se objeví v chovu, tak je u nich vysoká úmrtnost. Léčbu musí stanovit veterinář.

Prevence

Jedinou prevencí je nevystavovat králíky kontaktu s jiným nakaženým králíkem.

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci

SYFILIS

I králíci mohou trpět pohlavními nemocemi.

Projevy

U králíka se objeví v okolí pohlavních orgánů drobné uzlíky. Tyto uzlíky se mohou vyskytnout ale i u nosu a uší, kde začne vypadávat srst. Sliznice u pohlavních orgánů je u králíků pak oteklá.

Příčiny

Králík se syfilisem může nakazit jen přímo od nemocného jedince obvykle během rozmnožování. Syfilis se ale může také šířit třeba prostřednictvím pokousáním a olizováním.

Léčba

Léčba této nemoci je samozřejmě možná. Výhodou je, že se toto onemocnění dá lehce rozeznat od jiných chorob. Lékař obvykle léčí prostřednictvím antibiotik.

Prevence

Prevencí je v tomto případě ujištění se, že při pouštění není ani jeden z králíků infikovaný.

Nakažlivost

Ano

Zdroj: Králík domácí a jeho nemoci


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP