Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVENÝ OBLIČEJ A LOUPÁNÍ KŮŽE

OBSAH

Jak se zbavit červeného nosu?

  • Při delším pobytu v prostředí s nízkou teplotou je důležité, aby byl nos pokryt, což zabrání změně průtoku krve.
  • Nepoužívat mýdla nebo jiné výrobky určené na obličej, zejména se nedoporučují výrobky z velmi pevných materiálů, které mohou dráždit pokožku.
  • Vhodné je vyvarovat se sprchování velmi teplou vodou, protože to způsobuje změny toku krve.
  • Doporučuje se používání pleťových vod bez alkoholu a také opalovacích krémů, které zabraňují spálení nosu.
  • Zarudnutí nosu pomáhá snížit led, studené obklady nebo studená voda.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Diskuze

V diskuzi LOUPÁNÍ KŮŽE MEZI OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,

už dlouho (asi přes půl roku) se mi stává, že se mi loupou malé šupinky z obočí, pod obočím a mezi očima. Mívala jsem lupy, ale těch jsem se zbavila šamponem proti lupům z lékárny. To obočí je ale čím dál tím horší. Nejhorší po ránu, po snídani a kávě. To mě to začne i svědit. Z čeho to může být? Je pravda, že každý den piji kávu, někdy i dvakrát denně a někdy zapomínám na pitný režim. Doma piji samotnou vodu z vodovodu nebo s vymačkaným citrónem nebo pravý čínský jasmínový čaj. Ale při větším příjmu tekutin nepozoruji velkou změnu k dobrému. Co by mi mohlo pomoci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš Vávra.

Nepiju kávu a nejez sladké.

Zdroj: diskuze Loupání kůže mezi očima

Fotografie

Jak vypadá loupání varlat u psů se můžete podívat zde.

Zdroj: Loupání varlat u psů

Diskuze

V diskuzi KŮŽE CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Co dělat proti loupání kůže na chodidlech? Díky za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Domulenka.

Skus si to patlat mydlem a mastickama az po tom skus si to udelat pilnickem a potom tema mydlema

Zdroj: diskuze Kůže chodidlech

Loupání vajec natvrdo

Technik loupaní vajec natvrdo je celá řada, některé z nich jsou popsány v textu níže. Ovšem někdy se můžete snažit sebevíce, dodržet stanovené postupy, a vejce stejně nejdou loupat. To je pak něco mezi nebem a zemí a my to nezměníme.

Zdroj: Jak oloupat vejce

Diskuze

V diskuzi POTÍŽE PO NARKOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maru.

Dobrý den, v pondělí 23.5. jsem prodělala plastickou operaci samozrejmně pod celkovou anestezií , po probuzení jsem měla silné pálení až bolest v krku, což je podle lékaře a sestřiček následek po intubaci a prý tak do dvou dnu přejde, k tomu jsem občas vykašlávala trochu krvavé hleny...to pan doktor spojil s tím, že kouřím..i když velice málo, někdy nekouřím i pár dní, nekdy třeba jen jednu denně. Bohužel dnes je čtvrtrek, krk je sice lepší, ale stále bolí, hlavně při polknutí a hleny vykašlávám také..sice jen občas,ale i tak. Chtěla jsem poradit, zda i to je po anestezii možné..jinak si dělám obklady na krk, piji řepík, kloktám Švédské kapky. Děkuji za odpověd Maru

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel FRantiska.

Dobrý den . Mám dotaz .Po narkóze se mi loupe kuže na chodidlech i dlaních . Kolem nehtu. Děkuji. F.U.

Zdroj: diskuze Potíže po narkoze

Tipy závěrem

Začínejte loupání od nejširšího konce, ne z boku vajíčka.

Neoloupaná vařená vejce můžete skladovat v ledničce až 5 dní. Jakmile je oloupete, měli byste je co nejrychleji spotřebovat.

Než se vejce začnou vařit, nasypte do vody trochu soli. Půjdou pak snadněji loupat a sůl navíc zabrání bílku vytéct do vody, pokud některé vejce praskne. Navíc dodá vajíčkům chuť.

Pozor, ať vejce nepřevaříte. Skořápka pak popraská na tisíce malých kousků a oloupat ji nebude vůbec snadné. Nebo se vnitřek vejce přilepí na skořápku a vy pak při loupání budete se skořápkou trhat i ztuhlý bílek.

Zdroj: Jak oloupat vejce

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Co způsobuje loupání kůže a červené fleky

Citlivá pokožka je celoživotní záležitostí, ale náhlé podráždění se může objevit kdykoli. Citlivost pleti ovlivňují externí vlivy (životní prostředí a jiné), kosmetické prostředky, výživa, stres a dědičnost. Negativní změny na pokožce však mohou vyvolat i některé potraviny, léky či oblečení syntetického původu. Podráždění pokožky se může vyskytnout téměř kdekoli na těle.

Zdroj: Svědivé červené loupající se fleky na obličeji

Cena a prodej

Zde můžete vidět ceny všech výrobků s červeným jetelem: Červený jetel cena.

Zdroj: Červený jetel

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Mlíka.

mám jit na operaci výměny kyčelního kloubu, ale mám velké bolesti a velké loupání v kolenních kloubech. Chůze bez francoutkých holí je prakticky nemožná , ležím li nejsem schopen pravou nohu natáhnou . Bylo by možno s použitím kolagenových injekcí či GUNA MD těmto bolestem ulevit či zbavit . Za odborné posouzení děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolagenové injekce na bolest

Babské rady

Večer si umyjte obličej, vezměte si sírové mýdlo, které trochu pokropte vodou, a namažte si jím tváře, čelo a nos, nechte působit přes noc a ráno si obličej omyjte teplou vodou a pak použijte krém na růžovku Rozex.

Růžovka souvisí i se životním stylem. Změňte stravovací návyky, omezte sůl a koření. Doporučuje se pít čaje na pročištění a úplně vyřadit bílou mouku v jakékoli podobě i sladkosti.

Dále zkuste:

  • gel z aloe vera;
  • čaje roibos s citronem;
  • mýdla se sírou;
  • masti s ichtamolem.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, 10 dni mám na ukazovačku pravé ruky červený fliček, mám mít obavy?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Buďte bez obav, protože tohle je jen neškodné vylití trochy krve pod nehtem. Postupně to samo zmizi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Fotogalerie

Jak již bylo řečeno, střih účesu je velmi důležitý pro kulatý obličej. A jaký účes sluší kulatému obličeji, můžete vidět názorně zde.

Zdroj: Nejlepší účesy pro kulatý obličej

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ JAZYKA, POPRASKANÝ JAZYK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Klečková.

Dobrý den.
Před 3 lety u mně začaly záněty - středního ucha, 2 x průdušek, vaginální mykoza, zánět moč.měchýře, u všech jsem užívala ATB s tím, aby se následná TEP kolene nemusela posouvat. Dva měsíce před operací vznikly u mně alergie. Nemohla jsem nic jíst, lepek, kakao, kyselé, rajčata, ostré koření. Dle vyjádření alergologa se mi z braní ATB spálila sliznice v puse. Alergologové jen slibují,ale drží se svého postupu, v podstastě mi za 2 roky nikdo nepomohl, Zodac mi nezabírá. Večer když lehnu a ten den něco málo z toho si vezmu, mám pálení jazyka, popraskaný, oteklý, červený jak hovězí maso, štípání mi jde až do nosu.Dnes jsem přišla od alergologa jiného, který mi sliboval zátěžový test a vyšetření, zda mám alergii na lepek nebo celeakii. Výsledky z krve byly negativní, tudíž se nic nekonalo, KO za půl roku. Proč? K čemu? Aby zjistil, jestli beru léky Monkasta,po kterém budu mít alergie ještě větší, já jako astmatik budu mít infekci horních cest, vyrážky a to vše při nejlepším a při nejhorším propady v náladách a sebevražedné sklony? Tak teď si můžu vybrat. Buď nebudu baštit nic z toho, co mi vadí a vynechám doktory nebo konečně budu jíst všechno, nevyspím se, pusa jak oheň a na doktory se taky vykašlu. Myslíte, že existuje ještě 3 varianta, kde by mi někdo mohl udělat vyšetření takové,aby zjistil přesnou příčinu a napsal vhodná antihistaminika nebo nemám šanci už žádnou???Už mně unavuje lítat po doktorech, dost na tom, že mám 4 odborné doktory na jiné nemoci. Od Rožnova pod Radhoštěm až po Ostravu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dvořák karel.

Jazyk je sytě červený, při polykání bolí vzadu na patře a špička jazyka někdy pali

Zdroj: diskuze Pálení jazyka, popraskaný jazyk

Léčba

Léčbu by měl zahájit veterinární lékař, který psa vyšetří a stanoví diagnózu. Někdy postačí znemožnit psovi lízání varlat, a to nasazením límce.

Vhodnou léčbou je i mazání šourku vhodnými mastmi. Mazaní by se mělo aplikovat několikrát denně, ale toto vám vždy sdělí veterinární lékař, který stanovil léčbu.

V některých případech postačí léčba preparáty proti parazitům, jsou-li problémy závažnější, je nutné zahájit léčbu antibiotickými preparáty.

V případě značného svrbění veterinární lékař předepíše i přípravky proti svědění, které vašeho psa zklidní.

Zdroj: Loupání varlat u psů

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGEN NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, chtěla jsem si koupit přírodní kolagen Inventia face - na obličej, takže to je zbytečný a je lepší užívat jen vnitřně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagen v krému zalepí póry a tím jakoby vyhladí pokožku, která pak vypadá jako z vosku. Pro kvalitu pokožky je určitě lepší užívat kolagen vnitřně. Zlepší se nejen kůže, ale i na nehty, vlasy a pomůžete i cevám.

Zdroj: diskuze Kolagen na obličej

Proč vajíčko nejde oloupat

Jak oloupat čerstvé vajíčko? Pokud použijete čerstvá vejce, tím hůře jdou oloupat. Starší vejce mají na jednom konci větší vzduchovou kapsu, která rozpínání bílku usnadňuje. Pro loupání čerstvého vajíčka platí jediná rada: pokud je to možné, úplně čerstvá vajíčka raději natvrdo nevařte. Sáhněte po 3–5denních starých vejcích. A jak poznat, že se jedná o čerstvé vejce? Čerstvé vejce klesne ve vodě ke dnu. Čím je vajíčko starší, tím více vzduchu se do něho dostane. Zhruba týden stará vejce mívají tendenci vznášet se lehce ve vodě, hodně stará vejce vyloženě plavou, s těmi už opatrně.

Zdroj: Jak oloupat vejce

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA ČERVENÝ NOS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Dobrý den.Můžete mi prosím poradit co na červený nos a popraskané žilky?Leaser a mastičky mi vůbec nezabraly.Léčba probíhala na kožním.Výsledek ovšem nulový.Děkuji za radu.Hříbalová.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na červený nos

Červený jetel + sója

Červený jetel a sója se řadí k nejbohatším zdrojům rostlinných estrogenů. Obsahují obzvláště cenné látky zvané izoflavony, které představují smysluplné doplnění výživy nejen pro ženy ve středním věku.

Použití: Preparát je vhodný pro ženy v období klimakteria a zejména je určen ženám, které jsou alergické na včelí produkty a nemohou proto užívat přípravek Sarapis nebo Sarapis Soja.

Doplněk stravy „Červený jetel Plus Soja“ obsahuje sójové izoflavony a izoflavony z červeného jetele. Dále obsahuje vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem, což je děj provázející stárnutí organismu. Preparát nemá vedlejší nepříznivé účinky a mohou jej užívat i ženy se zánětem žil, vysokým krevním tlakem a cukrovkou.

Dávkování: Jednu kapsli denně zapít trochou tekutiny. Vhodné je dlouhodobé užívání. Produkt obsahuje 30 kapslí.

Zdroj: Červený jetel

Příčiny

Loupání varlat může způsobovat kožní problémy u psů nebo kožní nemoci psů. Jednou z možností je, že došlo k nějakému traumatu nebo jinému podráždění oblasti varlat. To může způsobit otoky a bolest a je to v podstatě přirozená reakce psa, který se začne lízat v oblasti, která je podrážděná. Ale toto lízání jen dráždí kůži dále, takže si pes způsobí kožní infekci, která může následně způsobovat mokvání nebo vytváření šupinaté struktury. Kůže poškozená v důsledku infekce nebo zánětu se po několika dnech přirozeně odlupuje. Vnější vrstva se odtrhne, když je natáhnutá a poškozená, takže to může být to, co vidíte – odlupování v důsledku zánětu nebo infekce. Tato infekce může být zatím jen povrchní.

Loupání kůže na varlatech může být způsobeno také infekcí parazity nebo plísněmi. Paraziti mohou být na toto místo zavlečeni při venčení. Tyto infekce způsobují psovi svědění a to ho nutí si varlata stále lízat, ty pak mokvají a dochází k rozšiřování infekce.

Mezi možné příčiny loupání varlat může patřit i napadení trudníkem. Většina psů je nositelem těchto parazitů, kteří nepůsobí obyčejně žádné problémy, ale dráždí mladé psy, jejichž přirozený obranný systém není ještě plně rozvinutý. Vyvolávají tak vznik lupínků a zánět kůže na hlavě a na plecích štěňat, ve výjimečných případech se mohou vyskytnout i na varlatech. Tyto části těla pak trpí zánětem zvaným mladická pyometra. Příznakem výskytu trudníku je typický zápach po myších, vypadávání srsti a odlupování mastné kůže. Onemocnění zpravidla probíhá ve formě šupinaté nebo pupenečkovité. Při šupinaté formě jsou charakteristickým příznakem drobné, různě velké okrsky s prořídlou srstí na kůži hlavy (okolí očí, na čele, na pyscích, na nose), případně i dalších místech těla. Řídnutí srsti se může stupňovat, až se vytvoří lysá místa s šedavě zbarvenou až zarudlou kůží. V případě pupenečkovité formy je možné v místě vylysání pozorovat dobře hmatné uzlíky, které mnohdy hnisají, zduří a praskají. Pak lze nalézt na postižených místech strupy zaschlé krve a hnisu. Postižená ložiska jsou holá, zarudlá a vyskytuje se zde zvýšená tvorba šupin. Generalizovaná (celková) forma onemocnění se může vyskytovat v jakémkoli věku a kdekoliv na těle. Nedoléčená generalizovaná demodikóza často přechází v úporný zánět meziprstí. Pokud léčení nebylo zahájeno do 24 hodin od začátku onemocnění, může nastat opravdové soužení. Veterinář obvykle předepisuje různé léky a antibiotika pro zmírnění příznaků; speciálními šampony se dá odstranit mastnota srsti i charakteristický zápach.

Na šourku u psů se objevuje i dermatitida, která vyvolává podráždění a nutí psa ke škrábání. Důsledkem škrábání je další šíření zánětu, silnější svědění až vypadávání srsti. Zánět může mít mnoho příčin, mezi ty nejpravděpodobnější patří kožní virózy, bakteriální, plísňová i parazitární onemocnění, k dalším patří například poruchy žláz s vnitřní sekrecí, imunitní poruchy a poruchy pigmentace či keratinizace. Příznaky zánětu jsou škrábání, vypadávání srsti, pes se olizuje a kouše se do svědivých míst, má vyrážku, suchou kůži, lupy, kůži citlivou na dotek, mírně zvýšenou teplotu. Léčba vždy závisí na příčině zánětu, je potřeba navštívit veterinárního lékaře.

Zdroj: Loupání varlat u psů

Co s tím

Účinná prevence je velmi obtížná. Nemoc lze tlumit vyvarováním se pití horkých nápojů, destilátů a omezením slunění. Jsme individuality a každému pomůže něco jiného, níže si tedy můžete vybrat z několika tipů, jak s tímto problémem bojovat.

Na růžovku je vhodná Kittlova mast (mast na červený nos). Dermatology je doporučovaná i mast Rozex.

Také můžete vyzkoušet tři různé oleje: mandlový na celý obličej (hydratuje, sjednocuje) a levandulový a růžový na tváře, kde se růžovka projevuje (působí protizánětlivě a zklidňují, mohou však vysušovat, proto ten mandlový olej). K odlíčení použijte na vatový tampon bio růžovou vodu bez alkoholu a pár kapek mandlového oleje a místo make-upu BB Cream BIO Nuxe. Báječně kryje, hydratuje a především zklidňuje.

Vhodné je extra panenské olivové mýdlo a organické ghanské bambusové máslo.

Zkuste mast s chytrou houbou v kombinaci s laserem.

Růžovku a kuperózu můžete tlumit a zabránit jejich rozšiřování s řadou HillVital na růžovku a kuperózu. Jde o pomoc založenou na přítomnosti aktivních látek a cenných bylinných extraktů.

Zdroj: Babské rady na červený nos

Červený ohraničený flek na noze

Příčiny

Červený ohraničený flek na noze může způsobit lokální zánětlivá reakce na píchnutí hmyzem, vyšetření lékařem nebude potřeba, lokálně co nejvíce ledujte, mažte Fenistilem, pokud by se zánět šířil dále do okolí, je na zvážení antibiotická terapie jako u růže.

Co s tím dělat

Lokálně se doporučuje ledování a aplikace krému Fenistil. Když se zánět šíří dále do okolí, může být nutná antibiotická terapie.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Červený jetel – produkty

Kapsle

Červený jetel Isoflavon 90 kapslí je přírodní produkt zmírňující projevy menopauzy. Má jedinečné a silné složení. Obsahuje 40 mg izoflavonů v jedné kapsli. Balení vystačí na 3 měsíce užívání. Pro ještě větší efekt je vhodné červený jetel zkombinovat s vitamínem D, vápníkem a hořčíkem, kdy dochází navíc k ochraně proti osteoporóze a ochraně žilního systému. Kapsle jsou vhodné pro ty, kteří si nechtějí připravovat čaje.

Tinktura

Červený jetel tinktura se používá kvůli významnému obsahu fytoestrogenů nahrazujících substituční hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Omezení užívání: U nádorů, kdy u nádorových buněk byly prokázány estrogenové receptory (především u některých nádorů prsu), zásadně tento produkt neužívejte.

Kapky

Kapky z červeného jetele znamenají totéž co tinktura. Jde pouze o slovní interpretaci. Kapky z extraktu květu červeného (lučního) jetele nahrazují hormonální terapii u žen při potížích v klimakteriu. Další oblastí jsou průjmové nemoci, revmatismus, bronchitida, lymfatické otoky a cukrovka. Obsah alkoholu činí 40 %.

Dávkování: 3x denně 20 kapek do vody či čaje. Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící matky.

Zdroj: Červený jetel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP