Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČERVI VE STOLICI

OBSAH

Příznaky roupů

Onemocnění roupy se projevuje únavou a častou potřebou se vyprázdnit. Dále se při nákaze roupy vyskytují také bolestí břicha, průjem, podrážděnost, svědění a kopřivka. Po nákaze roupy se ve stolici začínají objevovat nejen oplozená vajíčka (jako bílé tečky ve stolici), ale i dospělí roupi, což tvoří dojem bílých částeček ve stolici.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den už sleduji mesic stejný problém teď mám ve stolici centimetrové válečky když to zmáčkne ve vnitr bíložluté co to může být

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli jste něco zjistila Mám stejný problém a nevím co to může být až mě to děsí děkuji za odpověď Jana mám také ve stolici žluté válečky tak jak popisujete všichni

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Ulcerózní kolitida

Pro ulcerózní kolitidu je typický nález červené, nenatrávené krve ve stolici. Nemoc bývá provázena průjmy, zvýšenou teplotou, někdy se vyskytují i křeče, bolesti břicha, nucení na stolici a občas se ve stolici nalézají hleny. Smrtelnými komplikacemi je protržení narušené stěny střeva a následný zánět pobřišnice.

Zdroj: Krev ve stolici

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ KULIČKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzu.

prosím vás, můj imobilní otec má asi 14 dní žluté kuličky ve stolici. vypadají jako polystyrenové, stolici má kašovitou.
co je to za onemocnění??
děkuji moc a mějte se hezky.
s pozdravem!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav krůza.

dobrý den,chci se zeptat mam občas nějaké kuličky ve stolici a zárověn průjem,ale netrvá to dlouho cca 2-4 dny a pak už né tolik řidká stolice,tak se chci zeptat mam s tim zajít k doktorovi nebo si mam něco koupit v lékarně.díky moc

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Hlen ve stolici novorozence

Hlen ve stolici novorozence je ve většině případů jev přirozený. Pokud se hlen ve stolici objevuje delší dobu, může se jednat o infekci, zánět nebo zažívací potíže.

Vždy je lépe vyhledat pediatra, který zjistí příčinu výskytu hlenu ve stolici novorozence.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakuk.

Dobrý den chtel jsem se zeptat zda je možné ze po bananech a mandarinkach se mi změnístolice ve zlutou barvu dděkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Bílý hlen ve stolici

Bílý hlen ve stolici nemusí znamenat vůbec žádnou patologii. Jediná metoda, která by stoprocentně objasnila výskyt bílého hlenu ve stolici, je kolonoskopie. Hlen ve stolici se také může vyskytnout při nespecifických střevních zánětech.

Pokud výskyt bílého hlenu ve stolici přetrvává delší dobu, je lépe obrátit se na lékaře, který stanoví příčiny a případnou léčbu.

Zdroj: Hlen ve stolici

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ VÁLEČKY VE STOLICI, CO ZNAMENAJÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Doleželová.

Dobrý den jsem onkologická pacientka a je to tak týden co jsem z pozorovala žluté válečky ve stolici. V dětství jsem transfuzi dostala žloutenku typu C a od té doby nám zvětšená a ztučněla játra. Jsem po operaci žlučníku a mám odoperované 60 cm tenké střevo od té doby mám spíše ridkou stolici i několikrát za den většinou když něco sním nebo se napiji musím na stolici do 5 až 10 minut. Stolice většinou vypadá světle hnědá až žlutá
Prosím o radu co by to mohlo být. Děkuji Danča

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Co to muze dyt.dekuji

Zdroj: diskuze Žluté kuličky ve stolici

Světlá stolice a krev

Nález krve ve stolici znamená vždy, že je v těle něco v nepořádku. Krev ve stolici může člověk zaznamenat pouhým pohledem. V kombinaci se světlou stolicí je důležitá okamžitá návštěva ošetřujícího lékaře., který provede vyšetření a stanoví diagnózu. Světlejší stolice v některých případech může být spojená také s průjmem, bolestí břicha, někdy může být ve stolici přítomný i krvavý hlen.

Zdroj: Vše o světlé stolici

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Hlen ve stolici v těhotenství

Příměs hlenu ve stolici v těhotenství bývá průvodním příznakem infekčního onemocnění, dietní chyby nebo – trvá-li stav déle – rovněž nějakého onemocnění tlustého střeva. Trvá-li stav několik dní anebo druží-li se k hlenovité stolici i jiné příznaky (horečka, bolest břicha, zvracení), je nutno vyhledat lékařskou pomoc. Příčiny hlenu ve stolici mohou být různé.

Pokud se hlen ve stolici v těhotenství objevuje delší dobu, je důležité vyhledat gynekologa.

Zdroj: Hlen ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem STAV PO CELKOVÉ NARKÓZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

ve stredu jsem byla na biopsii krku v celkove anastezii v patek propustena zacpa a pak cervena krev ve stolici mam se neceho obavat je mi 71let dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte, krev ve stolici souvisí s tou zácpou a ne s anestézií. Když změkčíte stolici, například pomocí psyllia, tak krev zmizí. Zde můžete vidět kolik psyllium stojí a jak vypadá: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stav po celkové narkóze

Crohnova nemoc

Přebytek hlenu ve stolici je méně častý u lidí trpících Crohnovou chorobou. Pokud se hlen objeví ve stolici nemocného, může to signalizovat rozvoj anální fisury.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Diskuze

V diskuzi KREV VE STOLICI A ŽLUTÁ STOLICE HLEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Lietavová.

Už týden mám žlutou stolici , nikdy jsem to neměla mám v žlučníku dva kameny a všechny popisované věci i bolest pod žebrem lék na močák, urulog mi nezabral blokoval plíce.Co mám dělat...KAMARÁDKA JE PO ŽLOUTENCE II.ST.nemohla jsem od ní chytnout bacil? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krev ve stolici a žlutá stolice hlen

Hlen ve stolici

Bělavý hlen ve stolici může znamenat zánět ve střevech. S hlenem ve stolici se může objevit zácpa nebo průjem.

Zdroj: Druhy stolice

Diskuze

V diskuzi ZLUTE KULICKY VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den,už po několikáté nacházím ve stolici takové divné vajíčka.Je to pravidelného tvaru,jakoby kožovité uvnitř do žluto bíla,zapáchající.Nic podobného nekonzumuji.Vzhledem k tomu ,že jsem dlouhodobě v PN a lékaři neví co mi je ,se na Vás obracím o radu.Děkuji Andrea.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka.

Dobrý den paní Andreo, chtěla jsem se V ás zeptat,zda jste už zjistila o co se jedná? Manžel také už měsíc má stejné problémy, při stolici nachází oválné žluté kousky a zatím taky doktoři nezjistili o co se jedná.Děkuji.

Zdroj: diskuze Zlute kulicky ve stolici

Krev ve stolici v těhotenství

Krev ve stolici v těhotenství není normální. Může se jednat o hemoroidy, které se v těhotenství často vyskytují, nebo mohlo dojít při hutné stolici k malé ruptuře konečníku. Pokud se jedná o ojedinělý výskyt, není třeba se znepokojovat, pokud by se však jednalo o častý a masivní výskyt, je nutné navštívit lékaře. Také je dobré upravit stravovací návyky, a to tak, aby potrava zahrnovala větší množství zeleniny a ovoce, které obsahují vlákninu.

Zdroj: Krev ve stolici

Krvavý průjem u psa

Krvavý průjem může být důsledkem podrážděného řitního otvoru psa. Při tomto problému je krve ve stolici menší množství. Psa určitě nechte vyšetřit veterinárním lékařem, který stanoví diagnózu a psa bude léčit.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Krev ve stolici v těhotenství

Krev ve stolici v těhotenství normální není, ale ojediněle se tento stav může objevit. Může se jednat o hemoroidy, které se v těhotenství často dělají, nebo mohlo dojít při hutné stolici k malé prasklince. Pokud se jedná o ojedinělý výskyt, není třeba se znepokojovat, pokud by se jednalo a častý a masivní výskyt krve ve stolici, je nutné navštívit lékaře. Také je dobré upravit stravovací návyky, a to tak, aby potrava zahrnovala větší množství zeleniny a ovoce, které obsahují vlákninu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Čerstvá krev ve stolici

Světlá krev ve stolici se označuje termínem enteroragie. Jasně červená krev není natrávená a pochází z dolní části trávicího traktu. Krvácení z dolní třetiny tenkého střeva, z tlustého střeva a z konečníku se projeví jasně červenou krví. Příčinou světlé krve ve stolici může být: porucha srážlivosti krve, divertikulóza (nezdravé stravování s nedostatkem vlákniny), ulcerózní kolitida, Crohnova choroba, hemoroidy, rakovina tlustého střeva, potravinová alergie.

Zdroj: Krev ve stolici

Bakteriální infekce

Bakteriální infekce způsobuje přebytek hlenu ve stolici. Příznaky bakteriální infekce jsou průjem, horečka a křeče v břiše. Některé bakteriální infekce mohou odeznít bez léčby, ale některé jsou velmi závažné a vyžadují léčbu pomocí antibiotik.

Zdroj: Příčiny hlenu ve stolici

Krev ve stolici u štěňat

U štěňat, která ještě nemají všechna platná očkování, je krev ve stolici vždy nebezpečná. Obvykle se objevuje zároveň s průjmem, který je pro nevyvinutý organismus smrtelně nebezpečný. Může jít o příznak zamoření střevními parazity nebo o první stadium psinky. Návštěvu veterináře rozhodně neodkládejte a nebojte se využít ani noční pohotovosti. Ztráta několika hodin může u štěňat znamenat i smrt.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Malé kuličky ve stolici

Podle tradiční čínské medicíny jsou kuličky ve stolici způsobeny onemocněním známým jako jaterní stagnace. Jaterní stagnace může být způsobena stresem a zhoršena nedostatkem pohybu.

Zdroj: Druhy stolice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP