Téma: 

chlorella a ledviny


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: chlorella

Chlorella žlučník nedráždí. Obvykle podráždí jen střeva a způsobí větší či menší průjem.

Zdroj: diskuze Chlorella
Odesláno: 30.6.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

OSLABENÉ LEDVINY

Alkohol a ledviny

Nadměrné pití alkoholu má na ledviny neblahé účinky, způsobuje onemocnění ledvin, ovlivňuje srdce a cévy, které zároveň ovlivňují ledviny, a nadměrná konzumace alkoholu vede i k tvorbě močový kamenů.

Detail odstavce: Alkohol a ledviny
Zdroj: Oslabené ledviny
Zveřejněno: 23.12.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Chlorella

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Zdroj: diskuze Chlorella
Odesláno: 12.1.2016 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CHLORELLA NEBEZPEČÍ

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K má za následek srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K zároveň také způsobuje houstnutí krve a tím kupříkladu oslabuje účinnost léků na ředění krve, například léku Warfarin. Při současném užívání chlorelly a těchto antikoagulačních léků (Warfarin, Heparin a podobně) zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Detail odstavce: Chlorella a houstnutí krve
Zdroj: Chlorella nebezpečí
Zveřejněno: 30.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Jak vyčistit tukový sekret.

Dobrý den, mám problém s pletí (akné) a chtěla bych se zeptat jak mám dohromady užívat tablety řasy chlorella a ActivAloe a jestli je třeba vyřadit nějaké léky či doplňky stravy, aby ledviny a játra nebyly příliš zatíženy. Momentálně užívám (antikoncepci, léky na vysoký tlak a jako doplněk stravy Viaderm). Vím, že léky na vysoký tlak vyřadit nemohu :D

Zdroj: diskuze Jak vyčistit tukový sekret.
Odesláno: 5.5.2014 uživatelem Zdravím
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NA CO JE DOBRÁ CHLORELLA

Chlorella v těhotenství

Chlorella je vhodná pro těhotné a kojící ženy. Je považována za výborný „čistič a rozcvičovač“ líných střev, je tedy prospěšná i v těhotenství.

Detail odstavce: Chlorella v těhotenství
Zdroj: Na co je dobrá chlorella
Zveřejněno: 8.8.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: chlorella a léky

Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.

Zdroj: diskuze Chlorella a léky
Odesláno: 27.1.2013 uživatelem Fanda
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

CHLORELLA PRO A PROTI

Co je chlorella?

Chlorella patří mezi zelené potraviny, které obsahují velké množství chlorofylu. Chlorella je sladkovodní řasa. Obsahuje velké množství různých vitamínů a minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek). Obsahuje také tryptofan a růstový faktor CGF.

Detail odstavce: Co je chlorella?
Zdroj: Chlorella pro a proti
Zveřejněno: 4.10.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: potraviny pro zdravé ledviny

Přátelé potřebuji radu co dělat pro ledviny v zimě,je prý dobré teplo a zahřivaci potraviny , a to jaké děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Potraviny pro zdravé ledviny
Odesláno: 3.10.2017 uživatelem Draha juráčková
Počet odpovědí: 0

CHLORELLA PRO A PROTI

Chlorella – možná nebezpečí

Chlorella v sobě skrývá i možná nebezpečí, a to houstnutí krve – zvyšování hustoty krve je způsobeno vitamínem K – neužívejte tedy Chlorellu, pokud používáte léky na ředění krve!

Detail odstavce: Chlorella – možná nebezpečí
Zdroj: Chlorella pro a proti
Zveřejněno: 4.10.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: chlorella a léky

Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.

Zdroj: diskuze Chlorella a léky
Odesláno: 17.10.2016 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Chlorella

Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny

Zdroj: diskuze Chlorella
Odesláno: 12.1.2016 uživatelem Marta Procházková
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CHLORELLA PRO A PROTI

Chlorella cena

Zde je seznam nejlevnějších produktů: cena

Detail odstavce: Chlorella cena
Zdroj: Chlorella pro a proti
Zveřejněno: 4.10.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Ledviny

Při sonografickém vyšetření lékař zjistil ve střední části levé ledviny naznačené ovoidní ložisko23x15mm.Prosím kdo mi může vysvětlit o jaké onemocnění jde. Děkuji Josef

Zdroj: diskuze Ledviny
Odesláno: 19.1.2018 uživatelem Josef
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NA CO JE DOBRÁ CHLORELLA

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Detail odstavce: Chlorella pyrenoidosa
Zdroj: Na co je dobrá chlorella
Zveřejněno: 8.8.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: chlorella nebezpečí

Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí
Odesláno: 12.2.2013 uživatelem Martina
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

NA CO JE DOBRÁ CHLORELLA

Účinky chlorelly

Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.

Detail odstavce: Účinky chlorelly
Zdroj: Na co je dobrá chlorella
Zveřejněno: 8.8.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: chlorella s onemocněním srdce

Chlorellu můžete v klidu používat i když máte zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni. Chlorella totiž čistí především zažívací trakt. V klidu do toho. Očekávejte na začátku léčby průjem nebo zřídnutí srolice. Je to normální projev detoxikace organismu.

Zdroj: diskuze Chlorella s onemocněním srdce
Odesláno: 4.10.2013 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CHLORELLA PRO A PROTI

Chlorella – účinné látky

Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.

Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.

Detail odstavce: Chlorella – účinné látky
Zdroj: Chlorella pro a proti
Zveřejněno: 4.10.2013

CHLORELLA PRO A PROTI

Chlorella – dávkování

Muži by měli přijmout okolo 5 gramů chlorelly denně, ženy 4 gramy. Během nemoci, při únavě nebo ve stresu je možné denní dávku zvýšit až na 20 gramů. Některé zdroje uvádějí 10 tablet 2x až 3x denně.

Detail odstavce: Chlorella – dávkování
Zdroj: Chlorella pro a proti
Zveřejněno: 4.10.2013

CHLORELLA PRO A PROTI

Chlorella – využití

Chlorelle se přezdívá přírodní antibiotikum. Díky látce chlorellin má totiž výrazné antibakteriální účinky. Běžně se užívá ve formě tablet. K sehnání je ale i kosmetika z chlorelly.

Chlorella:

  • zvyšuje imunitu a zlepšuje sexuální výkonnost
  • pomáhá při detoxikaci organismu a podporuje trávení
  • užívá se jako prevence proti rakovině a srdečním chorobám
  • zmírňuje negativní dopady stresu
  • pomáhá proti chronické únavě
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • podporuje léčbu zánětů dásní, aft a oparů

Detail odstavce: Chlorella – využití
Zdroj: Chlorella pro a proti
Zveřejněno: 4.10.2013

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Dřín lékařský

  • botanický název: Cornus officinalis
  • čínský název: shanzhuyu
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Detail odstavce: Dřín lékařský
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Vlašské ořechy

  • botanický název: Juglans regia
  • čínský název: hutaoren
  • chuť: sladká
  • povaha: teplá
  • ovlivňují: ledviny

Detail odstavce: Vlašské ořechy
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Schizandra čínská

  • botanický název: Schisandra chinensis
  • čínský název: wuweizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: kyselá
  • povaha: teplá
  • podporuje: ledviny

Detail odstavce: Schizandra čínská
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Mořské řasy – kelp

  • botanický název: Laminaria japonica
  • čínský název: kunbu
  • užívaná část: tato mořská řasa se užívá celá
  • chuť: slaná
  • povaha: chladná
  • podporují: ledviny

Detail odstavce: Mořské řasy – kelp
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Skořicovník čínský

  • botanický název: Cinnamomum cassia
  • čínský název: rougui
  • užívaná část: kůra
  • chuť: štiplavá, sladká
  • povaha: horká
  • posiluje: ledviny

Detail odstavce: Skořicovník čínský
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Kustovnice cizí

  • botanický název: Lycium barbarum
  • čínský název: gouqizi
  • užívaná část: plody
  • chuť: sladká
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Detail odstavce: Kustovnice cizí
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015

POTRAVINY POSILUJÍCÍ LEDVINY

Lotosové semeno

  • botanický název: Nelumbo nucifera
  • čínský název: lianzi
  • užívaná část: semeno
  • chuť: sladká, svíravá
  • povaha: vyrovnaná
  • podporuje: ledviny

Detail odstavce: Lotosové semeno
Zdroj: Potraviny posilující ledviny
Zveřejněno: 2.4.2015