CHLORELLA JAPAN JEJÍ VLIV NA HUBNUTÍ je jedno z témat, o kterém si můžete přečíst v tomto článku. Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní jednobuněčná řasa známá od roku 1890. Objevil ji vědec M. W. Beijerinck. Řasa kulovitého tvaru na naší planetě údajně přežívá již 2,5 miliardy let. Název chlorella je odvozen od řeckého slova „chloros“ = zelený a latinské přípony „ella“ = malá. Chlorella v porovnání s ostatními rostlinami obsahuje největší množství chlorofylu.
Chlorella – výhody
Chlorella je velmi dobrým zdrojem vyváženého souboru základních živin, spolu s bohatými zásobami kompletních proteinů, sacharidů, esenciálních mastných kyselin, minerálních látek, vitamínů, chlorofylu, vlákniny, antioxidantů, RNA a DNA. Chlorella vlastní unikátní růstový faktor (CGF) a širokou paletu fytochemikálií. Bylo zjištěno, že určité druhy zeleniny, koření, bylin, ovoce a cereálií, které jsou přirozeně bohaté na takzvané „fytochemikálie”, mají ochranný účinek proti některým onemocněním. Za fytochemikálie se v této souvislosti považují z hlediska fyziologického nebo léčebného vysoce aktivní látky, které mají schopnost modulovat metabolismus člověka způsobem, který vhodně zamezuje onemocnění, například vzniku rakoviny. Uvádí se, že existuje nejméně 14 skupin fytochemikálií, u kterých se prokázalo nebo se u nich předpokládá, že působí preventivně proti rakovině. Jsou to: sulfidy, fytáty, flavonoidy, glukaráty, karotenoidy, kumariny, monoterpeny, triterpeny, lignany, fenolové kyseliny, indoly, isothiokyanáty, ftalidy a polyacetyleny.
Chlorella posiluje imunitní systém
Chceme-li se léčit sami, nebo ještě lépe nemocem předcházet, klíčem je vybudovat si silný imunitní systém. Proti většině virových infekcí a patogenních průniků lze úspěšně bojovat, když jsou buňky zdravé a metabolické procesy správné. Chlorella je nejvyšší posilovač imunitního systému, pomáhá udržovat patogeny pod kontrolou a odrážet nemoci. Studie potvrdily, že Chlorella může poskytnout zásadní přínos pro zdraví jednotlivců s potlačeným imunitním systémem, zvláště při stresu.
Chlorella detoxikuje a čistí tělo
Detoxikace znamená odstranění toxických látek z těla, například rezidua pesticidů, používání léčiv nebo kouření, dále neefektivní metabolismus v tlustém střevě, nadměrná tvorba plynů. Chlorella vyčistí tělo od toxinů, těžkých kovů a jedů. To může dále pomoci našemu tělu k odstranění dioxinů a dalších hormonálních narušitelů. Chlorella je nejbohatší přírodní zdroj chlorofylu, který má silný čisticí a detoxikační účinek, a její tvrdá buněčná stěna obsahuje speciální vlákna, která vážou a odstraňují nežádoucí metabolity z našeho těla. To pomáhá zmírnit zátěž jater a pomáhá jim pracovat efektivněji.
Chlorella podporuje zdravý růst a obnovu buněk a zpomaluje stárnutí
Všechny výše uvedené aspekty společně pracují a podporují dlouhověkost. To spočívá v tom, že Chlorella účinně bojuje proti mnoha problémům vyplývajícím ze špatného moderního životního stylu. Chlorella obsahuje také velké množství léčivých a antistresových faktorů. Zvláště je bohatá na cenné nukleové kyseliny, RNA a DNA.
Ve svém příspěvku CHLORELA JAPAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.
Dobrý den, mám cukrovku druhého typu léčenou inzulinem, který si píchám čtyřikrát denně, chtěla bych se zeptat jestli mohu užívat ChlorellaJapan FORTE.
Děkuji za odpověď
Reianslová Ilona
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek. Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.
Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci). Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.
Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.
V naší poradně s názvem DENNÍ POTŘEBA PURINŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.
Děkuji za reakci na můj dotaz. Ještě Vás poprosím o jednu odpověď.
Při redukci váhy manžel přidal pohybovou aktivitu 30 min denně procházky a navýšil příjem bílkovin (cottage, tvaroh..1 g bílkovin na kg. ) Může dojít při rychlejší redukci váhy 2 kg za týden ke zvýšení kyseliny močové ?
Je něco na co si dát pozor při redukci váhy související s kyselinou močovou ?
Děkuji moc za Vaši odpověď. Hana
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
V první řadě je treba si uvědomit, že hubnutí rychlostí 2 kg za týden není vůbec zdravé. Při této rychlosti hubnutí dochází k nadměrné metabolizaci látek, které se roky ukládaly v měkkých tkáních a při rychlém hubnutí se rychle uvolňují a enormně zatěžují játra a ledviny. Dna je také spojena s nedostatečnou funkcí ledvin a takové hubnutí ji bude zhoršovat. Optimální rychlost hubnutí je 1 až 2 kg za měsíc. Ptáte-li se na posílení bílkovin ve stravě u pacienta se dnou, tak je potřeba zvolit vhodné zdroje bílkovin. Mezi ně patří vejce, ořechy, semena a ryby ze studených mořských vod. Mléčné výrobky jsou také vhodné, ale jen ty s nízkým a nebo žádným tukem.
Aby váš manžel neměl hlad, tak je dobré posílit potraviny s vyšším obsahem vlákniny, což je celozrnné pečivo a celozrnné těstoviny, ovoce bohaté na vitamín C a zelenina bez květáku, chřestu, špenátu a hub.
Pitný režim minimálně 3 litry denně je nutné udržet především pramenitou vodou, kávou a čajem.
Chlorella vulgaris, což je její latinský název, obsahuje až 60 % kvalitních bio bílkovin, dále pak obsahuje antioxidanty, karotenoidy, chlorofyl a široké spektrum vitamínů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Jde o naprosto vyváženou kombinaci. Působení komplexní šetrně zpracované biomasy Chlorelly je tak výrazně účinnější, než by odpovídalo pouhému součtu účinků jednotlivých látek vyjmenovaných výše například v nějakém multiminerálovém nebo multivitaminovém přípravku.
Co říci závěrem?
Chlorella má své významné místo u každého, kdo to myslí s detoxikací svého těla vážně. Kuřáci, poživatelé alkoholu a různých drog by určitě tento doplněk stravy měli užívat pro své čistící a protirakovinné účinky. Lidé s problematickou pletí mohou tablety Chlorelly použít jako účinné prostředky proti akné. Při dodržení doporučeného dávkování jde o dokonalý bioprodukt bez škodlivých vedlejších účinků, který v naprosté většině zde zmíněných případů dokáže pomoci našemu tělu. Při získávání Chlorelly nedochází ke znečištění životního prostředí, naopak Chlorella při svém růstu spotřebovává oxid uhličitý a produkuje kyslík. Tablety Chlorelly, které se vyrábí ve firmě EcoFuel Laboratories s.r.o., jsou získané z řasy Chlorelly výhradně přírodní cestou. Zdroje Chlorelly jsou plně obnovitelné a zaručují tak udržitelnou produkci bez negativního vlivu na přírodu. Toto staví Neobotanics Chlorella tablety mezi špičkové bioprodukty přírodního léčitelství.
Naše doporučení
Doplněk stravy Neobotanics Chlorella patří mezi nejkvalitnější produkty v ČR a můžete ho zakoupit v internetovém obchodu: Zbozi-kosmetika.cz. Výhodou vysokého obsahu účinné látky v jedné tabletě je pohodlné dávkování, přijatelná cena a vysoká účinnost.
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Chlorella v sobě skrývá nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda) a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Způsobuje žaludeční potíže, průjem, zadržování vody, nadýmání, zabarvení stolice a nevolnost.
Zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle a zároveň zvyšuje riziko srdečního onemocnění.
Zvýšená hladina kyseliny močové může v krvi způsobit dnu, což má za následek negativní mobilitu.
Způsobuje citlivost pokožky, konkrétně na sluneční záření, což způsobuje kožní problémy, jako jsou otoky a svědění.
U některých jedinců dochází k extrémní únavě.
Mezi další nežádoucí účinky patří slabost ve svalech, špatné soustředění, bolesti hlavy a podrážděnost.
Chlorellu by neměli užívat lidé, kteří jsou alergičtí a trpí nedostatkem enzymů, a těhotné ženy.
Užívání chlorelly během těhotenství se nedoporučuje, protože tento doplněk stravy má vliv na nenarozené dítě a posléze i na kojení. Zároveň se může objevit alergická reakce, příznaky alergie se objevují už po počáteční dávce. Během alergické reakce se mohou objevit problémy s dýcháním, vyrážka, kopřivka, svědění nebo zarudnutí kůže.
Chlorella a houstnutí krve
Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamín K. Chlorella má opravdu hodně tohoto vitamínu, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl a jeho funkce v těle souvisí se srážením krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K oslabuje účinnost léku na ředění krve Warfarinu. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po infarktu (mozková příhoda) nebo trpí ischemickou chorobou srdeční a berou trvale tento lék na ředění krve, by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potencionální nebezpečí!
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milda.
Podle posledních poznatků v sobě chlorella skrývá nejen užitečné účinky, ale i nebezpečí v podobě zhoustnutí krve během užívání. Chlorella, podobně jako i ostatní zelené zeleniny, obsahuje vitamin K, který oslabuje účinnost léku Warfarin. Při současném užívání Warfarinu a chlorelly by mohlo hrozit nebezpečí vytvoření trombu a vzniku mrtvice nebo infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po IKTu (mozková příhoda), nebo s ischemickou chorobou srdeční a berou trvale léky na ředění krve, tak by něměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella pro ně představuje potencionální nebezpečí!
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.
V naší poradně s názvem VÍNO A HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.
Ráda bych se zeptala, jestli pitím vína se dá zhubnout? Slyšela jsem, že je dobré víno na hubnutí, je to pravda?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Ahoj Kláro, víno je zdraví prospěšné, nejvíce to červené a nejvíce pro ženy. Podle výzkumů byl prokázán pozitivní vliv vína na snížení hladiny cholesterolu. Cholesterol se ukládá na stěnách cév a způsobuje jejich zůžení a v takových případech pak může dojít i k infarktu. Cholesterol je spojen se zvýšeným příjmem tuků v naší stravě a může být spojen tedy i s problematikou hubnutí. Víno ale v sobě obsahuje alkohol, který bohužel působí negativně při redukčních dietách. Po alkoholu se tloustne! Tedy i po víně se tloustne. Leda, že by se pilo víno bez alkoholu. Víno bez alkoholu by pak mohlo mít na hubnutí pozitvní vliv.
Chlorella musí být pěstována v biologicky čistém a chemicky nezamořeném prostředí, nesmí přijít do kontaktu s jakkoliv kontaminovaným ovzduším, půdou a vodou. Pokud chceme, aby se do našeho těla z chlorelly živiny vstřebaly, musíme její celulózový obal mechanicky narušit, protože jinak ji naše tělo není schopno strávit. Tento proces se nazývá dezintegrace, ta musí být provedena mechanicky. Z takto upravené chlorelly se do těla může vstřebat více než 90 % jejích výživných látek. Pokud se porušuje chemicky, což je levnější způsob, většina vitamínů a ostatních výživných látek se nenávratně zničí.
Druhů chlorelly je velké množství. Všechny druhy chlorelly mají většinou podobné účinky díky obsahu stejných látek, avšak některé druhy obsahují těchto látek méně, jiné naopak více.
Patří sem:
Chlorella pyrenoidosa je poměrně známá řasa chlorelly z rodu Chloropytha a hlavně původem z Tchaj-wanu. Obsahuje značné množství účinných látek, které jsou tělu prospěšné, a řadí se mezi nejkvalitnější druhy chlorelly, které lze na našem trhu najít. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a je bohatá na chlorofyl (rostlinné barvivo) – má ho v sobě nejvíce na světě.
Chlorella spirulina je starší než chlorella pyrenoidosa, její výskyt na Zemi se odhaduje na 3 miliardy let. Spirulina neobsahuje vitamín C a nemá tolik nenasycených mastných kyselin. Obsahuje hodně phycocyaninu, a proto posiluje střevní mikroflóru.
Ve svém příspěvku CHLORELLA JAPAN NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.
Zajímalo by mě, jestli v současné době nehrozí, že japonská chlorella je ovlivněna výbuchem jaderné elektrárny ve Fukušimě. Např. ryby a zemědělské plodiny z tohoto území nechce v Japonsku nikdo kupovat. Na krabičce chlorelly se dočtete, že je řasa z Japonska, ale odkud přesně, to už se nedozvíte.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.
Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.
V naší poradně s názvem CHLORELLA JAPAN NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva SVOBODOVÁ.
Dobrý podvečer,
chlerellu užívám intenzivně, spolu se Zeleným ječmenem už 3-tí den.....
Všimla jsem si, jen, že nemám pocit hladu, cítím se plná, nemám ani chuť k jídlu, ve střevech mi to stále "bublá"....To jsem si říkala, že se čistí zážívání...
Ale dnes se u mě projevily příznaky chřipky - zimnice, bolest hlavy, zad, zvýšená teplota...Prostě bolí mě celý člověk...
Prosím, může to být způsobeno uživání chlerelly a nebo je to tím, že je nyní všude spousta chřipek a nachlazení...?
Děkuji za odpověď.
EVA (41 let, Zlín)
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Ne, tohle chlorellou není. Prostě jste se nakazila a k rozvinutí infekce by došlo i kdyby jste chlorellu neužívala. Teď po dobu příznaků virózy to vysaďte a začněte, až se budete chtít lépe. Chlorella často způsobuje průjmy, což ve spojení s hořečnatými stavy může vést ke kritické dehydrataci - odvodnění a to je nebezpečné. Soudním, že máte ráda detoxikaci, tak vězte, že viróza je také důležitým hráčem v tomto procesu. Při viróze se kašlem pročistí plíce, horečkou potní žlázy a bolestí svalů zase usazeniny ve svalech. Ač se vám to možná nezdá, tak chřipka je přirozený mechanizmus detoxikace těla, proto je také dobré netlumit přehnaně její příznaky, například zbytečně netišit produktivní kašel a nebo nesnižovat teplotu není li vyšší než 38,5°C. Držím vám palce ať to pěkně zvládnete.
Chlorella je mikroskopická sladkovodní řasa. Svojí buněčnou strukturou se řadí mezi jednoduché jednobuněčné rostlinné organismy. Dalo by se říci, že tato forma zeleného organismu je startovním vývojovým stupněm ostatních složitějších zelených vodních organismů. Co je ale na Chlorelle tak prospěšné pro naše zdraví? Je to obsah jejich buněk. Ten je ovšem velmi dobře ochráněn před okolními vlivy. Chlorella má totiž své buňky obaleny vrstvou celulózy. Pro získání obsahu buněk je tedy zapotřebí tento ochranný štít deaktivovat, což je možné jen v laboratorních podmínkách. Kdybyste si chtěli Chlorellu někde nasbírat a sníst ji, tak si asi moc nepochutnáte, ale ani se do vašeho těla nedostane žádná z prospěšných látek. Celulózový obal buněk Chlorelly se v našem zažívacím traktu nerozloží a buňky Chlorelly v nezměněném stavu vyloučíme formou stolice do druhého dne po požití, což je obrovská škoda. V současné době se její buněčná stěna záměrně narušuje, aby mohla být plně využita. (Někdy se setkáváme se špatným pravopisem názvu této řasy a sice ve tvaru chlorela, chorella nebo chorela, ale správně má být chlorella.)
Ve svém příspěvku CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.
Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věrka.
Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka
Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.
V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.
Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.
Chlorella Green Ways (GW) obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní složky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva – chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto je potřeba se soustředit ne na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“. O hodnotě Chlorelly GW rozhoduje jednak složení, jednak forma zpracování. Chlorella GW je vyráběna tak, aby byl zachován nejen maximální obsah účinných látek, ale aby tyto látky byly i maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá rovněž unikátní metoda sprejového sušení Chlorelly GW (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt.
Ve svém příspěvku CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.
Chtěl bych se zeptat, zda má chlorellavliv na účinek užívaných léků.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.
Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.
Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.
Ve svém příspěvku CHLORELLA JAPAN FORTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.
Dobrý den,chtěl bych ,se zeptat,zda může být při požití chlorely zelená stolice a zda jí mohou užívat lidé,kteří berou léky na vysoký tlak a na žaludek.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella Green Ways obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek také další unikátní látky (představuje například jeden z nejbohatších zdrojů zeleného barviva, takzvaného chlorofylu). Chlorella Green Ways se vyrábí tak, aby byl zachován maximální obsah účinných látek a současně aby tyto látky byly maximálně vstřebatelné. K tomu přispívá i unikátní metoda sprejového sušení chlorely, při které dochází k desintegraci buněčné stěny. Zmíněná metoda zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %). Chlorella Green Ways neobsahuje žádné přísady, jedná se o zcela čistý produkt.
Výhody
Chlorella Green Ways je kvalitním „palivem‟ a výběrovou potravou pro buňky. Považuje se za organicky pěstovanou zeleninu nejvyšší kvality, kterou doplňuje uživatelsky praktická forma tablet.
Nevýhody
Převážně se jedná o očistné projevy, kdy se tělo zbavuje toxinů, jedů a dalších odpadních látek, jež do našeho těla nepatří. Nejčastěji se objevuje zvýšená plynatost, nechutenství, nepravidelná stolice, kožní problémy, bolesti hlavy. Tyto příznaky detoxikace však mizí po 4─5 dnech, výjimečně po 1─2 týdnech. Dále se dá očekávat tmavší zbarvení stolice, které je ale indikátorem správného dávkování. Pokud již stolice při stejném dávkování nezelená, dávkování zvyšte.
Chlorela je kontraindikována v těchto případech:
Stavy akutního zhoršení Crohnovy nemoci či ulcerózní kolitidy, kdy se objevuje ve stolici krev.
Stavy po operacích žaludku, tenkého, tlustého a slepého střeva do 1─2 měsíců po operaci.
Stavy po transplantacích orgánů a tkání na zásadní imunosupresivní léčbě.
Ve svém příspěvku MLADÝ JEČMEN A CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simčalimča.
Ahojte, také užívám chlorellu, zpočátku jsem začala s menšími dávkami než se doporučovalo, protože jsem se bála že to tělo nezvládne. Postupně jsem zvyšovala dávku. Neměla jsem žádné problémy s průjmy nebo něčím podobným. Po pár měsících či chlorellu užívám se cítím skvěle a plná energie.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.
Užívala jsem Chlorellu Japan 2x s přestávkami a vždy jsem měla děsný průjem, tak jsem přestala.
Nyní dělám detox dle Antonie Mačingové , hubnu a je mi fajn.
Helena z Rakovníka
"Snídani sněz sám, o oběd se poděl se svým přítelem a večeři dej svému nepříteli." Staré přísloví, u nějž je alespoň první část pravdivá. Snídaně je grunt a je potřeba se jí nevyhýbat. Správně se najíst totiž pomáhá rychlému a dobrému nastartování metabolismu. Není ale potřeba se vyhýbat večeři, jen je třeba ji sníst minimálně dvě hodiny před spaním a vyhýbat se těžkým jídlům.
Při hubnutí je celkově nutné se vyhnout těžkým a mastným jídlům. Proto by se měl člověk vyhýbat tradičním omáčkám a přílohám. Je lepší je třeba nahradit zeleninou.
Při konzumaci jídla je důležité také nespěchat. Každé sousto je třeba pořádně rozkousat, jídlo si tak člověk může pořádně vychutnat. Důležité je i se na jídlo soustředit a nedělat u jídla tisíc dalších věcí. Člověk si musí uvědomovat vše, co do pusy vkládá.
Při hubnutí je důležité také dodržovat pitný režim a nejen to, je vhodné vypít sklenici vody před každým jídlem. Voda zaplní žaludek a člověk pak nemá pocit hladu.
Při hubnutí se také doporučuje jíst častěji, ideálně pětkrát až šestkrát denně menší porce. Je potřeba si ale správně jídlo rozvrhnout. Někteří lidé se přes den odbývají a pořádné jídlo si dají až večer po příchodu domů. To ale není správné, tělo přes noc nedokáže spálit velké množství kalorií, které obvykle hlavní jídlo obsahuje. Večer by jídlo měl být lehké s minimem kalorií.
Při chuti na sladké je dobré jíst raději ovoce, mandle. Aby člověk chuť na sladké zbytečně "nepovzbuzoval" je lepší si odstranit sladké z dohledu a naopak ukládat v úrovni očí zdravé potraviny, které mohou sladkosti nahradit (ořechy, ovoce). Stejně tak se stává, že člověka přepadne velká chuť na pizzu, zmrzlinu nebo brambůrky (hlavně tedy večer). Asi není potřeba připomínat, že v rámci hubnutí jsou tyto potraviny "zakázané". Když nás tedy chuť na něco takto nezdravého přepadne, je dobré se hned nevrhat na žádné jídlo, ale dát si patnáct minut pauzu a během nich obvykle chuť zmizí.
Při hubnutí se snad každý člověk potýká s tím, že ho večer začne trápit pocit hladu. Nejčastějším důvodem je, že přes den hladověl a večer se to tělo snaží dohnat. Důležité je se udržet a večer se nepřejídat, ideálně v noci vůbec nejíst, protože jídlo těsně před spaním není zdravé, v noci tělo totiž přijaté kalorie nemá šanci spálit, a tak se ukládají jako tělesný tuk. Pokud tedy člověk pocítí hlad, je lepší si dát třeba hrnek čaje, ten žaludek dostatečně zaplní.
Další zakázanou potravinou při hubnutí je alkohol, nejenže obsahuje zdraví škodlivé látky, ale má i hodně cukru, což není pro hubnutí to pravé.
V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.
Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.
Pro nejúčinnější hubnutí se doporučuje konzumace grepu alespoň třikrát denně ideálně před jídlem, vždy jen pár měsíčků. Grapefruit funguje totiž jako spalovač tuků. Podporuje látkovou přeměnu cukrů a tělo je pak neukládá do tuků. Konzumace grepu má také vliv na snížení chuti na sladké. Jeho nahořklá chuť c zlepšuje trávení a dokáže "přesvědčit" žaludek, že nemá chuť na sladké. Grep navíc také snižuje obsah cukru v krvi. Grep je i vhodný na léčbu zánětů, vyrážek, akné, oparů, lupének.
Stejně jak grep, je pro hubnutí prospěšné i domácí kysané zelí, které urychluje metabolismus a zároveň pomáhá pročišťovat střeva. Kysané zelí podporuje i množení bakteriích nutných nejen k urychlení trávení ale i k odvádění škodlivých látek z těla. Další výhodou kysaného zelí je, že má jen 17 kalorií na 100 g, k tomu neobsahuje žádný tuk. Kysané zelí zvyšuje i odolnost organismu a jeho obranyschopnost. Kysané zelí navíc obsahuje hodně vlákniny, která napomáhá k pročišťování těla. Kysané zelí je vhodné i proto, že dobře člověka zasytí a zároveň odbourává cholesterol.
Další vhodnou potravinou pro hubnutí je i chilli, to by totiž mělo "rozproudit" metabolismus a přimět ho k rychlejšímu spalování přijatých kalorií. Chilli je prý vhodné hlavně pro spalování tuků v oblasti boků a břicha. U chilli je ale potřeba dát si pozor, aby se to nepřehnalo s jeho množstvím. Kromě chilli je možné konzumovat feferonky i papriky, všechny tyto potraviny obsahují totiž kapsaicin, který napomáhá spalování tuků.
K zatočení s obezitou se doporučuje také konzumace jablečného octu. Kyselina octová podporuje spalování tuků a povzbuzuje metabolismus. Doporučuje se vypít lžíci jablečného octu buď hned po ránu, anebo před každým jídlem, aby se snížilo množství tuku v těle. Jablečný ocet by měl také zlepšovat trávení, navozovat pocit sytosti a zbavovat člověka chuti na sladké. Je potřeba si ale dát pozor na dlouhodobé užívání, v takovém případě totiž hrozí zažívací potíže a problémy se zubní sklovinou a se sliznicí žaludku. Navíc jeho konzumace není vhodná pro každého, rozhodně by ho k hubnutí neměly užívat těhotné a kojící ženy, osoby s žaludečními problémy, žaludečními vředy a s pálením záhy.
Další doporučovanou potravinou, spíše tedy nápojem je modrozelený čaj Maté. Tento čaj obsahuje velké množství kofeinu. Z čaje se doporučuje udělat tinkturu, která nabudí organismus a zbaví člověka pocitu hladu. K tinktuře je potřeba 1 lžíce sypaného čaje a 2 dl 60 % lihu (vše se nechá 14 dní louhovat). Tinktura se užívá 3 x denně 10 kapek asi 3 týdny.
Ve svém příspěvku CHLORELLA JAPAN DISKUZE KDE JE PROBLÉM.? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vejha.
Jsem FIT a Nemám žádny problém s travením ,ale mám ověřeno několikrát, že po požití jen jedné tablety Chlorelly f.Naturline 15min. před jídlem se mi udělá hrozně těžko a do hodiny zvracím a je mi zle..Kde je problém ???Jakýkoliv doplněk stravy beru bez problémů a nemam žadné problémy splacat a pozřít cokoliv, mlečného, mastného, různé kombinace a podobně. Vážně nevím..
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Chlorella patří mezi zelené potraviny, které obsahují velké množství chlorofylu. Chlorella je sladkovodní řasa. Obsahuje velké množství různých vitamínů a minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek). Obsahuje také tryptofan a růstový faktor CGF.
Vážená rodino, drazí přátelé, a milí smuteční hosté,
Člověk v životě prožívá mnoho krásných okamžiků plných štěstí, lásky a radosti, stejně tak ho ale stejnou měrou životem provází chvíle plné žalu, slz a utrpení. A naši rodinu takováto chvíle postihla před několika dny, když nás navždy opustila naše milovaná matka, sestra, babička i přítelkyně Magdalena Novotná. Přestože její odchod byl očekávaný, její ztráta naše srdce silně zasáhla a zanechala v nich po ní díru plnou stesku a bolesti. Na tuto ztrátu se nedá nikdy zapomenout, a nám, jejím milovaným, nezbývá nic jiného než nechat naši babičku žít i nadále v našich srdcích, uchovat si na ni milou vzpomínku a předávat ji dál naším dětem, jejím pravnoučatům, a dalším bližním. A těmi jste v této těžké chvíli i vy, a proto mi dovolte, abych v tuto nelehkou chvíli i ve Vašich srdcích nechal ožít vzpomínku na ni, na ženu, která vždy věřila.
Má babička Magdalena Novotná se narodila 11. prosince 1934 do bohaté statkářské rodiny. Od narození byl její život propojený s křesťanskou vírou, která ji i v pozdějších dobách byla útěchou v těžkých životních okamžicích. Do jejího šťastného dětství na venkově plného her, přátelství a blahobytu náhle zasáhla válka. Válka, která ji připravila o to, co do té doby na světě milovala nejvíce. O její rodiče. Náhle zůstala malá sedmiletá Magdalenka, jak jí její maminka říkávala, sama s o rok mladší sestrou Janičkou. Obou dívek se ujala rodina sousedů a v dobré víře je vychovávala do konce války. Janička se pro Magdalenku stala celým světem, jedinou životní jistotou, jejich jedinečný vztah vydržel až dodnes. Po skončení války se obou sester ujal strýc, který se vrátil z exilu a vychovával je podle svého nejlepšího svědomí, za to mu má babička byla po celý život vděčná. Již jako dítě mu dávala svůj vděk a hlavně lásku najevo a snažila se mu vždy činit jen radost, i ve chvílích, kdy jejich život nebyl zrovna jednoduchý. Má babička sice z politických důvodů nedostudovala vysněnou střední školu, ale nikdy, ani tehdy ani později to nepovažovala za tragédii. Velmi dobře věděla z předcházejících zkušeností, že režim jí může připravit o vzdělání, domov, rodinu, ale že mu nikdy nedovolí, aby jí vzal její víru. Nejen víru křesťanskou, ale víru v lepší život, víru v laskavost a dobrotu lidí. Místo studia se babička vrhla do podřadných zaměstnání, ale v každém zaměstnání se činila s elánem, který byl její osobě vlastní. I díky svému životnímu optimismu zaujala na první pohled svou životní lásku, našeho dědečka Mojmíra, s nímž v průběhu let měla pět krásných a zd