Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLORELLA MENOPAUZA

OBSAH

Chlorella cena

Zde můžete objednat nejkvalitnější chlorellu: chlorella cena.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marienka.

dobrý den, může užívání chlorelly podráždit žlučník ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella žlučník nedráždí. Obvykle podráždí jen střeva a způsobí větší či menší průjem.

Zdroj: diskuze Chlorella

menopauza vliv na sexuální život u všech žen stejně?

Ve skutečnosti ne, některé ženy v postmenopauze mají dokonce zvýšené sexuální touhy, ty byly totiž dříve potlačeny úzkostí, strachem z otěhotnění. Mnoho žen v postmenopauze má i méně rodičovských povinností, což jim umožňuje relaxaci a vychutnání si intimního partnerského života.

Zdroj: Sex a menopauza

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Procházková.

Prosím o info, zda může chlorella způsobovat vznik rakoviny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella podporuje buněčné dělení a to jak zdravých buněk, tak i těch rakovinových. Takže chlorella přímo nezpůsobuje rakovinu - není karcinogenní, ale může u již existující rakoviny pomoci k jejímu rozvoji.

Zdroj: diskuze Chlorella

Chlorella v těhotenství

Chlorella je vhodná pro těhotné a kojící ženy. Je považována za výborný „čistič a rozcvičovač“ líných střev, je tedy prospěšná i v těhotenství.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Diskuze

V diskuzi ŠPINENI PŘED MENZESEM DLOUHÉ JE MI 40LET MŮŽE NASTOUPIT MENOPAUZA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Proc spinim dlouho a pak až dyl přijde menzesem? Je mi 40 let může se blížit menopauza ? Nemám sex dlouho tak že těhotná nejsem na beton

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špineni před menzesem dlouhé je mi 40let může nastoupit menopauza?

Co je chlorella?

Chlorella patří mezi zelené potraviny, které obsahují velké množství chlorofylu. Chlorella je sladkovodní řasa. Obsahuje velké množství různých vitamínů a minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek). Obsahuje také tryptofan a růstový faktor CGF.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA A LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fanda.

Chtěl bych se zeptat, zda má chlorella vliv na účinek užívaných léků.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Chlorella na sebe váže vše, co považuje za jed, což jsou i léky. Proto se musí dodržet odstup chlorelly 2 hodiny po lécích. Po té době už je účinná látka léků v krvi a chlorella naváže jen zbývající rezidua a nosné látky.

Zdroj: diskuze Chlorella a léky

Chlorella – možná nebezpečí

Chlorella v sobě skrývá i možná nebezpečí pro lidi užívající Warfarin. Mnoho vitamínu K snižuje účinky Warfarinu. Neužívejte tedy chlorellu, pokud používáte tento lék na ředění krve!

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella cena

Zde můžete porovnat ceny chlorelly.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daisy.

Me je 47 a menses jsem mivala presne jak pisete Vy... tri mesice nic, pak tyden menses, zas 2,3 mesice nic a tak to slo posledni rok porad. Brala jsem to jako menopauzu tak jsem se ani nechranila no a najednou jsem pak byla v jinem stavu. Takze otehotnet urcite muzete, ikdyz Vam menstruace takto vynechava.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Valerie.

Dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Menopauza

Chlorella cena

Zde je seznam nejlevnějších produktů: cena

Zdroj: Chlorella pro a proti

Diskuze

V diskuzi CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ahoj Věro, chlorella by ti neměla uškodit, ikdyž máš nemocnou štítnou žlázu. Já mám strumu a užívám chlorelu v cyklech 3 krát do roka. Vždy mám pak pocit více energie a upraví se mi i návaly a zažívání. Zkus to taky a pozoruj se, uvidíš sama. Chlorella je normálně bezpečná a většinou když nepomůže, tak ani neublíží, takže v klidu do toho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věrka.

Děkuji za odpověď, ano začala jsem ji užívat, ale pak teprve pídit po nežádoucích účincích...dostávám najednou návaly horka hlavně v noci a přesně toto jsem měla když jsem onemocněla se šť.žlázou, navíc jsem po mrtvici/ 10let/a dočetla jsem se že po užívání ch. houstne krev, což je pro mě asi nežádoucí.Věrka

Zdroj: diskuze Chlorella nebezpečí

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Účinky chlorelly

Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Diskuze

V diskuzi MENOPAUZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva sante.

deobry den,prosim o radu.Mam menopauzu a neni mi dobre.Pani doktorka mi dala leky progesteron a i naplasti Climara.TY leky mi opet nedelaji dobre,je mi z toho zle.Motani hlavy,spani,na zvraceni.Vecer mam navaly i pres den mam navaly ,jsem nervozni ,mam motani hlavy,je mi porad zle,a vecer mam spatne spani.Poradte mi prosim co mam delat.Je mi 46let.Lecim se snizenou funkci stitne zlazy,leky beru 25 a 50,levothyroxin.Mam srdecni arytmii beru leky Sotalol rano 80mg a vecer 80mg,a acylpirin rano.Porad te mi prosim,co mam delat ,abych se citila lepe s menopauzou.diky Prochazkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, ve vašem případě je dobré konzultovat danou léčbu menopauzy s endokrinologem.

Zdroj: diskuze Menopauza

Chlorella – účinné látky

Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.

Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA S ONEMOCNĚNÍM SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Šteflova.

Prosím můžete mi poradit, mohu užívat chlorellu když mám zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni? Není to nebetpečné z důvodu uvolnění částic? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorellu můžete v klidu používat i když máte zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni. Chlorella totiž čistí především zažívací trakt. V klidu do toho. Očekávejte na začátku léčby průjem nebo zřídnutí srolice. Je to normální projev detoxikace organismu.

Zdroj: diskuze Chlorella s onemocněním srdce

Chlorella – dávkování

Muži by měli přijmout okolo 5 gramů chlorelly denně, ženy 4 gramy. Během nemoci, při únavě nebo ve stresu je možné denní dávku zvýšit až na 20 gramů. Některé zdroje uvádějí 10 tablet 2x až 3x denně.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella – využití

Chlorelle se přezdívá přírodní antibiotikum. Díky látce chlorellin má totiž výrazné antibakteriální účinky. Běžně se užívá ve formě tablet. K sehnání je ale i kosmetika z chlorelly.

Chlorella:

  • zvyšuje imunitu a zlepšuje sexuální výkonnost
  • pomáhá při detoxikaci organismu a podporuje trávení
  • užívá se jako prevence proti rakovině a srdečním chorobám
  • zmírňuje negativní dopady stresu
  • pomáhá proti chronické únavě
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • podporuje léčbu zánětů dásní, aft a oparů

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Menopauza a menstruace

Krvácení v menopauze se projevuje jako:

  • špinění či krvácení během cyklu,
  • změna charakteru krvácení – silnější a delší nebo naopak slabší a kratší krvácení,
  • změna délky cyklu – na začátku přechodu je obvyklé zkracování menstruačního cyklu, s blížící se menopauzou se obvykle cyklus prodlužuje,
  • postupné vynechávání cyklu, menopauza je potvrzena, pokud je žena bez menstruace 12 měsíců v řadě.

Zdroj: Špinění v přechodu

Menopauza test Laboquick

Tento test slouží k prokázání menopauzy dle vyšetření moči. Cena je cca 49,49 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu

Menstruace v přechodu

Nepravidelná menstruace jako signál přicházející menopauzy se vyhne asi jen 10 % žen. Je velmi neobvyklé, že se menopauza objeví u ženy ze dne na den, respektive z měsíce na měsíc tak, že najednou zmizí úplně. Přirozenější pro menopauzu je nenápadný vleklý nástup a různé symptomy, jako je nepravidelná menstruace, krvácení v menopauze, vynechání menstruace, čímž vlastně postupně nenápadně ženě oznamuje menopauza svůj příchod.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP