Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY

OBSAH

Chlorella cena

Zde můžete objednat nejkvalitnější chlorellu: chlorella cena.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Ano, přesně tak. Zkuste to nejdřív se třemi tabletami jednou denně a po několika dnech dávkování pomalu zvyšujte.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Moc děkuji, odzkouším to a dám Vám vědět, jak jsem na tom???
S pozdravem Eva

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky chlorelly a spiruliny

Nežádoucí účinky chlorelly a spiruliny nejsou většinou škodlivé, ale měly by se vzít v úvahu. Chlorella způsobuje příliš citlivou kůži na sluneční světlo, nadýmání, křeče a průjem. Spirulina může také zapříčinit některé zažívací potíže. Většinou se jedná o průjem, nevolnost, zvracení, nespavost a úzkost.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Chlorella v těhotenství

Chlorella je vhodná pro těhotné a kojící ženy. Je považována za výborný „čistič a rozcvičovač“ líných střev, je tedy prospěšná i v těhotenství.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, včera jsem si vzala 6 tablet chlorella organic a došlo u mě k šílené reakci (opravdu silný průjem a intenzivní zvracení,které přešlo až acidonemické fáze ?!?!?). Vše trvalo asi 4h. Je to možné ? Případně, zda je tedy pro mě vhodné ji užívat???
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem je normální účinek chlorelly, ale zvracení takové intezity svědčí spíše na předávkování. Zkuste snížit počet tablet na polovinu a v detoxikaci pokračujte. Podobná předávkování se stávají, když koupíte tablety s opravdovou chlorellou a dávkujete je jako předchozí, které nebyly tak kvalitní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Chlorella – možná nebezpečí

Chlorella v sobě skrývá i možná nebezpečí pro lidi užívající Warfarin. Mnoho vitamínu K snižuje účinky Warfarinu. Neužívejte tedy chlorellu, pokud používáte tento lék na ředění krve!

Zdroj: Chlorella pro a proti

Diskuze

V diskuzi SPIRULINA CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Jeništová.

Dobrý den,

asi 14 dní po užívání chlorelly 15 tbl. denně, mám průjem, křeče a pocit na zvracení, vysadila jsem tedy na 1 den a vše bylo lepší, pak jsem tedy zase začala a opět stejné příznaky....může být z chlorelly? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar Krausová.

Mám stejnou zkušenost, přitom beru minimální dávku. Zvracení je opravdu úporné.

Zdroj: diskuze Spirulina chlorella nežádoucí účinky

Účinky chlorelly

Chlorella byla objevena v roce 1890 holandským vědcem, který se jmenoval Martinus Willem Beijernicke. Bylo zjištěno, že chlorella je jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Chlorella je často označována za nejzdravější stravu v historii. Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokážou pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně boreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru. Chlorofyl obsažený v chlorelle pomáhá zlepšit krevní obraz, urychluje hojení ran a potlačuje nepříjemné tělesné pachy.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Co je chlorella?

Chlorella patří mezi zelené potraviny, které obsahují velké množství chlorofylu. Chlorella je sladkovodní řasa. Obsahuje velké množství různých vitamínů a minerálů (vápník, hořčík, železo, zinek). Obsahuje také tryptofan a růstový faktor CGF.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem SPIRULINA CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Jeništová.

Dobrý den,

asi 14 dní po užívání chlorelly 15 tbl. denně, mám průjem, křeče a pocit na zvracení, vysadila jsem tedy na 1 den a vše bylo lepší, pak jsem tedy zase začala a opět stejné příznaky....může být z chlorelly? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Křeče a průjem jednoznačné souvisejí s chlorellou a jejím vysokým dávkováním. Snižte dávkování na polovinu a zkuste pokračovat dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spirulina chlorella nežádoucí účinky

Chlorella cena

Zde můžete porovnat ceny chlorelly.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Vacková.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že chlorella způsobí průjem. Vzala jsem si napoprvé 12 taplet a do sedm hodin po požití jsem dostala docela slušný průjem. Druhý den mě pobolívá v podžebří.
Děkuji za odpověď
MV

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolesti břicha a průjem jsou jasné projevy detoxikace. Tyto projevy se postupně obvykle po nějakém čase zmírní. Pokud jste se rozhodla vzít chlorellu kvůli detoxikaci, tak máte signál, že byla započata a vy jste na správné cestě k očistě organizmu. Důsledně dbejte na pitný režim alespoň 3 litry čisté vody za den a mělo by se to povést.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Chlorella cena

Zde je seznam nejlevnějších produktů: cena

Zdroj: Chlorella pro a proti

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marienka.

dobrý den, může užívání chlorelly podráždit žlučník ?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorella žlučník nedráždí. Obvykle podráždí jen střeva a způsobí větší či menší průjem.

Zdroj: diskuze Chlorella

Chlorella pyrenoidosa

Chlorella Pyrenoidosa Taiwan je původem z Tchaj-wanu. Tato chlorella je pěstována ve středním Tchaj-wanu, tedy v oblasti, která se těší po celý rok dostatkem slunečního svitu, čerstvým a čistým ovzduším a kvalitními vodními zdroji. Právě takové prostředí je ideální pro pěstování chlorelly (zelené řasy) vynikající kvality. Chlorella pyrenoidosa představuje nejčistší přírodní formu zelené sladkovodní řasy na trhu, jde o 100% přírodní lisované tablety (pouze prášek), které neobsahují žádné konzervační ani jiné přísady.

Zdroj: Na co je dobrá chlorella

Chlorella – využití

Chlorelle se přezdívá přírodní antibiotikum. Díky látce chlorellin má totiž výrazné antibakteriální účinky. Běžně se užívá ve formě tablet. K sehnání je ale i kosmetika z chlorelly.

Chlorella:

  • zvyšuje imunitu a zlepšuje sexuální výkonnost
  • pomáhá při detoxikaci organismu a podporuje trávení
  • užívá se jako prevence proti rakovině a srdečním chorobám
  • zmírňuje negativní dopady stresu
  • pomáhá proti chronické únavě
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • podporuje léčbu zánětů dásní, aft a oparů

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella – účinné látky

Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na celkové posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu, urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci.

Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella – dávkování

Muži by měli přijmout okolo 5 gramů chlorelly denně, ženy 4 gramy. Během nemoci, při únavě nebo ve stresu je možné denní dávku zvýšit až na 20 gramů. Některé zdroje uvádějí 10 tablet 2x až 3x denně.

Zdroj: Chlorella pro a proti

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamin K. Chlorella má hodně vitamínu K, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl. Vitamín K se podílí na procesu srážení krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Mnoho vitamínu K oslabuje účinnost léku na ředění krve, léku s názvem Warfarin. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po mozkové příhodě, nebo mají ischemickou chorobu srdeční a berou trvale Warfarin na ředění krve, tak by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potenciální nebezpečí.

Zdroj: Chlorella nebezpečí

Chlorella vulgaris

Obsahuje až 60 % kvalitních bílkovin a především chlorofyl, jehož je Chlorella nejbohatším přírodním zdrojem. Dále obsahuje vitamin C, B12, karotenoidy, minerály, aminokyseliny, vlákninu a také výjimečný Chlorella růstový faktor podporující buněčnou regeneraci a hojení.
  • Využití: Vyrovnává pH v trávicím traktu čímž se zvyšuje vstřebání důležitých látek přijímaných z potravy, čistí trávicí trakt – hlavně střeva od usazenin, zlepšuje peristaltiku. Celkově působí na regeneraci buněk, má omlazující účinek a přispívá ke snížení kyselého pH v organizmu. Používá se k vylepšení vzhledu pokožky při kožních obtížích (alergie, ekzémy, lupénka anebo kosmetická celulitida), má antibakteriální a antivirové účinky. Vhodná pro diabetiky, lidi s vysokým cholesterolem, lidi s předčasným stárnutím a oslabenou imunitou. Její užívání se doporučuje k prevenci rakoviny.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Chlorellanežádoucí účinky

  • Způsobuje žaludeční potíže, průjem, zadržování vody, nadýmání, zabarvení stolice a nevolnost.
  • Zvyšuje hladinu kyseliny močové v těle a zároveň zvyšuje riziko srdečního onemocnění.
  • Zvýšená hladina kyseliny močové může v krvi způsobit dnu, což má za následek negativní mobilitu.
  • Způsobuje citlivost pokožky, konkrétně na sluneční záření, což způsobuje kožní problémy, jako jsou otoky a svědění.
  • U některých jedinců dochází k extrémní únavě.
  • Mezi další nežádoucí účinky patří slabost ve svalech, špatné soustředění, bolesti hlavy a podrážděnost.

Chlorellu by neměli užívat lidé, kteří jsou alergičtí a trpí nedostatkem enzymů, a těhotné ženy.

Užívání chlorelly během těhotenství se nedoporučuje, protože tento doplněk stravy má vliv na nenarozené dítě a posléze i na kojení. Zároveň se může objevit alergická reakce, příznaky alergie se objevují už po počáteční dávce. Během alergické reakce se mohou objevit problémy s dýcháním, vyrážka, kopřivka, svědění nebo zarudnutí kůže.

Chlorella a houstnutí krve

Chlorella, podobně jako i ostatní zelené listové zeleniny, obsahuje vitamín K. Chlorella má opravdu hodně tohoto vitamínu, až 46 mg na 1 gram sušené chlorelly. Vitamín K se vyskytuje ve všech potravinách, kde je přítomen chlorofyl a jeho funkce v těle souvisí se srážením krve, takže díky němu například při říznutí nevykrvácíme. Vitamín K oslabuje účinnost léku na ředění krve Warfarinu. Při současném užívání chlorelly a tohoto antikoagulačního léku zde hrozí nebezpečí vytvoření trombu a vzniku náhlé mrtvice nebo neočekávaného infarktu myokardu. Lidé, kteří jsou po infarktu (mozková příhoda) nebo trpí ischemickou chorobou srdeční a berou trvale tento lék na ředění krve, by neměli chlorellu užívat bez porady se svým neurologem nebo kardiologem, protože chlorella v tomto ohledu pro ně představuje potencionální nebezpečí!

Zdroj: Chlorella pro a proti

Na co je dobrá chlorella

Chlorella posiluje imunitní systém. Zvyšuje naší odolnost vůči sezónním nemocem díky obsahu důležitých vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a dalších látek. Díky tomu neutralizuje volné radikály, podporuje regeneraci organismu a působí proti předčasnému stárnutí, takže má anti-aging účinek.
Clorella má antioxidační a detoxikační – čistící účinky. Velmi dobře pročistí – detoxikuje náš organismus. Buněčná stěna Chlorelly totiž dokáže účinně navázat usazeniny ze střev, zejména těžké kovy, a odvést je z těla ven. Našim játrům a ledvinám pomáhá při vylučování nebezpečných látek z našeho těla.

Chlorella dále účinně řeší problémy s pokožkou. Pomáhá zlepšovat záněty v pokožce (zmírňuje zánětlivé projevy, po kterých pak vznikají jizvy a nepěkné červené flíčky v obličeji). Aktivně čistí organismus a proto má velmi dobré účinky při akné. Chlorella pomáhá i při ekzémech a dalších kožních onemocněních (je zdrojem bílkovin, které pokožka potřebuje a také aminokyselin, jenž podporují její regeneraci).
Chlorella růstový faktor. Díky komplexu látek v Chloreře obsažených, jenž zahrnují aminokyseliny, peptidy, proteiny, vitamíny, jedinečné polysacharidy a nukleové kyseliny, má Chlorella pozitivní vliv na růst těla, ale hlavně má významnou protirakovinnou aktivitu.

Chlorella - hubnutí a celulitida. Tato řasa aktivně čisté naše střeva od usazenin a navíc působí i v mezibuněčném prostoru. Právě špatné hospodaření s odpadními látkami a s vodou je důvodem ke vzniku celulitidy a přibývání na váze. Užívání Chlorelly se doporučuje alespoň 6 měsíců.

Zdroj: Chlorella, jako důkladná uklízečka našeho těla


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP