Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CIBULOVÁ MAST VÝROBA

OBSAH

Cibulová mast na jizvy

Cibulová mast je určena jak na jizvy čerstvé, tak i k léčbě jizev starších. Pochopitelně je vždy větší úspěšnost léčby u jizev čerstvých. Ale i staré jizvy, pokud jsou nevzhledné či pohyb omezující, je možné tímto přípravkem léčit. Je však nutná trpělivost a dodržování léčebných pokynů. Pak se jistě dostaví úspěch.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa.

Píšete v návodu 3 sáčky želatiny Agar Agar (jeden sáček 10g). To znamená 1 sáček 1litr vody, celkem 3 litry vody? A do toho 150 ml kaštanové tinktury? 3 litry vody není trochu moc? U běžně koupené želatiny (Natura) 20g do 150 ml vody. Je to opravdu 3litry vody? Děkuji za odpověď. Růžička

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já používám jen jeden pytlíček želatiny, aby byla mast dostatečně koncentrovaná.

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Cibulová mast - domácí výroba

Ingredience: cibule, křída, leukoplast

Postup: Nastrouhat úplně najemno cibuli a obyčejnou bílou křídu, obojí smíchat, aby se vytvořila kašička, která nestéká. Poté se vezme leukoplast a vystřihne se v ní otvor na bradavici. Leukoplast se nalepí kolem bradavice, aby kůže byla chráněná, a na bradavici se navrství kašička, která se přelepí leukoplastí tak, aby nanesená směs nikde nevytékala. Takto se nechá na bradavici 3 dny. Ošetřené místo se nesmí po tu dobu namočit. Za tři dny náplast sundat, postižené místo řádně umýt. Bradavice by měla být mrtvá – zasažená kůže by se měla postupně odrolit. Proces se dá urychlit „vydrbáním“ žínkou.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY CIBULOVÉ ŠŤÁVY NA WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.

Cibulova šťáva na kašel a warfarin.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cibule a její šťáva může zpomalit srážení krve. Užívání šťávy z cibule spolu s Warfarinem, který také zpomaluje srážení krve, může zvýšit riziko vzniku modřin a krvácení.

Cibulová šťáva na kašel se podává v malých dávkách, které by neměly mít výrazný vliv na léčbu Warfarinem. Pokud ale zpozorujete náhlé modřiny, krvácení nebo tmavou stolici, ihned s touto kombinací přestaňte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky cibulové šťávy na Warfarin

Cibulová mast na jizvy

Cibulová mast je určena jak na jizvy čerstvé, tak i k léčbě jizev starších. Je však nutná trpělivost a dodržování léčebných pokynů.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Cibulová mast

Podobné účinky na ztmavnutí pokožky má i cibule. Cibule se pro účely přírodního samoopalovacího krému používá jako cibulová mast. Cibulovou mast si připravíme jednoduše doma z pěti lžic vepřového sádla a jedné velké cibule, kterou rozkrájíme na kostičky a v sádle pěkně dozlatova usmažíme. Pak olej, ještě dokud je tekutý, přecedíme a nalijeme do kelímku s víčkem a dáme do chladna.

Zdroj: Mrkvový olej prodlouží letní opálení

Účinky cibulové masti

Cibulová mast má tyto nesporné výhody:

  • má omlazovací účinky;
  • používá se proti vráskám;
  • lze ji uplatnit i v péči o vlasy nebo pokožku celého těla;
  • neobsahuje chemické látky, které mohou způsobit alergické reakce;
  • má samoopalovací efekt.

Zdroj: Cibulová mast

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A DISTRIBUCE FRAMYKOINU (MAST NEBO KRÉM) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Škutek.

Prosím,kdy bude v lékarnach framykoin,nebo čím ho lze nahradit(u 6letého chlapce při operaci zúžené předkožky)V záři ma jít do školy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a distribuce framykoinu (mast nebo krém)

Domácí výroba cibulové masti

Ingredience: cibule, bílá křída, miska, leukoplast, nůžky

Postup: Domácí cibulová mast se připravuje tak, že nastrouháme cibuli a obyčejnou bílou křídu a smícháme, aby se vytvořila kašička, která nestéká. Poté si vezměte leukoplast a vystřihněte v ní otvor na bradavici. Leukoplast nalepte kolem bradavice, aby kůže byla chráněná, na bradavici navrstvěte vytvořenou kašičku a přelepte leukoplastí tak, aby bylo vše zakryto a nevytékal aplikovaný obsah. Nechte 3 dny působit, takto ošetřené místo se nesmí namočit. Po uplynutí doby sundejte náplast a postiženou oblast řádně umyjte. Bradavice by měla být již odumřelá. Zasažená kůže se bude postupně drolit, pomoci tomu může i vydrbání žínkou, pilníčkem nebo pemzou.

Zdroj: Cibulová mast

Poradna

V naší poradně s názvem CIBULOVÁ ŠŤÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doleželová.

Prosím Vás kde najdu recept na cibulovou šťávu. Měli jste ji na vašem webu. Děkuji D.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na cibulovou šťávu je tady: www.ceskenapady.cz/j…
V článku je napsáno, jak se používá šťáva z cibule na kašel. Jestli je dobrá cibule s cukrem proti kašli. A také recept na to, jak vymačkat šťávu z cibule.

Zdroj: diskuze Cibulová šťáva

Cibulová mast na bradavice

Cibulová mast na bradavice šetrně naruší vrstvu hrubé a tuhé kůže na povrchu, kde vytváří tenký film. Po opakované aplikaci účinné cibulové masti se zrohovatělá tkáň odloupne a kůže se znovu obnoví. Další možností je, že na bradavice a kuří oka můžete přikládat plátek cibule namočené v octu a nechat působit přes noc.

Komerčně vyráběná a dostupná v lékárnách je HBF mast cibulová 30g. Účinné látky obsažené v masti změkčují zrohovatělý povrch bradavic, napomáhají jejich olupování a zpomalují růst bradavic. Dlouhodobé používání vede v převážné většině případů k jejich odstranění. Mast změkčuje vrchní vrstvy ztvrdlé pokožky a příznivě tak působí při pravidelném potírání nepříjemných a bolestivých otlaků. Ve většině případů tato mast odstraní bradavičky během měsíce. Bohužel v současné době je těžko dostupná.

Zdroj: Cibulová mast

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aloe Vera Veritas - forum.

Dobrý den,

s výrobou Vám zřejmě nepomohu, ale s léčbou bych nejspíše mohl...

Co je příčinou Vaší popraskané pokožky? Trpíte nějakým kožním onemocněním? Co jste doposud užívala za léky či mastí?

Mohu Vám zajistit odbornou radu od zdravotního lékaře, se kterým jsem v úzkém kontaktu a je specialistou na účinky Aloe Vera pro lidský organismus.

Můžete psát na luckylukhk@gmail.com

Pěkný den a mnoho zdraví!

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma

Domácí výroba mastí je pro vás určitě populární téma, proto zde přinášíme návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.

Zdroj: Návod na přípravu kostivalové masti

Diskuze

V diskuzi VYROBA KAŠTANOVE MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANINA.

HLADAM AKO SA VYRABA GAŠTANOVA MASŤ ´DAKUJEM

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyroba kaštanove masti

Mast z dubové kůry po porodu

Mast z dubové kůry je jemná, takže je mimo jiné určená pro miminkovskou atopicky ekzémovitou, extra citlivou a suchou pleť. Tato mast má vyšší podíl řepíku, vosku a glycerinu a nižší podíl silic, syndermanu a dubu.

Pokožka se potírá tence, aby mohla dýchat. Jemnou dubovou mast lze také (na rozdíl od ostatních mastí) používat kolem očí, kde blokuje nadměrný odpar vody ve prospěch kapilárního toku. Také je ideální na příliš suchou a tvrdnoucí pokožku a na velmi citlivou pleť.

Po porodu je vhodná mast z dubové kůry u maminek s výskytem poporodních hemoroidů a prasklinek v oblasti konečníku.

Zdroj: Výroba dubové masti

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA ARNIKOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Rulc.

Prosím o konkrétní zaslání receptu na domácí výrobu arnikové masti,arniku květ mám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast z arniky se doma udělá tak, že smícháme arnikovou tinkturu s čištěnou lékařskou vazelínou v poměru 20 ml tinkrury na 150 g vazelíny. Vše se dobře promíchá a uloží na temné a chladné místo. Arnika v této masti se dá ještě obohatit o léčivou mast Dermazulen a mast Heparoidi - oboje se dá koupit v lékárně. Takto zkombinované léčivé účinky arniky a azulenu jsou výborné na modřiny, podlitiny, bolavé svaly a naraženiny, ale také na popáleniny. Mast vydrží stabilní několik týdnů. Zde je recept na výrobu tinkrury z arniky www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Výroba arnikové masti

Tymián, koření i lék

Tymián patří mezi přírodní léčiva, která mají široké využití. Můžeme se jím léčit během nachlazení, ale doporučuje se i při různých revmatických obtížích, problémech s trávením, nechutenstvím a také ho můžeme aplikovat jako užitečný uklidňující prostředek. Výroba v domácích podmínkách je relativně jednoduchá.

Příjemně voňavá mast obsahuje tymián ve směsi s esenciálními oleji a je určena k aplikaci na hrudník. Obsažené aktivní látky blahodárně působí na dýchání, uvolňují špatně průchodné dýchací cesty, přinášejí úlevu a osvěžení. Mast je velmi vhodná pro podporu dýchacího systému dětí.

Zdroj: Tymiánová mast

Příprava kostivalové masti

Domácí výroba mastí je populární téma, proto zde přinášíme i návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim, jak jsme se již zmínili výše.

Důležité upozornění:

  • Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem! Takže při sběru a čištění používejte keramický nůž a keramickou škrabku.

Zdroj: Léčivé účinky kostivalu

Bradavice a domácí léčba

Česnek s citrónem nebo octem na bradavice

Česnek a ocet je účinný domácí lék na odstranění bradavice. Místo octa je možné použít i šťávu z citrónu. Léčba bradavic česnekem s citronem nebo octem se provádí tak, že česnek nakrájíme na tenké plátky a zalijeme octem nebo šťávou z citrónu. Tuto směs necháme uležet 7 dní v uzavřené lahvičce někde v temnu. Samotné ošetření pak provádíme tak, že vezmeme plátek macerovaného česneku a přiložíme ho na bradavici. Přes plátek česneku přiložíme vatičku namočenou v maceračním roztoku a zabalíme, aby z bradavice česnek nespadl. Takto ošetřenou bradavici necháme zrát přes noc do rána, kdy zábal na bradavici sundáme.

Na bradavice ocet s cibulí

Podobně funguje při odstraňování bradavice i cibule a ocet. Cibule se nechá namočit v octu zhruba 24 hodin. Pak se macerovaná cibule na noc přiloží na bradavici a obváže třeba fáčem. Za 10 dnů je po bradavicích.

Banánová slupka na bradavice

S oblibou se také na léčbu bradavic používá slupka od banánů. A jak se s banány léčí bradavice? Vždy po večerní koupeli nohou přiložte na bradavice vnitřek z banánové slupky a zafixujte obynadlem. Banán nechte na bradavici působit přes noc. Po týdnu bude bradavice měkčí a zmizí bolest, po dvou týdnech se bradavice viditelně scvrkne. Po šesti týdnech banánové kůry na bradavice bradavice zcela zmizí.

Cibulová mast

Cibulová mast změkčuje zrohovatělý povrch bradavic, napomáhá jejich olupování a také zpomaluje jejich růst.

Zdroj: Odstranění bradavic

Cibulová polévka od babičky

Ingredience: 2 cibule, 4 velké mrkve, 4 brambory, 1 l zeleninového vývaru, 200 ml suchého bílého vína, 1 svazek čerstvé pažitky, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, polévkové koření, sůl, pepř, muškátový oříšek.

Postup: Rozehřejeme máslo a na něj dáme najemno pokrájenou cibuli. Orestujeme dorůžova a přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a přilijeme víno. Přidáme pokrájené brambory, polévkové koření, muškátový oříšek, pepř, sůl a vaříme. Hotovou polévku nalijeme na talíře a zdobíme čerstvou pažitkou.

Zdroj: Cibulová polévka – recepty

Skořicová mast - návod

Na skořicovou mast budete potřebovat:

  • 6 trubiček skořice
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 sáček želatiny agar
  • 2 kapsle vitamínu E 400 mg
  • 1 lžička čerstvé citonové šťávy

Zdroj: Skořicová mast - návod na výrobu

Mast z dubové kůry na hemoroidy

Mast s extraktem z dubové kůry je vhodná k péči o pokožku se sklonem k zevním hemoroidům. Receptura masti je obohacena o extrakt z vilínu, panthenol a allantoin, látky napomáhající pokožku zklidnit, zjemnit a usnadnit její regeneraci.

Aplikace: 2 až 3x denně jemně vetřít na postižené místo. Určeno pouze k zevnímu použití.

Složení: Petrolatum, Aqua, Sorbitan Oleate (and) Polysorbate 80 (and) Caprylic/Capric Triglyceride,Cetearyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben (and)Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Quercus Robur Bark Extract, Allantoin, Hamamelis Virginia Leaf Extract, Caramel

Zdroj: Výroba dubové masti

Koňská mast versus kaštanová mast

Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP