Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČÍM VYBĚLIT ZUBY

OBSAH

Zkušenosti se zuby moudrosti

U většiny lidí nedojde k prořezání zubů moudrosti. Tyto zuby zůstávají zcela nebo částečně skryty pod sliznicí, mnohdy i v kosti dolní či horní čelisti. Většinou jsou nevýhodně skloněné a ohrožují svým růstem okolní zuby a kost.

Zdroj: Problémy se zuby

Poradna

V naší poradně s názvem SLABÁ SKLOVINA A BĚLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libka.

Mám slabou sklovinu a přesto bych chtěla mít bělejší zuby, nechci ale abrasivní pasty, musím si sklovinu chránit jak vybělit šetrně zuby, poraďte mi díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na bělení zubů je nejlepší zubní hygienistka. Ta speciálním ultrazvukovým udělátkem rozruší tmavé usazeniny na zubní sklovině a zuby se tím prozáří. Efekt je okamžitý a trvalý, než se zuby zase zanesou, a to trvá několik let. Na bělení zubů u tenké skloviny se nejlépe hodí tento ultrazvukový zákrok, neboť zubní sklovinu dále neztenčuje a přesto vybělí.

Zdroj: diskuze Slabá sklovina a bělení

Jak vybělit zuby video

Několik zajímavých videí o tom, jak vybělit zuby doma, naleznete zde.

Zdroj: Domácí triky na bílé zuby

Diskuze

V diskuzi JAK VYBĚLIT ZUBY DOMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

nejlepši je popel s cigaret.Trochu na kartáček a jede se.Samo,že na chuť nic moc,ale efekt se dostaví.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vybělit zuby doma

Zubní pasta pro psa

Především u malých psů, kteří mají vyšší sklon k dentálním problémům, je nutné dbát o čisté zuby. Možností je spousta, čistit můžete kartáčkem a pastou, nanesením gelu na zuby anebo přidáním speciálního prášku do krmiva. Doplňkovým sortimentem jsou poté dentální vody, pamlsky a hračky. Dbejte o čistotu zoubků vašeho psa, ušetříte mu tak mnohá trápení způsobená zubním kamenem či kazivostí zubů.

Zubní pasty pro psy je možné zakoupit na internetu, u veterinárního lékaře nebo ve zverimexech.

Zdroj: Jak vybělit zuby u psa

Diskuze

V diskuzi BĚLÍCÍ PÁSKY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žána.

Opravdu ty bělící pásky na zuby fungují?abych zas nekoupila něco marně:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirda.

Já zkoušel ty bělící pásky na zuby a hele nic moc! Pak jsem byl u hygienistky a ta mi teprve pomohla zuby pořádně vybělit. Za bělení zubů jsem zaplatil 500 Kč, trvalo to půl hodky a teď mám zuby jak když mi právě vyrostly. Zvaž to, jestli použít neúčinné bělící pásky anebo jít rovnou tam, kde bělení zubů fakt funguje.

Zdroj: diskuze Bělící pásky diskuze

Pomůcky na zuby psa

Jde o přípravky pro udržení zdravého chrupu psa. Zubní plak, který se u psa tvoří stejně jako u lidí, po čase vápenatí a v kombinaci se zbytky potravy vytváří zubní kámen. Je zdrojem zápachu z tlamy, dochází k odhalování krčků zubů, ale je i místem vniku infekcí do těla zvířete. Bakterie pronikají do krevního oběhu, a tak dochází k velkému zatížení organismu psa. Po prvotní zvýšené únavě může dojít k celkově zhoršenému stavu zvířete. Následně může dojít k závažným onemocněním srdce, jater a ledvin.

Pomůcky jako zubní kartáček, bělicí pamlsky, ústní vody, či přípravky pro bělení, které se přidávají do potravy psa, je možné zakoupit na internetu, u veterinárního lékaře nebo ve zverimexech.

Zdroj: Jak vybělit zuby u psa

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Ahoj, no já jsem si vždycky bělila zuby i pomocí citronu a soli. Co se týče domácího bělení, hodně jsem experimentovala, ale trochu jsem si zničila zubní sklovinu. Teď jsem si nechala vybělit zuby od své lékařky www.schwarzdent.cz/n… A je to úplně něco jiného. Člověk si za to sice připlatí, ale zuby jsou bílé jako perličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Jedlá soda na bělení prádla

Pomocí roztoku vody a jedlé sody můžete vybělit bílé prádlo bez jakýchkoli přísad. Smíchejte čtyři litry vody s jedním šálkem jedlé sody a přidejte bílé prádlo. Nechte jej namočené aspoň hodinu, prádlo pak bude čisté a bělejší. Také můžete přidat šálek sody do pračky a prádlo normálně vyprat.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andulka.

Ahoj, v těch komentářích se člověk dozvídá spousty užitečných věcí :-), půlku z nich jsem už vyzkoušela a bohužel bez úspěch. Záleží nejspíše na člověku :-/. Bohužel mně přírodní věci nepomáhali a musela jsem si zajít vybělit zuby pomocí laseru do ordinace www.schwarzdent.cz/. Pořád jsem se tomu bránila, ale teď jsem nadšená, během chvilky jsem měla zuby o dva odstíny bělejší :-D, prostě nádhera, žádné zdlouhavé čekání na výsledek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Zažloutlé zuby – foto

Na těchto fotografiích je možné vidět zažloutlé zuby.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem ZESVĚTLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,je mi 14 let a za 20 dní odlétám do Japonska.Poradíte mi prosím Vás jak vybělit kůži.Děkuji za odpověď.Lea

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na rychlé vybělení pleti (během dvou týdnů) bezvadně funguje mýdlo s kyselinou Kojic, které se bohužel v ČR neprodává, ale půjde koupit v Japonsku, odkud tato kyselina pochází. Do ČR zasílá mýdlo s kyselinou Kojic tento obchod: www.amazon.com/s/ref…
Před cestou do Japonska pomůže kůži vybělit speciální sérum s Alfa Arbutinem, které se jmenuje Medik8 white balance. Je trochu dražší, ale mohlo by během dvaceti dnů skutečně kůži zesvětlit. Aplikuje se kapátkem buď přímo na pigmentové skvrny a nebo plošně na kůži, kde se pigmentace vyskytuje. Důležité je při této léčbě chránit kůži krémy s vysokým SPF ochranným faktorem, ihned po nanesení tohoto bělícího séra.
Medik8 White Balance se dá koupit v ČR. Zde je seznam obchodů, kde sérum Medik8 White Balance mají, a je zde také vidět i nejlevnější cena: www.zbozi.cz/?q=medi…

Napiš pak jak ti to dopadlo, jestli se nějaké bělící účinky povedly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže

Borax na bělení prádla

Přidání boraxu do obvyklého pracího prostředku pomůže s projasněním bílé barvy na prádle. Borax je přídavek, který odstraňuje zbytky skvrn a také změkčuje vodu.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Diskuze

V diskuzi PORCELÁNOVÉ ZUBY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita Soukupová.

Dobrý den,
zajímám se o porcelánové zuby. Mám špatné zuby. Napomáhá tomu velké časové prodlení od návštěvy k návštěvě.
Je možno se touto cestou objednat?
Děkuji moc DITA Soukupová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Porcelánové zuby cena

Žluté zuby po antibiotikách

Pokud v mládí přijímáte mnoho různých antibiotických léků, pak je zvýšená pravděpodobnost, že budete mít v dospělosti tmavší nebo žluté zuby. Pokud je to možné, tak po dohodě s lékařem zvolte alternativní způsoby léčby bez použití antibiotik.

Zdroj: Žluté zuby

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY PO VŘEDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emília.

Dobrý den prosím poradte mi jak se zbavit hnědých tmavých skvrn po vředech,čím to vybělit mám toho mnoho děkuji za radu Emília
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po vředech, které byly hluboké, jsou na pokožce patrné opravdu dlouho a trvá až jeden rok, než se pokožka vrátí do původní barvy. Pokud už to máte dlouho, tak můžete použít některý z bělících prostředků, jak je uvedeno v tomto článku: www.ceskenemoci.cz/c…
Když by zesvětlení pokožky nevedlo k uspokojivému výsledku, tak můžete naopak nechat celou pokožku zhnědnout. K tomu můžete použít přirozené slunce, solárium a nebo samoopalovací krémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny po vředech

Bělicí pásky na zuby

Bělicí pásky na zuby jsou nejoblíbenějším prostředkem k bělení zubů na světě. Bělicí pásky využívají stejné účinné látky, jaké používají zubní lékaři při ambulantním bělení zubů. Proč tedy platit tisíce korun u zubaře, když můžete mít krásné bílé zuby i za mnohem méně peněz? Domácí bělení zubů pomocí pásků doporučuje mnoho zubních lékařů na celém světě. Bělení je jednoduché a zcela bezpečné. Zuby budete mít bílé už po prvních třech dnech bělení.

Bělicí pásky na zuby – cena

Zde je seznam cen bělicích pásek na zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Na bělení kůže pomoc z přírody

Při této výrobě nových přípravků na bělení kůže výrobci čerpají z přirozených bělících účinků lékořice a kyseliny kojic a alfa-Arbutinu. Kombinací těchto ingrediencí se dají dosáhnout často výsledky, které ještě předčí hydrochinon, ale bez souvisejících rizik.

Zdroj: Čím vybělit kůži

Diskuze

V diskuzi DĚTSKÝ ŽLUTÝ CHRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Hrdličková.

Dobrý den, mám dvě vnučky ve věku 11 a 8 let. Obě mají už i nové zuby hodně zažloutlé, nezdravé. Zuby si čistí, ale já si myslím, že je něco špatně. Jejich lékařka, stomatoložka, tvrdí, že je to v pořádku, někdo má bílé zuby a někdo žluté. Holky jsou pěkné, ale , když se zasmějí, tak je to hrůza. Já si myslím, že by měly změnit lékaře. Mít žluté zuby už v tomto věku podle mne není normální. Děkuji za radu, Hrdličková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dětský žlutý chrup

Žluté zuby – rtěnka

Rtěnka je vhodný trik, jak zamaskovat žluté zuby. Žluté zuby budou s oranžovou rtěnkou nebo se žlutými tóny v červené vypadat ještě hůř. Naopak jako bělejší budou působit v růžových a studeně fialových odstínech. Rtěnek existuje tolik odstínů, že si ke každé barvě zubů můžete pořídit takovou, která je opticky vybělí a rozzáří.

Zdroj: Žluté zuby

Tablety do myčky na bělení prádla

I ve vaší kuchyni se pravděpodobně skrývá tajný nástroj pro bělení, a to tablety do myčky. Jednoduše přidejte tabletu do myčky k běžnému pracímu prostředku a znečištěné bílé prádlo po obvyklém pracím cyklu bude zářivé.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Dům péče o zuby

Zde je webová stránka, kde naleznete Dům péče o zuby.

Zdroj: Péče o zuby

Slunce na bělení prádla

Jakmile je bílé prádlo vyprané, přeskočte cyklus sušení. Namísto toho, aby prádlo trpělo nadměrnými vysokými teplotami, položte je ještě mokré na slunce, abyste je přirozeně vybělili pomocí slunečních paprsků. Vždyť naše prababičky to ani jinak nedělaly.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo

Peroxid vodíku na bělení prádla

Peroxid vodíku, který je běžnou součástí lékařského vybavení, také může vdechnout bílému prádlu nový život. Peroxid je oxidační činidlo, které rozpouští zbytky a rozjasňuje bílé prádlo způsobem podobným běžným bělícím prostředkům dostupným v obchodě.

Zdroj: Babské rady jak vybělit prádlo


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP