Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČIŠTĚNÍ ZUBŮ MOŘSKOU SOLÍ

OBSAH

Čištění zubů

Čistěte si zuby dvakrát denně nebo po každém jídle a před spaním. Zubní kartáčky jsou navrženy tak, aby účinně uvolňovaly plak ze zubů, ale jen tehdy, když se to dělá správně. Čištění se má provádět mírným krouživým pohybem. Doporučuje se čištění od zadních zubů k předním zubům. Čištění by mělo trvat aspoň 2 minuty.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Já to dělám tak, že si vymačkám šťávu z jednoho citronu a v ní pak namočím suchý zubní kartáček, který pak vložím do soli. Sůl se na vlhký kartáček nalepí a s ním si pak čistím zuby. Namočení v citrónu a obalení v soli pak během čištění několikrát opakuji.

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Správnost čištění zubů

Čištění zubů věnujte dostatek času, zejména v případě zvýšeného rizika vzniku zubního kamene. Ujistěte se, že si čistíte zuby i v blízkosti vnitřní strany dolních předních zubů a na vnější straně horních zadních zubů. Tím zvýšíte produkci slin a zabráníte možné tvorbě zubního kamene. Správné čištění zubů stimuluje dásně, což vede k zachování jejich zdraví.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi CITRÓNOVÁ ŠŤÁVA NA ZUBY - NE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Pasta z citrónové šťávy a soli Vám dokonale sežere zubní sklovinu. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zubařka.

Na pravidelnou a dlouhodobou péči o zuby určitě NE!!! Ale na mimořádné přírodní bělení zubů a narušení zubního kamene ANO!!! Pochybuji, že by to někdo vydržel používat na každodenní čištění zubů, je to nechutné. Doporučuji používat citron se solí jen nárazově a krátkodobě.

Zdroj: diskuze Citrónová šťáva na zuby - NE!!!

Čištění zubů

Čistěte zuby po dobu dvou minut, čištění by se mělo provádět dvakrát denně. Čištění mezizubním kartáčkem by se mělo provádět každý den. Nahromaděný plak se objevuje častěji, když kouříte, pijete kávu, čaj nebo colu, pak pro vás nejspíš bude nutná zubní pasta určená přímo na zubní kámen, obsahuje totiž pyrofosforečnan zabraňující blednutí zubů.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

dobrý den chtěla bych vědět domáci trik na bělení zubů při použití citronu a soli jaké množství citronu a soli děkuji za odpověd Markéta

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Čištění pomocí dentální nitě

Užívání dentální nitě je velmi důležité. Nit by se měla používat každý den, pomáhá odstranit plak z míst, kam se zubní kartáček nedostane. Dbejte však na to, abyste si nepoškodili dáseň a nezpůsobili krvácení. Čištění pomocí dentální nitě by se mělo provádět opatrně a po křivce každého zubu. Videa, na kterých je vidět technika čištění pomocí dentální nitě, jsou vidět tady čištění zubů nití.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Poradna

V naší poradně s názvem L DOBRY DE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den po vytržení zubů mi tam paní zubarka nedala žádný tampon ale jen vložku a na tu vložku mi dala naky byli prášeka rekla mi. Že mám přijít až 17.8kdyby byl naky problém jinak že prý ta vlozka vipadne sama může vipadnou sama děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Počkejte až sama vypadne. Když ne, tak běžte na prohlídku 17.8. Nezanedbejte čištění zubů a to včetně místa po vytrženém zubu.

Zdroj: diskuze Dobry den

Technika čištění zubů

Často se stává, že se snažíme čistit si zuby tak pořádně a důkladně, až tím poškozujeme vlastní dásně. Ať už se rozhodnete pro ruční nebo elektrický zubní kartáček, vždy si vybírejte takový, který má měkké nylonové štětiny. Kartáčky s tvrdými štětinami poškozují zubní sklovinu nebo vyvolávají podráždění a otok dásní. Při čištění zubů se ujistěte, že děláte jemné, kruhové pohyby. Mnoho lidí si nesprávným způsobem čištění dráždí a poškozuje dásně a způsobuje si tak jejich bolest a krvácivost. Videa, na kterých je vidět technika čištění pomocí zubního kartáčku, jsou vidět tady čištění zubů kartáčkem.

Zdroj: Bolest, otok a krvácení dásní

Doporučení

Z velké části se bolesti zubů vyhnete, pokud správně pečujete o svůj chrup – čištění zubů pastou s obsahem fluoridu, používání dentální nitě a pravidelné prohlídky u zubaře. Pokud zubař zjistí, že vaše bolest není zapříčiněna zubním kazem nebo onemocněním dásní, je důležitá rychlá diagnostika a nasazení vhodné léčby.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT OKOSTICE ZUBU A ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Hájek.

Utrpěl jsem těžký úraz předních zubů při práci,od té ddoby mám problémy se záněty,kdy nestačí speciální výplachy a čištění zubů kartáčkem je velmi nepříjemné.Jít kzubaři mám obavy,že přijdu o větší část zubů a na inplantáty nemám peníze-pojišťovny to neplatí,co dál.Při jídle mám velké problémy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět okostice zubu a zánět dásní

Příznaky zánětu zubu

  • bolestivost zubu (pulzující až vystřelující bolest)
  • bolest na skus či poklep
  • odumření zubu, a to zcela bez příznaků
  • otok

Více o zánětu zubu naleznete zde.

Zdroj: Otok tváře od zubu

Diskuze

V diskuzi KOUPELOVÁ SŮL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka.

mně se krásně relaxuje ve vaně s mořskou solí, ideální je z Mrtvého moře, obsahuje spoustu spoustu minerálů, které vyživují pokožku, a pokud je ještě příjemně parfemovaná, nádherně uvolní tělo i mysl :)
osvědčila se mi tahle levandulová: nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koupelová sůl

Lékařské ošetření bolesti zubů

Ve většině případů stačí na léčbu bolesti zubů nebo čelisti užívání analgetik nebo antibiotik. Ale vždy raději navštivte svého zubaře, který může průběh léčby sledovat. V některých případech vám může dát na zmírnění bolesti injekci. Pokud máte otok dásní, obličeje nebo horečku, lékař vám předepíše antibiotika.

  • Zubař vám může udělat výplně, vytrhnout zuby nebo provést jiné nutné zásahy. Extrakce zubu se provádí zejména u dětí, nejčastěji mléčných zubů. Když se objeví problém u stálých (sekundárních) zubů, dochází k čištění kořenových kanálků a koruny zubu.
  • Antibiotika jsou předepisována v případě horečky nebo otoku čelisti.
  • Pokud jsou příčiny způsobené něčím jiným, závisí léčba na stanovené diagnóze.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT VÁČKU NA ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eli.

Dobrý den, moje dítě má váček už asi 4dny.. používame na to kokosový olej a mořskou sůl.. a mám otázku jestli si na to má dávat i něco studeného ? dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit váčku na zubu

Příčiny bolesti zubů

Nejčastěji je bolest zubů zapříčiněná zánětem centrální části zubu (dužiny). Dužina obsahuje nervová zakončení, která jsou velmi citlivá na bolest. Zánět buničiny nebo pulpitu způsobují díry v zubech, zlomeniny a infekce.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi SKLADOVÁNÍ ČESNEKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Staňková.

Dobrý den,
v žádném případě tuto formu skladování
nedoporučuji. Nechala jsem se zlákat a nyní, koncem
března,jde česnek na kompost. Stroužky jsou pevné,
ale hnědé.Jako zmrzlé.Stejně dopadla má sestra.
Proto nedoporučuji !!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

Mám stejné zkušenosti,neskladovat se solí

Zdroj: diskuze Skladování česneku

Správné čištění zubů video

Tady jsou videa, na kterých je vidět jak si správně čistit zuby.

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elen.

Ahoj, no já jsem si vždycky bělila zuby i pomocí citronu a soli. Co se týče domácího bělení, hodně jsem experimentovala, ale trochu jsem si zničila zubní sklovinu. Teď jsem si nechala vybělit zuby od své lékařky www.schwarzdent.cz/n… A je to úplně něco jiného. Člověk si za to sice připlatí, ale zuby jsou bílé jako perličky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Počet zubů

Vývoj lidského chrupu je velmi složitý. Původní počet lidských zubů byl 44, to znamená 22 zubů v horní a 22 zubů v dolní čelisti. S postupem vývoje zemědělství, dále s průmyslem a hlavně s tepelnou úpravou jídel se počet a tvar zubů upravoval. Dnes je ustáleno 32 zubů. Odchylky se však nemusí týkat pouze počtu zubů (nadpočetné zuby, menší počet zubů), ale i tvaru, kvality skloviny či zuboviny, ať již vrozené, či získané.

Zdroj: Zuby

Listy guave

Čerstvé listy guave umí mistrovsky zmírnit bolest zubů, a to díky svým protizánětlivým, analgetickým a antimikrobiálním vlastnostem. Stačí žvýkat jeden až dva listy guave tak, aby se šťáva z nich dostala na postižený zub. Stejně působí i syrové listy špenátu. Jinou možností je svařit 4–5 listů guave v horké vodě. Roztok nechte zchladnout na pokojovou teplotu, přidejte do něj trochu soli a používejte jako ústní vodu.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Pepř a sůl

Směs soli a pepře může být velmi užitečná, když zub začíná být citlivým. Obě složky mají antibakteriální, protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Stačí smíchat stejné množství pepře s kuchyňskou solí a několika kapkami vody, aby vznikla konzistentní pasta. Pastu naneste přímo na postižený zub a nechte chvíli působit. Provádějte několikrát denně po dobu několika dní.

Zdroj: Babské rady na bolest zubů

Bolest mrtvého zubu

Bolest mrtvého zubu vždy záleží na tom, v jakém stavu zub je, jak kvalitně byl ošetřen, zda se nalezly všechny kořenové kanálky a opracovaly se až ke svému konci.

Zdroj: Bolesti mrtvých zubů pod korunkou

Korunka a bolest zubů

S největší pravděpodobností se vždy jedná o zánět pulpy (dřeně). Před definitivní fixací keramické práce by mělo dojit k endodontickému ošetření zubu (zaplnění kanálku).

Zdroj: Bolest zubů

Zkoušky a testy na bolesti zubů

Anamnéza a fyzikální vyšetření vedou ke správné diagnóze bolavých zubů. Někdy už panoramatický rentgen zubů a čelisti zobrazí dané problémy. Pokud je příčinou něco jiného než problém s chrupem, může vás lékař poslat do nemocnice nebo k zubaři, aby provedl další kontrolu.

Zdroj: Bolest zubů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP