Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CLOTRIMAZOL SPRAY

OBSAH

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK MÁM LÉČIT PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

mám plísen vtříslech a nevím jak se jí zbavit prosím poradte mi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Anno, na plíseň v tříslech nebo v kožních záhybech je dobrý CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Dají se s ním dobře ošetřovat i větší plochy, což oceníte právě u plísně v tříslech. Je třeba léčbu provádět dlouho - ještě 1 měsíc po vymizení vizuálních příznaků plísně. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% se nanáší 2x denně, nejlépe ráno po probuzení a večer před spaním. Takže takový noční stolek u své postele bude nejlepší místo, kdy je po ruce CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Důsledně dodržujte pravidelnost léčby a uvidíte, že se brzy dostaví kýžený efekt. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% je volně prodejný v lekárně a jeho cena je kolem 80 Kč. Obvykle stačí na úplné vyléčení kožní plísně dvě až tři balení.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Jak mám léčit plíseň v tříslech

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Lze aplikovat Clotrimazol do úst?

Mykóza v ústech se léčí antimykotiky, konkrétně léčivy jako nystatin, ketokonazol nebo fluknazol. Ústní dutina se může vyplachovat zředěným roztokem peroxidu vodíku, genciánovou violetí a roztokem chlorhexidinu. Na mykózy kůže se používají obvykle lokální antimykotika ve formě roztoků nebo zásypů (například Lamisil nebo Canesten). Při rozsáhlejších mykózách se užívají perorální antimykotika.

CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1%

Clotrimazol AL spray 1% je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických, plísňových či kvasinkových, infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let. [1]

Clotrimazol AL spray 1% se používá k léčbě kožních a slizničních infekcí (mykóza v puse), které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi. Mykózu v ústech lze po konzultaci s lékařem řešit i tímto prostředkem, a to pomocí vatových tyčinek nastříkaných tímto roztokem 2krát až 3krát denně. Maximální délka léčby je 3–4 týdny. Pokud se obtíže nezlepší do 14 dnů nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Poradna

V naší poradně s názvem POMŮŽE PROTI PLÍSNI NEHTŮ POUZE UŽÍVÁNÍ LORECYLU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stána-alien@seznam.cz.

ČETLA JSEM ŽE JE NUTNÉ léčbu Lorecylem doplnit vhodnými silnými antibiotiky aby se dostala plísen pryč .Prosím poradte,již dlouho se zkouším tohoto problému zbavit a marně.Naopak po užívání Exoderilu od kožního se mi rozjela plísen i na chodidlech nejen na nehtu.A to jsem si vzala do porodnice boty na koupání,pani uklízečku to tak vytočilo že mi je odnesla a podívejte jak jsem dopadla.To je úroven v našich porodnicích.Moc děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na plíseň nehtu i na plíseň na chodidlech vyzkoušej Clotrimazol Spray. Stříkej si ho dvakrát denně, ráno po probuzení a večer před ulehnutím po dobu 1 měsíce. Pak pokračuj již jen preventivně jednou denně před spaním až do úplného návratu do původního stavu nehtu (někdy i rok). Clotrimazol je volně prodejný a v praxi s ním máme velmi dobré výsledky při léčbě českých kmenů kožních plísní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pomůže proti plísni nehtů pouze užívání LORECYLU?

Clotrimazol a jeho kontraindikace

Tyto přípravky se nesmějí používat při přecitlivělosti na kteroukoliv složku přípravku. Z opatrnosti nemá být Clotrimazol použit v těhotenství, zvláště v jeho prvním trimestru. U kojících matek nemá být Clotrimazol aplikován v prsní krajině, aby nedošlo k proniknutí i malého množství léčivé látky do mateřského mléka. Clotrimazol snižuje účinnost amfotericinu a dalších polyenových antimykotik (nystatin, natamycin). U léčby Clotrimazolem nebyly zaznamenány žádné případy snížení pozornosti ani jiné negativní účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL - KOŽNÍ SPREJ NA PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Chci se zeptat jestli se musi nechty pilovat pred pouzitim clotrimazolem spray.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nehty se nemusí pilovat proto, aby se roztok s Clotrimazolem dostal všude i pod nehet. Je to díky tomu, že v tomto léčivém přípravku je účinná látka clotrimazolum smíchána s třemi rozpouštědly, a to polyethylenglykol, isopropylalkohol a propylenglykol. Tato směs má výraznou schopnost vzlínavosti, a dohromady vytváří tekutinu, která má schopnost vsáknout se všude, kde je místo. Takže pro správnou léčbu Clotrimazolem stačí čistit prostor pod nehtem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Jak Clotrimazol léčí mykózu

Clotrimazol patří do farmakoterapeutické skupinay s názvem Antimykotika, ATC kód: D01AC01. Clotrimazol má zejména fungistatický, ve vysokých koncentracích i fungicidní účinek. Clotrimazol působí jen na množící se mikroorganismy. Podle současných znalostí je antimykotický účinek Clotrimazolu způsoben potlačením biosyntézy ergosterolu. Vzhledem k tomu, že ergosterol je esenciální součástí buněčné membrány hub, dochází pod vlivem Clotrimazolu k výrazným změnám ve složení a vlastnostech membrán a to s určitým zpožděním, které souvisí s vyčerpáním cytoplazmatického ergosterolu v buňce hub. Porucha permeability membrány vede k rozpadu buňky. Mimo to Clotrimazol ve fungistatické koncentraci interferuje s mitochondriálními a peroxizomálními enzymy. Následně se toxicky zvyšuje koncentrace peroxidu vodíku, což pravděpodobně přispívá k zániku buňky (autodigesce peroxidem vodíku).

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem STRŽENÝ NEHET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Dobrý den,před rokem se mi zatrhl nehet na palci ruky.Asi po měsíci se mi na tomto místě udělal zánět a nehet začal hnisat.Doktor mi nehet strhl.Nehet sice narostl,ale je z 1/3 volný.Nepřirostl úplně.Je to nepříjemné a i bolestivé.Je nějaká možnost,aby zase správně přirostl?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností Vám nehet doroste do původního tvaru, ale chce to čas. Pokud je nehet v této fázi hojení odfouklý, tak je třeba věnovat zvýšenou péči o čištění těchto podnehtových prostor a preventivně aplikovat antimykotické kožní přípravky, které zabrání usazení plísně pod nehtem. Plíseň by mohla zkomplikovat hojení a nedovolila by nehtu správně přilnout. Vhnodný antimykotický prostředek proti začínající plísni je například Clotrimazol spray, který se dá volně koupit v lékárně. Nehet by se měl při této péči úplně zacelit do jednoho roku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Stržený nehet

Clotrimazol a nežádoucí účinky

Ojediněle se mohou objevit kožní reakce, například přechodné zarudnutí, palčivý nebo štípavý pocit v místě aplikace. Při velmi vzácně se vyskytující přecitlivělosti vůči propylenglykolu a makrogolu (polyethylenglykolu) se mohou objevit kožní alergické reakce.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem PROSTŘEDEK NA PLÍSEŇ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela Kolajova.

Dobrý den jak odstranit žluté nehty na nohou?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle posledních průzkumů má nejlepší účinky na žluté nehty na nohou Clotrimazol spray. Tento lék zničí příčinu, která má na svědomí žluté nehty do několika dnů až týdnů. Urychlit se to dá koupáním nohou v chlorové lázni. Chlorová lázeň se připraví z 5 litrů vlažné vody, do které se přidá Savo - 2 lžíce. V této lázni pak kartáčkem na zuby se nehty důkladně masírují, jak z venku, tak i ze spodní části, kde je obnažené nehtové lůžko. Toto určitě pomůže a žluté nehty do několika dnů krásně vybělí a za několik měsíců se zcela uzdraví a žloutnutí se již nebude dále objevovat. Po každé chlorové lázni je nutné nohy promazat olivovým nebo rýžovým olejem, hlavně nehty.

Zdroj: diskuze Prostředek na plíseň na nehty

Antimykotika bez receptu na plíseň penisu

Mykóza penisu se léčí pomocí antimykotických přípravků. Jsou to lokálně fungicidní léky, což znamená, že jde o látky hubící houby a plísně. Mezi tyto léky patří Clotrimazol HBF. Přípravek je určen k léčbě kožních a slizničních onemocnění způsobených kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi, diagnózu těchto onemocnění určí vždy lékař, se kterým se poraďte o vhodnosti používání přípravku CLOTRIMAZOL HBF krém. Použití 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu CLOTRIMAZOL HBF krému.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Peroutka.

Zdravim....reaguji na komentar....prosim chci se jen optat i savo pokud s nim pracuji 5dni v tydnu(akvarijni rybicky--desinfekce,celou pracovni dobu mam bud ruce ponorene v redenem savu a neustale cisteni akvarii a pokud jsou nemoce pochopitelne savem cistime porad a nez mit holinky,kde se noha zapari,tak radeji v pantoflich,ale podstupuji,za me vse na nohy tece....tak nevim co mam delat,rohy u palcu u nohou mam urcete take napadene...proto se ptam jeli savo take spatne??ja myslala naopok...diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Savo ničí vše živé, tedy i plísně, ale zároveň i protiplísňové mikroorganizmy, které brání vzniku a rozvoji plísňové nákazy nehtů a kůže. Prsty rukou a nohou, které jsou trvale vystaveny působení Sava tak ztrácí svou přírodní ochrannou schopnost a při prvním styku se spóry plísně okamžitě začíná masívní zachvácení onychomykózou. Je třeba používat ochranné pracovní pomůcky, aby se Savo nedostalo do styku s pokožkou! Máte-li již na svých nehtech znatelné známky plísně, tak je u vás již mykóza zabydlená několik měsíců a návrat nehtu do původního zdravého stavu bude trvat přibližně stejně dlouho, jak dlouho byla přítomna plíseň, tedy také několik měsíců.
Jako vhodnou léčbu doporuřuji nehty pořádně čistit 2x týdně a dále používat spray Clotrimazol AL 1% dvakrát denně po dobu jednoho měsíce. Po této době je třeba přejít na preventivní léčbu stejným lékem, ale s aplikací jen 2x až 3x do týdne. Spray se musí pečlivě aplikovat pod vyčištěný nehet. Takto by se to mělo za několik měsíců vrátit zpět do původního zdravého stavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů

Na co Clotrimazol zabírá

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané dermatofyty, kvasinkami, (například kandidózy), plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, jako pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty. Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, tak žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají - plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ KRUHY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ulrychová D..

Poradí mi někdo léčení?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tinea corpis - kožní plíseň. Z volně prodejných léků je možné použít krém Clotrimazol a mazat několikrát denně tři dny od vymizení příznaků, obvykle jeden týden. Pokožku před aplikací krému omýt žínkou s mýdlem a jemně osušit ručníkem. Zde je vidět jak krém Clotrimazol vypadá a kolik stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené kruhy na kůži

Medikamentózní léčba antimykotiky

Lokální antimykotika:

  • cyclopiroxolamine: Batrafen,
  • deriváty imidazolu: Clotrimazol, ekonazol, mykonazol, ketokonazol, isoconazol, oxiconazol,
  • tolnaftate: PEO Ochranný spray s tolnaftate,
  • terbinafin: Lamisil,
  • amorolfine: Funtrol a Loceryl, oba jako léčivý lak na nehty proti plísni.

Vnitřní antimykotika (prášky na plíseň)

  • terbinafin,
  • flukonazol, itrakonazol.

Lokální antimykotika vzhledem k dlouhodobému trvání léčby, mohou ukazovat špatné výsledky, protože mykózu sice vyléčí, ale nehet není stále uzavřen a často dochází k opětovné nákaze, což může vzbudit dojem, že lokální antimykotika nefungují. Zevně používaná antimykotika mají malou hloubku účinku a jsou proto používány k léčbě plísňových infekcí v počátečních stádiích. Pokud jde o pokročilé infekce plísně nebo hyperkeratózy, kdy je dermatofyt silně infiltrován v dermatóze, tak je vhodnější použít léčbu pomocí antimykotik s vnitřním užíváním.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem ÚSTNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Někdy může vzniknout v ústech i mykóza způsobená kvasinkami Candida Albicans. Taková kandidóza dutiny ústní se označuje jako soor. Kandidóza bývá typická u kojenců a u lidí, kteří jsou celkově oslabení anebo také u lidí v dlouhodobé nemocniční péči, kteří užívají antibiotika. Kandidóza dutiny ústní někdy přechází v kandidózu jícnu, která je typická taktéž u jedinců oslabených a v dlouhodobé nemocniční péči s antibiotickou terapií. Tyto kandidózy se projeví buď bolestivostí při polykání nebo může být i bez příznaků a pak bývá obvykle objevena při gastroskopii, což je fibroskopické vyšetření žaludku pomocí kamery. Někdy se kandidóza dutiny ústní projevuje bílými splývavými povlaky na sliznici dutiny ústní, které se dají lehce setřít. Nejlepší obrana proti častým kandidám je sacharidová dieta. Jako akutní lék je možné použít Clotrimazol spray, který je volně prodejný v lékárnách. Z bylinek pak na ústní mykózu zabírá výplach dutiny ústní čajem ze šalvěje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ústní mykóza

Dávkování Clotrimazolu a způsob jeho podání

Clotrimazol AL spray 1% roztok se nastříká tence 2-3krát denně na infikované kožní plochy. Při každém použití se stříkací hlavice 1-2krát zmáčkne, což stačí i na velkoplošná plísňová onemocnění. Před prvním použitím se stříkací hlavice 1-2krát zmáčkne a pak je připravena k použití. Na kožní projevy mykózy stříkáme ze vzdálenosti 10-30 cm. V případě mykózy nehtů stříkáme z bezprostřední blízkosti přímo pod nemocný nehet. Pro nejlepší výsledky terapie je důležité pravidelné a dostatečně dlouhodobé podávání Clotrimazolu. Doba léčení je různá, závisí především na rozsahu a lokalizaci onemocnění. Pro dosažení kompletního vyléčení ukončete podávání Clotrimazolu až po odeznění akutních zánětlivých symptomů nebo subjektivních obtíží, ale pokračujte, dokud doba léčení nedosáhne minimálně 4 týdnů. Například Pityriasis versicolor se pomocí Clotrimazolu vyléčí obvykle za 1-3 týdny. U plísňových onemocnění nohou se má pro zamezení recidiv přes rychlé subjektivní zlepšení pokračovat v léčbě asi 2 týdny po vymizení všech známek onemocnění, což může být v některých případech i jeden rok, protože mykóza nehtů se léčí pomalu. Plíseň pod nehtem se sice rychle usmrtí, ale nehtové lůžko bývá dlouho obnažené, což může být vidět jako bílé měsíčky pod nehty. Právě zde se nejčastěji znovu plíseň vrací, protože se zde zadržuje vlhkost a prach. Dlouhodobé pravidelné užívání léku Clotrimazol zajistí, že se zničí nová plíseň nehtu v počátku a nehtové lůžko se může pomalu, ale zdravě uzavřít.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Trim nadmernym pocenim hlavy - zajimalo by me zda by jeden mohl pouzit antiperspirant spray a nastrikat si ho na hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ota.

Antiperspirant je proti pocení hlavy neúčinný.

Zdroj: diskuze Léky proti pocení

Předklinické údaje vztahující se k bezpečnosti

Akutní toxicita Clotrimazolu

Akutní toxicita vyjádřená LD50 je při perorálním podání u myší a potkanů 700 – 900 mg/kg tělesné hmotnosti, u králíků 1 až 2 g na jeden kg tělesné hmotnosti a u koček a psů je 1 až 2 g na kg tělesné hmotnosti, ale u psů byla pro silné zvracení stanovena LD50 jen přibližně.

Chronická toxicita Clotrimazolu

Dlouhodobé podávání vysokých dávek per os u potkanů, psů a opic způsobilo změny v játrech a nadledvinkách. V závislosti na velikosti dávek došlo k hypertrofii jater (hypertrofie buněk a zbytnění celého orgánu), která byla vyvolána mikrozomální enzymatickou indukcí v hepatocytech. Známky intrahepatální cholestázy nebo patologické změny nebyly u psů a opic pozorovány, pouze u potkanů došlo na pokladě zvláštní senzibility ke Clotrimazolu, při dávkách 200 mg na kg tělesné hmotnosti a den, k degenerativním změnám v hepatocytech. Funkční hypertrofie je reverzibilní a po ukončení podávání odeznívá. Zbytnění nadledvinek bylo způsobeno hromaděním tuku v zona reticularis a fasciculata; poškození parenchymu nebylo pozorováno. Po ukončení podávání jsou i tyto změny reverzibilní, ale přetrvávaly déle než v játrech.

Mutagenní a karcinogenní účinky Clotrimazolu

Pokusy zaměřené na mutagenitu jsou negativní, ale zatím neumožňují konečná zhodnocení. Karcinogenita klotrimazolu nebyla sledována.

Clotrimazol a reprodukční toxicita

Teratogenita byla sledována u myší, potkanů a králíků při perorálním podání dávek až do 200 mg na kg tělesné hmotnosti a u potkanů při vaginálním podání 100mg na kg tělesné hmotnosti. Clotrimazol neměl přitom vliv na fertilitu, není embryotoxický ani teratogenní. Dosavadní zkušenosti s lokální aplikací u těhotných nesvědčí pro toxický účinek na embryo a plod.

Lokální (topická) snášenlivost Clotrimazolu

Studie lokální snášenlivosti byly provedeny s použitím roztoku 1% Clotrimazol v polyethylenglykolu 400) u králíků – albínů. Při studiích se sledovala primární dráždící aktivita a tolerance během dlouhodobého použití. Neporušená kůže králíka neprokázala dráždící účinek. Tvorba edému nebyla pozorována ani při aplikaci na porušenou kůži.

Seznam všech pomocných látek Clotrimazolu spray: Makrogol 400, isopropylalkohol, propylenglykol. Doba použitelnosti Clotrimazolu je 3 roky od data výroby. Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Pro udržení léčivých vlastností je vhodné Clotrimazol skladovat při teplotě do 30*C. Clotrimazol AL spray 1% se prodává jako lahvička z hnědého skla s mechanickým rozprašovačem a krytem z plastické hmoty. Zabalen je v papírové krabičce. Velikost balení je 30 ml roztoku.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Svědění hlavy a kvasinky

Na svědění hlavy způsobené kvasinkami je účinný lék bez receptu například Nizoral šampon či Clotrimazol sprej.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Antimykotika bez receptu na kožní plísně

Candibene 1% sprej a Clotrimazol kožní sprej (roztok) jsou přípravky určené na kožní mykózy. Léčivou látkou je klotrimazol – antimykotikum pro kožní podání. Tlumí růst řady choroboplodných hub, včetně dermatofytů, kvasinek a plísní. Působí i na některé druhy bakterií. Používá se k léčbě infekcí kůže a nehtů dospělých a dětí od 2 let. Aplikuje se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu spreje Candibene 1%.

Zde můžete vidět cenu kožního spreje Clotrimazol.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Farmakokinetické vlastnosti Clotrimazolu

Je nepravděpodobné, že by při lokálním podání byl Clotrimazol významně systémově dostupný dokonce i za podmínek jako jsou kožní léze, okluzivní překrytí. Po aplikaci určitých masťových základů se koncentrace Clotrimazolu od epidermis významně snižuje, zejména ve stratum corneum, kde koncentrace Clotrimazolu byla přibližně 1µg/ml. Přes škáru (dermis, koncentrace přibližně 2-30µg/ml) až po podkoží (koncentrace přibližně 0,1µg/ml). I po šesti hodinách po aplikaci tohoto specifického preparátu koncentrace Clotrimazolu v epidermis je nebo přesahuje mikrobiologicky adekvátní koncentraci.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Antimykotika bez receptu na plíseň nehtů

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané kvasinkami, plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, například pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty: Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají, plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem. Používá se 2–3x denně.

Zde můžete vidět cenu Clotrimazolu.

Zdroj: Antimykotika bez receptu

Cena

Spray ArthroNEO můžete objednat pouze přes webové stránky výrobce. Doprava je zdarma, způsob platby na dobírku při převzetí zboží. Výrobce garantuje kvalitu, jinak vrátí peníze. Jde o certifikovaný produkt. Aktuálně není v ČR dostupný v lékárnách.

Zdroj: ArthroNEO


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP