Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ČLOVĚK

OBSAH

Příznaky

Mezi hlavní psychické příznaky patří smutek, plačtivost, snížené sebevědomí, pocit beznaděje a neschopnost radovat se. Typická je váhavost, nerozhodnost a neustálé omílání určitých myšlenek a přemítání o možnostech, aniž by to mělo nějaký výsledek. Člověk může být buď utlumený, nebo naopak úzkostný a agitovaný (vyvíjející neúčelnou zvýšenou aktivitu). Jde-li o úzkostný typ deprese, může úzkost přerůst v takzvaný raptus melancholicus, což je dezorganizované jednání, a dotyčný může i fatálně ublížit sobě anebo někomu z okolí.

Časté jsou hypochondrické představy – člověk má pocit, že trpí nějakou závažnou, nevyléčitelnou nemocí. Může dojít k takovému zpomalení řeči, myšlení, rozhodování, že to vypadá i jako demence. Po odeznění deprese se ale vrací původní mentální výkonnost. Někdy se u deprese objevují bludy (například se člověk domnívá, že si zaslouží za něco trpět nebo že má být po právu odsouzen k smrti) i halucinace, a to většinou takzvané hlasy, pak mluvíme o depresi s psychotickými příznaky.

Často dochází k probouzení brzy nad ránem a objevují se ranní návaly extrémně mrzuté nálady po probuzení. K základním tělesným příznakům náleží nechuť k jídlu a související ztráta na váze, zácpa a nezájem o sex. Kolem 70 % jedinců v depresi má sebevražedné myšlenky, ale před okolím nebezpečí sebevraždy většinou bagatelizují. 10 % lidí trpících depresí zvolí sebevraždu jako východisko.

Nyní si můžete provést test na depresi.

Zdroj: Jak na depresi u žen

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KRUHY A SKVRNY POD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

dobry sem zase tady ja .byla sem k ocnimu ...pry se da odstranit skvrny pod ocima ..a plati se 500 kc ..?? nevim jestli to mam souhlasit .. mam stoho strach jestli nebudu mit horsi ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Pokud člověk málo spí, organismus je vysílený a ve stresu, je jasné, že se to nějak projeví. Já vím, že často nemůžeme spát tak moc, jak bychom si přáli, ne každou noc můžeme naspat 7 a víc hodin, hlavně třeba v situaci jakou mám i já, že má člověk malé dítě ke kterému vstává. Myslíte, že by mohlo být dobré řešení tohle ar-aesthetics.cz/est… ? Děkuji za případné zkušenosti.

Zdroj: diskuze Tmavé kruhy a skvrny pod očima

Část první

Pět důvodů, které ruinují zdraví člověka:

  • Zanedbaná páteř – nemocná páteř = nemocný člověk
  • Nesprávné dýchání – dýchání je život; první, co je, když přijdeme na svět, je nádech, poslední, co na konci svého života uděláme, je výdech
  • Nedostatek vnitřní tělesné hygieny – pečuj o své zdraví jako o své auto
  • Nedostatek podnětů, jak se učinit šťastným – neumíme být šťastní

Zdroj: Je možné žít 150 let?

Diskuze

V diskuzi MORBUS CROHN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristina.

JO jenomže oni tam za svý práva bojovali a demonstrovali a tak donutili poslance donutit pojišťovny, aby to platili. Já vim, že je to ukrutně drahý, ale když už tu nemoc člověk jednou má, podle mě je lacinější (když už se orientujeme jenom podle ceny), celkově člověk, který normálně pracuje a jednou za čas jde na infusi, než někdo, kdo je na léích, operacích, invalidce....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Morbus Crohn


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP