Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO DELAT KDYZ BRNI LEVA RUKA

OBSAH

Prevence

Růst dětí je do značné míry určen geny a je ovlivněn hormony, výživou a psychosociálními faktory, čímž je předurčena jen malá možnost prevence.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST OBOU RUK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan potucek.

zacala mne bolet prava ruka a to v lokti nasledne i rameno.3prsty se jevi ze mne brni.pak zacala zlobit podobne i leva.jaka lecba.dekuji potucek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejdříve navštivte lékaře ortopeda a potom se svěřte do rukou dobrého fyzioterapeuta, který bude mít zájem nalézt a léčit příčinu vašich obtíží. V podobných případech bývá příčina na zádech, ve svalové disbalanci, vadném držení těla a také vlivem přetěžování rukou. Fyzioterapeut vám pomůže tyto příčiny nalézt a zkusí je napravit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest obou ruk

Doporučení

Rodiče mohou své dítě doma pravidelně vážit a měřit a tyto výsledky předávat lékaři. Velikost a hmotnost dětí je jiná u chlapců a u dívek, každé pohlaví má své vlastí měřítko.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem KARPÁLNÍ TUNEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,už jsem psala o mém problému,byla jsem na kontrole na EMG a výsledky zní že pravá ruka se hojí,zlepšení je,operace 4/2017,levá ruka,operace 11/2017 ale bohužel se nedělalo EMG před operací,tak paní doktorka nemůže posoudit,ale výsledky prý odpovídají,jako kdybych měla jít teprve na operaci,kolem jizvy mě to stále bolí a brní mí 3 šlánky na 3 prstech,chtěla jsem se zeptat prosím,jestli mám ukončit neschopenku a jít do práce,nebo počkat až se vyléčím,jsem kuchařka a vydávám jídla,obě ruce namáhám tak opravdu nevím,děkuji za radu s pozdravem Martina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Už jste byla s tímto problémem na té neurologii? Brnění je záležitost nervů a nervy umí léčit neurolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Karpální tunel

Proč při infarktu brní levá ruka

Tento problém je způsoben hypoxií, jde o stav, při kterém dochází k nedostatečnému prokrvení určité části srdečního svalu a tím ke sníženému zásobení srdeční svaloviny a ostatních tkání kyslíkem.

Zdroj: Brnění levé ruky

Poradna

V naší poradně s názvem ŠPATNÉ DÝCHÁNÍ OD PÁTEŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina.

Dobrý den chtela jsem se zeptat ci těžké dychani může být od zad? Mam problemy ze zady ze zebry lopatky a krcni páteří mela jsem veskere vysetreni ktere dopadlo dobře,cose tyce srdce plic mela jsem take magnetickou rezonanci.u lopatek na hoře semy delaji boule ktere me boli a strili do hrudi a obcas me brni ruka levá může to být od te páteře ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Komplikace, které zmiňujete mohou souviset s páteří. Bude třeba při vyšetření rozlišit, zda se jedná o neurologický problém (problém s nervy) a nebo jen ortopedický problém. Proto bude vhodné nechat se vyšetřit neurologem a ortopedem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Špatné dýchání od páteře

Co dělat, když otékají nohy

Léčba otoku nohou spočívá v léčení příčiny. Moderní medicína nabízí diuretika na odvodnění, venofarmaka na lepší kondici cév. K podpoře léčby je klíčová změna pohybových návyků, pravidelný sport, procházky, cyklistika, plavání.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Štichová.

Dobrý večer, po operaci šedého zákalu mi bylo doporučeno užívání Luteinu Complex Premium. Poté mi byl nasazen Warfarin pro srdeční arytmii (fibrilaci srdečních síní). Nevím, zda mohu Lutein užívat. Děkuji za odpověď. Jitka Štichová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Myšáková miluše.

MÁM UCPANÉ KARPÁLNÍ TUNELI,NA OBOU RUKÁCH, LEVÁ RUKA NA 100 procenta pravá ruka na 300 procent,nic neseberu pravou rukou ,brní to ,bolí pychá, nemohu psát rukou ,plést ,krájet nožem, UŽ 2 LÉKAŘI MI ŘEKLI ŽE TO JE Z WARFARINU ,beru ružový . MÁM OTEKLÉ NOHY,vždy jsem je měla ale né tolik,mám křečové žíli,nohy pod kolena ze zdola mám RŮŽOVÉ, KŮŽE NA NICH JE drsná zrohovatela kolem kotníku. mám s tím problém WARFARIN BERU HLAVNĚ NA EMBOLII PLIC,už jsou to 2roky, chodím na plicní ,ještě bto nemám dobré, CHTĚLA BYCH VĚDĚT, ZDA BYCH MĚLA BRÁT JINÉ LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE? DĚKUJI. MYŠÁKO VÁ MILUŠE



Poznámka/ fotokrafii neumím připojit.

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Co dělat, když sušené droždí nekyne

Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde.

Na pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Zdroj: Sušené droždí

Diskuze

V diskuzi BRNENI A PALENI JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobry den,uz delsi dobu me brni a pali jazyk mam na nem cervene pupinky a na korenu boule take jsem mela v krku moucnivku.Byla jsem u obnodniho lekare delal mi krevni testy a vse je v poradku take mi rekl ze nevi co se mnou a ze si na to asi budu muset zvyknout.Jsem s toho uz podrazdena a nevim co mam delat.Beru horcik a nake prasky na zaludek ale zadna zmena.Vsude pisou ze to muze byt nedostatek vit.b12 muzu ho take zacit brat?Beru jeste prasky na astma a na alergii pride mi ze uz tech prasku mam dost.Prosim moc o radu.Dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava Kaiseršotová.

Dobrý den prosím vás co dělat když brní jazyk od bolesti dásně. Používali jsme ústní vodu a to pomáhá jenom na chvilku. Nebo aspoň co by to říci co by to mohlo být. Děkuji

Zdroj: diskuze Brneni a paleni jazyka

Příznaky a projevy syndromu karpálního tunelu

Syndrom karpálního tunelu se zpočátku nejčastěji manifestuje tak, že trne jeden nebo více prstů. Přítomno je brnění, mravenčení či pálení prstů na postižené končetině (nejčastěji palce, ukazováku a prostředníku). Poté může dojít ke ztrátě kožní citlivosti a oslabení těchto prstů, které je provázeno poměrně velkou bolestivostí. Ruka působí nešikovně a svaly předloktí ztrácí svalovou sílu a postupně ochabují. Nepříjemné pocity se nejčastěji projevují v klidu, mnohdy nemocného budí ze spánku. Bolesti v zápěstí mohou vystřelovat až do ramenního kloubu a hlavy. Objevuje se také otok a ztuhlost zápěstí. Nemocní mohou mít pocit oteklých prstů, i když otok není viditelný. Intenzita obtíží mnohdy kolísá, ale většinou se postupně symptomy zhoršují.

Zdroj: Brnění ruky a prstů

Poradna

V naší poradně s názvem HLADINA CUKRU V KRVI - TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blaha.

Dobre rano.Chci se zeptat,dnaska ve 2.30 rano mě začwla brnět ruka.Prsti mě brni na dotek necitim 3 prsty.Mam cukrovku 2 stupně.Beru inzulin a prašky.Když jsem se měřil měl jsem 5.6.Muže byt brněni ruky součast cukrovky?Dik za odpověď.Blaha Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cukrovku doprovází onemocnění neuropatie končetin, které se takto projevuje. Zároveň ale může být tato necitlivost způsobena přeležením, pak je jen krátkodobá. Poraďte se se svým diabetologem na dalším postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hladina cukru v krvi - tabulka

Kdy za lékařem

Pokud rodiče zjistí, že je jejich dítě mnohem menší než jeho vrstevníci, měli by navštívit lékaře. Možným příznakem jsou také zvláštní rysy postavy, patří mezi ně krátké ruce a nohy, kulatá hlava a velké břicho. Dospělý člověk by měl vždy s lékařem konzultovat určité svalové poruchy a zvýšenou tvorbu tuku v těle.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem BRNĚNÍ RUKY A PRSTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Vožeh.

Dobrý den,
zbrní mi celá levá ruka v leže na levé straně, na pravé straně se mi to nestane a naopak brnění odezní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To může mít řadu příčin. Přeležením počínaje až po nedostatečné prokrvování nebo uskřinutí nervu. Blíže to může určit lékař neurolog ve spolupráci s ortopedem a kardiologem. Obraťte se na na svého praktického lékaře a požádejte ho o doporučení k vyšetření na neurologii. Do té doby se snažte ležet jen na pravé straně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Brnění ruky a prstů

Hypofýza

Hypofýza produkuje hormon růstu, u starších pacientů je podíl somatotropinu v krvi již přirozeně nižší. Nedostatek růstového hormonu u dětí však může ovlivnit fyzický a duševní vývoj. Sekrece hormonu může být narušena pouze částečně – onemocnění nastane, když hypofýza produkuje příliš málo růstového hormonu a játra následně uvolní jen malé množství růst podporujících látek, což má za následek, že děti zůstávají malé. Výjimkou jsou pacienti s velkým množstvím růstového hormonu v krvi (gigantismus).

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Diskuze

V diskuzi RYMA , BOLÍMI OBČAS LEVÁ KRČNÍ TEPNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Pavel Vaňura.

Sále mi teče z nosu a nemohu setoho zbavit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mgr. Pavel Vaňura.

Projev slabosti ve svalech i prstech rukou s nedostatkem síly, ztrácení zručnosti. Je mi už 76 roků, beru prášky na tlak a na cukrovku.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ryma

Komplikace

V případě, že se nemocný nepodrobí léčbě a onemocnění postupuje, může dojít až k nevratnému poškození nervu. To se projeví ztrátou citlivosti a poruchou hybnosti ruky a palce, který není schopen postavit se proti ostatním prstům, čímž ruka ztratí veškerou manipulační funkci. Rizika chirurgické léčby se objevují velice zřídka. Po operaci se může objevit malý otok, modřina nebo bolestivost v oblasti jizvy. Tyto potíže bývají pouze přechodného charakteru. Závažnější komplikací je infikování rány nebo poškození některé větve mediálního (středového) nervu. Vyskytnout se mohou i přetrvávající otoky, zarudnutí a bolestivost.

Zdroj: Brnění ruky a prstů

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVENI LEVE RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den uz asi tyden me trapi bolest pod levou lopatkou nekde u prostred kdyby me to bolelo a tad doto me aji leva ruka zacala z necitlivovat u doktorky jsme byla tamy dala leky na u volneni svalstva a nervu ale vubec me to nepomaha a hlavne vecer nemuzu spat nebo me ta necitlivela ruka vzbudi a to mi je 23let

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste požádat o rehabilitaci a podle toho co se při ní naučíte, tak pak provádějte i každý den doma. To je nejlepší způsob jak se toho zbavit. Také můžete sama sehnat sympatického fyzioterapeuta a s ním pak zkusit odstranit vaše problémy s levou rukou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitliveni leve ruky

Komplikace

Pokud pacient nepodstoupí léčbu růstového hormonu, může trpět zakrslostí. V podstatě velikost postiženého závisí na tom, jak velký je nedostatek růstového hormonu. Častými nežádoucími účinky při léčbě růstového hormonu jsou poruchy rovnováhy těla nebo nadměrný růst různých orgánů pacienta. Mohou se objevit bolesti kloubů. Mezi možné nežádoucí účinky patří i alergická reakce v místě vpichu.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Diskuze

V diskuzi NECITLIVOST RUKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den je mi 22a zacala me z necitlivet ruka trva to tk dva dny a nevim jestli bych stym mela jit doktorce jinak kdyz si do ty ruky pichnu tak to citim ale citim to tk ze ta ruka je takova u navena .. Dekuji za odpoved..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeňka.

Dobrý den,
pravou ruku mám již po operaci- měla jsem dost potíží ... Proto když mě začala bolet levá ruka, tak jsem začala užívat strouhaný křen zalitý červeným vínem (3x denně kávovou, později polévkovou lžíci pomohlo mě to.)Radím, zkuste to taky. Je to rada z internetu.

Zdroj: diskuze Necitlivost ruky

Co dělat, když má pes kašel

Ideální je poradit se s veterinárním lékařem, který na základě vyšetření poradí vhodnou léčbu. Jestliže zvíře jen pokašlává, nechte ho několik dnů v klidu. Vyzkoušet můžete homeopatika, pro usnadnění vykašlávání můžete podat čistě bylinné sirupy pro lidi (například jitrocelový sirup). Jitrocelový sirup psovi podávejte v misce na vodu bez cukru. Pokud se stav do tří dnů nezlepší, nebo se naopak zhoršuje, je nutné vyhledat veterináře.

Ranní pokašlávání může být také příznakem srdečního onemocnění! Proti některým respiračním infekcím lze psa nechat naočkovat.

Zdroj: Pes kašle

Babské rady jak na blechy u koček

Jak odstranit kočičí blechy a co na blechy u kočky zabere? Zde je několik babských rad (babská rada).

Zkuste listí z vlašských ořechů. Tento zákrok však blechy nezabije, pouze je vypudí.

Také můžete do stravy kočky přidat pivovarské kvasnice. Tato metoda ničí pouze blechy na kočce, ale nikoliv v jejím okolí.

I obyčejná voda s citronem může pomoci. Citrusy blechy odpuzují. Citrony zalijte vroucí vodou a nechte přes noc louhovat. Roztok na kočku nastříkejte rozprašovačem.

A jaké jsou vaše rady proti blechám u koček?

Zdroj: Co dělat když má kočka blechy

Blechy u koček

Kočky a blechy. Blechy představují pro kočky problém nejen proto, že jejich kousání svědí, ale zejména proto, že blechy jsou mezihostiteli určitých druhů tasemnic, které na kočku mohou přenést. Spousta koček trpí také alergií na bleší kousnutí, která se projevuje těžkým zánětem kůže. Délka života dospělé kočičí blechy je za neutrálních teplot prostředí (okolo 24 °C) asi 9–12 měsíců, ovšem při nízkých teplotách a periodách hladu se významně prodlužuje. Hlavními zbraněmi blech jsou vysoká produkce vajíček, rychlé množení a velká rezistence vůči antiparazitikům.

Blecha kočičí foto – fotografie.

Zdroj: Co dělat když má kočka blechy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP