Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO JE TO UREA

OBSAH

Urea kreatinin

Kreatinin v moči se využívá pro posouzení funkce ledvin, pro orientační standardizaci látek vylučovaných močí vzhledem k objemu moče a pro orientační posouzení výživy a svalové hmoty.

Zdroj: Kreatinin

Poradna

V naší poradně s názvem UREA HODNOTY 8,9 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Hejhalova.

Dobrý den,byla jsem na odběru krve a zjistili mi hodnotu 8,9. urea,mám obavy že mám něco s ledvinami,příští týden jdu k lékaři,co prosím značí tato hodnota?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normální hodnota urea (močovina) v krvi je 2,8 - 8 mmol/l u mužů ao něco méně u žen: 2-6,7 mmol/l. Zvýšené hodnoty urea v krvi mohou souviset s věkem. Starší lidé mají více močoviny než mladší. Vyšší hladiny močoviny bývají u lidí, kteří málo pijí a trpí dehydratací. Vyšší hladina močoviny může být také příznakem onemocnění ledvin. Pokud ledviny již nezvládají vylučovat odpadní látky, bude se i močovina hromadit v krvi.
Pro přesné určení příčiny budou třeba další testy a vyšetření. Existují postupy, jak snížit hodnoty urea v krvi na normální úroveň. Zůstaňte tedy v kontaktu se svým lékařem a dodržujte jeho následná doporučení. Nyní buďte v klidu a neobávejte se hned toho nejhoršího. Mírně zvýšené hodnoty, kam patří i vaše naměřená hodnota, se dají úspěšně snížit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Urea hodnoty 8,9

Co je to urea

Urea je konečný produkt odbourávání bílkovin, přesněji aminodusíku aminokyselin. Močovina vzniká v játrech a je vylučována močí. Koncentrace urey v séru závisí na množství bílkovin přijímaných potravou, na stupni katabolismu exogenních i endogenních proteinů, na ureosyntetické schopnosti hepatocytů, na stavu hydratace a míře vylučování ledvinami. Stanovení koncentrace urey se používá hlavně pro posouzení funkce ledvin a úrovně katabolismu proteinů.

Hodnoty urea v lidském těle

Hladina urey v séru závisí na věku (nižší je u dětí - pozitivní dusíková bilance díky růstu) i na pohlaví (vyšší je u mužů). Po 40. roce života se koncentrace pozvolna zvyšuje. Hodnoty močoviny se mění i během dne. Mezi 8. ‑ 14. hodinou se mohou hodnoty lišit o 20 %, rozdíly ze dne na den mohou být 15 ‑ 21 %. Terapeutické podávání velkých dávek steroidních hormonů (glukokortikoidy zvyšují odbourávání aminokyselin) nebo intenzivní trénink sportovců vede ke zvýšené syntéze urey. Snížené koncentrace jsou normální v těhotenství. Důvodem jsou jednak zvýšené ztráty urey močí, způsobené zvýšenou glomerulární filtrací, jednak pozitivní dusíková bilance při výstavbě bílkovin plodu. Koncentrace klesá při redukci svalové hmoty. Tělesná poloha koncentraci urey neovlivňuje.

Zdroj: Urea hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem HODNOTY UREA A KREATININ U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel SJ.

Dobry den, jedna se o dve diety? V nekterych clancich se uvadi, ze by se dietni strava pri onemocneni ledvin mela skladat ze 1/3 z masa a mlecnych vyrobku a ze 2/3 priloh, zeleniny. Neni tedy ve vyse uvedenem receptu 400 g masa prilis? Dekuju.SJ

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každý případ onemocnění ledvin u psů je jiný a bude vyžadovat jiné dietní potřeby. Nejlepší způsob, jak vyladit množství proteinů ve stravě nemocného psa, je zařazení diety a následné překontrolování hodnot urea a kreatininu. Jsou-li stále vysoké, tak teprve pak přikročit k ubírání denního příjmu proteinů.
Přílišný nedostatek bílkovin ve stravě může být škodlivý a zhoršit zdraví psa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty urea a kreatinin u psa

Hodnoty urea

Urea je konečný produkt odbourávání bílkovin, přesněji aminodusíku aminokyselin. Stanovení koncentrace urey se používá hlavně pro posouzení funkce ledvin a úrovně katabolismu proteinů.

  • Muži: 2,8–8,0 mmol/l
  • Ženy: 2,0–6,7 mmol/l
  • Moč: 167–583 mmol/24 h

Zdroj: Dna a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem UREA HODNOTY13MMOL/L se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janetschek Bedřich.

Dobrý den,
je mi 84 let a naměřili mi zvýšenoíu hodnotu 13,8mmol/l. Nevím, do jaké míry je tato hodnota špatná.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Urea neboli močovina v krvi je konečný produkt odbourávání bílkovin, přesněji aminodusíku aminokyselin. Je syntetizována v játrech a vylučována močí. Koncentraci urey v séru zvyšuje:
- množství bílkovin přijímaných potravou,
- míra katabolismu exogenních i endogenních proteinů,
- ureosyntetická schopnost hepatocytů,
- stav hydratace a míra vylučování ledvinami.
Stanovení koncentrace urey se používá hlavně pro posouzení funkce ledvin a úrovně katabolismu proteinů.
Zvýšená hodnota kolem 13 mmol/l říká, že jíte hodně masa nebo, že naopak hladovíte, málo pijete a nebo se změnila funkčnost vašich ledvin.

Nejčastější důvody zvýšené urey:
- zvýšené odbourávání proteinů (exogenních nebo endogenních) - hladovění, infekce, horečka, krvácení do trávicího ústrojí, rozsáhlé pohmožděniny, transfúzní příhody, sepse, pooperační stavy, generalizované zhoubné novotvary, užívání kortikoidů; (hodnoty bývají v rozmezí 16 - 20 mmol/l);
- akutní ledvinová nedostatečnost různé etiologie (více než 10 mmol/l, většinou 20 - 50 mmol/l);
- chronická glomerulonefritida, pyelonefritida aj. chronické renální onemocnění;
- obstrukce močových cest, např. nádorem;
- snížení prokrvení ledvin pro hypovolemii například při dehydrataci a srdeční nedostatečnosti.

Měl byste zůstat v kontaktu se svým ošetřujícím lékařem a absolvovat častější odběry krve, aby lékař mohl zhodnotit vývoj koncentrace močoviny během delší doby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Urea hodnoty13mmol/l

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Hodnoty močoviny u psa

Močovina, urea, je výsledným produktem při zpracování bílkovin v těle a její přebytečné množství je vylučováno močí. Její normální hodnota v krvi se pohybuje zhruba mezi 3,3–8,5 mmol/l.

Zdroj: Zvýšená močovina v krvi u psů

Diskuze

V diskuzi SNÍŽENÍ KREATININU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manzel Oskar.

Jak co nejrychleji snizit kreatin v krvi, nyní je 429,9 sedimentace 60/102 mocovina 16,4 CRP 5,2 Také krev v moči. Děkuji za radu a pomoc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MIlan Breczko.

Jak snížit hodnoty kreatininu v krvi ,momentálně mam hladinu 128 qmol/l .

Děkuji za rady

UREA 5,9
kreatinin 128
V_GF_MDRD 0,87
V-cKD-EPl 0,94
S_Kyselina močová 404
S_Bilirubin 7,3
s_ALT 0,78
s_AsT 0,43
s_GGT 0,36
s_P§A 0,73


MIlan Breczko

Zdroj: diskuze Snížení kreatininu v krvi

Příčiny

  • Nízký objem krve nebo krevní tlak;
  • Infekce;
  • Horečka;
  • Trauma (např. popáleniny);
  • Toxicita kortikosteroidů;
  • Dieta s vysokým obsahem bílkovin;
  • Gastrointestinální krvácení;
  • Akutní nebo chronické onemocnění ledvin;
  • Obstrukce moči.

Zdroj: Hodnoty urea a kreatinin u psa

Diskuze

V diskuzi SNÍŽENÍ KREATININU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý den,
můžete mi prosím, také přeposlat své rady/zušenosti na snížení kreatininu v krvi ?
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Dobrý deň. Poprosím zaslať info ako sa dá znížiť obsah kreatinínu v krvi. Mama ho má dlhodobo v rozmedziach od 120-160.Urea 11,4. Je po mozgovej porážke má aj diabetes II.typu....Mäso a syry sa snažíme obmedzovať. Sú nejaké doplnky ktoré môžu byť nápomocné pri znižovaní?Vypije 1,5litra vody denne.

Zdroj: diskuze Snížení kreatininu v krvi

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA

EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA je určeno pro každodenní péči o suchou a atopickou pokožku. Zklidňuje podráždění a pocit napětí a intenzivně hydratuje a zvláčňuje suchou pokožku. Mléko je vhodné jako komplementární (doplňková) péče při dermatologické léčbě atopického ekzému, lupénky a podobně. Díky speciálnímu jemnému složení ho mohou používat i kojenci a batolata. Mléko minimalizuje riziko podráždění a alergií (je bez barviv a parfemace). Speciální složení s pokožce vlastními hydratačními látkami (ureou a kyselinou mléčnou) účinně váže vodu v kožních buňkách a zajišťuje tak potřebnou míru hydratace pokožky po dlouhou dobu. Emulze „voda v oleji“ navíc vytváří na povrchu pokožky jemný film, který ji chrání před nadměrným vysušováním. Po použití by měla být pokožka dostatečně hydratovaná a její povrch hebký a vláčný.

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol, sorbát draselný, benzylalkohol.

Za zápor se považuje skutečnost, že není deklarován 24hodinový účinek.

Zde se nachází cena přípravku EUCERIN TĚLOVÉ MLÉKO PRO SUCHOU POKOŽKU 3% UREA.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Diskuze

V diskuzi UREA 10 2 AŽ 10,8 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Plná.

Nikdy jsem neměla takové hodnoty,ale že mě nebylo poslední dobou dobře,jsem šla k
lékaři.Myslela jsem,že je to od štítné žlázy s kterou se léčím,ale náhodou jsem se podívala na výsledky.
Proto prosím o sdělení jaké jsou vlastně normální výsledky urei anebo zvýšené.

Děkuji Vám.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Urea 10 2 až 10,8

Čím trpí suchá kůže?

Suchou pokožkou trpí nejčastěji děti a lidé starší šedesáti, ale tento problém se nevyhýbá ani ostatním. Suchá kůže trpí nedostatkem hydratační látky zvané urea a záleží na tom, kolik vám jí chybí, podle toho jsou vaše problémy intenzivní... Urea je totiž látka, která na sebe váže vodu a je přirozeným hydratačním faktorem lidské pokožky. Není však jediná, hydrataci pokožky zabezpečují například různé aminokyseliny nebo speciální lipidy a další. Suchá pokožka je vlastně normální pokožka, která nedokáže udržet potřebnou hydrataci v důsledku nedostatku těchto látek, a tak se stává suchou. Pokožka je napjatá, na dotek hrubá a má sklony se olupovat, v případech, kdy jde o extrémní suchost, pokožka velmi svědí, až bolí, má sklony praskat a tvoří se na ní celá zrohovatělá suchá ložiska.

Zdroj: Suchá pokožka u malého dítěte

TIP:

U kožních chorob ve vlasaté části hlavy se doporučuje také užívat i některý z produktů pro vnitřní užívání. Nejčastěji se doporučují Regalen kapky, Cytosan kapsle, Drags Imun kapky. Pouze jejich dávkování je potřeba konzultovat.

Cytosan šampon složení (200 ml)

Aqua, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate, Xylitol, Hydroxyethyl Urea, Ammonium Lactate, Xantan Gum, Hydroxyethylcellulose, Citric Acid, Humic Acids, Potassium Salts, Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Glycerin, Phenylpropanol

Zdroj: Humáty v léčbě lupů, ekzémů a dalších nemocí vlasové pokožky

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA AKANTÓZY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

dobry den,chtela bych se zeptat jestli na tohle je nejakej krem nebo neco dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akantózu neumíme léčit, jen dokážeme zmírnit její projevy. Používají se látky zlepšující vzhled kůže jako je retinoid, 20% urea, alfa hydroxyacid, topický vitamín D nebo kyselina salicylová. Pokud je akantóza způsobena užíváním některých léků, je důležité léky vynechat. Pokud ji způsobuje obezita, je třeba zhubnout. Doplňkově se dají použít krémy na bělení pokožky s obsahem hydrochinonu nebo kyseliny kojic.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba akantózy.

Hodnoty testu urea

Referenční rozmezí:

  • Pro novorozeňata ve věku do 1 měsíce jsou referenční hodnoty od 1,7 do 5 mmol/l.
  • Pro ženy jsou hodnoty močoviny v krvi od 2 do 6,7 mmol/l.
  • Pro muže jsou hodnoty močoviny od 2,8 do 8,3 mmol/l.

Vysoké hladiny močoviny svědčí o špatné funkci ledvin. To může být způsobeno akutním nebo chronickým onemocněním ledvin. Existuje však mnoho věcí kromě onemocnění ledvin, které mohou ovlivnit hladiny močoviny, jako je snížený průtok krve ledvinami, jako je městnavé srdeční selhání, šok, stres, nedávný srdeční infarkt nebo těžké popáleniny, krvácení z gastrointestinálního traktu, stavy, které způsobují obstrukci proudění moči nebo dehydratace.

Nízké hladiny močoviny nejsou běžné a obvykle nejsou důvodem k obavám. Mohou být pozorovány u závažného onemocnění jater nebo podvýživy, ale nepoužívají se k diagnostice nebo sledování těchto stavů. Nízké hladiny močoviny jsou také pozorovány v normálním těhotenství.

Hladina močoviny se zvyšuje s věkem a také s množstvím bílkovin ve vaší stravě. Diety s vysokým obsahem bílkovin mohou způsobit abnormálně vysoké hladiny močoviny. Diety s velmi nízkým obsahem bílkovin mohou způsobit abnormálně nízké hladiny močoviny. Nižší hladiny močoviny jsou také pozorovány u kojenců a malých dětí.

Léky, které mohou zhoršit funkci ledvin, mohou zvýšit hladinu močoviny. Vaše močovina a kreatinin mohou být monitorovány, pokud užíváte určité léky.

Zdroj: Urea hodnoty

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Kdy se měří močovina v krvi

Močovina může být použita jako vodítko, když má někdo nespecifickou nemoc, nebo jako součást rutinní skupiny testů (často nazývaných „močovina a elektrolyty“), nebo také ke kontrole, jak fungují ledviny, než začnete užívat určité léky.

Příznaky špatné funkce ledvin:

  • Únava, nesoustředěnost, nechuť k jídlu, špatný spánek;
  • Otoky (edém) kolem očí, zápěstí, kotníků nebo břicha;
  • Moč, která je zpěněná, krvavá nebo má barvu kávy;
  • Snížení množství moči;
  • Problémy s močením, jako je pocit pálení, abnormální výtok během močení nebo změna frekvence močení, zejména v noci;
  • Bolest střední části zad pod žebry, kde jsou umístěny ledviny;
  • Vysoký krevní tlak.

Zdroj: Urea hodnoty

GARNIER TĚLOVÉ KRÉMOVÉ MLÉKO 5% HYDRAFIX

GARNIER TĚLOVÉ KRÉMOVÉ MLÉKO 5% HYDRAFIX přináší intenzivní a dlouhodobou hydrataci. Tělové mléko obsahuje 5procentní HydraFix, což je unikátní hydratační látka (známá též jako urea), která působí jako jedna ze složek přirozeně přítomných v pokožce. Látka HydraFix váže vodu v pokožce, čímž jí zajišťuje optimální hydrataci a zabraňuje jejímu vysoušení. Díky nové krémové konzistenci se mléko výborně vstřebává do pokožky těla a dodává jí okamžitý pocit jemnosti a hebkosti. Pokožka je intenzivně hydratovaná, pružná a hebká po celý den. Mléko se hodí ke každodennímu použití (nejlépe po koupeli nebo sprchování).

Mléko obsahuje tyto konzervační látky: parabeny, fenoxyethanol.

Záporem tohoto přípravku je, že výrobce nedeklaruje v textu délku účinku.

Zde je cena přípravku GARNIER TĚLOVÉ KRÉMOVÉ MLÉKO 5% HYDRAFIX.

Zdroj: Nejlepší tělová mléka na suchou pokožku

Indulona univerzální

Indulona univerzální má obsah 100 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje uspokojivě. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (54 %).

Zde můžete vidět cenu krému na ruce Indulona univerzální.

Celkově nejlépe se o ruce dle hodnocení dTestu postará krém Nivea Hand SOS. Lehčím krémem, který se velmi rychle vstřebává a nezanechává pocit lepivosti je Atrix Intenzivní. Vynikající hydratační schopnosti, ovšem trochu pomalejší vstřebávání nabízejí krémy Eucerin 5 % Urea a Dove Intenzivní. Tyto krémy jsou vhodné především pro normální pokožku, na velmi suchou a rozpraskanou kůži rukou je vedle zmíněného krému Nivea výhodné používat krém Neutrogena. Je však třeba počítat s pocitem lepivosti po aplikaci tohoto koncentrovaného produktu a s množstvím krému oproti ostatním spíše šetřit.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Ostatní produkty

Gyntima Lubrikační gel

Charakteristika:

Gyntima Lubrikační gel je produkt speciálně vyvinutý k lubrikaci vaginální sliznice. Účinné látky pomáhají odstranit fyziologické problémy plynoucí z nedostatečné lubrikace, zvyšují kluznost a snižují riziko výskytu drobných poranění poševní sliznice. Antimikrobiální látky snižují možné uplatnění bakteriálních a kvasinkových infekcí a pantenol zklidňuje podrážděné oblasti.

Doporučuje se aplikovat pro zmírnění nepříjemných pocitů při sexuálním styku nebo k podpoře lubrikace kondomu. Gel je též vhodný k snadnějšímu zavádění hygienických tamponů nebo čípků. Dále ho lze používat v období menopauzy, kdy může docházet k nedostatečnému zvlhčení vaginy.

Složení: Aqua, Glycerin, Polysorbate 20, Carbomer, Triethanolamine, Imidazolidinyl Urea, Tocopheryl Acetate, Panthenol, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol

Návod k použití:

Aplikujte dle potřeby konečky prstů k poševnímu vchodu nebo na kondom, tampon (případně přímo na penis).

Balení: 50 ml

Zdroj: Gyntima

Krém na suché ruce

Nivea hand SOS krém na ruce pro okamžitou úlevu má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu hutnějšího krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců.

Neutrogena norská receptura krém na ruce parfémovaný má obsah 50 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu hutnějšího gelu. Použitelnost po otevření je 36 měsíců.

Výše uvedené krémy byly v dTestu hodnoceny 80 %, tedy velmi dobře.

Dermacol Aroma Time exkluzivní krém na ruce a nehty má obsah 100 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 9 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (76 %).

The Body Shop soft hands kind heart – all skin types má obsah 75 ml. Hydratuje dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je dobře (72 %).

Indulona univerzální má obsah 100 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje uspokojivě. Typ emulze je olej ve vodě, má texturu jemného krému. Použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (54 %).

Celkově nejlépe se o ruce dle hodnocení dTestu postará krém Nivea Hand SOS. Lehčím krémem, který se velmi rychle vstřebává a nezanechává pocit lepivosti, je Atrix Intenzivní. Vynikající hydratační schopnosti, ovšem trochu pomalejší vstřebávání nabízejí krémy Eucerin 5% Urea a Dove Intenzivní. Tyto krémy jsou vhodné především pro normální pokožku, na velmi suchou a rozpraskanou kůži rukou je vedle zmíněného krému Nivea výhodné používat krém Neutrogena. Je však třeba počítat s pocitem lepivosti po aplikaci tohoto koncentrovaného produktu a s množstvím krému oproti ostatním spíše šetřit.

Zdroj: Suché ruce

Azotémie a Urémie u psů

Azotemie je definována jako nadměrná hladina sloučenin dusíkatých látek, jako je močovina, kreatinin a další tělesné odpadní sloučeniny v krvi. Může být způsobena vyšší než normální produkcí látek obsahujících dusík (při dietě s vysokým obsahem bílkovin nebo gastrointestinálním krvácením), nesprávnou filtrací v ledvinách (onemocnění ledvin) nebo reabsorpcí moči zpět do krevního řečiště.

Urémie mezitím také vede k hromadění odpadních produktů v krvi, ale je způsobena nesprávným vylučováním odpadních produktů močí v důsledku abnormální funkce ledvin.

Příznaky

  • Slabost;
  • Únava;
  • Zvracení;
  • Průjem;
  • Deprese;
  • Dehydratace;
  • Zácpa;
  • Hubnutí (kachexie);
  • Ztráta chuti k jídlu (anorexie);
  • Zápach z úst (halitóza);
  • Ubývání svalů;
  • Podchlazení;
  • Špatná srst;
  • Nepřirozený nedostatek barvy v kůži;
  • Nepatrná červená nebo fialová skvrna na povrchu kůže jako výsledek drobného krvácení z krevních cév v kůži (petechie);
  • Únik krve z prasklých cév do okolní tkáně za vzniku fialové nebo černomodré skvrny na kůži (ekchymózy).

Zdroj: Hodnoty urea a kreatinin u psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP