Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO LÉČÍ MILGAMMA N

OBSAH

Vitamíny řady B jsou doplňky stravy obsahující nejméně šest vitamínů skupiny B – B1, B2, B3, B5, B6 a B12. Tyto potravinové doplňky mohou obsahovat více či méně těchto vitamínů ve velmi odlišném množství. Z jednoho vitamínu řady B můžete získat 10 procent doporučené denní dávky, nebo i roční dávky. Také můžete přijmout až 6 000 procent dávky jiných vitamínů. Užívání vysokých dávek vitamínu řady B však zvyšuje chuť k jídlu a může vést k přibývání na váze.

Zdroj: Tloustnutí po vitamínech řady B

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Babulko, léková politika se neustále mění a co platilo včera, dnes už nemusí. Stejně tak je to i s lékem Milgamma N, který v tabletové formě již není hrazen ze zdravotního pojištění a pacient skutečně hradí úplně celou jeho cenu sám ze svého. Pojišťovna plně hradí jen obří balení injekcí léku Milgamma N.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Milgamma injekce cena

  • Milgamma N inj 5x2ml 90,49 Kč,
  • Milgamma N inj 25x2ml 434,80 Kč,
  • Milgamma N inj 100x2ml 1 652,08 Kč,
  • Milgamma N inj 500x2ml 7 846,61 Kč

Zdroj: Lék Milgamma N

Kdy je zdravé užívat Milgamma N

Milgamma N je zdrojem tří vitamínů B (B1, B6 a B12). V běžné stravě je dostatek těchto vitamínů a pro normálně se stravujícího člověka není třeba jejich další doplňování. Opodstatnění prospěšnosti užívání přípravku Milgamma N je nutné předem ověřit laboratorním vyšetřením krve na přítomnost těchto tří vitamínů v organizmu. Pokud v těle z nějakého důvodu chybí, pak je Milgamma N zdraví prospěšná.

Zdroj: Milgamma N a tloustnutí

Diskuze

V diskuzi POMÁHÁ MILGAMMA N NA PLOTÝNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den,
pomáhá Milgamma N na plotýnky ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Dobrý den, taky mne zajímá zda na milgamma n na plotenky?
Děkuji

Zdroj: diskuze Pomáhá milgamma n na plotýnky

Co léčí Milgamma N

Přípravek Milgamma se používá jako podpůrná léčba při onemocněních postihujících periferní nervový systém (například zánětlivá onemocnění periferních nervů a kořenů, onemocnění v rámci diabetu mellitu, následky chronického alkoholismu, obrna lícního nervu, postižení trojklanného nervu, kořenové syndromy, pásový opar a podobně). Dále se přípravek Milgamma používá u stavů se zvýšenou potřebou vitaminů skupiny B.

Zdroj: Lék Milgamma N

Milgamma tablety cena

Cena: 143 Kč, tato částka již zahrnuje DPH.

Zdroj: Lék Milgamma N

Diskuze

V diskuzi MILGAMMA TABLETY CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Šlegrová.

Dobrý den, pokud někdo z Vás užíval lék Milgamma alespoň 1 měsíc a zpozoroval nějaké, byť malé zlepšení Vašich problému, buďte tak laskaví a celou dobu užívání a mimořádných reakcí mě prosím popište. Pokud by se dal zlepšit stav nervů, bylo by to skutečně úžasné. Děkuji Vám za případné informace. S pozdravem Jaroslava Šlegrová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Petiková.

Kamarádka v lékárně jim děkoval pan že po třech měsících přestaly bolesti zad. Zkouším užívat ale četla jsem že se po nich pribira na váze. PETIKOVA

Zdroj: diskuze Milgamma tablety cena

Milgamma složení

Milgamma obsahuje: Benfotiaminum 50 mg, Cyanocobalaminum 250 mikrogramů, (ut Cyanocobalamini trituratio 0,5% 50 mg + 10% nads.). Dále 1 obalená tableta obsahuje tyto pomocné látky: laktózu, sacharózu, kukuřičný škrob, želatinu, mikrokrystalickou celulózu, mastek, kyselinu stearovou, uhličitan vápenatý, šelak, ricinový olej, oxid titaničitý, barviva E104, E122, E124, bílý vosk, karnaubský vosk. Neobsahuje gluten, obsahuje laktózu.

Zdroj: Lék Milgamma N

Tloustnutí po užívání přípravku Milgamma N

Milgamma N je kombinace vitamínů skupiny B (B1 ve formě benfotiaminu, B6 a B12). O vitamínech B je známo, že podporují syntézu tuků a mohou tak přispívat k nárůstu objemu tukové tkáně. Ovšem jak uvádí tento zdroj [1] je patrné, že vitamíny z řady B se již hojně vyskytují ve většině běžných potravin umělým obohacováním a organizmus je těmito vitamíny zcela nasycen z běžné stravy. Dalším zvýšením příjmu vitamínů B v podobě přípravku Milgamma N tedy již nevzniká další potenciál pro tloustnutí, ale naopak může dojít k úbytku váhy a to vlivem předávkování vitamíny B, které vede k toxickým účinkům, jako je Hepatotoxicita (chemicky způsobené poškození jater) a oxidační poškození tkání, obojí je doprovázeno úbytkem váhy, nikoliv však zdravým.

Zdroj: Milgamma N a tloustnutí

Diskuze

V diskuzi ERDOMED NA ODKAŠLÁVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Burianová.

Potřebuji vědět, jaká je cena tablet ERDOMED.Lék mi byl vyzvednout soused a já nevím, kolik za něj zaplatil. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Charlie.

Dobrý den paní Burianová,
lék je na předpis, za krabičku 20ks můžete zaplatit i 256 korun.
Pokud Vám lék napíše plicní lékař, nedoplácíte myslím nic. Mám CHOPN, neplatím za více léků, za jiné velmi mnoho -např. Milgamma N

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze ERDOMED

Milgamma tbl

Milgamma 20 tbl je volně prodejný lék.

Výrobce: Mauermann - Arzneimittel Franz Mauermann OHG, Pöcking, SRN.

Držitel registračního rozhodnutí: Wörwag Pharma GmbH and Co., KG Böblingen, SRN.

Složení – účinné látky:

1 obalená tableta obsahuje Benfotiaminum 50 mg, Cyanocobalaminum 250 mikrogramů, (ut Cyanocobalamini trituratio 0,5% 50 mg + 10% nads.).

Indikační skupina: Vitaminy.

Kontraindikace:

Přípravek Milgamma nesmí používat pacienti s přecitlivělostí na látky obsažené v přípravku. Pacienti trpící psoriázou (lupénkou) musí mít pro používání závažné důvody: vitamin B12 může zhoršit kožní projevy.

Nežádoucí účinky:

V jednotlivých případech může dojít k výraznému pocení, ke zrychlení srdeční frekvence, k výskytu akné nebo ke svědění kůže až k vyrážce. Případný výskyt nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí sdělte lékaři.

Interakce:

Účinky přípravku Milgamma a jiných léků se mohou vzájemně ovlivňovat. Váš lékař má být proto informován o všech lécích, které v současné době užíváte nebo začnete užívat, ať již se jedná o léky na lékařský předpis nebo bez něj. Jestliže vám další lékař předepíše nebo doporučí jiný lék, informujte jej, že již užíváte přípravek Milgamma. V případě přípravku Milgamma nejsou dosud známy interakce s jinými léky.

Dávkování:

Pokud lékař neurčí jinak, je obvyklá dávka pro dospělého jedna obalená tableta 3krát denně.

Způsob užití: Obalenou tabletu Milgamma nekousejte, zapijte vodou.

Uchovávání: Přípravek Milgamma uchovávejte při teplotě do 25 °C, v původním vnitřním obalu, aby byl přípravek chráněn před vzdušnou vlhkostí.

Varování: Přípravek Milgamma se nesmí používat po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Balení: 20 obalených tablet

Zdroj: Lék Milgamma N

Diskuze

V diskuzi LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. I já jsem platil za Milgammu N.10injekcí 340Kč dále jsem měl 12 injekcí Muscoralu a deset injekcí Almiralu a platil jsem celkem 780Kč. a celkově to moc nepomohlo.Tyto injekce jsou na uvolnění svalstva aby záda nebolela. Nyní jsem si ještě koupil Milgammu n v tabletách je jich tam 100 tablet a cena v nynější akci je 550Kč jinak 670 Kč.Tablety jsou bez předpisu, ale injekce jsou na předpis a mě je chodili domů píchat sestřičky každý den.MIlgamma N se píchá ob den.Muscoril a Almiral se píchá každý den do svalu a injekce nebolí kdežto injekce Milgammy N trošku štípou a musí se píchat zvlášť hluboko do svalu.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Milgamma N injekce

MILGAMMA N je injekční roztok dostupný pouze na základě lékařského předpisu.

MILGAMMA N INJ 5X2ML obsahuje vitaminy, a to kombinaci skupiny vitaminů B (B1, B6 a B12). Neurotropní vitaminy B-komplexu mají příznivé účinky na zánětlivá a degenerativní onemocnění nervů a pohybového aparátu. Milgamma N se používá při léčení nervových onemocnění různého původu, postihující zejména periferní nervový systém (například zánětlivá onemocnění periferních nervů a kořenů, postižení v rámci diabetu mellitu – diabetická polyneuropatie, následky chronického alkoholismu, obrna lícního nervu, postižení trojklanného nervu, kořenové syndromy, pásový opar, bolesti nervů a svalů a podobně), a jako posilující lék.

Nepoužívejte přípravek při přecitlivělosti na jakoukoli léčivou látku tohoto přípravku nebo na jakoukoli látku pomocnou, trpíte-li těžkými převodními srdečními poruchami, trpíte-li akutním srdečním selháním, jste-li těhotná nebo kojíte. Lék nesmí být vzhledem k obsahu benzylalkoholu (20 mg/ml) podán nedonošeným dětem, novorozencům a kojencům do 6. měsíce věku.

Zvláštní opatrnosti při použití přípravku je zapotřebí, neboť přípravek obsahuje benzylalkohol 20 mg/ml. Může způsobit toxické a anafylaktické reakce u kojenců a dětí do 3 let. V těhotenství a při kojení se přípravek rovněž nedoporučuje užívat (v 1 ampuli je obsaženo 100 mg pyridoxinu, za bezpečnou se pokládá dávka do 25 mg/den). Pro podání u pacientů s psoriázou musí být závažné důvody – vitamin B12 může zhoršit kožní projevy. Není vhodné podávat přípravek u pacientů s nádorovým onemocněním.

Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky:

Účinky přípravku Milgamma N a účinky jiných současně užívaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Váš lékař by měl proto být informován o všech lécích, které v současné době užíváte nebo které začnete užívat, a to na lékařský předpis i bez něj. Než začnete současně s používáním přípravku Milgamma N užívat nějaký volně prodejný lék, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem. Při léčbě Parkinsonovy choroby samotnou levodopou může dojít ke snížení jejího účinku. Dále může dojít ke vzájemnému snížení účinku při léčbě isoniazidem, cykloserinem, D-penicilaminem, adrenalinem, noradrenalinem a sulfonamidy. Při parenterální aplikaci lidokainu se může při doprovodném užívání epinefrinu a norepinefrinu vyskytnout zesílení kardiálních vedlejších účinků. Přípravek zesiluje účinek cholinergních látek a lokálních anestetik. Cytostatika dixifluridin a fluorouracyl snižují účinky přípravku.

Těhotenství a kojení:

Lék nesmí být aplikován těhotným a kojícím ženám.

Co se musí vzít v úvahu u dětí:

Lék nesmí být vzhledem k obsahu benzylalkoholu podán novorozencům a kojencům do 6 měsíce věku.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů:

Lék neovlivňuje schopnost řídit vozidlo a obsluhovat stroje.

Důležité informace o některých složkách přípravku Milgamma N:

Přípravek obsahuje benzylalkohol 20 mg/ml. Může způsobit toxické a anafylaktické reakce u kojenců a dětí do 3 let. Nesmí se podávat nedonošeným dětem, novorozencům a kojencům do 6. měsíce věku.

O aplikaci léku rozhoduje lékař. U těžkých a akutních stavů se aplikuje hluboko nitrosvalově 1 ampule denně. Po odeznění akutního stadia a u lehčích stavů se aplikuje 2–3krát týdně 1 ampule nitrosvalově. Obvyklá délka léčby je 1–4 týdny.

Možné nežádoucí účinky:

Podobně jako všechny léky může mít i přípravek Milgamma N nežádoucí účinky. Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, sdělte to prosím svému lékaři. V ojedinělých případech může dojít k výraznému pocení, zrychlení tepu srdce, výskytu akné či reakcím z přecitlivělosti: kožní reakci se svěděním až kopřivkou nebo dušnost, zúžení průdušek, otok různých částí organismu (například obličeje nebo sliznice dýchacího či trávicího ústrojí). Při opakovaném nitrosvalovém podání může výjimečně u disponovaných jedinců dojít k alergické šokové reakci. Při výskytu nežádoucího účinku, který není popsán v této příbalové informaci, informujte svého lékaře nebo lékárníka.

Jak přípravek Milgamma N uchovávat:

Uchovávejte v chladničce (2–8 °C). Uchovávejte ampule v krabičce, aby byl přípravek chráněn před světlem. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu! Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí!

Léčivé látky jsou:

Thiamini hydrochloridum 100 mg, Pyridoxini hydrochloridum 100 mg, Cyanocobalaminum 1,00 mg ve 2 ml injekčního roztoku.

Pomocné látky jsou: Monohydrát lidokain-hydrochloridu 10 mg/ml, benzylalkohol 20 mg/ml, voda na injekci, hexakyanoželezitan draselný, polymetafosforečnan sodný.

Balení obsahuje 5, 6, 10, 25, 100 nebo 500 ampulí po 2 ml.

Držitel rozhodnutí o registraci: Wörwag Pharma GmbH and Co.KG, Calwer Str. 7, Böblingen, Německo.

Výrobce: Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH and Co.KG, Bahnhoffstr. 17, Melsungen, Německo.

Zdroj: Lék Milgamma N

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, jsem také na tom stejně, nepila jsem, nekouřila jsem, žila jsem zdravě a přesto mě tato nemoc zasáhla. Můžeš mít jakoukoliv autoimunitní nemoc, je jich strašně moc a stačí vzít jen speciální krev, to samé jsou metabolické nemoci, které se ukáží také v krvi.
Může to být nedostatkem vitamínů B, Kup si kyselinu lipoovou, pak hlavně milgammu, je výborná. Já brala cymbaltu (i když nejsem diabetik). Nezabírala, nyní beru Lyriku, krátce.
Ale hlavně mi pomáhá milgamma. Musí se brát 3 x denně, a zabírá skvěle, sice až po 10 dnech, ale cítím se po ní lépe, takže je jedno, co se bere, hlavní je milgamma. Sice stojí 300,- kč 50 tablet, ale opravdu stojí za to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena Poldová.

Paní Jano,děkuji vám za odpověď k polyneuropatii. Vyzkouším vaše rady.Zdravím Božena.

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Hypnox dávkování

Užívá se půl až 1 tableta přesně půl hodiny před spaním.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta. Hudecova.

Prosím Vás manžel užíva warfarin a môže začať užívať aj vitamin Milgama. Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přípravek Milgamma N obsahuje kombinaci vitamínů skupiny B (B1 ve formě benfotiaminu, B6 a B12). Ani jeden z nich neovlivňuje účinky Warfarinu, takže zde není evidentní překážka pro společné užívání. Vždy informujte lékaře o všech doplňcích, které společně s léčbou Warfarinem užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trombex x warfarin

Kdy je Hypnox účinný

Užívání preparátu Hypnox® forte se doporučuje:

  • při nespavosti pro snadnější usínání,
  • pro zlepšení kvality spánku,
  • k podpoře spánkové hygieny,
  • při zvýšené stresové zátěži.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu

Léčba

Při těhotenské cukrovce se dodržuje dietní opatření, to znamená omezit sladké, jíst pravidelně, hlídat především množství sacharidů v jídelníčku. Aplikace inzulinu je nutná jen při velmi vysokých hodnotách.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Tloustnutí po vitamínech

Výskyt obezity se od 70. a 80. let minulého století drasticky zvýšil, zejména ve vyspělých zemích. Má se za to, že je to způsobeno změnou v globálním potravinovém systému, ke které došlo během této doby, konkrétně zvýšením obsahu vitamínů v potravinách v mnoha rozvinutých zemích v důsledku změn v zákonech a předpisech týkajících se obohacování potravin [1]. To vedlo ke zvýšení spotřeby zejména vitamínů B, o kterých je známo, že podporují syntézu tuků. V rozvojových zemích se také objevil trend směrem k masové stravě, kdy se zvýšilo množství vitamínů přijímaných ze živočišných zdrojů, zejména nikotinamidu (vitamín B3). Od doby, kdy byly v 70. letech aktualizovány standardy obohacování potravin, jsou jedním z hlavních zdrojů přidaných vitamínů obiloviny. Kojenecká výživa také obsahuje velké množství vitamínů, přičemž některé přípravky poskytují až 20x větší množství vitamínů, než které se nacházejí v lidském mateřském mléce. Celkově se denní spotřeba vitaminu B1, B2 a B3 od počátku 20. století zdvojnásobila, což dnešním spotřebitelům poskytuje mnohem vyšší množství, než je odhadovaná průměrná potřeba.

Předpokládá se, že vitamíny mají několik mechanismů, kterými vyvolávají nárůst hmotnosti. Vzhledem k tomu, že při určitých chemických reakcích působí jako koenzymy nebo jako součásti enzymů, může přebytek vitamínů ovlivnit degradaci neurotransmiterů, způsobit zvýšenou syntézu tuků, inzulínovou rezistenci a vyvolat epigenetické změny. Předpokládá se, že častá konzumace potravin obohacených vitaminy B souvisí také s diabetem 2. typu, a to kvůli možné zvýšené zátěži β buněk pankreatu. Tuto myšlenku podporuje prudký nárůst prevalence diabetu jak po zahájení fortifikace potravin, tak po aktualizaci fortifikačních norem.

Studie zjistily, že další obohacování potravin a přípravků o vitamíny často způsobuje menší přírůstek hmotnosti ve srovnání se současnými úrovněmi, které se nacházejí v dietních produktech. To naznačuje, že množství vitamínů, které se v současné době nachází v obohacených potravinách a výživách, je množství, při kterém je účinek přibírání na váze nasycen. Vyšší dávky mohou ve skutečnosti způsobit ztrátu hmotnosti v důsledku toxických účinků, jako je hepatotoxicita a oxidační poškození tkání. Spotřebitelé by si měli dávat pozor na potraviny obohacené vitamíny, protože jejich konzumace způsobuje trvalý vysoký příjem vitamínů. Nyní, když lze po celý rok získat mnoho čerstvého ovoce a zeleniny, nejsou sezónní výkyvy v příjmu vitamínů tak běžné a mohou být důvodem pro přezkoumání a úpravu norem obohacování vitamínů.

Závěry vědeckých výzkumů:

  • Bylo pozorováno, že prevalence obezity se v oblastech zvyšuje po zahájení obohacování a doplňování potravin.
  • Obezita je častější v nižších socioekonomických skupinách rozvinutých zemí a ve vyšších socioekonomických skupinách rozvojových zemí, které obě konzumují větší množství potravin obohacených vitamíny.
  • Maximální přírůstek hmotnosti s těmito vitamíny je často pozorován na úrovních přítomných v obohacených potravinách. Vyšší, toxičtější hladiny mohou ve skutečnosti kompenzovat přírůstek hmotnosti v důsledku toxických účinků, jako je hepatotoxicita a oxidační poškození tkání.

Zdroj: Milgamma N a tloustnutí

Vliv na porod

Při těhotenské žloutence se těhotenství ukončuje do termínu porodu, případně se porod vyvolává pomocí léků stimulujících děložní kontrakce. Při neléčené cukrovce hrozí hypoglykemický šok, při vážnějším průběhu i kóma, případně riziko úmrtí plodu v děloze.

Zdroj: Jak se léčí těhotenská cukrovka

Hypnox cena

Hypnox je možné koupit volně v lékárně bez předpisu. Na lék Hypnox nepřispívá zdravotní pojišťovna. Léky hypnox je možné také koupit v internetovém obchodě, kde je také vidět jeho aktuální nejnižší cena: Hypnox cena.

Zdroj: HypnoX léčí problémy se spánkem bez předpisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP