Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO TO JE KDYZ SE ZVRACÍ ZLUTA VODA

OBSAH

Co dělat, když dítě zvrací žluté hleny?

Když dítě vykazuje známky zvracení a vyplivne žlutý hlen, rodiče by měli okamžitě provést následující kroky:

  1. Položte dítě na bok a otočte hlavu dítěte na jednu stranu, aby nedošlo k udušení zvratky. Poté pomocí gázy očistěte zvratky z úst a hrdla dítěte a poté z nosu dítěte;
  2. Jemné poplácání po obou stranách zad, abyste snížili strach a pláč, pomozte dítěti zbytek vyzvracet;
  3. Použijte žínku namočenou v teplé vodě, otřete dítěti obličej a krk, převlékněte jej, pokud jsou na oblečení přítomny zvratky;
  4. Když se dítě uklidní, dejte mu napít teplé vody nebo teplého rehydratačního nápoje, který připravíte z 8 čajových lžiček cukru a 1 lžičky kuchyňské soli, které necháte rozpustit v 1 litru převařené vody a doplníte šťávou ze 2 pomerančů nebo grepů. Děti užívají 125 až 250 ml tohoto roztoku za hodinu.;
  5. Podávejte dítěti mléko pomalu a poté dítě uložte ke spánku;
  6. Nepodávejte dítěti svévolně léky proti zvracení.

Zdroj: Dítě zvrací žluté hleny

Poradna

V naší poradně s názvem VODA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voda.

Dobry den, mam hrozny problem chodim asi tak 40krat za den na wc. Trva to jiz 3 den ze zacatku sem si myslel ze to je klasicky prujem, ale co jsem zjistil me prekvapilo tekla ze mne jen zluta voda.. Ted uz tece i bezbarva voda.. Vubec to ani nezapacha.. Co to je?? Prosim pomozte mi nejak co mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte průjem. Žlutá voda, která se pak změní na bezbarvou je pořád ještě normální průjem. Je potřeba bedlivě dodržovat pitný režim a každou návštěvu WC zapít sklenkou vody. Zároveň si naordinujte lék Endiaron a přípravek Smecta. Oboje koupíte v lékárně bez předpisu a užívejte to podle návodu, než vymizí příznaky průjmu. Také se snažte sníst netučná, ale vydatná jídla, například rýži s libovým masem. Můžete i běžné pečivo a ovoce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda

Citronově žlutá moč

Jasně žlutá barva moči může ukazovat na předávkování vitamíny z řady B. Žlutou moč způsobuje vitamín B12 a vitamín B2. Oba jsou rozpustné ve vodě a v případě nadbytku jsou vylučovány močí, kterou zbarvují do žluta.

Zdroj: Vše o moči

Poradna

V naší poradně s názvem DCERA MA ROUPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Dobry den,rada bych se zeptala...? Dcera ma roupi,koupili jsme prasky Vermophyt...bere je treti den... Jenze mi neji,nepije a stale zvraci...ikdyz nema vlastne co....,? Zvraci uz jen stavy..nevim co mam delat... Prosim o radu...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na roupy je nejlepší Vermox, který má nejméně škodlivé vedlejší účinky. Uvědomte si, že roupy se léčí tím, že se otráví, takže každý lék na roupy obsahuje jed. Proto raději neexperimentujte a raději vemte svou dceru k dětskému lékaři a nechte si předepsat Vermox. Za deset dní bude vyléčená a naprosto bezpečně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dcera ma roupi

Co dělat, když pes kašle a zvrací

Psi kašlou a zvrací z různých důvodů, ale u psů to není nic neobvyklého. V některých případech může jít o něco vážného, ale na druhou stranu to nemusí znamenat nic, co by vás mělo znepokojovat. Psi mají v mozku velmi dobře vyvinuté centrum zvracení, a tak zvrací častěji než ostatní zvířata. Nejčastějším důvodem, proč psi kašlou a zvrací, je ten, že snědli něco nepoživatelného, co dráždí jejich žaludek. Pes to vyzvrátí a potom většinou opět sní. Psi, zejména štěňata, mohou zvracet v případech přejedení nebo při pocitech vzrušení, rozrušení nebo nevolnosti.

Zvracení krve, červů, výkalů, nezvyklý typ zvratků, tmavé zvracení, zvracení spojené s průjmem – všechny tyto aspekty vyžadují návštěvu veterináře. Občasné zvracení, většinou po jídle, by nemělo představovat problém.

Kašlání a zvracení je u psů běžné, může ale signalizovat i nebezpečné ohrožení psího zdraví. Může být příznakem vážnějších problémů, jako je zánětlivé střevní onemocnění, Cushingova nemoc, selhání jater a ledvin nebo diabetu. Také může poukazovat na akutní infekční onemocnění, zvláště pokud je provázeno horečkou nebo průjmem. Časté zvracení může vést k dehydrataci, která může ohrozit život zvířete. Pokud si nejste jisti, nechte psa vyšetřit veterinářem.

Zdroj: Pes kašle

Poradna

V naší poradně s názvem VELMI ŘÍDKÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Vítek.

zničeho nic ze mne doslova jen teče žlutá voda - už druhý den, cca 6-7 x za den, když jdu na WC, žádné bolesti břicha, ani nějaké výrazné nucení - když nejdu hned, klidně bez námahy to v sobě udržím i více hodim. - vůbec nechápu z čeho k tomuto tak náhle došlo - jako klasický průjem mi to vůbec nepřijde ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Přesná příčina se dá poznat biochemickým vyšetřením stolice, které by vám předepsal praktický lékař a podle výsledků by určil nejlepší léčbu. Sám si můžete zkusit pomoci přípravkem Imodium Rapid, který je volně prodejný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velmi řídká stolice

Je pro děti nebezpečné zvracet žlutý hlen?

Zvracení není nemoc, ale příznak mnoha různých nemocí, jako jsou infekce nebo jiné chronické stavy. Normálně se barva zvratků mění podle stádia onemocnění nebo podle různých onemocnění. Například zvracení způsobené bolestí žaludku je nejprve zelené nebo žluté, pak se změní na oranžovou.

Pokud vaše dítě zvrací 1 až 2 dny, většinou se nejedná o závažný problém. Může to být jen reakce dětského organismu na stimulaci střev nebo proces vylučování toxických látek ze žaludku. Tento typ zvracení je také často spojen s akutními onemocněními, jako je otrava jídlem.

Pokud však vaše dítě neustále zvrací a trvá to déle i několik týdnů nebo až několik měsíců, může to být příznak chronického onemocnění.

Rodiče by měli okamžitě vzít dítě k lékaři, pokud dítě zvrací žluté hleny s následujícími příznaky:

  • Dítě hodně pláče, má vyboulenou fontanelu a má křeče;
  • Děti zvrací nepřetržitě 24 hodin;
  • Děti s abnormálními příznaky gastrointestinálního traktu, jako je plynatost, nafouklé břicho, zácpa, průjem;
  • Děti vykazující známky dehydratace jako je suchá kůže, vpadlé oči, suché rty, vypadávání vlasů;
  • Barva kůže dítěte se mění, frekvence dýchání je abnormálně rychlá, dochází ke krátkým zástavám dechu;
  • Děti s horečkou a letargickým spánkem;
  • Krvavé zvratky nebo zelené zvratky.
Děti zvracející žlutý hlen mohou mít i další důvody, proto, když je zvracení dítěte doprovázeno dalšími příznaky, rodiče by měli okamžitě vzít dítě k lékaři pro přesnou diagnózu.

Zdroj: Dítě zvrací žluté hleny

Diskuze

V diskuzi MŮŽE PES PROPOLISOVOU TINKTURU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ela Nová.

Dobrý den může pejsek který má žaludeční potíže a zvrací propolisovou tinkturu vnitřně děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Může pes propolisovou tinkturu

Proč dítě zvrací žluté hleny?

Žluté zvratky mohou naznačovat přítomnost žluči. Žluč je tekutina vytvářená játry a uložená ve žlučníku. Přítomnost žluči ve zvratkách není vždy důvodem k obavám. Můžete ji vidět, pokud má dítě méně závažný stav, který způsobuje zvracení, když je váš žaludek prázdný, mezi které patří například žaludeční chřipka (virová gastroenteritida). Při virové gastroenteritidě děti zvrací žlutooranžový hlen a mají další příznaky, jako je nízká horečka, bolest svalů a bolest břicha.

Další důvod, proč děti zvracející žluté hleny, může pocházet z prolapsu střeva dítěte nebo žlučových kamenů, které způsobují ucpání žluči. Tento stav provázejí i další projevy jako nechutenství, zácpa, křeče v břiše. U malých dětí je však onemocnění žlučovými kameny zcela vzácné.

Otrava jídlem je také důvod, kdy dítě zvrací žluté hleny. Po požití kontaminovaného jídla mohou děti zvracet spolu s dalšími příznaky, jako jsou bolesti břicha, průjem, horečka.

Také nachlazení a chřipka, kdy děti mají příznaky, jako je rýma, bolest v krku, neustále vysoká horečka, únava, bolest hlavy, zimnice a zvracení s žlutooranžového hlenu.

Kromě toho mohou děti zvracet žluté hleny, pokud mají:

  • zánět slepého střeva,
  • intususcepci střeva,
  • kinetózu,
  • chemoterapii,
  • ušní infekci,
  • užívání některých speciálních léků.

Zdroj: Dítě zvrací žluté hleny

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SLINIVKY BŘIŠNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka Jarošová.

Přítel měl před večeří aperitiv, Konstantinův likér. Jsme v Konstantin.Lázních na léčení. Poraďte. Škytá a zvrací. Stalo se večer. Zítra vyhledáme lékaře.Jarka Jarošová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Škytavka se objevuje často po konzumaci alkoholu. Dá se zastavit pomocí speciálního manévru, který je popsán zde: www.ceskaordinace.cz…
Co se týče dalšího postupu, tak zabezpečte dostatek tekutin i přesto, že nebude mít chuť nic pít. Každou půlhodinu musí polknout jednu deci vody nebo čaje. Máte-li živočišné uhlí, tak ho použijte podle návodu. Vyčkejte na zítřejší prohlídku u lékaře a kdyby se stav zhoršoval se zvýšenou teplotou a křečema, tak volejte rychlou záchrannou pomoc na čísle 112.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba slinivky břišní

Březová voda – cena

Zde je seznam nejnižších cen březové vody.

Zdroj: Březová voda

Je Jarischova voda bez parabenu?

Jarichův roztok je k dostání v lékárně v jakémkoli množství a na přání vám jej namíchají i bez parabenů.

Zdroj: Jarišova voda

Poradna

V naší poradně s názvem VODA NA PLICÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Horáčková.

Jakým vyšetřením se pozná voda na plicích?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pleurální výpotek, někdy označovaný jako „voda na plicích“, je nahromadění přebytečné tekutiny mezi vrstvami pleury mimo plíce.
Voda na plicích nemusí mít žádné příznaky a často se zjistí až z rentgenového snímku. U některých pacientů ale byly hlášeny příznaky jako bolest na hrudi, suchý, neproduktivní kašel, dušnost nebo obtížné, namáhavé dýchání, ortopnoe (neschopnost snadno dýchat, pokud osoba nesedí vzpřímeně nebo nestojí vzpřímeně).
Jak se diagnostikuje pleurální výpotek?
Mezi testy, které se nejčastěji používají k diagnostice a hodnocení pleurálního výpotku, patří:
- Rentgen hrudníku,
- Počítačová tomografie (CT) skenování hrudníku,
- Ultrazvuk hrudníku,
- Thoracentéza (jehla zasunutá mezi žebra pro získání biopsie nebo vzorku tekutiny),
- Analýza pleurální tekutiny (vyšetření tekutiny odebrané z pleurálního prostoru).
Pokud pleurální výpotek zůstal nediagnostikován navzdory předchozím, méně invazivním testům, lze provést torakoskopii. Torakoskopie je minimálně invazivní technika, při které se využívá malé kamerky zasunuté do pleurálního prostoru. Provádí se v celkové anestezii. Tato metoda umožňuje nejen vizuální hodnocení pohrudnice, ale často umožní i léčebný zásah.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voda na plicích

Strava způsobující žlutou stolici

Pokud večeříte brambory, ať již jako přílohu nebo jako samostatné jídlo, tak druhý den očekávejte, že se u vás objeví žlutá stolice. Také větší množství snědených arašídů zbarví stolici do žluta. Sníte-li velké množství kešu oříšků, pak vaše zítřejší stolice bude žlutá až bílá. Také některé houby, jako je ryzec pravý, můžou zbarvit stolici, která pak může být až rezatá. Žádný z těchto symptomů neukazuje na závažné onemocnění, barva stolice je v těchto případech ovlivněna jen zmíněnou stravou.

Zdroj: Jaké jsou příčiny žluté stolice

Diskuze

V diskuzi SVRACI ŠTAVOU A VUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vincent.

dobry den mam prozvu moje holka 20 let zvraci vodu a štavou furt svraci co to muže byt prosim dekuju vam moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svraci štavou a vudu

Recept

Skořicová voda

Postup: Vhoďte jeden svitek (tyčinku) skořice do karafy s vodou a nechte přes noc v chladničce. Doporučuje se pít tři, maximálně čtyři šálky denně.

Skořicový čaj na hubnutí

Ingredience: 1 šálek horké vody, 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička kvalitního medu (nemusí být)

Postup: Smíchejte skořici a med v horké vodě. Nechte chvíli odstát a vypijte.

Skořicový čaj na nachlazení a chřipku

Ingredience: 1 skořicová tyčinka, vařící voda, bylinný čaj (zelený čaj)

Postup: Vhoďte skořici do vroucí vody a nechte ji tam dvě minuty. Když voda trochu vychladne, vytáhněte ji. Pak nalijte do skořicové vody bylinný čaj, který pomůže snížit příznaky nachlazení a chřipky.

Zdroj: Skořicová voda

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakuk.

Dobrý den chtel jsem se zeptat zda je možné ze po bananech a mandarinkach se mi změnístolice ve zlutou barvu dděkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Jarischova voda pro kojence

Jarischův roztok je možné použít k potírání nebo obkladům mokvavých kožních lézí či ekzému i u kojenců. Bez porady s lékařem jej ale nepoužívejte dlouhodobě a na rozsáhlé plochy.

Zdroj: Jarišova voda

Diskuze

V diskuzi KOLIK CO DNES STOJÍ U VETERINÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, máme kočičku Amálku a kočička má problémy s trávením, dost často nám zvrací granule. A proto se Vás chci zeptat,kolik by nás stálo vyšetření žaludku a střev(gastroskopie)u kočičky. Děkuji Macháčková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra S.

Dobrý den,
měla jsem podobný problém s kocourem, zvracel dost často. Veterinář mu odebral krev a když zjistil, že ledviny a játra má v pořádku, zkusil mu dát léky na zánět žaludku a pokud by nepomohly, udělalo by se větší vyšetření. Test z krve, dvě injekce a prášky na 1 měsíc cca 1490,- kč. Stal se zázrak, od té doby nezvrací.
Ovšem bylo mi řečeno, abych mu nedávala granule.
VS

Zdroj: diskuze Kolik co dnes stojí u veterináře

Jarišova voda na pleť

Pokud vás trápí citlivá pleť nebo se potýkáte s nežádoucím a nevzhledným akné, určitě vyzkoušejte tuto šikovnou vodičku z lékárny. Uplatní se třeba i při zákeřné periorální dermatitidě, často nahradí i kortikoidy, které mají množství nežádoucích vedlejších účinků. Díky absenci parfemace se hodí i pro citlivou pokožku nejmenších dětí. Dlouhodobé používání je bezpečné, i když se doporučuje kombinovat roztok s hydratačními krémy nebo tělovými mléky. Pro děti je dokonce ještě lepší než pediatry doporučovaná borová voda. Nesmí se ale dostat do očí, což ale platí o většině používané kosmetiky.

Zdroj: Jarišova voda

Jarišova voda v léčbě

Jarishova voda může působit zklidňujícím účinkem na většinu populace, ale přibližně v 5% populace jsou známé opačné příznaky, například hnisavé a bolestivé vyrážky. Proto před prvním užitím vždy otestujte aplikaci Jarishovy vody jen na malý kousek pleti. Neobjeví-li se žádná nežádoucí reakce do druhého dne, tak vřele doporučuji tuto vodu užívat pravidelně, jako pleťové tonikum.

Zdroj: Jarišova voda a jak si ji připravit

Co je to březová voda

Březová voda je 100% rostlinná voda. Je to vynikající produkt z břízy, která si přes svůj kořenový systém přefiltruje obyčejnou vodu, zbaví ji toxinů, pak ji obohatí organickými látkami (živinami), vitamíny a minerály a nakonec ji v listech nabije sluneční energií. Nic lepšího živý organismus v tekuté formě přijmout nemůže. Březová voda nezatěžuje trávicí soustavu, právě naopak. Organické látky na sebe vážou stopové prvky a spolu s nimi je pohotově dopraví do všech buněk našeho těla. Toto je skutečná výživa buněk a tkání našeho organismu. Kdo chce déle a lépe žít a vypadat, měl by se přeorientovat na tuto „živou“ rostlinnou vodu.

Březová voda se získává jen na jaře, když se stromy začínají po zimě probouzet. I proto je tak vzácná. A možná právě proto má tato voda i omlazující účinky.

Upevňuje nervový systém, aktivuje látkovou výměnu, pomáhá při léčbě skorbutu, revma, nemoci ledvin, jater a trávicí soustavy, působí hlístopudně a protiskleroticky.

Zdroj: Březová voda

Borová voda

Borová voda je známým pomocníkem při lehčích zánětlivých procesech očí. Jedná se o oční vodu s  3% kyselinou boritou. Kape se do spojivkového vaku, dále lze použít k výplachu oka či obkladům víček. Má významné dezinfekční vlastnosti. Do uší se ve veterinární medicíně nepoužívá – na trhu je řada přímo veterinárních ceruminolytických čistících přípravků, které dezinfikují a rozpouští ušní maz. K sehnání je běžně v lékárnách bez předpisu. Zde je vidět cena borové vody.

Zdroj: Borová voda pro psa

Jarišova voda použití

Jarishova voda se používá v kosmetice na zklidnění podrážděné pleti, obecně na zklidnění dermatitid obvykle v kombinaci s mastnou pokožkou. Jarishova voda mírně vysušuje pleť a působí mírně desinfekčně. Jarishova voda je vhodná i proti akné. Typická indikace Jarishovy vody je po vysazení hormonální antikoncepce pro zlepšení pleti, která díky hormonálnímu výkyvu často manifestuje v podobě akné nebo lehčí dermatitidy. Používá se buď jako pleťová voda k čištění pleti a nebo ve formě obkladů. K dostání je v lékárně v balení po 1 litru i v 1/2 litrovém balení. Díky obsahu glycerínu je roztok stabilní pouze do 60 dní ode dne výroby, po této době jej není možné dále používat - skazí se.

Zdroj: Jarišova voda a jak si ji připravit

Co znamená voda na plicích

Prostor mezi plícemi a hrudní stěnou je za normálních okolností vyplněn vzduchem. To vytváří ideální podmínky pro to, aby se plíce mohly během dýchacích pohybů stahovat a roztahovat. Je-li vzduch nahrazen tekutinou, tlak v dutině se zvýší a tlačí na plíce, které se smrští, což znemožní efektivní nádech.

Zdroj: Voda na plicích


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP