Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO ZNAMENÁ ČERNÁ MOČ

OBSAH

Kdy se nesmí černá mast užívat

Černá mast se nesmí užívat pokud jste přecitlivělí na léčivou látku nebo na některou z pomocných látek. Černá mast by se také neměla používat při akutním dráždivém zánětu kůže, při akutním ekzému, na sliznice a do očí. Černá mast obsahuje lanolin, nepoužívejte Ichtoxyl pokud jste přecitlivělí na lanolin.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Diskuze

V diskuzi CO TO ZNAMENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobry večer lékař mi do zprávy napsal fw 22/44 jako diagnóza,muzere mi říct co to znamená dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mohelnice.

To může být kinetóza. Říká se tomu také mořská nemoc, cestovní nevolnost nebo nemoc z pohybu. Není to přímo onemocnění, ale stav, který způsobuje přesun těla jinak než chůzí nebo během. Tento stav se vyskytuje jen u některých jedinců a v určitých situacích. Nejedná se o nijak vážný případ, spíše postiženou osobu obtěžuje.
Kinetóza je způsobena dvěma faktory. Za prvé, když se v rovnovážném ústrojí nacházejícím se uvnitř ucha při zvláštním pohybu přelévá tekutina a dává mozku nejisté signály. Za druhé takto může reagovat samotný centrální nervový systém. Tento jev se děje, pokud se tělo hýbe a oči fixují jeden bod. To se děje například při jízdě autobusem, když oči sledují nehybnou sedačku před sebou, nebo naopak je tělo v klidu a oči sledují pohyb, například při pohledu z mostu na plynoucí vodu.
Kinetóza se nejčastěji projevuje jako nevolnost při jízdě autobusem, v letadle nebo na lodi.

Zdroj: diskuze Sedimentace

Je černá stolice nebezpečná?

Kdy byste měli zpozornět, pokud uvidíte černou stolici? Pokud vaše černá stolice vypadá dehtově nebo lepkavě a má silný zápach. To totiž může být melena.

Melena znamená, že někde uvnitř těla dochází ke krvácení. Nejčastěji to bývá krvácení do žaludku, tenkého střeva nebo pravé strany tlustého střeva.

Vnitřní krvácení je vždy vážné, zvláště když nemůžete určit, zda je zastaveno nebo stále pokračuje.

Zdroj: Je běžná černá stolice po alkoholu?

Poradna

V naší poradně s názvem KDYZ JE HODNOTA FERITINU 219 CO TO ZNAMENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

chtela jsem se zeptat byla mi namereno feritin 219 nevim co to znamena ma nekdo s touto hodnotou zkusennosti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle hladiny feritinu se posuzuje množství železa v lidském organismu. Ženy mají rozpětí feritinu 12 až 150 nanogramù na 1 ml krve. Pokud máte naměřenu hodnotu 219, tak máte přebytek železa, což může ohrozit játra a přispět k tvorbě nádorů. Další informace o tom co znamená přebytek železa se dočte tady: www.ceskaordinace.cz…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdyz je hodnota feritinu 219 co to znamena

Co znamená černá stolice u dětí

K tmavé stolici může u dětí dojít například při zácpě. Zde je důležité především řešit zácpu, aby dítě netrpělo.

Zdroj: Tmavá stolice

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA CITRONOVA JAKO DEZINFEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Kyselina citrónová se dá použít jako desinfekce všude tam, kde je potřeba likvidovat bakterie a plísně. Bohužel kyselina citrónová neúčinkuje na viry - vůbec. Dezinfekční roztok proti bakteriím a plísním se připraví v poměru 1 sáček kyseliny citrónové a 1 litr vody ohřáté na 20°C, přičemž dezinfekční účinky se projeví při úplném ponoření desinfikovaného předmětu na dobu 30 minut a více. Pro lepší smáčivost dezinfekčního roztoku je možné přidat lžičku Jaru.
Sůl, jedlá soda, ocet mají jen omezené dezinfekční účinky proti malému počtu bakterií, na viry neúčinkují vůbec.
Nejspolehlivější způsob desinfekce povrchů proti virům je mýdlová voda, líh a chlór - to vše zabíjí viry a je to snadno dosažitelné. Nejúčinnější desinfekce, která bezpečně zabije viry, se provádí omýváním povrchu ovoce, zeleniny, ale i obalů balených potravin mýdlovou vodou po dobu 40 sekund. Další způsob je využití lihu 60% a více, do kterého se ponoří desinfikovaný předmět na dobu 20 sekund. Chlór se nehodí k desinfekci potravin. Poslední možnost desinfekce je úplně bez chemie a spočívá v izolaci desinfikovaného předmětu mimo dosah možného hostilete viru po dobu minimálně 2 dny. Po dvou dnech na povrchu nepřežije žádný vir.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin T..

Dobrý den, co znamená sáček v jednotkách hmotnosti ? Co znamená mimo dosah hostitele v praxi ? Mrazák :-) ?
Dekuji.
M.T.

Zdroj: diskuze Kyselina citronova jako dezinfekce

Cena

Černou mast je možné koupit v lékárně, stojí cca 30 Kč.

Černá mast

Zde můžete vidět cenu černé masti.

Ichtyolová mast

Zde můžete vidět cenu Ichtoxylu.

Višňák

Zde můžete vidět cenu Višněvského balzámu.

Zdroj: Černá mast na záněty

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČERNÁ ŘEDKEV A BÍLÁ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Může se na warfarin černá ředkev nebo bílá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ředkev bílá, černá i ředkvičky, to jsou všechno variety jedné rostliny s názvem ředkev setá. Díky tomu mají vzhledem k Warfarinu i stejné účinky a je jedno jestli je barva bulvy bílá nebo černá a nebo jde-li o ředkvičky. Může se konzumovat celá rostlina včetně listů. Kořenová část rostliny - bulva má jen zanedbatelné množství vitamínu K a nemusíte tedy vůbec hlídat snědené množství, i když užíváte Warfarin. Listy ředkve jsou také jedlé, ale ty již obsahují mnoho vitamínu K a listy z jedné rostliny vašemu tělu dodají 30 mikrogramů vitamínu K, což je 1/3 vaší denní dávky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Černá stolice po alkoholu

Černá stolice může být způsobena některými jídly nebo léky (borůvky, černé uhlí, červená řepa), z alkoholických nápojů bývá příčinou červené víno. Horší variantou je krvácení do trávicího traktu. S tímto problémem je nutné svěřit se svému praktickému lékaři.

Zdroj: Tmavá stolice

Diskuze

V diskuzi CO ZNAMENÁ BULKA VE SLABINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Co znamená tuková bulka ve slabinách ?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co znamená bulka ve slabinách

Černá mast na hnis

Černá mast se nesmí svévolně používat při hnisavých procesech, při kožních nemocech, které vyžadují odbornou léčbu, a při poraněních kůže většího rozsahu, například na proleženiny u dlouhodobě nehybných lidí. Tyto případy vyžadují konzultaci s lékařem.

Také jedná-li se o chronické onemocnění (často se tvořící plísně), je třeba poradit se o užití černé masti s kožním lékařem. Lékař by měl rovněž schválit používání černé masti v době těhotenství. Také miminkům do jednoho roku bychom neměli mast aplikovat bez doporučení lékaře. U starších dětí už konzultace není třeba.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi MŮŽE SE PĚSTOVAT ZAMIOKULKAS V HYDROPONII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PRÁGER RUDOLF.

mohu pěstovat zamiokulkas v hydroponii

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Co to znamená že je zimokulkas trochu jedovatý

Zdroj: diskuze Může se pěstovat zamiokulkas v hydroponii

Černá mast na záněty

Na rozsáhlé hnisavé otevřené rány není vhodné používat černou mast. Černá mast je vhodná pouze k léčbě mírnějších infekčních a hnisavých kožních onemocnění, při drobných infikovaných poraněních a plísňových onemocněních, u omrzlin, proleženin, u počínajícího nežitu a při trudovině (akné).

Mast je možné nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem.

Zdroj: Ichtyolová mast

Černá mast na záněty

Ichtoxyl má protizánětlivé a dezinfekční účinky. Zamezuje nadměrné tvorbě kožního mazu. Protože působí protisvědivě, zabraňuje tomu, aby si člověk zanášel do rány infekci škrábáním. Dalším účinkem ichtoxylu v černé masti je stahování a prokrvování pokožky, a tím i lepší schopnost hojení.

Černá mast se používá při zhnisání kožních oděrek, menších řezných ran (kuchyňská zranění), při tvorbě akné a trudoviny, při hnisání puchýřů (například na patách – otlaky z malých bot), při vytvoření vřídku (urychlí „dozrání“ a vytečení hnisavého ložiska), při léčbě plísní (na nohách, nehtech, v tříslech a podobně), u drobných omrzlin a podobně.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi NEINFORMOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

To je fakt. Neměl jste nikam chodit a už jste mohl být po smrti a mohl jste mít klid.
Přála bych vám vidět pomalé umírání na rakovinu.....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

A já bych Vám přál co prožívám každý den, víte vůbec co znamená pro chlapa když z něj doktoři udělají impotentního věčně počuranýho mrzáka ?

Zdroj: diskuze Neinformování

Co je to černá mast?

Černá mast je alternativní lokální terapie používaná k léčbě rakoviny kůže. Vyrábí se v různých obměnách; většina přípravků obsahuje dvě základní složky: Krevnici kanadskou (Sanguinaria canadensis) a chlorid zinečnatý [1]. Černá mast způsobuje destrukci kožní tkáně, což má za následek vytvoření škvíry nekrotické tkáně, která se nakonec odlupuje.

  • Krevnice kanadská je severoamerický člen čeledi mákovitých, má oddenky obsahující červenou mízu bohatou na cytotoxické alkaloidy, sanguinarin je alkaloid s nejvyšší koncentrací.
  • Chlorid zinečnatý je syntetická korozivní chemikálie, je obvykle hlavní hmotnostní složkou černé masti, což je v rozporu s tvrzením některých prodejců, že černá mast je „přírodní“ terapie.
  • Černá mast může také obsahovat několik dalších rostlinných extraktů a syntetických sloučenin. Tato nedostatečná standardizace a fytochemické variace obsažené v jejích botanických složkách [2] činí z černé masti heterogenní skupinu produktů s nepředvídatelnými klinickými účinky.

Černou mast nebo její složky si mohou pacienti snadno objednat prostřednictvím online prodejců v zemích bez regulační kontroly.

Zdroj: Černá mast na lipomy

Poradna

V naší poradně s názvem ŠTÍTNÁ ŽLÁZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka Plíšková.

Dobrý den mamTSH 5.35.mam přijít na kontrolu za 3 měsíce. Můžu si sama nějak pomoci. Nevím co to pro mě znamená. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodnota TSH 5,35 vypovídá o tom, že máte mírně sníženou funkci štítné žlázy a díky tomu vaše tělo nedokáže v potřebném množství nakládat s jódem.
Sama si můžete pomoci tak, že co nejdříve navštívíte lékaře imunologa a požádáte ho o vyšetření kvůli své štítné žláze. V mnoha případech je příčinou snížené funkce štítné žlázy právě nějaké autoimunitní onemocnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hodnoty jsou TSH 4.89 T4.5

Černá mast na akné

Většina mladistvých bojuje s problémem akné. Řešením je Ichtoxyl. Aplikujte jej 2x denně na vyčištěnou pleť v průběhu dvou týdnů a budete spokojeni. Zahojí se i podkožní boláky a opravdu vše skvěle léčí, problém je pouze v tom, že trochu páchne po asfaltu. Jde však opravdu o bezvadný prostředek na léčbu akné, a navíc jej v lékárně seženete za 30 Kč.

Zdroj: Černá mast na záněty

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO TRVÁ UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobry vecer,mam dotaz 1.2 jsem mela posledni ms mam pravidelnou po 28 dnech test jsem delala 3.3 .2018 a u gynekologa jsem byla 8.3.2018 nebilo nic moc videt rekla mi ze tehotna jsem priblizne 10 dni kdy tedy doslo k oplodneni predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Dobrý den,
když mi lékař zjistí těhotenství staré cca 14 dní, tak to znamená 14 dní od oplodnění?

Děkuji vám

Irča

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Závěr

Černá mast je nadále používána mnoha lidmi po celém světě, přičemž léčbu často zahajují sami bez formálního lékařského posouzení nebo rady. Mohou nastat katastrofální následky. Praktičtí lékaři by měli mít vysoký stupeň podezření na používání černé masti a měli by být připraveni diskutovat s pacienty o jejím nebezpečí. Jak vypadají následky po použití černé masti se můžete podívat zde: fotografie s následky použití černé masti.

Zdroj: Černá mast na lipomy

Co se děje, když je krev ve stolici

Pokud se objeví krev ve stolici, může se jednat o krvácení ze zažívacího nebo dýchacího systému. Krev ve stolici se řadí mezi vážnější příznaky a jejich přehlížení může mít fatální následky. Vždy je důležité dle podoby krve ve stolici nalézt místo krvácení:

  • černá, natrávená krev ve stolici pochází z části od úst až po tenké střevo, nebo může jít i o spolknutí krve z plic
  • červená krev ve stolici pochází z konce tenkého, nebo celého tlustého střeva
  • pokud je krvácení do stolice příliš malé, lze je prokázat odebráním malého kousku stolice a jeho laboratorním rozborem

Je nutné si uvědomit skutečnost, že přítomnost krve ve stolici ještě neznamená přítomnost polypu v tlustém střevě. Krvácení do stolice může být způsobeno mnoha dalšími příčinami, jako jsou hemoroidy, infekce tlustého střeva a podobně. Také přítomnost polypu v tlustém střevě neznamená, že pacient trpí rakovinou.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Černá stolice po živočišném uhlí

Živočišné uhlí a preparáty obsahující železo způsobují černé zabarvení stolice.

Zdroj: Tmavá stolice

Jak poznat dvojčata podle hCG

Vícečetné těhotenství je poznat i podle hladiny hormonů hCG v těle, hladina je totiž výrazně vyšší.

Zdroj: Co znamená hCG

Černá vousatá řasa

Ve srovnání s černou štětičkovou ruduchou vytváří tato řasa větší porosty – až 2 cm dlouhá, velmi jemná vlákna, připomínající podvodní plnovous. Řasa je na dotek slizká a její vlákna se snadno přetrhnou. Pokrývá okraje listů a postupně je obrůstá. Podle intenzity osvětlení lze pozorovat změnu její barvy (získává šedý, namodralý až tmavě červený odstín).

Opět se velice špatně mechanicky odstraňuje, ačkoliv jde ve srovnání s černou štětičkovou řasou snadno přetrhnout (nikoliv odtrhnout od podkladu). Na omak je nepříjemně slizká.

Růst této řasy údajně podporuje množství organických nečistot na dně, ve filtru či ve vodě.

Zdroj: Černá štětičková řasa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP