Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

COJE AMERICKÉ BARVENÍ

OBSAH

Barvení vlasů po chemoterapii

Při imunosupresivní léčbě často dochází ke ztrátě vlasů, které se po skončení chemoterapie znovu obnoví. Obnova je však pomalá a je třeba hýčkat každý vlásek. Proto i při jejich barvení je třeba dbát zvýšené opatrnosti a v domácích podmínkách zvolit raději tónování. Barvení vlasů po chemoterapii je možné, ale měl by ho provést profi kadeřník, neboť hrozí, že barva bude reagovat s novými vlasy a pokožkou atypicky. Může vlasy popálit nebo chytnout do špatného odstínu nebo vyvolat neočekávanou, alergickou reakci a proto je lepší mít odborníka při ruce.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Poradna

V naší poradně s názvem AMERICKÉ BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje v případě amerického bavení či melíru a zda se dá touto technikou dosáhnout platinové blond. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Americké barvení je několik přibližně stejných odstínů, například blond, až po plavou. Hodně to dělá Wella Professional. Jde o barvení tón v tónu a lze dosáhnout i vzhledu platinové bold, pokud máte svou přírodní barvu plavou nebo špinavou blond. Tady je obrázek, jak by to mohlo vypadat: files.hotstyle.cz/20…

Důležité upozornění pro americké barvení! Americké barvení si nechte VŽDY udělat u kadeřnice, jinak riskujete nepěkné barevné prameny, jako vodníkovy pentle. Při technice amerického barvení je potřeba jednotlivé prameny nejdříve odbarvit a potom na ně aplikovat vhodnou barvu a k tomu je potřeba zkušenost. Není zde prostor na opravy, protože pak budete mít na hlavě místo amerckého melíru spíše chemlon.

Zdroj: diskuze Americké barvení

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Alternativní barvení vlasů

Neobvyklé barvy na vlasy zkoušejí hlavně přívrženci různých hudebních žánrů. Například mnozí punk-rockeři si rádi barví vlasy na zeleno a červeno. Také růžová a oranžová jsou celkem populární.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Barvení během chemoterapie

Během chemoterapie je nutné vyhnout se barvení vlasů, odbarvování a dalším chemickým úpravám. Vhodné není ani používání žehličky, kulmy a krepovacích kleští! Nové vlasy je třeba chránit před velkým teplem a přímým sluncem a také před mrazem, musíte tedy volit vždy vhodnou, lehkou pokrývku hlavy.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii

Diskuze

V diskuzi SEBOREA A BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Dobrý den,
chtěla bych používat na barvení vlasů HENU. Nevím kterou značku si vybrat, tak aby
byla bez škodlivých přísad. Zkusila bych i barvu, která není agresivní k pokožce.
Můžete mi prosím poradit? Používala jsem barvu značky INSIGHT. Poslední barvení jsem měla v prosinci 2021 a od té doby mi padají vlasy ve velkém objemu. Předpokládám, že mám seboru.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Seborea a barvení vlasů

Barevné přelivy na vlasy – cena

Tady je uveden seznam nejlevnějších cen přelivů na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Diskuze

V diskuzi DIETA NA BÁZI BRUSINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kalli.

slyšela jsem o nějakým rozpustným prášku na bázi brusinek, asi doplněk stravy při dietě. Údajně snižuje chuť k jídlu. Chtěla bych shodit pár kilek, ale jsem příšerně pořád při chuti. Jelikož nesouhlasím s drastickými dietami, chtěla bych tímto nahradit jen nějaký jídlo mezi hlavními jídly. Nemohl by mě někdo poradit ?? Prosím ?? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Já jsem si koupila Americké Mega Brusinky a zhubla jsem 2,5 kila za měsíc. Mají je třeba zde slimshop.cz/62-brusinky .

Zdroj: diskuze Dieta na bázi brusinek

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monina.

Vše co se týká prodloužení vlasů jako barvení, vlnění i následná úprava, tak svěřuji kadeřnici.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luisa.

Veškeré úpravy vlasů včetně prodlužování si taky nechávám dělat u kadeřnice.

Zdroj: diskuze Vlasy

Barvení vlasů při užívání antibiotik

Antibiotika nemají na samotné barvení vliv, protože se barví odrostlé vlasy a ty již stav těla neovlivňuje, takže barva chytne stejně jako bez antibiotik. Co je však třeba zmínit, je zvýšená možnost výskytu nečekané alergické reakce při aplikaci barvy a současném užívání antibiotik. Z tohoto důvodu je vhodné nejdříve barvu máznout na kůži za ucho a chvíli počkat, jestli se neobjeví na tom místě reakce. Tuto situaci není radno podceňovat, protože při anafylaktickém šoku způsobeného alergickou reakcí je možné i zemřít.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAH PURINOV V AGARE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Vybochova.

Dobry den, chcela by sa spytat" ne som si ista,ze by som mala dnu, ale bolia ma velmi kosti. hlavne rano/ mam zistenu osteoartrozu, tak to pripisujem tomu. Potrebujem konzumkvat vela kolagenu ci v prask. forme a le tatiez chcem schidnut a ze pri diete je dobre jest zelatinu agar-agar, len nevie ci matiez vela purinov. a tiez aky kolagen na stavbu chrupaviek je najlepsi podla vasich skusenosti. Lebo clovek uz nevie coje pravda a spravne.... dakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Agar agar patří mezi extrémně zásadité potraviny, které omezují vznik kyseliny močové. Konzumací želatiny agar agar se kompenzuje onemocnění hyperurikémie, lidově zvané dna. Společně s agarem patří mezi tyto zásadité potraviny i citrony, vodní meloun, kajenský pepř (Capsicum), sušené datle a fíky, kapusta, karengo, kořen kudzu, limety, mango, papája, petržel, hrozny bez semen (sladké), řeřicha a mořské řasy. U všech těchto potravin dochází při trávení k redukci kyseliny močové.
Co se týče ochrany chrupavky v kloubech, tak nejúčinnější jsou přípravky s obsahem síry (MSM), chodroitinu a glukosaminu. Kolagen je také prospěšný, ale hlavní jsou ty tři zmíněné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Množství purinů na den

Po jaké době se můžou barvit vlasy

Pokud potřebujete mít na vlasech sytější odstín nebo je mít více odbarvené, tak je potřeba aplikovat dvě barvení za sebou. Jenže za jak dlouho, abyste si nezničili svoje vlasy? Dalo by se říci, že by bylo vhodné počkat, aby si vlas odpočinul, nabral tak zvaně sílu. Ale opravdu tohle vlas dokáže? Vlasový stvol je tvořen zrohovatělými aminokyselinami, které se vytvoří a uskupí ve vlasové cibulce. Tady taky vlas dostane poslední energetickou podporu od našeho těla. Vlasem nevedou žádné žíly, které by ho zásobovaly živinami. Jediná podpora vlasu je z venku - prostřednictvím kožního mazu a dodatečné péče, která vlas zaceluje a hydratuje. Jenže hydratovaný a uměle zacelený vlas se o to obtížněji barví. Proto další barvení je vhodnější provést ihned po proschnutí vlasů z předchozího barvení. Samozřejmě se mezi barvením neaplikuje péče ve formě kondicionéru. Ten si nechte až po dokončení barvení a na příští mytí vlasů. Při každém barvení dojde k nežádoucím účinkům na vasech, zejména k jejich vysušení a zvýšené lomivosti nebo naopak gumovosti (tzv chemlonové vlasy). S tím je potřeba počítat i u opakovaného barvení vlasů - čím více barvení, tím více poškozené vlasy budou.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Každé z nás se určitě stalo, že při barvení svých vlasů jste se ušpinili na pokožce. Po barvě na vlasy vznikají na pokožce takové tmavé skvrny, které nejsou moc pěkné a przrazují úroveň vaší zručnosti při barvení :-) Nejvíce je to k naštvání, když se obarvíte před nějakou důležitou schůzkou nebo před slavnostním večerem. To byste pak raději ani nevylejzala mezi lidi. Moje rada, jak předejít tmavým skvrnám od barvy na vlasy, je nechat si obarvit vlasy u zkušené kadeřnice!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Barva na vlasy – cena

Tady je seznam nejlevnějších cen barev na vlasy.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM UMÝT BARVU NA VLASY Z KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dorka.

Ale uz se stalo-barvila jsem vlasy doma a na hodne tmavy odstin-co tedy? Jak ,nebo cim ji odstranim z obliceje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny na pokožce po barvení vlasů nejlepé odstraní šťáva z citronu anebo také jedlá soda. Každé ale samostatně, nemíchat dohromady!.

Zdroj: diskuze Čím umýt barvu na vlasy z kůže

Barvení paruky

Paruku z pravých vlasů je možné v případě potřeby barvit, odbarvovat či melírovat, natáčet a případně i natrvalit. Zakoupená paruka nemusí být ostříhána, a tak je možné ji upravit do požadovaného účesu.

Zdroj: Paruky

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Barvení vlasů po chemoterapii

Ženy po chemoterapii by se neměly stresovat svými vlasy, pokud zatím nejsou po nemoci takové, jaké by si přály mít. Chce to jen trochu trpělivosti a času, než se vše vrátí k normálu. Domácí barvení vlasů po chemoterapii se nedoporučuje, protože barva může chytnout špatně nebo může vlasy a pokožku poškodit. Před barvením si nikdy nemyjte vlasy, protože pokožka hlavy je chráněna alespoň přirozenou vrstvou tuku. Barvu použijte až po konzultaci s odborníkem, který zhodnotí kvalitu vašich vlasů a doporučí vám tu nejšetrnější variantu vhodnou právě pro vaše vlasy.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii

Potřebné suroviny

Budete potřebovat celou řadu surovin, které najdete ve spíži, kakao, které dodá vašim vlasům čokoládovou barvu a bude držet na vlasových stvolech, dále obyčejný neslazený jogurt, med a jablečný ocet.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Proč je problém s barvením vlasů u seborey

Citlivá, poškozená nebo zanícená pokožka může velmi bolestivě reagovat na chemické látky v barvě na vlasy. Jestliže je pokožka porušená, mohou tyto chemikálie štípat a způsobit reakci, která vede ke svědění, zánětu a dalšímu poškození pokožky hlavy. Barvení vlasů může na pokožce vytvořit cyklus opakovaného svědění - poškrábání, který lze jen těžko léčit.

Ať už máte seboroickou dermatitidu, ekzém, psoriázu nebo růžovku, každý reaguje odlišně na různé látky, takže není možné říci, jaká kombinace chemikálií v barvě na vlasy vás osobně ovlivní. Naštěstí ale existují věci, které vám to usnadní.

Zdroj: Seborea a barvení vlasů

Barvení vlasů

Dnešní nabídka barev na vlasy je skutečně nepřeberná, takže dopřát si vysněný odstín vlasů už není nic těžkého. Většina lidí si myslí, že barvení vlasy ničí, ale to není úplně pravda. Záleží totiž na druhu barvy, na aplikaci a také na tom, v jakém stavu jsou vlasy před barvením. Barvení má i své velké výhody, kromě dobrého pocitu zvětšuje objem, vlasy vypadají hustší a také pomáhá, když se vlasy nadměrně mastí. Domácí barvení vlasů se většinou nedoporučuje, protože barva může chytnout špatně nebo může vlasy poškodit. I když je to levnější a vše se děje v pohodlí domova. Někteří lidé mají problém s výběrem odstínu barvy, protože se podívají na krabičku, ale už ne na zadní stranu, kde jsou výsledné odstíny – samozřejmě ani to není stoprocentní, ale dá se podle nich orientovat. Před barvením si nikdy nemyjte vlasy, protože pokožka hlavy je chráněna alespoň přirozenou vrstvou tuku. V případě použití barvy je odstín stálý, ale je nutné nejméně za šest týdnů dobarvit odrosty. Máte-li vlasy již zesvětlené, tónovací přípravky používejte s rozvahou, protože odstín vstřebávají intenzivněji.

Pokud se chystáte měnit barvu opravdu výrazně, například z hnědé na červenou nebo z černé na blond, pak rozhodně zajděte ke kadeřníkovi. Barvení vlasů je v dnešní době bleskurychlé a jednoduché. O barvené vlasy se ale musíte náležitě starat, pokud chcete, aby vypadaly zdravě.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Rady pro barvení vlasů

  • Seborea má své fáze, v době erupce je pokožka citlivá a v druhé zklidněná. Proto barvení vlasů naplánujte vždy na dobu po erupci.
  • K přípravě pokožky hlavy před barvením používejte intenzivní kondicionační ošetření pomocí balzámu na vlasovou pokožku (recept na výrobu je k dispozici níže). S aplikací začněte dva dny před barvením vlasů.
  • K barvení vlasů si vyberte barviva, která neobsahují fenylenediaminy, amoniak a peroxid vodíku.
  • 24 hodin před nabarvením celé hlavy vždy vyzkoušejte malý bod barviva na kůži za uchem
  • Než začnete barvit, chraňte pokožku pomocí kalciové masti cena a nákup. Naneste ji na uši, čelo, krk a kolem vlasové linie.
  • Pracujte velmi šetrně, aby nedošlo k poškození pokožky; žádné silné tření ručníky nebo kartáčování.
  • Při barvení a oplachování použijte vlažnou a ne horkou vodu.
  • Vlasy samy o sobě netrpí barvením, je to vaše kůže, která bude pravděpodobně reagovat. Takže barvěte vlasy ve vzdálenosti 3 mm od pokožky hlavy - nebo nejlépe jen na koncích.
  • Na mytí barvených vlasů používejte šampony, které neobsahují Dodecylsíran sodný, jenž může podněcovat riziko zánětu pokožky jejím nadměrným odmašťováním.
  • Zkuste barvit přirozeně. Zkuste hennu nebo podobná 100% přírodní barviva namísto syntetických látek.

Zdroj: Seborea a barvení vlasů

Rizika při barvení vlasů

Dnes jsou všechny profesionální barvy dostatečně šetrné a nepředstavují pro vlasy riziko. Nicméně člověk s citlivou pokožkou by si měl dobře rozmyslet extrémní zásahy jako odbarvení z černé na blond, trvalou nebo naopak narovnání vlasů. V případě silně přecitlivělé pokožky je dobré vyhnout se chemickým procedurám úplně. Barvení vlasů může skončit velmi nepříjemným zážitkem v podobě alergické reakce. Na pozoru by se měli mít i ti, kteří si vlasy barví pravidelně a domnívají se, že se jich alergie netýká. Alergie totiž vzniká nepozorovaně a kdykoliv během života. U barvení vlasů je problematickou složkou především chemická látka s názvem parafenylendiamin (PPD). Parafenylendiamin je obsažen především ve stálých barvách, přičemž platí, že čím tmavší odstín, tím vyšší je podíl této látky, tudíž i možnost intenzivnější alergické reakce. Průběh alergické reakce na parafenylendiamin probíhá u každého jednotlivce různě. Prvním varováním, že něco není v pořádku, je pálení pokožky již při samotném barvení. Ovšem u některých jedinců mohou uplynout tři a více dnů, než začne nepříjemné svědění pokožky. Další příznaky alergické reakce se mohou projevit nástupem náhlé vyrážky, pupínků, puchýřů, mokvajících boláků a otoků nejen na hlavě, ale i na krku a obličeji.

Alergické reakce na barvy mohou vzniknout také po užívání antibiotik. Pokud se chystáte na barvení nebo trvalou při nebo těsně po užívání antibiotik, vždy se poraďte se svou kadeřnicí. Vždyť máte sníženou imunitu a pro vás tak banální krok v podobě chemie může mít nepříjemné následky.

Zdroj: Antibiotika, trvalá a barvení vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP