Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CUKÁNÍ V PRAVÉM OKU

OBSAH

Pověry o pískání v pravém uchu

Zvonění v pravém uchu je přímo spojeno s spiritualitou. Pro duchy je to snadný způsob, jak se s vámi na Zemi dostat do kontaktu.

Duchovní říše vás chce kontaktovat, aby vám sdělila poselství, které odstartuje vaše duchovní probuzení.

Pískání v uších duchovní příčina:

  1. Někdo o vás mluví.
    Běžně se říká, že když vám zvoní ucho, někdo vás pomlouvá. Duchové se vás snaží varovat před touto zradou tím, že vám zazvoní v uších. Chtějí, abyste byli obezřetnější vůči tomu, komu svěřujete své informace.
  2. Zvonění ve vašem pravém uchu znamená, že přichází významné požehnání.
    Duchové nechávají vaše pravé ucho zvonit, aby upoutaly vaši pozornost. Chtějí vám říci, že duchovní dar je v blízké budoucnosti.
  3. Duchové vám chtějí připomenout, že nejste sami.
    Duchové nad vámi bdí. V těžkých chvílích vám umožní zazvonit v uších, abyste věděli, že jsou s vámi. Přestože je zvonění v uchu fyzicky nepohodlné, má poskytovat duchovní pohodlí.
  4. Zvonění v uších naznačuje, že potřebujete více času k práci na své spiritualitě.
    Duchové chtějí, abyste investovali více času do meditace nebo se modlili, a posílili tím svoji spiritualitu. Chtějí upoutat vaši pozornost, než se příliš vzdálíte.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNI ÚTVAR NA PRAVEM LÝTKU NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra entova.

Na pravém lýtku nohy mého muže se objevil na kůži červený zvětšujicí strupujici útvar zatím nevíme k čemu to přiřadit.dekuji Entova
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě jde o nějaký druh keratozy. Seboroicka nebo aktinická. Někdy se může takto projevovat i rakovina kůže. Určitě to nechte prohlédnout odborníkem na kožním. Tak jako tak budete potřebovat léčbu na předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožni útvar na pravem lýtku nohy

Jaterní hemangiom příznaky

Jaterní hemangiom je většinou objeven náhodně, zejména při vyšetření počítačovou tomografií a magnetickou rezonancí. Nejčastějšími příznaky jsou bolesti břicha a pocit tlaku v pravém horním kvadrantu. Klasická vyšetření ukazují občasně citlivá játra, krevní testy ale nenaleznou žádné změny.

Zdroj: Jaterní hemangiom

Diskuze

V diskuzi HÝŽDĚ ÚTVAR V HYZDI TVRDÝ BOLESTIVÝ PLUS BOLEST V PRÁVEM PODBRISKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Útvar v dolní části pravého hyzde bolest plus bolest páchání v právem podbrisku stav po hysterectomii

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hýždě útvar v hyzdi tvrdý bolestivý plus bolest v právem podbrisku

Duchovní příčina prasklých koutků

Duchovní příčiny nebo pověry o prasklých koutcích nejsou nijak vysvětleny. Známé jsou pouze pověry o záškubech rtů a o suchých rtech.

Pověry o záškubu horního rtu

Níže jsou uvedeny některé z mýtů týkajících se záškubů na rtech, které nemají vědeckou podporu, ale získáte je na internetu:

  • Pravděpodobně se stane něco špatného, ​​pokud zjistíte, že se vám cuká spodní ret.
  • Pokud máte záškuby v levém horním rtu, pravděpodobně budete bojovat s blízkým příbuzným nebo ztratíte přítele.
  • Pokud vám škube v pravém horním rtu, brzy dostanete spoustu peněz.
  • Přijdete o peníze v případě, že se vám škube v pravém dolním rtu.
  • Pokud máte záškuby v obou rtech, brzy se setkáte s nějakým cizincem.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Diskuze

V diskuzi OČNÍ CHOROBY U LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

Uz dva dny mam v levem oku pod hornim vickem cukani jsem po operaci ocnich rohovek uz 26 let obou oci ,vse ok ,u lekare jsem byla pred mesicem vse ok co stim prosim Dasa dekuji za odpoved

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oční choroby u lidí

Jak se zbavit tiku v oku

Tik je sám o sobě velmi nespecifický příznak, který je většinou projevem psychického vyčerpání organismu či jiného stresu. Pokud se vyskytuje izolovaně pouze na oku a netrvá více než několik dnů až týdnů, nepovažujeme ho za nikterak závažný problém. V opačném případě však může upozornit na závažnější onemocnění, proto je pak rozhodně vhodné absolvovat i vyšetření neurologem.

Pokud se pacient obrátí s tikem v oku na oftalmologa, bude pravděpodobně následovat standardní biomikroskopické vyšetření očí, vyšetření zrakové ostrosti a nitroočního tlaku. Podle nálezu a eventuálně dalších případných potíží pak specializovaná vyšetření – neurologické, biochemické.

V ambulanci očního lékaře je totiž důležité odlišit, zda se jedná skutečně o pravý tik víček, jak zde byl již popsán, či o jiný subjektivní pocit podobný tiku, který může doprovázet různá oční a očnicová onemocnění. Z těch nejčastějších lze jmenovat nitrooční záněty, takzvané uveitidy, kdy bolest a tlak v oku lze rovněž vnímat jako „cukání“ v oku. Z očnicových příčin jsou to stavy, kdy je porušen kostěný strop očnice (vrozeně nebo například tumorem) a pulzace cév mozkových plen a mozku se potom přenáší i na oko a ostatní obsah očnice. Pulsování oka spolu s viditelným vystoupením oka z očnice a šelestem, který slyší často i pacient, se pak objevuje u závažného nitrolebního cévního onemocnění, takzvané karotido-kavernózní píštěle.

Zdroj: Tik v oku

Diskuze

V diskuzi CO ODTÉKÁ DRENEM PO OPERACI ŽLUČNÍKU A ODKUD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

dotaz:co odtéká a odkud drenem po těžké operaci žlučníku :Jak dlouho to asi trvá:Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hromek Petr.

Mám tři týdny po operaci žlučníku, vše se hojí, jen stále zůstává tupá bolest v pravém podžebří, hlavně při hlubokém nádechu. Nevím co stím. Moc to neustupuje.

Zdroj: diskuze Co odtéká drenem po operaci žlučníku a odkud

Co to znamená zvonění v pravém uchu

Normálně se věnujete programu svého běžného dne, ale najednou vám z ničeho nic začne zvonit pravé ucho. Zvonění, které slyšíte v pravém uchu, může znít jako pulzující šum v uchu, pískání, bzučení nebo dokonce se může podobat spuštění alarmu. Často bývá pískání slyšet i po vystavení silnému hluku, ale o pískání v uších po hluku si povíme v jiném článku.

Když se objeví toto zvonění, často pokrčíme rameny s vysvětlením, že jde o zánět ucha nebo že to není žádný problém. Zvonění ve vašem uchu může být ve skutečnosti tinnitus. Tinnitus je odborné označení pro šelest v uších, které může v různých intervalech zesilovat či zeslabovat. Příčin tinnitu může být celá řada (od ušních zánětů až po úraz v oblasti hlavy nebo krku). Pro léčbu neexistuje zatím spolehlivá metoda, je ovšem možné tinnitus mnoha způsoby zmírnit.

Tinnitusu se není třeba obávat, většina případů není vážná. Příznaky zahrnují slyšení zvuku v uchu, které připomíná zvonění, řev, cvakání, bzučení, syčení nebo hučení. Výška zvuku se mění od nízké po vysokou.

Tinnitus má dvě formy. Existuje subjektivní a objektivní tinnitus . Rozdíl mezi těmito dvěma je, že subjektivní tinnitus můžete slyšet pouze vy, zatímco objektivní tinnitus je typ, který lze identifikovat lékařskou prohlídkou. Objektivní tinnitus může slyšet lékař pomocí malinkého mikrofonu, který zasune do ucha.

Subjektivní tinnitus lékaři nemohou detekovat, což může být skličující. Nadějí je vědecké vysvětlení příčin subjektivního tinnitu. Důvodem, proč slyšíte zvonění v pravém uchu, může být to, že máte problémy ve vnější, střední nebo vnitřní části ucha. Může to být také problém s vašimi sluchovými nervy nebo zvukem mozkových procesů. I přes veškerou dosavadní snahu stále neexistuje žádný lék, který tyto problémy zcela odstraní.

Zvonění v uších nemusí být vždy zdravotním problémem, ale může mít smysluplný duchovní význam.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA SVĚDĚNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Hlavně v noci mám pocit ,že mne svědí uši vevnitř..nebo jako by mi v nich něco lozilo....je to asi půl roku...co je na to dobré??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Křápková.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na problém,který mi nastal před měsícem.Měla jsem svědění v pravem uchu,každý den v noci,nyní mám stále něco tekutého,jak kdyby jsem si tam nakapala vodičku,jenom v tom pravém.Je to moc nepříjemný,když si to čistím špejlíčkou,jenom na kraji,je to čistý.nic bebolí je to jenom mokrý. Děkuji za odpověď.S pozdravem A.K.

Zdroj: diskuze Příčina svědění v uších

Alergie na slunce

Solární dermatitida, máte pravdu, že trošku činí potíže, ona to není tak úplně alergie v pravém slova smyslu, nicméně ty léky, které máme na alergii, taky trochu pomáhají i zde. Ve vašem případě dále užívejte betakarotén. Pak jestliže pojedete k moři nebo se budete vystavovat sluníčku, tak ještě předem deset dní užívejte nějaké to antihistaminikum Claritin, Zirtec nebo Dithiaden, které užívejte i v době té dovolené. Dnes jsou k dostání již velmi moderní antihistaminika, a je v podstatě jedno, který přípravek si z této řady vyberete. Dnešní antihistaminika nezatěžují organismus a netlumí, jako tomu bylo dříve. K tomu je dobré použít nějaký opalovací krém s vysokým filtrem, koupený v lékárně, kde jsou krémy na opalování kvalitnější a s vyššími flitry (30 až 40 SPF).

Zdroj: Alergie na slunce

Diskuze

V diskuzi MÁM PÁLENÍ JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Mornstejnova.

Stále me boli v pravém podzebri a občas pali

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mám pálení jater

Pozor na bolesti v pravém boku

Nezaměňte natažený sval za jiné onemocnění, které může mít stejné příznaky. Může se například jednat o takzvaný gastroezofageální reflux. Tento problém je způsoben uložením jícnu, který spojuje hltan se žaludkem.

Hluboká a tupá bolest nad pupkem s vyzařováním do zad doprovází akutní zánět slinivky.

Tupá, bodavá až ostrá bolest v nadbřišku, která se rozvine ve svíravou bolest na různých místech podbřišku, provází vedle dalších příznaků (horečka, zimnice, bolesti svalů a nevolnost) střevní chřipku.

Bolest okolo pupku či v pravém podbřišku trápí vedle klasických projevů pacienty s Crohnovou nemocí (chronické onemocnění postihující nejčastěji konečný úsek tenkého střeva).

Tupá bolest v zádech a v boku, vyzařující i do stejnostranné dolní poloviny břicha, může provázet ledvinovou koliku.

Bolest v pravém podžebří je typická pro žlučník. Někdy vyzařuje do zad a k pravé lopatce, jindy začíná ve středu břicha a vyzařuje vpravo, v další fázi přechází do levého podžebří. Bolest je silná, krutá až nesnesitelná a bývá popisována jako ostrá, bodavá nebo jako tlak. Mezi doprovodné jevy žlučníkového záchvatu patří pocení, slabost, nevolnost či zvracení.

Tupou až silnější ostrou bolestí v oblasti pravého podžebří se obvykle projevují jaterní potíže.

Bolest v pravém podbřišku je typická pro zánět slepého střeva. Mírná bolest doprovázená nevolností či zvracením a nespecifickým pocitem (například křeče) ve střední části břicha kolem pupku se během dvou až čtyř hodin přesune do oblasti pravého podbřišku. Podle typu onemocnění může být bolest lokalizována i vpravo v oblasti bederní páteře nebo vlevo v oblasti pánve. Pohyby, chůze a kašel bolest stupňují.

Také akutní gynekologické bolesti mohou mít charakter náhlé příhody břišní.

Léčba

Pokud je sval na boku natažený, je zapotřebí hlavně klid. Snažte se sval několik dní nezatěžovat. Kromě toho je vhodné přikládat ledové obklady. Postupem času pak svaly začněte rozhýbávat. Ledové obklady aplikujte během počátečních potíží, zhruba v prvních 24 hodinách, a to každou hodinu zhruba na 10–15 minut. Využívejte také protizánětlivé masti. Pokud je sval hodně bolestivý, je vždy nutné kontaktovat lékaře, který diagnostikuje problém a doporučí vhodný způsob léčby. Může totiž jít o větší poškození, kdy je v krajních případech zapotřebí i chirurgického zákroku.

Zdroj: Natažený sval břišní

Poradna

V naší poradně s názvem SLEPÉ STŘEVO PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý den, mám bolesti v pravém podbřišku.Může se jednat o slepé střevo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být zánět slepého střeva, ale taky to může být gynekologický problém. Určitě by bylo vhodné poradit se o tom se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slepé střevo příznaky

Pověry o pískání v uších

Jednou z pověr je škvor v uchu. Odborníci se shodují, že nikdy ve své praxi nezaznamenali v uchu tohoto živočicha. Zato šváb v uchu se občas vyskytl. Švábi totiž, pokud se rozsvítí, hledají tmavé místo, kde by se mohli ukrýt, a občas si k tomu účelu vyberou i lidské ucho. Lékaři radí v případě, že se do ucha dostane nějaký hmyz, použít dětsky olej. Jeho nalitím do ucha zamezíte tomu, aby se hmyz pohyboval, a vy se mezitím můžete dopravit k lékaři, který ucho odborně ošetří.

Pokud vám zvoní v uších, tak o vás někdo mluví. Když píská v levém uchu, tak jde o pomluvu, a když v pravém, tak naopak. To je jedna ze známých pověr vztahujících se k pískání v uších.

Pokud vám zvoní v uchu, je to většinou dobré znamení. Když člověk vedle vás uhodne, v kterém uchu vám zvoní, bude to štěstí dvojnásobné. Ale zvonění v obou uších věští neúspěch. Dá se mu zabránit, když se někoho zeptáte, ve kterém uchu vám zvoní. Když dotyčný uhodne, že v obou, štěstí jistě přijde.

Zdroj: Pískání v uších

Poradna

V naší poradně s názvem VARIKOKÉLA?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Na pravém varleti mám žílu je potažené téměř celé varle z pravé strany. Když si lehnu tak varle je normální není poznat, že tam je křečová žíla. Pobolívá to.. Co to je? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To, že je na varleti žíla je normální a není vidět jen je možné ji nahmatat. Obvykle to není ani žíla v pravém slova smyslu, ale spíše chámovod. To, co popisujete, bude spíše žíla na šourku - pytlíku, ve kterém jsou varlata uložena. Na něm se skutečně mohou tvořit žíly podobné křečovým žilám a nejsou nebezpečné. Co je ale alarmující, je to pobolívání. To dopořučuji nepodcenit a nechat si varlata vyšetřit ultrazvukem (sono). Toto vyšetření může údělat buď přímo urolog a nebo může vypsat žádanku na speciální diagnostické oddělení. Vyšetření nebolí a je naprosto průkazné. Před vyšetřením varlat ultrazvukem je lepší vyholit ochlupení na pytlíku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Varikokéla??

Příčiny škubání prstů

Záškub prstu je krátká a spontánní kontrakce svalu. Záškuby prstů jsou mimovolní, což znamená, že je nemůžete ovládat. Škubnutí prstu bude v podstatě jen vypadat jako malé chvění prstu. Tento třes prstů může být příznakem základního stavu, jako je esenciální třes, ale u zdravých jedinců může být škubání způsobeno věcmi, jako je nadměrný příjem kofeinu, únava, stres nebo nedostatek vitamínů.

Když záškuby prstů nejsou doprovázeny žádnými dalšími příznaky, s největší pravděpodobností to není důvod k obavám. Je však stále užitečné vědět, proč může váš prst škubat. Zde jsou některé příčiny cukání prstů:

  • Kofein
    Pití příliš velkého množství kofeinu může způsobit nebo dokonce zhoršit příznaky škubání prstů. Je to proto, že kofein je stimulant, který ovlivňuje centrální nervové symptomy, a když ho pijete v nadměrném množství, může způsobit tyto mimovolní pohyby prstů. Pokud máte přecitlivělost na kofein, je nejlepší se mu úplně vyhnout. V opačném případě byste měli omezit příjem kofeinu, abyste snížili riziko záškubů prstů.
  • Tělesné cvičení
    Je rozhodně pravda, že fyzické cvičení je pro vás dobré, ale přílišná námaha může ve skutečnosti způsobit pravý opak. Cvičení může způsobit únavu svalů, což může vést k záškubům prstů v přetížených svalových vláknech. Cvičení může také způsobit nerovnováhu elektrolytů, když se potíte, a ztráta elektrolytů ve svalových vláknech může také vést k záškubům prstů.
  • Únava
    Nedostatek spánku a  únava mohou vést k řadě zdravotních problémů, včetně záškubů prstů. Když nemáte dostatek spánku, může to  ovlivnit způsob, jakým fungují vaše neurotransmitery, a způsobit hromadění neurotransmiterů v mozku. To může nakonec vést k cukání prstů, protože vaše neurotransmitery přenášejí informace z mozku do nervů, které řídí svalové kontrakce.
  • Stres a úzkost
    Stres a úzkost mohou mít velký dopad na vaše zdraví a mohou dokonce způsobit záškuby prstů. Vysoká hladina stresu a úzkosti může způsobit nadměrné svalové napětí a může ovlivnit vaše neurotransmitery, což může vést k záškubům prstů.
  • Nedostatky vitamínů
    Nedostatek určitých vitamínů, jako je hořčík a vitamín E, může zvýšit pravděpodobnost, že budete pociťovat záškuby prstů.
    • Nedostatek hořčíku může způsobit svalové křeče a třes a je běžný u lidí s poruchou užívání alkoholu. Kromě záškubů prstů patří mezi další příznaky nedostatku hořčíku ztráta chuti k jídlu, nevolnost, zvracení a únava.
    • Nedostatek vitaminu E může také způsobit škubání prstů. Nedostatek vitaminu E totiž může způsobit poškození nervů a svalů a vést ke svalové slabosti a ztrátě kontroly nad svaly v těle. Někdo s nedostatkem vitamínu E může také zaznamenat ztrátu zraku, potíže s artikulací a zhoršení kognice.
  • Určité léky
    Existují různé léky , které mohou také způsobit zvýšenou náchylnost ke škubání prstů. Svalové křeče a třes prstů jsou častým vedlejším účinkem některých léků, jako jsou kortikosteroidy, isoniazid, sukcinylcholin a flunarizin. Pokud pociťujete svalové křeče v důsledku užívání léků, poraďte se co nejdříve se svým lékařem.
  • Amyotrofická laterální skleróza
    Amyotrofická laterální skleróza, je vzácné, progresivní neurologické onemocnění, které postihuje nervové buňky v mozku a míše. Příčina většiny případů není známa, ale existuje malé procento případů, které jsou zděděny mutovaným genem. Příznaky této sklerózy se obvykle objevují postupně a zahrnují potíže s chůzí, zakopáváním a pádem, slabost nohou, chodidel, rukou a kotníků, nezřetelnou řeč a svalové křeče a záškuby. Amyotrofická laterální skleróza je smrtelné onemocnění, a přestože léčba nemůže zvrátit poškození, může zpomalit příznaky. Příznaky amyotrofické laterální sklerózy lze zvládnout určitými modalitami, jako je fyzikální terapie a logopedie.

Zdroj: Co způsobuje třes prsteníčku a malíčku na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem POOPERAČNÍ STAV UCPANÉ KRKAVICE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Dobrý den, před 6dny jsem prodělal operaci krkavice při celkovém uspání, po operaci mě bolí v krku jako kdybych tam něco měl a nad řeznou ranou je otok který pomalu začíná splaskavat, při delším mluvení vysychá v krku. Je to prosím normální stav ? Děkuji za poskytnuté info. Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto komplikace mohou být následkem intubace - zavedení dýchací roury plicní ventilace. Pozorujete ústup otoku v oblasti zákroku, to je dobré znamení. Měřte si dvakrát denně teplotu a kdyby se zvýšila a nebo jste cítil cukání na krku a nebo pokud by se situace zhoršovala, tak neprodleně kontaktujte svého ošetřujícího lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pooperační stav ucpané krkavice diskuze

Neosporin

Neomycin, polymyxin B a bacitracin jsou účinné látky prodávané pod obchodní značkou Neosporin. Neosporin je antibiotický krém, který se používá jako prevence infekcí. Neosporin je volbou pro každého, kdo potřebuje ošetřit škrábance, řezné rány či jiná drobná poranění. Mnozí uživatelé tuto antibiotickou mastičku používají již léta.

Neosporin je určen pouze pro vnější použití a nesmí být použit na sliznice, do očí nebo do úst. Neosporin se nedoporučuje pro děti mladší dvou let věku. Uživatelé by měli okamžitě vyhledat lékařskou pomoc, pokud se u nich objeví kopřivka, vyrážka či svědění. I podráždění kůže, jako je bolest, pálení nebo popraskaní pokožky, které nebylo přítomno před použitím masti, musí být pod kontrolou lékaře. Je možné, že použití Neosporinu přispívá ke vzniku rezistencí na antibiotika.

Tři hlavní aktivní složky v Neosporinu jsou neomycin sulfát, polymyxin B sulfát a zinečnatá sůl bacitracinu. Neomycin sulfát je antibiotikum objevené v roce 1949 mikrobiologem Selmanem Waksmanem. Toto aminoglykosidové antibiotikum bojuje proti grampozitivním a gramnegativním bakteriím. Používá se často k zabránění rizika bakteriálních infekcí, zabíjí bakterie v důsledku nepravidelné produkce proteinu v bakteriální buňce. Když už buňka nemůže produkovat správné bílkoviny, dojde k poškození její membrány. Polymyxin B je antibiotikum měnící buněčnou stěnu bakterie, což vede k její buněčné smrti. Toto antibiotikum také interferuje s produkcí kyseliny tetrahydrolistové. Bez kyseliny tetrahydrolistové bakterie již neprodukují proteiny nezbytné pro své přežití. Pramoxin se používá k dočasnému snížení bolesti při vzniku defektu. Pracuje v podstatě jako anestetikum, a to tak, že sníží propustnost neuronových membrán. Tím se blokuje schopnost bolesti neuronů v postižené oblasti a jsou vysílány signály, které vedou k znecitlivění. V některých zemích je sůl bacitracinu nahrazena gramicidinem.

Všechny výše uvedené účinné látky jsou smíchány ve vazelíně. I Neosporin může mít nežádoucí účinky, jako například alergické reakce, cukání ve svalech, křeče, ztráta sluchu, poškození nenarozeného plodu, vyrážka, kopřivka, tlak na hrudi.

Neosporin je obchodní název pro produkt vyrobený firmou Johnson & Johnson. Neexistuje žádné přesné datum, kdy byla antibakteriální mast vymyšlena, ale používána byla již v roce 1950. Tato antibiotická mast byla patentována ve Spojených státech 27. srpna 1951.

Cena a prodej

Zde můžete koupit Neosporin.

Zdroj: Antibiotická mast bez předpisu

Diskuze

V diskuzi LICHEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Kartáková.

CHTĚLA BYCH VĚDĚT, ZDA SE LICHEN MŮŽE VYSKYTOVAT TAKÉ V OČÍCH. MÁM STÁLE PROBLÉM SE ZAČERVENALÝMI VNITŘNÍMI VÍČKY A SLZENÍM V PRAVÉM OKU. PŘEDEM DÍKY ZA ODPOVĚĎ.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen

Recept na třídenní detoxikaci

Ze začátku je nejlépe dělat 3 kúry během měsíce, pak po dalším měsíci zařadit čtvrtou a po dvou měsících pátou. Další rok proveďte pouze 2. A následující rok už vám bude stačit jedna.

K očistě jater potřebujete:

  • 300 ml olivového oleje (extra panenského)
  • 300 ml čerstvé citronové nebo limetkové šťávy

Postup před samotnou očistou jater:

  • dva dny před samotnou očistou nejezte maso, uzeniny, sladkosti ani mléčné výrobky
  • den před samotnou očistou je vhodné začít pít zeleninové šťávy (nejlépe z mrkve, červené řepy, celeru a jablka)
  • večer cca v 19 hod před dnem čištění vypijte 200 ml zaječické kyselky

Den očisty:

  • ráno na lačno vypijte 200 ml zaječické kyselky
  • k snídani si dejte lehčí stravu formou zeleninových šťáv, celozrnný chléb, tofu, zeleninu
  • během dne relaxujte, snažte se mít pohodu, nestresujte se
  • dejte si lehčí oběd formou zeleniny, obilovin a kousku tempehu nebo tofu
  • od 15 hodin se snažte být vleže na pravém boku a nahřívejte si pravou oblast pod hrudním košem (je to oblast jater, použijte k tomu elektrickou nahřívací dečku a podobně)
  • v 18 hod ještě vypijte 200 ml zaječické kyselky
  • v 18:45 si připravte sklenici cca 300 ml extra panenského olivového oleje a 300 ml čerstvě vymačkané citronové nebo limetkové šťávy a ohřejte je na teplotu 30 až 35 stupňů Celsia
  • v 19 hodin začíná samotná doba očisty – ležte na podložce na pravém boku a pomalinku celou hodinu popíjejte olej a šťávu, vždy si dejte 2 doušky (lžíce) oleje a 2 doušky šťávy, pak si dejte 10 minut pauzu a poznovu totéž opakujte po celou hodinu, dokud nevypijete celý objem; stále si nahřívejte pravou oblast pod žebry
  • maximálně ve 22 hodin zkuste usnout
  • v noci se může objevit průjem, což je normální, začnou se vylučovat usazeniny z jater, žlučových cest i žlučníku

Den po očistě:

  • ráno vypijte ještě 200 ml zaječické kyselky.
  • posnídejte cca 2 hodiny po vypití kyselky
  • pro zklidnění trávicího traktu je vhodné udělat si rýži na sladko (nesolit a spíše rozvařit) a celý den jíst spíš jen rýži a rozvařenou zeleninu
  • velmi vhodné je konzumovat další 3 dny čerstvou šťávu z červené řepy a jablka a k tomu jíst lehkou stravu
  • druhý den po očistě již můžete konzumovat trochu ryb

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Příčiny světlé neboli acholické stolice

Světlá stolice znamená poruchu tvorby žluči nebo poruchu jejího vylučování do střeva. Mezi příčiny vzniku světlé stolice můžeme zahrnout infekční žloutenky, kdy akutní stadium onemocnění může být spojeno s narušením tvorby žluči a to právě vede k dočasně světlému zabarvení stolice. Dále cirhózu jater, kdy postižená játra mají sníženou schopnost správně tvořit žluč a bledá stolice je pak jednou ze známek onemocnění. Další příčinou mohou být žlučové kameny, a to za předpokladu, že kámen ucpe žlučovod a žluč nemůže odtékat do střeva, z čehož vyplývá, že se po určité době objeví také světlá stolice. Současně jsou přítomny zejména kolikovité a velmi nepříjemné bolesti v pravém podžebří. Rovněž u infekčního zánětu žlučových cest bývá přítomna různě významná porucha odtoku žluči, což vede ke žloutence a k nálezu světlé stolice. Poruchu odtoku žluči mohou způsobit také nádory, které svým růstem utlačí žlučovod. Je to například rakovina žlučníku, rakovina žlučových cest, rakovina jater a rakovina slinivky břišní. Základním příznakem, kterého si pacient všimne, je ovšem nebolestivá žloutenka, která je oproti světlé stolici přeci jen nápadnější. A ke vzniku světlejší stolice může vést i celiakie neboli nesnášenlivost lepku.

Zdroj: Vše o světlé stolici

Jak zastavit pískání v uších

Moderní věda zatím nenalezla spolehlivý lék, který dokáže zcela zastavit pískání v uších. Lze ho jen zmírnit a k tomu nám pomohou léky a přírodní léčba.

Léky na pískání v uších

Ačkoli léky nemohou vyléčit tinnitus, existuje jich několik, které mohou potlačit příznaky, se kterými se setkáváte. Tricyklická antidepresiva, jako amitriptylinnortriptylin, jsou dvě z nejčastěji předepisovaných léků. Pokud trpíte těžkým tinnitem, můžete použít jeden z těchto léků. Je však důležité vědět, že tyto léky mohou mít vedlejší účinky, jako je sucho v ústech, rozmazané vidění a srdeční problémy. Další účinnou látkou na potlačení tinnitu je alprazolam, ale může způsobit ospalost a nevolnost a může být návykový.

Přírodní léčba hučení v uších

Existuje jen málo důkazů, že léčba alternativní medicíny funguje na tinnitus. Zde je seznam alternativní terapie, které byly vyzkoušeny pro tinnitus:

  • Akupunktura
  • Ginkgo biloba
  • Melatonin
  • Zinkové doplňky stravy
  • Bílý šum

Přístroje s bílým šumem jsou zařízení, která produkují zvuk podobný zvukům okolního prostředí, jako je déšť nebo vlny oceánu. Ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače a klimatizace v ložnici také produkují bílý šum a mohou pomoci snížit slyšitelnost pískání v uchu během noci.

Maskovací zařízení k potlačení pískání v uších. Tato zařízení, která se nosí v uchu, jsou podobná sluchátkům a produkují nepřetržitý nízkoúrovňový bílý šum, který potlačuje příznaky tinnitu. Takové zařízení si můžete vyrobit doma, když ke svému počítači nebo chytrému telefonu připojíte sluchátka pustíte si jednu z následujících ukázek: léčba tinnitu zvukem.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP