Téma: 

cukr v těle


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

CUKR V PÉČI O POKOŽKU

Přírodní peeling

Cukr je přírodní peeling. To znamená, že může být použit k odstraňování odumřelých kožních buněk, čímž vede k mladistvé, zářící pleti. Z tohoto důvodu je používán v mnoha prostředcích určených pro peeling celého těla a může být lepší volbou než sůl. Sůl má totiž tendenci dehydratovat kůži, zatímco cukr má opačných účinek. Použití cukru jako každodenní součásti režimu péče o pleť může pomoci kůži absorbovat další hydratační složky. Cukr také obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá při odlupování kůže. Takže cukr vlastně odstraňuje odumřelou kůži nejen mechanicky, ale i chemicky.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku
Zveřejněno dne: 21.3.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI

Cukr v krvi − hodnoty

Normální hodnota glykemie na lačno se pohybuje v rozmezí 3,5−5,5 mmol/litr, 2 hodiny po jídle kolem 8 mmol/litr. Při hypoglykemii pod 4 mmol/l hrozí okamžitý kolaps (je tedy akutně nebezpečná). Hyperglykemie se v hodnotách 10−15 mmol/l nijak neprojevuje, nebezpečná je však z dlouhodobého hlediska (poškození očí, nehojící se záněty a podobně).

Zdroj: Jak snížit cukr v krvi
Zveřejněno dne: 6.8.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Cukr po intenzívním sportu

Jsem diabetik 1. stupně už 11 let, a ted se mi nejak nedaří držet cukr při sportu.
V 17.00 cukr 5,2, opravdu jeden plátek toustového chleba (25 g) a cca 10 g gervais, od 17.30 do 18.30 polozávodní čtyřhra v bembajsu a v 19.00 cukr 17,9 !!!!
To nemohl být cukr z jídla, ale údajně játra začly produkovat cukr z svalů a tuků. Stalo se mi to víckrát, je k tomu nějaká rada? Najíst se před bembajsem a píchnout inzulín? Dík za radu

Zdroj: diskuze Cukr po intenzívním sportu
Odesláno dne: 1.9.2015 uživatelem Martin
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

NEDOSTATEK SODÍKU V TĚLE

Příznaky nedostatku

Důsledkem nedostatku soli v těle bývá silná žízeň, pocity únavy, bolesti hlavy, někdy i deprese, křeče svalů lýtek a prstů na nohou. Dostavuje se oslabení, ztráta chuti k jídlu, mdloby a zvracení, neschopnost jasně myslet a v létě nebezpečí úpalu.

Zdroj: Nedostatek sodíku v těle
Zveřejněno dne: 26.9.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

ja myslela cukr za dva tri mesice zpetne,myslim 30 az 40,mam 50,je to moc vazne?dekuji

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Odesláno dne: 11.11.2016 uživatelem jarka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CUKR

Charakteristika cukru

Cukr je bílá krystalická látka, která je velmi dobře rozpustná ve vodě a má výrazně sladkou chuť. Po chemické stránce patří cukr mezi sacharidy. V lidské výživě mají největší význam cukrová třtina a cukrová řepa, které kryjí z 99 % celosvětovou výrobu cukru. Cukr zvyšuje chutnost, ale také energetickou hodnotu potravin.

Zdroj: Cukr
Zveřejněno dne: 18.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: hroznový cukr dávkování

Dobrý den, aktuality o Glukopuru se dozvíte na stránce www.glukopur.cz

Zdroj: diskuze Hroznový cukr dávkování
Odesláno dne: 21.1.2015 uživatelem JŠ
Počet odpovědí: 0

CUKR

Druhy cukru

  • Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.
  • Cukr krupice se skládá ze směsi menších nebo rozdrcených krystalů stejnoměrného zrnění. Také tato směs je volně sypká.
  • Cukr moučka je volně sypká směs jemně mletých drcených krystalů, vyrábí se mletím krystalů, obsahuje minimálně 95 % částic cukru s přísadou protihrudkujících látek.
  • Cukr s přísadami je označován jako želírující cukr, což je cukr krupice s přídavkem želírující látky, pektinem a kyselinou citronovou.
  • Vanilínový nebo skořicový cukr se vyrábí z cukru krupice s přísadami skořice nebo vanilky.
  • Tvarovaný cukr má tvar kostek, homolí nebo bridže. Roku 1841 vyrobil cukrovarník Jakub Kryštof Rad v Dačicích první kostkový cukr, který původní homole postupně nahradil.

Zdroj: Cukr
Zveřejněno dne: 18.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

CUKR

Cukr krystal

Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.

Výhody, nevýhody

Cukrcukrovinky mají vliv i na vznik zubního kazu. Obecně je cukr rizikový z hlediska vzniku různých onemocnění, jako je cukrovka, choroby srdce, těžká obezita a některé druhy rakoviny. Zejména kombinace nadměrné spotřeby cukrů a tuků je velmi škodlivá lidskému zdraví.

Cena

Zde může vidět cenu cukru krystal.

Zdroj: Cukr
Zveřejněno dne: 18.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Dlouhodobý cukr v krvi, neboli koncentrace glukózy v krvi (glykemie), je za normálních fyziologických podmínek u zdravého člověka udržována v úzkém rozmezí hodnot 3,9 až 5,6 mmol/l nalačno a po jídle nižší než 10 mmol/l. Glykemie se určuje ze žilní krve odběrem u lékaře a nebo v domácích podmínkách vlastním glukometrem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr
Odesláno dne: 8.11.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CUKR

Škodlivost cukru

I když nesladíte, cukr se ukrývá v mnoha pochutinách, jako je sirup, sladké pečivo a limonády. Naše zdraví je tak vážně ohroženo. Cukr se podílí na spoustě závažných onemocnění a hlavně na civilizačních chorobách. Ve své podstatě se dá konzumace cukru přirovnat ke konzumaci drogy, ne nadarmo se cukru říká bílý jed.

Zdroj: Cukr
Zveřejněno dne: 18.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Mam vysoky cukr 19%

Prosim o radu dekuji Gasparova

Zdroj: diskuze Mam vysoky cukr 19%
Odesláno dne: 1.4.2018 uživatelem Helena Gasparova
Počet odpovědí: 0

CUKR

Hnědý cukr

Hnědý cukr je surový cukr. Tento cukr má vyšší obsah biologicky hodnotných látek, má svou charakteristickou chuť a vůni. Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové přes zlatavou až po tmavě hnědou. Zabarvení tohoto cukru je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby.

Výhody, nevýhody

U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Přírodní cukr obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Jeho použití téměř odpovídá použití rafinovaného cukru, je vhodný například ke slazení kávy, čaje, k pečení perníků a jiných moučníků.

Cena

Zde může vidět cenu hnědého cukru.

Zdroj: Cukr
Zveřejněno dne: 18.4.2015


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: cukr 8, v krvi

Jaké byliny na malé množství v krvi. Naměřeno 8 v 70 letech po druhé.

Zdroj: diskuze Cukr 8, v krvi
Odesláno dne: 9.3.2017 uživatelem Marie
Počet odpovědí: 0

HROZNOVÝ CUKR

Co je to hroznový cukr

Wikipedie uvádí, že glukóza (v chemickém názvosloví sacharidů glukosa) - z řeckého glykys, což je sladký, nebo gleukos, to znamená mošt, sladké víno -, v běžné řeči označovaná jako hroznový cukr nebo krevní cukr, je jedním z monosacharidů ze skupiny aldohexóz. V chemických vzorcích oligosacharidů a polysacharidů se značí symbolem Glc. V čistém stavu je glukóza bílá krystalická látka sladké chuti. V přírodě je běžnou konformací glukózy D-glukóza, která stáčí polarizované světlo doprava, odtud pochází její staré označení dextróza, které se doposud běžně používá v lékařské literatuře.

Zdroj: Hroznový cukr
Zveřejněno dne: 8.3.2018


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: svědění kůže

Dob rý den.
Mám problémy se svěděním pokožky na dolních částí nohou- hlavně kotníky, dolní části rukou-hlavně hřbety rukou, obličej a ve vlasech.
Na těle není nic vidět, byl jsem na kožním a na vyšetření na alergie, na cukr atd., vše bylo v pořádku.
Léčím se s vysokým tlakem a beru ntyto léky -lodoz,anopirin,piramil,rosucard, nolpazu
Léčím se na dnu -lék milurit
Vyskoušel jsem různé oleje , krémy a koupelekteré mi doporučil lékař, ale nic.
Vposlední době se to ještě zhoršilo.
Trvá to už více jak půl roku.

děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na nártech a nohou, v létě zhoršení potíží
Odesláno dne: 16.10.2016 uživatelem Jaroslav Klouček
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

HNĚDÝ TŘTINOVÝ CUKR NA PLEŤ

Recept na domácí pleťovou masku z cukru a tvarohu

  • 3 lžíce plnotučného tvarohu
  • 1 lžíce hroznového cukru
  • 1 vejce
  • šťáva z půlky citrónu

Z bílku ušlehejte sníh, do kterého zlehka vmíchejte tvaroh, cukr, žloutek a citronovou šťávu. Hotovou masku naneste na obličej a nechte působit cca 20 minut.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť
Zveřejněno dne: 1.12.2014


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: příčiny otoku vnitřní strany tváře

Dobrý den, mám dotaz?

pokaždé když ráno vzbudím mám obličej natekléj už přes rok.Mám štitnou žlázu užívám Euthyrox 50 mikrogramů ,ale to mám už od 10.let je mě 40.let.

Byla jsem na konizace.děložního čípku.HPV virus

A v krvi jsem měla cukr 5,22 na lačno a po glukoze asi 120 min. 11,67 cukr a mám nateklé břicho .

Můžete mě poradit?

Děkuji s pozdravem

Lopézova

Zdroj: diskuze Příčiny otoku vnitřní strany tváře
Odesláno dne: 25.6.2016 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

HROZNOVÝ CUKR

Cena

Zde můžete vidět cenu hroznového cukru.

Zdroj: Hroznový cukr
Zveřejněno dne: 8.3.2018

CUKR

Hroznový cukr

Hlavní rozdíl mezi běžným cukrem a cukrem hroznovým spočívá ve složení, protože glukóza, což je hroznový cukr, je monosacharid, nejjednodušší cukr vůbec, tvořený jen jednou cukernou jednotkou, což v praxi znamená, že se rychleji uvolňuje do krve, právě díky této vlastnosti může sloužit jako pohotový zdroj energie pro svaly i mozek.

Výhody, nevýhody

Používání hroznového cukru ke slazení v domnění, že má méně energie než klasický cukr, je nesprávné, jelikož hroznový cukr má stejné množství energie jako cukr, ovšem jeho sladivost je o něco nižší, takže ve skutečnosti se hroznového cukru na stejně sladkou chuť spotřebuje o něco více, a proto se nedá doporučit diabetikům ani lidem s nadváhou. Výborný je na rychlé doplnění energie. V lékárnách se hroznový cukr prodává balený jako bonbony, ovšem o bonbony se nejedná. Výsledkem konzumace je hlad, který vás může donutit sníst více potravy než obvykle.

Cena

Zde může vidět cenu hroznového cukru.

Zdroj: Cukr
Zveřejněno dne: 18.4.2015

HROZNOVÝ CUKR

Hroznový cukr v těhotenství

Hroznový cukr je možné používat u diabetiků jako první pomoc při hypoglykémii. Může také rychle dodat energii při porodu, pokud se žena z nějakého důvodu nemůže najíst, při vrcholovém sportu či při intenzivní duševní aktivitě. Není ale možné ho doporučit k častější nebo pravidelné konzumaci komukoliv, dokonce ani lidem, kteří trpí nechutenstvím nebo potřebují přibrat, negativa jeho příjmu převažují.

Jak již bylo napsáno, hroznový cukr se používá jako rychlý a spolehlivý zdroj energie, jako zdravá náhrada cukru nejen pro nemocné, ale i pro děti a těhotné ženy. Těhotné ženy by však neměly překročit dávku šesti bonbonů denně.

Zdroj: Hroznový cukr
Zveřejněno dne: 8.3.2018

PAMPELIŠKOVÝ MED

Pampeliškový med bez cukru

Alternativou rafinovaného cukru může být cukr březový, melasa, třtinový, glukopur a další. Ovšem mějte na paměti, že všechno, co zařazujeme do jídelníčku ve velkém množství, v podstatě škodí. Je potřeba jíst hlavně pestře. Takže i cukr škodí, jestli je ho mnoho. Dávat malým dětem třtinový cukr, melasu či javorový sirup ve velkém množství znamená možná větší zátěž pro dětský organismus než obyčejný cukr v přiměřeném množství. Používejte vždy zdravý selský rozum. Vězte, že úplně obyčejný cukr nebo kousek sladké buchty po obědě napomáhá vstřebávání bílkovin, což je pro tělo stavební materiál. I naše babičky si daly k obědu třeba sladký kompot nebo po obědě nějakou tu buchtu k dobrému trávení.

Zdroj: Pampeliškový med
Zveřejněno dne: 22.5.2018

HROZNOVÝ CUKR

Předávkování

Pokud dojde k předávkování, tak k odbourání pomůže hodně pít, ideálně neslazené minerálky, a dostatek pohybu. Hroznový cukr má velkou výhodu v tom, že se rychle metabolizuje na energii a hned je vydán do krve jako čistá energie. Z hroznového cukru se nedá přibrat, to však neznamená, že ho můžete denně zkonzumovat půl kila.

Zdroj: Hroznový cukr
Zveřejněno dne: 8.3.2018

HNĚDÝ TŘTINOVÝ CUKR NA PLEŤ

Recept na výrobu domácí cukrové pasty II.

  • 9 lžic cukru se 3 lžícemi citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť
Zveřejněno dne: 1.12.2014

JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI

Co znamená vysoký cukr v krvi

Hyperglykemie je definována jako zvýšení krevního cukru nad normu. Za normoglykemii (normální hladinu cukru) u zdravých osob na lačno se považují hodnoty cukru v rozmezí 3,5−5,5 mmol na litr krve. U diabetiků je za optimální glykemii (ke které směřuje terapeutická intervence) považováno rozmezí 4−6 mmol/l, rozmezí 6−7 mmol/l je hodnoceno jako uspokojivé a hodnoty nad 7 mmol/l již představují neuspokojivou hladinu cukru v krvi.

Zdroj: Jak snížit cukr v krvi
Zveřejněno dne: 6.8.2015

HNĚDÝ TŘTINOVÝ CUKR NA PLEŤ

Recept na výrobu domácí cukrové pasty I.

  • smíchat 2 hrnky cukru, ¼ hrnku vody a ¼ hrnku citronové šťávy

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť
Zveřejněno dne: 1.12.2014

CUKR V PÉČI O POKOŽKU

Domácí peeling z hnědého cukru

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 šálek hnědého cukru;
  • 3 kapky citrónové silice;
  • extrakt panenského olivového oleje lisovaného za studena.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku
Zveřejněno dne: 21.3.2013

CUKR V PÉČI O POKOŽKU

Příprava peelingu

Jediné, co musíte udělat, je důkladně smíchat všechny ingredience, aby vznikl perfektní peeling. Nakonec přidejte ještě olej, který by měl navlhčit cukr a zůstat také na povrchu směsi. Tento peeling se velmi snadno aplikuje a lze jej použít na celé tělo včetně obličeje.

Tento peeling poskytuje vaší pokožce komplexní péči, a to proto, že jednak obsahuje cukr, který je vynikající exfoliant („odlupovač“) a má rovněž antibakteriální a hydratační účinky, a jednak je jeho součástí olivový olej, který poskytuje pleti intenzivní hydrataci a je bohatý na antioxidanty vitamínu A a E. Nakonec nesmíme zapomenout na citrónový esenciální olej, který pokožku čistí, zanechává svěží pocit a může pomoci stimulovat krevní oběh.

Pokud dáváte přednost domácí péči, nebojte se do přípravků přidat cukr, neboť vaší pleti prospívá. A když své tělo budete „drhnout“ sladkým peelingem pravidelně, možná se to projeví i na úbytku centimetrů ve vašem pase. Cukr ve stravě může znamenat pohromu pro vaše tělo, ale pokud budete cukr používat při péči o svou pleť, odmění se vám jemnější, hladší a zářivější pokožkou.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku
Zveřejněno dne: 21.3.2013

HROZNOVÝ CUKR

Účinky

Hroznový cukr neboli glukóza se nachází v rostlinách jakožto jeden z produktů fotosyntézy a představuje pro rostliny zásobu energie. Zároveň je ale také přítomna v krvi živočichů, a to v podobě D-glukózy. Zde funguje jako zásobárna energie pro všechny tělesné tkáně. Výrazně je cukr využíván pro mozek a červené krvinky. V těle se nacházejí orgány, které se bez příjmu cukru neobejdou, proto má výrazný vliv na naše zdraví. Je dobré tělu dodávat potřebné živiny a mít hladinu cukru pod kontrolou. Je-li tělo dlouhodobě ve stresu, nebo když hladoví, začne vytvářet glykogen samo i za cenu oslabení organismu. V takovém případě se doporučuje tělu dodávat cukry a zdraví prospěšné látky. Hroznový cukr dodá tělu energii (kalorie), ale nepodporuje tloustnutí.

Účinky hroznového cukru:

  • posiluje imunitní systém;
  • je rychlým zdrojem energie;
  • zklidňuje nervový systém;
  • podporuje výživu krevních destiček;
  • podporuje pozornost a paměť;
  • dodává živiny svalové hmotě;
  • podporuje budování svalstva;
  • urychluje metabolismus;
  • podporuje trávení;
  • zvyšuje chuť k jídlu.
Hroznový cukr je možno koupit v lékárnách jako:
  • Cukr třtinový Very Dark - je bohatý na minerály a další přírodní látky, má bohaté aroma a chuť díky vysokému obsahu melasy, je vhodný zejména k přípravě mnohých nápojů, slazení kávy, cereálií, jogurtu, čerstvého ovoce a na pečení koláčů a moučníků.
  • Glukopur hroznový cukr - doporučuje se na celkové posílení organismu, podává se jako nápoj ve vodě, mléku, kakau, citronové šťávě a podobně.
  • Intact hroznový cukr s vitamínem C - oblíbený vitamínový přípravek pro dodání energie a vitamínu C. Vybrat si můžete z příchutí jahoda, ananas, citron, černý rybíz a řady dalších.

Hroznový cukr mohou užívat sportovci, lidé s fyzicky namáhavým zaměstnáním a ti, kdo potřebují doplnit energii. Nikdy nepřekračujte doporučené dávkování.

Nutriční hodnota - hroznový cukr (100 g):

  • kJ - 1 579,2
  • kcal - 376
  • sacharidy - 78 g
  • tuk - 0,2 g
  • vláknina - 1 g
  • vápník - 17 mg
  • draslík - 201 mg

Hroznový cukr je vhodným doplňkem hubnutí jako nejrychlejší zdroj čisté energie, i když se dostává hned do krve, tak určitou energetickou hodnotu v sobě má, takže i s hroznovým cukrem je třeba "zacházet" opatrně, abyste na něj nenavykli svůj glykemický index. Díky konzumaci hroznového cukru posílíte imunitu, výdrž, svalovou hmotu a podpoříte fungování mozku.

Zdroj: Hroznový cukr
Zveřejněno dne: 8.3.2018