DETOX S JAVOROVÝM SIRUPEM a nejen to vám přinášíme v tomto článku. Poškodit si játra je mnohem jednodušší, než byste se domnívali. Toxiny se do lidského těla dostávají prostřednictvím vzduchu, který dýcháme, potravin, které konzumujeme, ale i kosmetických produktů, které nanášíme na svou pokožku. Játra vykonávají velkou část detoxikace lidského těla, proto není neobvyklým jevem, že časem je tento orgán sám zamořený toxiny.
Detoxikační a revitalizační dieta
Neera je účinná a osvědčená detoxikační a revitalizační dieta, která uspokojuje náš pocit hladu nahrazením pevné potravy čistým, přírodním a výživným nápojem.
Dietu vyvinul před více než 50 lety zkušený havajský naturopat Stanley Burroughs. Od té doby se stala velmi populární v mnoha zemích světa. Během půstu mohou naše zažívací a vylučovací orgány odpočívat a zaměřit se na vnitřní pročišťování. Tělo tak získává příležitost zbavit se nahromaděných toxických látek a rozložit poškozené, odumřelé a nepotřebné buňky, jako jsou nadbytečné tukové zásoby. Zatímco o samotné vnitřní pročištění a omlazení se stará tělo samo, nápoj Neera hraje při tomto procesu roli velkého pomocníka.
Obsah balení na 3 dny: 0,5l Madal Bal přírodního stromového sirupu, 20 g kajenského pepře, leták s podrobným popisem kúry
Složení: 4 druhy palmových sirupů, kanadský javorový sirup C+
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 264 kcal (1 105 kJ); bílkoviny 1,1 g; uhlohydráty 64,9 g; tuky 0,0 g
Nabízí se kúra sedmidenní, desetidenní a patnáctidenní.
Jde o pečlivě vyváženou směs několika druhů palmových sirupů a nejkvalitnějšího kanadského javorového sirupu stupně C+. Javorový sirup dodává během kúry energii ve formě snadno vstřebatelných cukrů a palmový sirup zajišťuje bohatý přísun minerálů. Sirup se doplňuje čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Její kyselost má alkalizační efekt na tělo a pomáhá mu rozložit tuky a hlen, a navíc je zdrojem množství antioxidantů a vitamínu C. Do směsi patří ještě kajenský pepř – významný metabolizant, který zrychluje tělní oběh a pomáhá tak čisticím účinkům citronové šťávy. Voda, se kterou se směs míchá, dopraví ostatní složky nápoje do celého těla, dopřává organismu „vnitřní koupel“ a odplavuje veškeré uvolněné odpadní látky a toxiny. Nápoj stimuluje očišťovací proces našeho těla, upokojuje pocit hladu a dodává tělu energii bez toho, aniž by zatěžoval trávicí trakt. Kromě odstraňování nahromaděných toxinů a obnovení chemické rovnováhy v těle pomáhá kúra efektivně spalovat tuky. Navíc omezuje touhu po jídle a závislosti na pochutinách, což činí z hubnutí ještě přirozenější a příjemnější proces. Většina lidí, kteří se vydrželi postit po dobu 7 až 10 dnů, uvádí snížení váhy o 3–5 kg! Protože příčinou snížení tělesné váhy není ztráta vody, ale především odbourání nadbytečných tukových zásob, jen velmi malá část váhy se po skončení diety vrátí.
Detoxikační kúra je výživná detoxikační dieta, při níž je tělo zásobeno nezbytnými živinami pro pohotovostní fungování. Tělo je denně vyživováno 400–500 kaloriemi bohatými na minerály, stopové prvky a jedn
Ve svém příspěvku PAMPELIŠKOVÝ KOŘEN PROTI RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Benešová.
Dobrý večer,ráda bych se zeptala jestli se dá kořen pampelišky kombinovat i s jinými bylinkami jako např soda s javorovýmsirupem a nebo aloe vera jedna se o rakovinu tlustého střeva.děkuji za pomoc a moc věřím v dobré učinky Benešová
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Postup: Ovesné vločky vložíme do sítka, propláchneme vodou a vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Po uvaření ovesné vločky přecedíme. Podáváme pouze odvar, který se popíjí teplý.
Máslové brambory – 3. stadium
Ingredience: 500 g brambor, 10 g másla, 0,5 g sušené petrželky, sůl
Postup: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření slijeme, přidáme máslo a posypeme sušenou petrželovou natí.
Krůtí prsa s broskvemi a vodovou bramborovou kaší – 4. stadium při obtížích
Ingredience: 500 g krůtích prsních řízků, 1 plechovka broskví nebo 2 čerstvé broskve, brambory, sůl, mletý kmín
Postup: Krůtí prsa omyjeme, vysušíme, naklepeme a lehce osolíme. Pánvičku lehce vytřeme olivovým olejem, rozpálíme a maso prudce orestujeme. Pak dáme spolu s broskvemi do hrnce, podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka (cca 30 minut). Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme cca 20 minut. Pak pomačkáme s trochou vody, ve které jsme vařili brambory. Na maso položíme broskve a přidáme kaši.
Kuřecí polévka – 4. stadium klidová fáze
Ingredience: 500 g kuřecích prsních řízků, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1,5 litru vody, 4 kuličky nového koření, 1 zarovnaná lžička soli, 1/2 lžičky Solčanky
Postup: Maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, osolíme a přidáme nové koření, vše dáme vařit. Jakmile začne polévka vařit, posbíráme a odstraníme lžící pěnu. Po hodině vaření na mírném plameni přidáme kořenovou zeleninu a Solčanku a vaříme další hodinu. Přidáme uvařené bezvaječné nudle.
Vepřová kýta – 4. stadium klidová fáze
Ingredience: 300 g vepřové kýty, mozzarella Italat nebo Zottarella light, 1–2 rajčata, brambory, bílý jogurt, olivový olej vhodný na smažení, panenský olivový olej, citron, bazalka, sůl, ledový salát, pečicí papír
Postup: Brambory oškrábeme a nakrájíme na centimetrové plátky, na plech dáme pečicí papír a plech zaplníme plátky brambor, posypeme bazalkou a osolíme. Dáme do trouby rozpečené na 230 stupňů, pečeme 20 minut z jedné strany, obrátíme a 20 minut pečeme z druhé strany. Plátky vepřové kýty omyjeme a osušíme, pak naklepeme, osolíme, posypeme bazalkou a chvíli smažíme na pánvi lehce vytřené olivovým olejem. Pak podlijeme vodou a dusíme 20–30 minut na mírném plameni. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a vybereme zrníčka. Rajčata i mozzarellu nakrájíme na plátky a položíme na hotové maso, přidáme brambory,
V naší poradně s názvem VANILKOVÝ LUSK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zmeškalová.
Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla něco o složení vanilkových cůkrů,koupila jsem si tedy vanilkový lusk,protože peču občas a jsem slabá cukrovkářka,sladím medem,javorovým sirupem,někdy třtinovým cukrem,chtěla jsem se zeptat,jestli mohu vanilkový lusk vložit do javorového sirupu,tím ho ucovat a získat vanilkovou příchut ?,děkuji za odpověd. Zmeškalová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Cukr je obecně dobrý konzervant, takže i javorový sirup bude dobrý na uchování vanilky. Éterické silice z vanilky můžete přenést do javorového sirupu za pomoci zvýšené teploty kolem 60°C na dvě hodky. Je dobré vanilkový lusk před zahříváním co nejvíce rozmnělnit.
Detoxikační náplasti DETOX PHARMA představují nejnovější 100% přírodní detoxikační terapii, která pomáhá předcházet hromadění toxinů v těle a tím podstatně snižuje pravděpodobnost onemocnění, posiluje imunitu a zvyšuje fyzickou i duševní energii. Detoxikační náplasti DETOX PHARMA mají platný evropský CE certifikát. Detoxikační náplasti DETOX PHARMA se aplikují na 6–8 hodin po dobu spánku, vždy na obě chodidla.
Ve svém příspěvku JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.
Ahojky pane Vlasak, poslala jsem vam email a moc vas prosim o odpoved, DEKUJI! Mejte se moc krasne!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.
Dobry den zacal jsem lecit nador varlete uzivam trikrat dene jedlou sodu z javorovim sirupem .A zacali mne bolet zada v oblasti ledvin az do brychs na bocich muze to myt pricina ta soda ze sirupem?.Dekuji Jaroslav
Detoxikační náplasti Detox Pharma účinně aktivují reflexní body na chodidle a tím zaručují maximálně účinnou detoxikaci. Ve většině běžných detoxikačních náplastí je použit turmalín nízké kvality (průměr zrn je cca 0,02 mm) a jeho účinek není zdaleka tak intenzivní, jako turmalín v detoxikačních náplastech Detox Pharma.
Ve svém příspěvku DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danule.
byla to moje první a jediná objednávka , upotřebila jsem pouhé tři balení , peníze mi ovšem nevrátili, pozor na sliby !!!!!!!!!!!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.
Také jsem se žádal o vrácení peněz. Většinu kladných změn jsem u sebe nepozoroval. I po 30ti dnech byly náplasti špinavé. U mě nestačilo tedy 60 ks balení. Bylo mi řečeno, že mám vrátit obaly, jelikož bych s nimi mohl obchodovat :-) V obchodních podmínkách mají dokonce uvedeno, že máte vrátit i použité náplasti (velice páchnou). Nevím, co si mám o této společnosti myslet. (Detox Pharma) Navíc na trhu jsou i výrobky za 5kč/ks.
Ve svém příspěvku DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Voklim.
Po třech dnech používání se mě udělaly nezvyklé červené skvrny na hrudi. Tak nevím co dál, odpověď jsem hledal ale nenašel. Takže se připojuji k negativnímu stanovisku, Pokud někdo má podobnou zkušenost s následnou vyrážkou, prosím ozvěte se.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel DETOX PHARMA.
taky jsem naletela smejdum objednala jsem naplasti za 1199kc 7.3.2016 vratila jsem je18.4.2016 dodržela jsem 60 denní lhutu na vraceni vratila jsem 18kusu poněvadž jsem se po naplastich cela osipala do dnešního dne se nikdo nenamahal ani napsat tak se okradaji beztrestne ty nejchudsi duchodci kteří musí obracet kazdou korunu aby mohli zivorit smejdi mají zelenou tak se beztrestne vesele bohatne
500 g
mouky (kukuřičná, rýžová, pohanková, kombinace těchto druhů)
250 ml
vody
200 ml
mléka
1 lžička
soli
3 lžíce
oleje
2 lžíce
octa
1 lžíce
cukru
1 a ½
sáčku sušeného droždí
1 hrst
chia semínek
1 lžička
chlebového koření
Postup
Do
nádoby nalijte vlažnou vodu a mléko, přidejte sušené droždí,
cukr, sůl, ocet, olej, mouku a chlebové koření. Směs řádně
promíchejte, pokud je příliš hustá, přidejte ještě trochu
vody. Po zamíchání surovin vytvarujte bochník a posypte ho chia
semínky. Chleba se peče v troubě asi 45 minut při teplotě
220 °C.
MRKVOVÉ
MUFFINY
Ingredience
½ hrnku
jablečného pyré
½ hrnku
oleje
3 lžíce
rozmixovaného lněného semínka
8 lžic
vod
1 a ½
hrnku mouky (rýžová, kukuřičná, pohanková)
½ hrnku
kokosu
½ hrnku
třtinového cukru
1 lžička
prášku do pečiva z vinného kamene
1 lžička
skořice
Muškátový
oříšek
Sušený
mletý zázvor
Sůl
3 hrnky
nastrouhané mrkve
Postup
V jedné
nádobě si smícháte jablečné pyré, olej, lněné semínko a
vodu. V druhé nádobě smícháte mouku, kokos, třtinový
cukr, prášek do pečiva, skořici, špetku muškátového oříšku,
sušeného mletého zázvoru a soli s nastrouhanou mrkví. Obě
směsi smícháme a naplníme tím muffinové košíčky. Košíčky
se neplní celé, asi jen do dvou třetin. Muffiny se pečou při
teplotě 170 °C asi půl hodiny.
RÝŽOVÉ
VLOČKY S OVOCEM
Ingredience
200 g
rýžových vloček
700 ml
mléka
Špetka
soli
1
vanilkový cukr
Ovoce
(jahody, jablka, hrušky, atd.)
Postup
Vločky se
společně s mlékem a špetkou soli přivedou k varu. Do
této směsi se přidá cukr a může se přidat nakrájené/rozdrcené
ovoce. Ovoce se může dát i závěrem na uvařenou kaši.
ZELENINA
S KOZÍM SÝREM
Ingredience
Libovolné
množství oblíbené zeleniny
Olivový
olej
1 cibule
1
stroužek česneku
Pepř
Sůl
Bazalka
Kozí
sýr
Postup
Oloupeme si
a na kostičky nakrájíme cibuli, k tomu se nakrájí na slabé
plátky česnek. Cibule a česnek se na pánvi zpění na olivovém
oleji. Přidá se zelenina a dusí se doměkka. Zelenina se ochutí
pepřem, solí a bazalkou. Na závěr se zelenina posype kozím
sýrem.
Ve svém příspěvku RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva .
Muze souviset to ze mam nyni silne akne s trombozou nyni mam i ostruhy jsem na warfarinu.Vypada to jestli me problemy nenastaly po zavedeni Mireny.Dekuji za odpoved
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tutopak.
Zdravim vas
Ve vašem případě v souvislosti s žilní trombozou dolních končetin a s patní ostruhou bych to viděl na extrémní překyselení organismu
a přetížení těžkými kovy.
Jinými slovy potřebujete komletní detox pomocí naturopatie.
Dále bych doporučil pití vylisovaných šťáv se zeleniny,ovoce a prefitrované vody,neboť jste dehydrovaná. Klasická voda s chlórem je toxicky zatížená,tudíž nesplňuje podmínky optimální hydratace organismu.
Alespoň po dobu jednoho týdne zaznamenávejte svůj jídelníček, konzultujte jej s lékařem, který vám Warfarin předepisuje. Svého lékaře také předem informujte o každé závažnější změně své diety.
Dobrým příkladem rovnoměrného příjmu potravin s vitaminem K může být jedna porce směsi salátových lístků na oběd, jedna porce zeleniny bohaté na vitamin K v průběhu dne a jeden šálek zeleného čaje, ostatní potraviny by měly být vybírány jen mezi středními a nízkými zdroji vitaminu K.
Níže uvedený jídelníček je pouze orientační a vždy záleží na individuálním stavu jednotlivce. Káva k snídani je povolena.
Pondělí
Snídaně:
ovesná kaše (60 g vloček, 250 ml polotučného mléka, v případě potřeby voda), 1 lžíce čekankového sirupu a hruška (100 g)
Přesnídávka:
ovocný salát (100 g ananasu, 50 g banánu, 10 g dýňových semen)
Oběd:
mrkvová polévka (250 ml), rizoto s vepřovým masem (220 g) a sýrem (20 g), okurkový salát či kyselé okurky (100 g)
Svačina:
bílý řecký jogurt (100 g), černé olivy (3 ks), sušená rajčata (2 ks), lněné krekry (3 ks)
Večeře:
rybí filé na rajčatech (150 g), dýňovo-bramborové pyré (200 g)
Úterý
Snídaně:
2 menší celozrnné rohlíky (120 g), tvarohová pomazánka s kapií a červenou paprikou (150 g)
Přesnídávka:
takzvaná studentská směs (10 g hrozinek, 10 g sušených brusinek, 10 g kokosových plátků, 10 g mandlí)
Oběd:
gulášová polévka (250 ml), žemlovka s tvarohem a jablky (300 g)
Svačina:
acidofilní mléko (150 ml) se strouhanou okurkou (100 g), drceným pepřem a česnekem, půl dalamánku
Ve svém příspěvku DETOX PHARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ANNA SIKULOVA.
vazeni.dne7.3.2016. jsem dostala od vas naplasti za které jsem zaplatila1199kc dne18.4.2016 jsem vam vratila 18.kusu naplasti jak uz jsem vam psala ze jsem se cela osipala s tim ze me vratite peníze zpet do dnešního dne se tak nestalo tak vas upozornuji ze celou věc predavam COI a budu zadat uroky za prodleni ja jsem lhutu 60dnu dodržela jak slibujete ze zboží vraceno do 60dnu ze vratite peníze,s pozdravem sikulova.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Borůvky: Borůvky jsou nejen výborné ovoce, ale navíc pomáhají snížit cholesterol a cukr v krvi. Může za to především antioxidant pterostilben. Obsahem živin a cenných látek se řadí borůvky k nejcennějšímu ovoci. Dopřát si můžeme jak ty naše, tak i kanadské. Podobný účinek mají brusinky. Pokud z borůvek chcete získat maximum, zmrazte si je.
Cibule: Cibule patří mezi tradiční zeleninu, obsahuje mnoho cenných látek a v kuchyni je opravdu nedocenitelná, navíc opravdu snižuje cholesterol.
Cibulový nápoj: Smícháme šťávu z 300 gramů cibule s půllitrem bílého vína a osladíme 100 gramy medu. Každý večer je dobré dopřát si jednu skleničku tohoto nápoje.
Čekanka: Čekanka je jedna z nejúčinnějších bylinek na mnoho civilizačních onemocnění. Konzumace čekanky vede k omezení ukládání tuků a snížení hladiny cholesterolu. Tuky jsou navázány a odvedeny z těla ještě dřív, než se stihnou uložit. Konzumace čekanky je i výbornou prevencí proti rakovině tlustého střeva a zamezuje ukládání nebezpečných kovů v těle. Stimuluje činnost žlučníku, jater a slinivky, působí detoxikačně. Čekanku můžeme použít do zeleninových salátů, ale pozor, pouze nezelené světlé listy, které nejsou hořké. Čekanka se hodí i k zapékání nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Česnek: Česnek je opravdu všelék. Dokáže mimo jiné snižovat hladinu LDL cholesterolu, zvyšovat hladinu dobrého HDL cholesterolu a zlepšuje stav cév. Jako prevenci je dobré jíst 1 až 2 stroužky česneku denně. Je třeba jej prolisovat, podrtit nebo pořádně rozkousat, aby se účinné látky náležitě uvolnily do těla. Existují i potravinové doplňky s česnekovým výtažkem, ty ale zdaleka nedosahují síly čerstvého česneku.
Hlíva ústřičná: Hlíva posiluje imunitu, je prevencí proti rakovině, snižuje krevní cukr, a dokonce i cholesterol. Velkou výhodou je, že nejsou známy její nežádoucí účinky. Nesmíme ji ale sbírat v okolí silnic a ve znečištěném prostředí, protože jako ostatní druhy hub do sebe „natahuje“ i toxiny z okolí. Můžeme si ji připravit v podobě asijských jídel, jako řízek, přidávat ji do nádivek nebo polévek. Většinou chutná i lidem, kteří jinak houbám neholdují. Hlívu můžeme i usušit nebo si ji koupit jako doplněk stravy. Hlíva ústřičná Premium, obohacená o vitamín C, pomůže nejen s cholesterolem, ale s celým imunitním systémem.
Kotvičník zemní: Kotvičník má zcela výjimečný obsah účinných látek a široké možnosti využití. Směs fytosterolů, kterou obsahuje, patří v přírodě k nejefektivnějším. Dokáže kromě jiného snížit hladinu tuků v krvi. Užívá se například při ischemické chorobě srdeční, ateroskleróze a vysokém krevním tlaku. Zajímavostí je, že tato bylina dokáže u mužů zvýšit
Ve svém příspěvku LÉČBA LUPÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iren.
Důvod lupénky spočívá ve střevním traktu - střevní stěny se v některých oblastech ztenčí natolik, že se stanou propustnějšími a k tomu se navíc přidává špatná koordinace vylučovacího systému. Jedovaté látky, které mají procházet střevy a pak být vylučovány, pronikají ztenčenými stěnami do lymfatického systému a pak se dostávají do krevního oběhu.
Průběh lupénky jde zmírnit a dokonce i přes názory většiny lékařů i vyléčit. Podstatou je v první řadě změna jídelníčku a během této změny - střevního traktu s dodáváním minerálů a vitamínů. Dále je nutné pokožku postiženou lupénkou nutně šetrně ošetřovat.
Lupénka je zánět kůže a její původ je ve střevech. Aby jsme lupénku zdárně mohli hodně zmírnit nebo dokonce vyléčit, je zapotřebí úprava jídelníčku - omezit tučná a smažená jídla a přidat více zeleniny a ovoce. dále je zapotřebí v první fázi co nejmírnější detox, posílit imunitu, a doplnit do těla minerály a stopové prvky a to vše zevnitř a povrch kůže jemně ošetřovat - nepoužívat mýdla koupená v drogerii, která pokožku dráždí a vysušují ještě více než je zapotřebí.
Mám velké zkušenosti s léčbou lupénky a můžu říct, že je léčba lupénky z 99% úspěšná, pokud člověk postižený lupénkou spolupracuje a řídí se pokyny.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Bezlepkový oves je výborná ingredience pro výrobu strouhanky, ve které si můžete obalit kuřecí řízek, rybu nebo tofu. Pro lepší chuť můžete přidat také mořskou sůl, pepř nebo sušené bylinky.
Lněné semínko a semínko chia
Své oblíbené pokrmy můžete rovněž doplnit moukou či strouhankou vyrobenou ze lněných semínek nebo semínek chia. Oba druhy mají vynikající chuť a dodají smaženému jídlu křupavý a chutný šmrnc!
Listová zelenina
Své oblíbené ingredience zabalte do listové zeleniny. Svému tělu tak dodáte řadu vitamínů a užijete si překvapivě zajímavou a chutnou kombinaci.
Palačinky
Palačinky rozhodně nejsou na seznamu zakázaných jídel, pokud namísto klasické mouky použijete při jejich přípravě mouku kukuřičnou. Hotové palačinky pak můžete podávat s javorovýmsirupem, medem nebo čerstvým ovocem.
Ořechová zálivka
Zeleninový salát můžete ochutit ořechy. Stačí vzít velké ořechy (např. kešú, vlašské ořechy nebo para ořechy), nasekat je na kousky a přidat do salátu.
Kukuřičná tortilla
Kromě palačinek si můžete z kukuřičné mouky vyrobit také tortilly, kterými se dá nahradit i jinak nenahraditelný chléb. Vyzkoušet pak můžete jak slané, tak i sladké recepty.
Cuketa
Cuketa je výborná a zdravá ingredience, která vylepší například rajčatový salát s olivovým olejem, česnekem a čerstvými bylinkami. Cuketou můžeme vylepšit rovněž těstoviny nebo lasagne.
Zeleninové špagety
Špagety nemusí být nutně vyrobeny z pšeničné mouky, k jejich přípravě můžete využít i zeleninu. Pokud milujete italskou kuchyň, připravte si svoji oblíbenou pochoutku právě ze zeleniny.
Rýžové nudle
Patříte mezi fanoušky asijské kuchyně? Potom vyzkoušejte rýžové nudle namísto klasických moučných. Ochutit je můžete olivovým olejem, citrónovým džusem, mořskou solí a drceným červeným pepřem.
Černé fazole
K zahušťování omáček je dobré využít černé fazole. Fazole obsahují spoustu vlákniny a proteinů, jejich konzumací tak dodáte svému tělu spoustu užitečných látek.
MANUKA med podle Djokoviče
Djokovičovou specialitou je manukový med z Nového Zélandu neboli „med na druhou‟ (jak sám Djokovič uvádí). Nádherná a nedotčená krajina Nového Zélandu je domovem plantáží keře MANUKA (Leptospermum scoparium), který je po staletí považován za léčivou a původním obyvatelstvem za magickou rostlinu. V okamžiku rozkvétání květů tohoto keře jsou na zmíněné plantáže dopraveny úly plné včel. Protože keře MANUKA rozkvétají postupně v závislosti na místním podnebí, přepravují se úly do těchto míst nákladními vozy a nezřídka i vrtulníky. Celý proces začíná na Severním ostrově a končí v chladnějších pásmech Nového Zélandu. Včely mají jediný úkol, a sice sbírat
Ve svém příspěvku DOJMY ZE ZÁZVOROVÉ KOUPELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bláňa.
Musím se podělit. Včera jsem si dala zázvorovou koupel na 30 min. Chtěla jsem se pokusit také o detox přes kůži. Načetla jsem si "chytré" články a šla do toho. Máme trochu větší vanu, tak jsem si tam šoupla tři lžíce nastrouhaného zázvoru, horkou vodu a pak jsem si 30 min lebedila. Abych zvýšila účinek, ještě jsem se odírala houbičkou. Musím říct, že koupel byla opravdu super, dokonce jsem až do večera a i přes noc necítila téměř žádné bolesti (záda, klouby).Krásně se mi uvolnily svaly. Nevím, jestli to byla práce teplé vody nebo i toho zázvoru. Nicméně, opravdu, tak jak se píše, že je to "vyhřívací" koupel díky hřejivosti zázvoru, tak to funguje perfektně. Po ukončení koupele jsem se ještě zabalila do županu a deky a podařilo se mi asi 3 x po sobě pořádně zpotit. Vždy jsem se otřela a znovu zabalila. Potily se mi také vlasy :-)Úplně se mi uvolnily nosní dutiny a to tak, že smrkám ještě teď. A jako bonus bych přidala perfektní nepřerušovaný spánek celou noc a krásně hladkou pokožku. Takže paráda. Když budete mít chuť, určitě to stojí za pokus. Já budu určitě opakovat. Doporučuji vzít s sebou vodu na pití, já jsem během koupele vypila dvě sklenky 0,4 l, měla jsem fakt žízeň.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Opražte lískové ořechy po dobu 5 až 7 minut. Ořechy vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Pomocí utěrky třete ořechy, dokud nedojde k uvolnění slupek. Lískové ořechy nahrubo nasekejte.
Na pánev rozprostřete žitné a ovesné vločky. Pečte je po dobu 12 až 15 minut za stálého míchání, aby nedošlo k jejich spálení.
Opečené a nasekané lískové ořechy, semena a zrna vložte do velké mísy, přidejte pšeničné otruby a sušené třeště, dobře promíchejte. Müsli směs lze podávat s jogurtem nebo kefírem, může být pokapána medem. Zbytek müsli skladujte ve vzduchotěsných obalech.
Druhý recept
Doba přípravy je asi 5 minut.
Složení:
2 šálky drceného ovsa
½ šálku žitných vloček
¾ šálku rozinek
½ šálku sušených bobulí, například borůvky nebo brusinky
Smíchejte všechny ingredience do střední nebo velké mísy. Müsli pak můžete podávat pokaždé jiným způsobem, část müsli může být s jogurtem nebo mlékem, další pak například s čerstvým ovocem, medem, nektarem nebo javorovým sirupem. Připravené müsli by mělo být uzavřeno ve vzduchotěsné nádobě, ve které vydrží po dobu 2 měsíců.
Třetí recept
Složení:
5 šálků ovesných vloček
2 lžičky mleté skořice
½ šálku celých lískových oříšků
¼ šálku nakrájených mandlí
½ šálku opečených pšeničných klíčků
½ šálku sušených meruněk (míní se tím plátky)
½ šálku sušených brusinek
½ šálku rozinek
½ šálku sušených plátků jablek
Příprava:
Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Smíchejte ovesné vločky se skořicí, rozložte na plech a pečte po dobu 15 minut.
Z opečených lískových ořechů odstraňte slupku a následně je nakrájejte na hrubo. Poté dejte péct na 4 minuty mandle.
Smíchejte oves, pšeničné klíčky a sušené ovoce. Tuto směs skladujte ve vzduchotěsné nádobě, müsli tak vydrží několik týdnů. Takové müsli stačí už jen zalít teplým nebo studeným mlékem.
Ve svém příspěvku MLADÝ JEČMEN A CHLORELLA NEBEZPEČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simčalimča.
Ahojte, také užívám chlorellu, zpočátku jsem začala s menšími dávkami než se doporučovalo, protože jsem se bála že to tělo nezvládne. Postupně jsem zvyšovala dávku. Neměla jsem žádné problémy s průjmy nebo něčím podobným. Po pár měsících či chlorellu užívám se cítím skvěle a plná energie.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.
Užívala jsem Chlorellu Japan 2x s přestávkami a vždy jsem měla děsný průjem, tak jsem přestala.
Nyní dělám detox dle Antonie Mačingové , hubnu a je mi fajn.
Helena z Rakovníka
3 díly javorového sirupu nalijete do kastrolku a vložíte do vodní lázně (větší kastrol s vodou) a zahříváte tak, aby teplota sirupu nepřesáhla 40 °C. Do horkého sirupu pak vmícháte 1 díl čisté jedlé sody bez jakýchkoli chemických přídavků. Pozor, směs prudce vypění. Míchejte, dokud se soda v sirupu nerozpustí. Při nádorovém onemocnění užívejte první tři dny 5x denně 1 lžičku směsi a další týden pak 3x denně po jedné lžičce. Tato dávka obvykle postačí k absolutnímu vymizení nádoru. Je možné užívat i preventivně. Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky milují cukr, který do sebe vtahují. Javorový sirup obsahuje čistou glukózu, takže tuhle podmínku dokonale splňuje. Tak se látka dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova rozbít zevnitř. A to už během prvních tří dnů. Dochází tak k naprosté likvidaci nádoru v jakémkoli stadiu, tedy i v konečné fázi rakoviny.
Léčba rakoviny pomocí prášku do pečiva a javorového sirupu
Ano. Tato informace probleskla novinovými titulky, ale stejně tak rychle byla potlačena. Vypadá to až moc jednoduše, ale tato prostá léčba zažívací sodou a javorovým sirupem je nesmírně účinnou přírodní chemoterapií, která velmi efektivně hubí rakovinné buňky. Přitom zcela postrádá brutální vedlejší účinky provázející většinu nesrovnatelně méně efektivních „standardních“ chemoterapeutických metod. Za tepla vytvořená směs chemicky čisté jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný; NaHCO3) a javorového sirupu je velmi efektivním prostředkem proti všem druhům rakoviny. Zahříváním se na sebe pevně navážou molekuly sody a javorového sirupu, a takto vybavená glukóza může zamířit k rakovinovým buňkám. Rakovinové buňky prostě milují cukr, který přímo nezřízeně hltají. V tomto případě je ale na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sodíková sloučenina! Kyselé rakovinové buňky absorbují s cukrem i sodu, a to je jejich zkáza.
Recept:
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona) smísit (například 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté ohřát na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, aby teplota sirupu nepřesáhla 40 °C, dokud směs poněkud nezhoustne. Na počátku může být směs užívána častěji, například 3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě. Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce. Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky potřebují cukr, který do sebe vtahují. A javorový sirup obsahuje čistou glukózu, která se tak dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova rozbít zevnitř.
U mnohých diet, které jsou založeny na detoxikaci, se často mluví o krátkodobějším trvání. Nikoliv ale v tomto případě, kdy se jedná o desetidenní náročný program, při němž se hladoví a pije nápoj z tohoto sirupu. Rozhodnete-li se tuto detoxikační dietu vyzkoušet, připravte si kromě javorového sirupu také kvalitní vodu, ideálně filtrovanou pomocí domácích konvic, dále citronovou šťávu a kajenský pepř. Poté už stačí vytvořit nápoj, který se popíjí každý den po dobu celých 10 dní. Ideální množství tohoto nápoje je 8–12 sklenic denně. To odpovídá zhruba 2,5–3,5 l denně. Nejde však o jediný nápoj, který je třeba v souvislosti s touto kúrou pít. Tím dalším je kombinace sklenice vody a mořské soli. I tento nápoj je třeba pravidelně pít, ale již v menším množství. Sůl je v tomto případě důležitá proto, že pomáhá v odplavení přebytečných toxinů. A ačkoliv je hubnutí pouze přídavný efekt této drastické kúry, dosahuje se poměrně zajímavých výsledků – není problém ztratit až 5 kilogramů za jeden týden. Samozřejmě je nutné počítat s tím, že část z úbytku tvoří svalová hmota nebo starší potrava v našem žaludku a střevech.
Postup: Uvařte špagety bez soli a bez tuku. Zahřejte olej ve velké pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte chilli, omáčku (můžete přimíchat trochu chilli papričky) a rozdrcený česnek. Restujte cca 1 minutu, aby se spojily chutě. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a vařte za stálého míchání přibližně 4 minuty. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem a podávejte na uvařených špagetách. Povrch pokrmu posypejte sýrem.
Postup: V míse rozmíchejte ocet, pomerančový džus, který připravíte ze šťávy pomerančů, hořčici a olej a ochuťte solí a pepřem. Zálivku přidejte k rozkrájeným kachním prsům a natrhaným salátům, posypte opraženými oříšky a dozdobte kousky zbylého pomeranče.
Dýňové placičky
Ingredience: 1/2 šálku dýňové konzervy, 1/2 šálku vanilkového jogurtu s nízkým obsahem tuku, ¼ lžičky sody na pečení (prášku do pečiva), 1 žloutek, 4 bílky, ¼ šálku polohrubé nebo celozrnné mouky, trocha soli, javorový sirup nebo med
Postup: Rozmačkanou kompotovanou dýni, jogurt, prášek na pečení a žloutek spojte. Přidejte mouku a ušlehané bílky s trochou soli. Ze vzniklého těsta vytvarujte placičky a opečte na pánvi potřené olejem cca 3 minuty po každé straně. Upečené placičky polijte medem nebo javorovým sirupem a můžete konzumovat.
A ještě něco pro masožravce, mlsouny a „polévkáře“...
Kuře se zeleninovými brambory
Ingredience: 2 citrony nakrájené na tenké plátky, 6 čerstvých šalvějových listů, 1 kuře, 3 lžičky olivového oleje, 1 větší mrkev a půl celeru (obojí rozkrájené na nudličky), brambory, 2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu
Postup: Předehřejte troubu. Šest plátků citronu a šalvějových listů dejte pod kůži kuřete. Vložte zbývající citron do dutiny kuřete. Kuře omotejte provázkem, tak aby náplň nevypadla, poté kuře potřete olejem a polo
Ve svém příspěvku DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI DETOX PHARMA DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danule.
Bohužel mám stejnou zkušenost, vyrážku mám na hrudi i krku, šíleně to svědí. Uvádím tedy negativní hodnocení !
Chystám se produkt vrátit , doufám , že splní , co slibují a peníze mi vrátí.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krtek.
S náplastí mám velmi špatné zkušenosti, vyrazily se mi po těle
pupínky slité do ošklivých skvrn , příšerně svědily. Náplasti jsem vrátil, ale peníze mi nevrátili !!!!!
pozor na reklamu , nesolidní jednání. Lojza
Čekanka patří k nejúčinnějším bylinkám, jelikož působí léčivě na mnoho civilizačních chorob. Konzumace čekanky vede k omezení ukládání tuků a snížení hladiny cholesterolu. Tuky jsou navázány a odvedeny z těla dříve, než se stihnou uložit. Čekanka představuje i výbornou prevenci rakoviny tlustého střeva. Dále zamezuje ukládání nebezpečných kovů v těle, stimuluje činnost žlučníku, jater a slinivky a působí detoxikačně. Čekanku můžeme použít do zeleninových salátů, ale pouze nezelené světlé listy, které nejsou hořké. Čekanka se hodí i k zapékání nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Borůvky jsou výborné ovoce, také však pomáhají snižovat množství cholesterolu a cukru v krvi. Může za to především antioxidant pterostilben. Obsahem živin a cenných látek se borůvky řadí k nejhodnotnějšímu ovoci. Dopřát si můžeme jak borůvky naše, tak borůvky kanadské. Podobné účinky mají i brusinky. Pakliže chcete z borůvek získat maximum, zamrazte je.
Cibule je tradiční zelenina, jež obsahuje mnoho cenných látek. V kuchyni je opravdu nedocenitelná, stejně jako při snižování cholesterolu. Cibulový nápoj: Šťávu z 300 gramů cibule smícháme s půllitrem bílého vína a osladíme 100 gramy medu. Každý večer si pak dopřejeme jednu skleničku tohoto nápoje.
Kotvičník má zcela výjimečný obsah účinných látek a široké možnosti využití. Směs fytosterolů, kterou obsahuje, patří v přírodě k nejefektivnějším. Kromě jiného dokáže snížit hladinu tuků v krvi. Užívá se například při ischemické chorobě srdeční, ateroskleróze a vysokém krevním tlaku. Zajímavostí je, že tato bylina dokáže zvýšit hladinu testosteronu u mužů a estrogenu u žen. Kotvičník není vhodný pro těhotné nebo kojící ženy a pro děti. Tinktura z kotvičníku: Hrst sušeného nebo čerstvého kotvičníku dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme alkoholem, nejlépe šedesátiprocentním. Necháme stát na tmavém místě při pokojové teplotě 14 dní. Každý den protřepeme. Poté přecedíme a můžeme začít užívat v množství 2–4 kávové lžičky denně.
Lněné semínko představuje jednak skvělou zdravou svačinku, jednak zdroj tělu prospěšných látek, především kyseliny linolenové, jež pomáhá odstraňovat cholesterolové usazeniny z cév. Lněná semínka můžete „zobat“ mezi jídly nebo si z nich udělat nápoj. Nápoj z lněného semínka: 2 polévkové lžíce lněného semínka zalijeme půllitrem vroucí vody a necháme stát hodinu a půl. Poté vypijeme.
Česnek lze opravdu považovat za všelék. Co se týče cholesterolu, česnek dokáže snížit hladinu špatného cholesterolu, zvýšit hladinu dobrého cholesterolu a zlepšit stav cév. Jako prevence by se měly jíst 1–2 stroužky denně, přičemž česnek je třeba
Ve svém příspěvku DETOXIKACNÍ NAPLASTI DETOX PHARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada.
Je to podvod.Vrátila jsem v termínu reklamace náplasti,je to již 2 měsíce a firma se vůbec neozývá!Zviditelním je v pořadu ČERNÉ OVCE.S takovým jednáním jsem se nesetkala.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Poněvadž quinoa obsahuje kvalitní bílkoviny a zároveň má vynikající chuť, je vhodná i pro nejmenší děti.
Quinoa koláč
Ingredience: 50 g pohanky lámanky, 50 g quinoy, 550 ml sušeného rýžového nápoje Zajíc, 25 g quinoa vloček, 25 g rýžových vloček, 5 čajových lžiček javorového sirupu, 1 vajíčko, hrst rozinek, hrst sušené kustovnice čínské (goji).
Postup: Pohanku lámanku a quinou rozmícháme v 300 ml rýžového nápoje Zajíc a dáme vařit na kaši. Necháme vychladnout. Rozinky a kustovnici na několik minut namočíme do teplé vody (každé zvlášť). Do kaše přimícháme rýžové a quinoa vločky, 1 vajíčko, javorový sirup, rozinky a nabobtnalou kustovnici. Přidáme 250 ml rýžového nápoje Zajíc a vše pořádně promícháme. Nalijeme na plech vystlaný pečicím papírem o rozměrech 20 x 20 cm a vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C. Pečeme 35−40 minut. Vločky lze zaměnit i za pohankové či jáhlové, rýžový nápoj třeba za mandlové nebo pohankové mléko a javorový sirup může nahradit agáve. Zvolit můžeme i jiné ovoce. Koláč pak bude mít trochu jinou chuť. Tento koláč se výborně hodí na snídani, ale samozřejmě se dá jíst kdykoliv během dne:-) Je poměrně sytý.
Kaše z quinoy nasladko
Ingredience: hrnek quinoy (směs bílé a červené), 2 hrnky kokosového mléka, špetka soli, kousek celé skořice, strouhaný kokos, granátové jablko, med.
Postup: Quinou několikrát důkladně propláchneme horkou vodou (přes sítko) a pomalu 15−20 minut vaříme v osoleném kokosovém mléce, které jsme ochutili skořicí. Pak necháme pod pokličkou dojít, aby se mléko vstřebalo, a vyndáme skořici. Než se merlík uvaří, opražíme (jen dorůžova) na suché pánvi strouhaný nebo plátkovaný kokos a vyloupeme granátové jablíčko (nejlépe tak, že jej rozkrojíme a paličkou na maso nad hlubší miskou s řezem v dlani do slupky bušíme ze všech stran). Uvařenou quinou na talíři posypeme zrníčky granátového jablka a kokosem. Hotovou kaši můžeme rovněž polít medem nebo javorovým sirupem, i když to není nutné, neboť kvalitní kokosové mléko je krásně nasládlé.
Quinoa nákyp
Ingredience: 500 ml rostlinného mléka, 250 g syrové quinoy, 100 g másla, 3 vajíčka, 1 vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti, skořice dle chuti.
Postup: Quinou propláchneme a dáme vařit spolu s cukrem, skořicí a mlékem. Necháme ji mírně rozvařit na kaši (v průběhu vaření můžeme přidat cca 200 ml vody). Po uvaření do kaše vmícháme 3 žloutky, vanilkový cukr a máslo. Na závěr vmícháme sníh ze 3 bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem (kdo chce, může ji i vysypat kokosem) a dáme první vrstvu quinoy. Na ni poklademe kompotované ovoce (třešně nebo švestky) a opět dáme vrstvu kaše. Takto připravený nákyp dáme zapéct na 30−40 minut do trouby předem vyhřáté na cca 180−200 °C. Před podáváním můžeme nákyp posypat moučkovým cukrem, případně přelít šťávou z kompotu.
jáhly (proso) – při oslabení sleziny je tato obilovina velmi doporučována, je však potřeba ji správně připravit, jinak by byla těžko stravitelná;
pohanka, rýže, oves, brambory;
podušené nebo pečené ovoce (nejlépe jablka, meruňky, třešně, broskve, hrušky, švestky, maliny, jahody, hrozny), dobré jsou i průmyslové mošty (projdou pasterizací, což je krátké zahřátí na 78 stupňů, vydrží déle a mají zachovaný obsah živin) – nejlepší sladidlo a zdroj energie, spolu s javorovýmsirupem;