Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DĚTSKÉ KOŽNÍ NEMOCI

OBSAH

Novorozenecká vyrážka

Běžná novorozenecká vyrážka se objeví brzy po porodu, většinou okolo 3. týdne života. Během několika dní sama bez léčení zmizí. Kůže novorozence je velmi citlivá, proto se na ní snadno objeví kopřivka, pupínky nebo vyrážka.

Příznaky

U dětí se může objevit po celém těle, na rukou, na zadečku pod plenkami nebo pouze na obličeji. Projevuje se tak alergie, infekční nemoci, atopický ekzém nebo pouze běžné novorozenecké akné.

Co s tím dělat

Původ vyrážky u dětí pozná spolehlivě pouze kožní lékař. I když může kůže miminka vypadat někdy děsivě, většinou nejde o závažný problém.

Obrázky

Takto vypadá novorozenecká vyrážka.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ NEMOCI NOHOU FOTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

dobrý den

měl bych asi podobný problém mám to na obou spodcích chododel nemám ale jen pár mám jich tam snad i desítky čas od času nějaký bolí tak to propíchnu a vyteče bílá tekutina a pak to přestane bolet ale jinak to tam mám snad pořát a nemizíto netuším co to je ale nohy jsou citlivější a více nunavenější

spíš mě to připadá jako prasklý vyschlí puchýř některé jsou cca od 0.01mm a některá cca 3mm

netušíte co to je a jak se toho zbavit ?? děkuji 

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kožní nemoci nohou fota

Potničky u miminka

Potničky u miminka obvykle vznikají, když je venku horko nebo se dítě zapaří ve více vrstvách oblečení.

Příznaky

Vyrážka vypadá jako kapičky potu na kůži, později mění barvu v červenou.

Co s tím dělat

Na potničky pomáhá Sudocrem a jiné dětské pudry, které kůži lehce vysuší.

Obrázky

Takto vypadají potničky u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi NEMOCI UŠÍ U KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gerhard Tesař.

Dobrý den, máme kočku ragdoll 9let a má zánět uší. Uší jsou zarudle citlivé na dotek a vevnitř ucha jsou černé kousky.Na veterině jsme dostali tenazym susp 10 krát 10 ml opakovaně ale nezabírá. Rád bych znal i jiný názor a možnosti jak postupovat dál.Děkuji Tesař

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Mám 3 kastrované kočičky - dvě jsou evropské mourovaté a a Máša je britka . Jen u jedné u té nejstarší 14 leté evropské se v uších oběvilo to co popisujete…. Je to ušní roztoč,viděla jsem to pod mikroskopem na veterině , je to živé proto je citlivá na uši…ale nepomohlo vůbec nic a bylo vidět jak kvůli tomu není ve své kůži Takže jsem přestala investovat do drahých zaručených záležitostí a koupila si dětské vatové tyčinky,borovou vodu,kojenecký bepanthen a trpělivě i za cenu poškrábání jsem Gandží uši nejdříve vytřela borovou vodou a po uschnutí jsem jí tam vetřela taky na tyčince krém - byl to několika týdenní souboj ale stalo to zato dnes si nechá uši v pohodě mazlit . Tak hodně trpělivosti

Zdroj: diskuze Nemoci uší u kočky

Spalničky patří mezi dětské nemoci

Spalničky jsou dětské onemocnění, které se objevuje u dětí ve věku od čtyř do pěti let. Výjimečně se však mohou objevit i u starších dětí, a dokonce i u dospělých. Vir, jenž je způsobuje, má jediného hostitele – člověka. Nákaza se šíří vzdušnou cestou, pomocí malých kapének. Inkubační doba (neboli doba od nakažení po první projev nemoci) je 6–19 dní.

Protože spalničky nejsou samy o sobě nebezpečným onemocněním, léčí se jen jejich příznaky. Onemocnění však bývá nebezpečné v kombinaci se zánětem plic, encefalitidou a jinými vážnými nemocemi. Když dítě onemocní spalničkami, snažíme se mu pomocí léků a zábalů snižovat horečku a podáváme mu dostatek tekutin. V prvních dnech nákazy je nutné, aby bylo dítě v izolaci – kvůli vysoké nakažlivosti. V dnešní době však nakažení spalničkami téměř nehrozí. Každému miminku se totiž podávají dvě dávky MMR vakcíny, jež chrání před spalničkami, příušnicemi a zarděnkami.

Zdroj: Spalničky

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI U LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela Stašková.

Dobrý den, na pravé ruce z boku se mi vytvořil jakýsi útvar, kruhového tvaru. Okraje tvoří puchýřky, které se začaly tvořit až později, tak 2. - 4. den po té, co jsem si útvar uvědomila. Trochu to svědí, nebolí, ale stále se zvětšuje. Ptala jsem se nezávisle ve dvou lékárnách, jestli by mi něco nedoporučili, ale v žádné nevěděli, co by to mohlo být. Ani na internetu jsem nenašla něco podobného. Zkraje to připomínalo spíš ekzém, nyní opaření.
Nyní mám tento útvar asi 8. den
Prosím o radu, pokud jsem Vám moje potíže popsala aspoň trochu přesně.
Děkuji a přeji pěkný den, Daniela Stašková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důležité je vyloučit lymeskou boreliózu, ta vypadá takto: www.google.cz/search…
Kruhové útvary s pupínky po okraji způsobují také plísně a kvasinky. Účinné léky jsou většinou na lékařský předpis, takže
pro přesné určení nemoci a její účinnou léčbu doporučuji navštívit kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní nemoci u lidí

Impetigo

Impetigo je velmi nakažlivé kožní onemocnění způsobené streptokokovou nebo stafylokokovou infekcí.

Příznaky

Projevuje se jako červená vyrážka s malými puchýřky, které se mění ve vřídky a boláky. Vyskytuje se na obličeji v okolí nosu a úst a na končetinách. Nejčastěji se objevuje v létě, kdy děti utrpí škrábance, řezné rány nebo kousnutí hmyzem a bakterie snadno pronikne do kůže. Infekce je velmi nakažlivá. Děti ji často šíří tím, že si kousnutí hmyzem nebo vyrážku rozškrábou a pak si ji přenesou na ostatní části těla nebo na jiné děti.

Co s tím dělat

Impetigo se léčí mastmi s antibiotiky nebo antibiotiky v tabletách, jde-li o těžší formu nemoci. Jelikož je snadné si boláky přenést z jednoho místa na jiné či je šířit mezi členy rodiny, je nutné zabránit škrábání vyrážky, používat antibakteriální mýdla, vlastní ložní prádlo a ručník a zakrývat boláky obvazem.

Obrázky

Takto vypadá impetigo u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Poradna

V naší poradně s názvem KOŽNÍ NEMOCI NOHOU BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala tancosova.

chci se zeptat kozni bolaky na nohou skoro jako by diry chtela bych vice informaci o te nemoci dekuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Boláky na nohou, skoro jako by díry, to jsou pravděpodobně bradavice. Na léčbu bradavic použijte roztok Duofilm. Duofilm je modro-bílá krabička a je volně prodejný v lékárně asi za 160 Kč a vydrží hooodně dlouho. Při léčbě Duofilmem postupujte podle příbalového letáku a bradavice by měly do měsíce ustoupit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní nemoci nohou bolaky

ZARDĚNKY

Zarděnky zvané také rubeola či růžovka je virové onemocnění, pro které je typická vyrážka na kůži.

Příznaky a průběh

Inkubační doba je zhruba 17 dní. Toto onemocnění se projevuje vyrážkou, která obvykle začíná v oblasti obličeje a šíří se na celé tělo, zároveň k ní patří i zduřování mízních uzlin. Součástí nemoci mohou být průjmy a zimnice.

Obrázek zarděnek

Příznaky této nemoci si můžete prohlédnout zde: zarděnky foto.

Léčba

Přesná léčba této nemoci neexistuje. Pokud se jedná o mírnou formu onemocnění, není ani výrazná léčba nutná. Pokud se ale objeví horečka či záněty kloubů, tak se tyto příznaky musí mírnit.

Zarděnky v těhotenství

Pokud se těhotná žena dostane do kontaktu s tímto onemocnění, je třeba, aby se podrobila testu, který ukáže, jestli je chráněná před touto nemocí, pokud by žena nebyla chráněná, hrozí infekce a postižení plodu.

Zarděnky u dospělých

I dospělí lidé mohou touto chorobou onemocnět, u nich je průběh této nemoci často komplikován právě průjmy a zimnicí.

Zdroj: Dětské nemoci nejen u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

Dobrý den mám 2 měsíční miminko chlapečka a má na prstíku ( prsteníček)plíseň,má to pod nehtem a je to takové nažloutlé a jsou tam takové žluté flíčky a ještě má na palečku vedle nehtu puchýř a má to kolem červené,nemohlo ho něco píchnout? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Červený puchýř na palci může být od štípnutí komárem a žluté zbarvení nehtů u kojence může souviset s vývojem novorozeneckých nehtů. Určitě by bylo fajn, kdybyste to ukázala a zeptala se na to u vaší dětské lékařky při pravidelné kontrole.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů u dětí

Plísni podobné nemoci, ale plíseň to není:

  • Folikulitida decalvans (jizvová forma alopecie – vypadávání vlasů).
  • Bakteriální kožní infekce (pyodermie)
  • Diskoidní lupus erythematodes, někdy též nazýván jako kožní lupus erythematodes nebo také chronický diskoidní lupus erythematodes.
  • Lyšej planopilaris, což je zánětlivé kožní onemocnění, které postihuje především vlasové folikuly.
  • Pseudopelade Brocq, což je alopecie atrophicans, která se projevuje jako jizvící alopecie - ztráta vlasů.

Zdroj: Kožní plísňová onemocnění

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NA NEHTECH U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Strunová Jitka.

Dobrý den,ráda bych se zeptala,náš syn (1 rok),má na nožičce na palečku na nehtu plísen.Ráda bych se poradila jak ho toho mohu zbavit?Děkuji,Strunová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U takto malého dítěte bych nejdříve ověřil, že se jedná skutečně o plíseň, protože to v tomto věku nebývá moc obvyklé. Doporučuji zajít k nějaké starší dětské lékařce a poradit se s ní. Ta totiž už bude mít mnoho zkušeností a přesně vám řekne co to váš syn na palci má.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plíseň na nehtech u dětí

Vitiligo

Vitiligo je kožní onemocnění, kdy dochází ke ztrátě buněk tvořících kožní pigment. U nemocného se projevuje světlými skvrnami na kůži nepravidelných tvarů, nejčastěji okolo prstů, úst, očí, genitálu, kloubů a třísel. Z postižených míst mohou vyrůstat chloupky též se ztrátou pigmentu.

Bílé skvrny na kůži

Zde je článek, který podrobně rozebírá vitiligo.

Vitiligo – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy vitiliga.

Zdroj: Kožní nemoci

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Wichová.

Chtěla bych se zeptat na svědění boků,můj přítel už tři týdny trpí svěděním obou boků, nemá žádnou vyrášku,ale uškrabal by se, už jsem vyměnila prací prášek, mýdlo má dětské, kučníky vyvařené, pořád to svědí a nevím co stím,už byl u dvou lékařů a neví co stím, prosím o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste koupit lék Claritine a použijte ho podle přiloženého návodu po dobu 30 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění

Neštovice

Neštovice jsou velmi častým infekčním onemocněním.

Příznaky

Neštovice jsou charakteristické tím, že se na těle dítěte zobrazí všechna stadia nemoci současně. Z růžových flíčků se stanou bezbarvé puchýřky, které se potom změní ve stroupky. Vyrážku nejprve zpozorujete ve vláskách, brzy se však rozšíří po celém těle. Puchýřky mohou být i na ústní sliznici.

Co s tím dělat

Dítě je nakažlivé až 10 dní, dokud se nevyloupne poslední stroupek. Aby pupínky tolik nesvědily, mažou se tekutým pudrem či gelem. Důležité je dohlédnout, aby se děti neškrábaly. Když se stroupek strhne, zůstávají po něm jizvy.

Obrázky

Takto vypadají neštovice u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ NEMOCI U KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

můj zakrslý králíček má na zádech dvě dírky jako kousnutí a z jedné dírky jsem mu vytlačila bílý hnis prosím poradtě co to je? a jak léčit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Svoboda.

Dotaz:
Pokud má králík ušní svrab (prašivinu), je možné bez obav jeho maso konzumovat?

Zdroj: diskuze Kožní nemoci u králíků

Atopický ekzém

Atopický ekzém je zánětlivé neinfekční kožní onemocnění provázené svěděním, suchostí kůže, projevy však mohou být různorodé.

Příznaky

Příznaky atopického ekzému se rozdělují do tří fází. Takzvaná kojenecká forma začíná ve 3 měsíci života červenými pupínky až puchýřky se šupinami nebo mokváním na tvářích. Ekzém výrazně svědí, děti jsou neklidné a nemohou spát.

Při druhé, dětské formě se ekzém postupně stěhuje z obličeje do loketních a podkoleních jamek. Svědění způsobuje nové kožní projevy. Atopický ekzém se může sdružovat s řadou dalších onemocnění (astma, senná rýma, alergie, migréna, ichtyóza).

Co s tím dělat

Podle fáze ekzému a případného výskytu infekce si lze při péči o atopickou pokožku vystačit s mastí obsahující zinek, hydratačním pleťovým mlékem nebo nemastným krémem, mastným krémem a v nutných případech (infekce ekzému kvasinkou, zlatým stafylokokem nebo jinými mikroorganismy) ještě s genciánovou violetí. Léčbu atopického ekzému mohou komplikovat i virové infekce (moluska, bradavice, opar herpes simplex).

Obrázky

Takto vypadá atopický ekzém u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Diskuze

V diskuzi DYSHIDROTICKY EKZEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, tento ekzem se mi poprvé objevil hned v porodnici.... A dále se jen zhorsoval. Koupat dceru v Linole bylo utrpení.... Veškerý styk s vodou a mýdlem, jarem..... Do večera ruce slite, druhý den, suché, popraskané do krve až pod nehty. Kojila jsem nechtěla jsem kortikoidy, vůbec nikdo nevěděl co mi je. Takto jsem se trápila téměř rok. Až 4.kozarka mi udělala test z mých krémů atd.na zádech na co mám alergii....... Izothiazoliny...... Sračky v prášcích na praní, krémech, mydlech, saponatech i v dětské kosmetice, ubrouscich na zadek... Au au au. Nasadili jsme kortikoidy, 2 balení, já vyřadila vše s Izothiazoliny a Dobry. Pak se za další 3 roky narodil syn.... Dobrý.....dcera začla chodit do školky, doma pořád nemoci a s 2 detma občas prostě matce hrabe.... A ejhle.... Na 1-2 prstech ekzem znovu.... Takže co to způsobuje???? Stres!!!!! Prst mám opět do krve

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dyshidroticky ekzem

Rychlé účesy pro děti

Všechny maminky touží mít to nejkrásnější dítě na světě. Při výběru účesu je třeba si uvědomit, že dětské vlásky jsou velmi jemné a ne každý střih je pro ně vhodný. U dětí platí totéž co u dospělých – výběr účesu závisí na tvaru obličeje a na kvalitě vlasů. Růst se u každého dítěte liší. Některé děti mají v roce vlasy na ramena a některé jen krátké chmýří. Doba prvního stříhání je tak individuální.

Dětské účesy můžeme rozdělit dle věku, a to střihy pro děti mladší 12 let a střihy pro děti starší 12 let. Starší děti už obvykle hledají populární trendy účesů a chtějí vypadat dobře. Oproti tomu mladší děti obvykle nepotřebují moderní a stylové účesy. Jsou pro ně vhodné praktické střihy a jednoduché úpravy účesů, ale stále je nejlepší volbou roztomilý vzhled. Do této kategorie patří dětské účesy z krátkých vlasů.

Zdroj: Dětské účesy

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT OTOK RUKY PO KOŽNÍ NEMOCI ZVANÉ RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holubková Jiřina.

Dobrý den,
chtěla bych vědět, je-li vhodné k odstranění otoku na ruce využít přístrojovou terapii otoků nebo manuální lymfodrenáže, popřípadě vodoléčbu. Děkuji.
Holubková Jiřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Holubková Jiřina.

Dobrý den,
jak léčit otok ruky jsem se už dočetla, jen bych chtěla vědět, kdy s léčbou začít. Jsem 11 dní po ATB, ruka nebolí , je mírně zarudlá / k večeru více/. Ruka je otokem napjatá a kůže už je nová, hebká.

Děkuji za odpověď. Holubková Jiřna

Zdroj: diskuze Jak léčit otok ruky po kožní nemoci zvané růže

Melanom

Melanom je velmi nebezpečný typ rakoviny kůže, který vzniká v melanocytech, tedy kožních buňkách, které produkují kožní pigment. Melanom je způsoben slunečními paprsky, tedy především jejich UVB složkou, která poškozuje DNA melanocyty, a ty se poté nekontrolovatelně množí a tvoří kožní nádor – melanom. Melanom se nejčastěji objevuje na kůži, ale může se vytvořit i na sliznici či v oku. Nejtypičtěji se objevují na plochách těla, které vystavujeme slunečnímu záření jen nárazově. Může vzniknout jak normálně na bílé kůži, tak na podkladě mateřského znaménka. Melanom je značně nebezpečný kožní nádor, ale díky tomu, že je na povrchu kůže a že je barevný, ho můžeme snadno odhalit a včas zahájit léčbu.

Melanom

Zde je článek, který se podrobně zabývá melanomem.

Melanom – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy melanomu.

Zdroj: Kožní nemoci

Jak se přenáší

K přenosu vši dětské dochází při těsném kontaktu s napadenou osobou. Po ostříhání vlasů dojde k likvidaci hnid, které se drží na vlasech. Dospělá veš dokáže přežít bez svého hostitele maximálně 18 hodin. Pokud se pohybujete v kolektivu, kde lze nákazu předpokládat, můžete použít preventivní sprej proti vším.

Zdroj: Jak dlouho žije veš

Opruzení

Děti se často zapaří v plenkách a vznikne opruzenina.

Příznaky

Začervenání pokožky a výsev pupínků poměrně běžný pro tento podnět.

Co s tím dělat

Pomůže dostatečná hygiena, častá výměna plen a potírání krémy či zásypy při každém přebalování. Opruzení většinou pak samo odezní a vyhojí se.

Obrázky

Takto vypadá opruzení u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Pseudotumory

Kromě zánětlivých útvarů mohou být za kožní nádory chybně zaměněny také např. névy a hamartomy, což jsou málo časté defekty vzniklé zmnožením normální tkáně. U psů velkých plemen se vyskytují zánětlivé útvary v oblasti míst vystavených tlaku a kloubů s názvem calcinosis circumscripta.

Zdroje informací:

  • Nemoci psa a kočky I. díl, 2. vydání (Svoboda, Senior, Doubek, Klimeš a kolektiv)
  • Obecná veterinární patologie, 2. vydání (Halouzka)
  • Systémová veterinární patologie IV. díl (Halouzka)

Zdroj: Kožní nádory u psů

Meningitida

Meningitida je infekční onemocnění postihující blány pokrývající mozek a míchu, takzvané meningy. Meningitidu mohou způsobit viry či bakterie.

Příznaky

Meningitida může následovat po zánětu horních dýchacích cest, po chřipce, krční infekci nebo jiné nemoci, která snižuje odolnost dítěte vůči onemocnění. Infekce se dostane do meningů krevním tokem nebo méně častěji zraněním na hlavě. Příznaky zahrnují podrážděnost, teplotu, žaludeční nevolnost, zvracení, silnou bolest hlavy, ztuhlý krk, bolesti v zádech a v ramenou, citlivost na světlo a někdy také červenou nebo fialovou kožní vyrážku. U kojenců se nemoc projevuje kvílivým pláčem, nechutenstvím, dítě je obtížné uklidnit nebo probudit. Starší děti trpí ospalostí, dezorientací nebo se projevují bojovně.

Virová meningitida má obvykle mírný průběh a trvá necelé 2 týdny. Neléčená bakteriální meningitida se rychle zhoršuje, vede ke zmatenosti, křečím, kómatu, a dokonce ke smrti. U dítěte s neléčenou bakteriální meningitidou se později může vyvinout mentální retardace, nedoslýchavost nebo slepota.

Co s tím dělat

Léčbu je třeba zahájit okamžitě. Lékař podá dítěti nitrožilně antibiotika ještě před tím, než bude mít výsledky testů, neboť meningitida je velmi vážné onemocnění. Potvrdí-li se diagnóza, bude dítě dostávat 10 nebo i více dní antibiotika. V případě virové meningitidy nejsou antibiotika účinná, proto je dítě obvykle z nemocnice propuštěno do domácí péče. Mělo by být v klidu a dostávat hodně tekutin. Během dvou týdnů se obvykle úplně uzdraví, dokonce dříve, má-li nemoc mírný průběh. Z bakteriální infekce se děti ve většině případů také uzdraví, trvá to však déle.

Jestliže má dítě bakteriální meningitidu, nezapomeňte o tom uvědomit dětské zařízení, které navštěvuje, a rodiče dětí, s nimiž bylo ve styku. Bakteriální meningitida může mít za následek nedoslýchavost, dokonce i po léčbě antibiotiky. Postiženému dítěti je třeba provést kontrolní vyšetření sluchu.

Obrázky

Takto vypadá meningitida u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Rosacea

Rosacea neboli růžovka je poměrně častá kožní choroba. Rosacea se projevuje zčervenáním kůže obličeje, pupínky a v těžších případech může dojít k výraznému zbytnění kůže nosu. Jde o onemocnění, které lze díky své lokalizaci jen obtížně zakrýt. Lidé s rosaceou se mnohdy obávají společenského kontaktu, což nezřídka přináší problémy v osobním i pracovním životě. Pro podobnost s akné se někdy rosacea nazývá „akné dospělých”. Na rozdíl od akné nemá ucpané černé póry (komedony) a je omezena pouze na obličej.

Růžovka

Zde je článek, který podrobně popisuje růžovku.

Rosacea – foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět projevy růžovky.

Zdroj: Kožní nemoci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

MVDr. Michaela Hrachová Čupová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP