Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DICLOFENAC VERSUS ZALDIAR

OBSAH

Za jak dlouho se dostaví účinek paracetamolu?

Účinek paracetamolu se začne projevovat nejdříve za 15 minut až do jedné hodiny poté, co jste si vzali prášek.

Vysvětlení

Účinek paracetamolu trvá až šest hodin. Můžete si vzít 500 mg až jeden gram každé čtyři až šest hodin, dle nutnosti. Během 24 hodin byste neměli užívat vyšší dávky. Vždy si přečtete příbalové informace.

Zdroj: Paracetamol versus Ibuprofen

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A JINÉ LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Hirschfeldová.

Dobrý den začala jsem užívat warfarin a deně užívám Magnezium+b+c vitamíny 3v1 mohu to společně užívat mám bolesti v zádech doktor mi předepsal Diclofenac,který ted nemohu užívat jaký jiný lék mohu užívat a co paralen co na migrénu děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Magnezium + B + C jsou vzhledem k Warfarinu neškodné. Diclofenac posiluje účinky Warfarinu a hrozí krvácení, můžete ho ale použít ve formě gelu, který se nanáší na bolestivá místa. Diclofenac je obsažen například ve Voltarenu. Vnitřně můžete na bolest užívat Paralen a nebo na předpis lék Tramadol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Pradaxa a léky proti bolesti

Bylo prokázáno, že podávání nesteroidních protizánětlivých léčivých přípravků ke krátkodobé analgezii není spojeno se zvýšeným rizikem krvácení při společném podávání s dabigatran-etexilátem. Při chronickém podávání však nesteroidní protizánětlivé léčivé přípravky zvýšily riziko krvácení přibližně o 50 % u dabigatran-etexilátu i warfarinu.

Na bolest se při současném užívání léku Pradaxa nedoporučuje užívat nesteroidní antiflogistika, mezi něž patří Surgam nebo například Ibuprofen, protože ty obecně při dlouhodobé léčbě zvyšují riziko krvácení. Je ale možné užívat například Paralen, Novalgin, Tramal, Zaldiar.

Bez doporučení lékaře neužívejte jiné léky na bolest než ty, které obsahují pouze paracetamol (například Panadol Novum, Paralen). Léky na bolest, které obsahují diclofenac, ibuprofen, kyselinu acetylsalicylovou a podobně, zvyšují riziko vnitřního krvácení a poškození trávicího traktu.

Zdroj: Pradaxa a Paralen

Poradna

V naší poradně s názvem AESCIN TEVA VERSUS WARFARIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Matejka.

Dají se tyto látky společně užívat? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aescin zpomaluje srážení krve. Společně s léky jako je Warfarin může zvyšovat riziko krvácení. Konzultujte doplňkovou léčbu aescinem se svým lékařem, od kterého dostáváte recept na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aescin teva versus warfarin.

Projevy

Projevem této komplikace je defekt, který vznikne kdekoliv na noze. Častým místem je oblast plosky pod prsty, na palci a na patě. Tento defekt se nehojí, naopak se zvětšuje.

Zdroj: Diabetický palec versus dna

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA VERSUS ANTIDEPRESIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Volfová.

Klasické a antidepresiva, kontraindikace?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Yveta.

Dobrý den,mohu tyto léky užívat současně.Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Antibiotika versus antidepresiva

Co je to diabetický palec

Diabetický palec či noha jsou častou komplikací cukrovky, a to jak cukrovky 1. typu, tak cukrovky 2. typu. Řada případů diabetické nohy nakonec zbytečně končívá rozsáhlými amputacemi. Přitom lze riziko rozvoje této komplikace relativně snadno snížit.

Zdroj: Diabetický palec versus dna

Diskuze

V diskuzi KETODIET VERSUS KAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice klimova.

Proc se pri ketodiete nesmi pit kava?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ketodiet versus kava

Fotografie

Zde můžete vidět fotografie zobrazující opruzená třísla.

Zde můžete vidět fotografie zachycující svrab v tříslech.

Zdroj: Opruzená třísla versus svrab

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LÉKY NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofman.

Prosím o sdělení zda je možné k warfarinu užívat proti bolesti tablety ZALDIAR 37,5mg/325mg_?
Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Zaldiar obsahuje paracetamol a tramadol. Tato kombinace zvyšuje účinky Warfarinu zatím neznámým mechanismem. Je třeba, aby lékař, který vede vaši léčbu Warfarinem věděl, že tento lék užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a léky na bolest

Červený pupínek versus vředy na jazyku

Červený pupínek na jazyku se může proměnit na vřed na jazyku, který může mít souvislost s HPV virem. Pokud se defekt nehojí, je důležité vyhledat lékařskou pomoc na rozdíl od červeného pupínku, který ve většině případů během několika dní sám vymizí.

Zdroj: Červené pupínky na jazyku

Potravní doplňky versus léky

Doplňky stravy v podstatě nejsou na rozdíl od léčiv ze strany státu nijak regulovány a není tedy ani zkoumáno, zda doplněk stravy má nebo nemá deklarované léčivé účinky a zdali je či není zdravotně nezávadný.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Fotografie

Na fotografiích níže se můžete sami podívat, jak vypadá diabetický palec nebo palec při onemocnění dnou.

Diabetický palec

Takto vypadá diabetický palec.

Palec při dně

Takto vypadá palec při onemocnění dnou.

Zdroj: Diabetický palec versus dna

Diskuze

V diskuzi XARELTO A LÉKY PROTI BOLESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Ilčáková.

Prosím, kté léky proti bolesti se mohou kombinovat s Xareltem? V nemocnici mi podávali
paralen, po kterém jsem se jen potila, ale bolest zůstala.Jsem alesgická na Tramal, tak jsem
proti bolesti po operaci nic nedostala, prý mám smůlu. Přece musí něco být ke xareltu nebo k fraxiparinu /ten mi píchali 4 dny / pak zase užívat xarelto. Musím užívat koagulant, protože
mám Laudenskou mutaci a 4x jsem měla trombózu.
Musím vydržet bolest? Ilčáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Inka Vavrečková.

dobrý den i já jsem začala brat xalerto a aulin mi trochu pomáhá na klouby.mám artrozu 2 _ 3 stupně tak bych chtěla vědwt jestli si ho mohu někdy vzít někdy si beru zaldiar.děkuji za odpověd.hezký den

Zdroj: diskuze Xarelto a léky proti bolesti

Kontraindikace

Ani další léky ze skupiny nesteroidních protizánětlivých látek, jako je Ibuprofen či Diclofenac, by při léčbě Warfarinem neměly být užívány. Je to proto, že dráždí žaludek a zvyšují riziko krvácení. Zvlášť nebezpečné může být užívání těchto léků u lidí, kteří prodělali žaludeční či dvanáctníkový vřed.

Některé léky užívané současně s Warfarinem mohou ovlivnit účinek či bezpečnost antikoagulační léčby. Proto tedy vždy, když začínáte nebo končíte s užíváním některého léku, oznamte tuto skutečnost lékaři. Je možné, že doporučí přeměřit hodnotu vašeho INR i mimo plánovanou kontrolu a dávku Warfarinu případně upraví.

Pokud si plánujete koupit volně prodejný lék nebo doplněk stravy, sdělte vždy lékárníkovi či farmaceutickému asistentovi, že užíváte Warfarin. Jen tak vám může pomoci vybrat přípravek, který pro vás bude vhodný.

Zdroj: Warfarin a jeho nežádoucí účinky

Dostupnost a cena

Condrosulf 400 mg por.cps.dur.180x400 mg je dostupný jak v internetových, tak kmenných lékárnách a je volně prodejný.

Cena produktu je cca 999 Kč.

Pro zajímavost: Condrosulf 400 ve dvojnásobné dávce je zcela to samé jako Condrosulf 800 1 tableta, pouze v jiné lékové formě, tedy kapsle versus tablety. Condrosulf 800 je na předpis specializovaného lékaře, a to revmatologa, ortopeda nebo traumatologa. A v lékárně za něj jen platíte určitý doplatek.

Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ LÉKU XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobrý den , dostala jsem dnes od doktora Xarelto 20mg. Ale beru ještě léky antibiotika doxybene 100mg, diclofenac al 50 mg 3x denně, kašel Prothazin 25 mg,
bolesti po reoperaci bederní páteře Palexia 50mg 2x denně a pragiola 75 mg 3x denně. Můžu na všechny tyto prášky užívat Xarelto ? Jsem z toho nějak nesvá. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Informovat předepisujícího lékaře o všech lécích, které užíváte, je opakované klišé, které se často přehlíží. Řekla jste svému lékaři, který vám předepsal lék Xarelto, že užíváte všechny tyto vyjmenované léky? Pokud ano, tak lékař zvážil veškerá rizika a upravil vám dávkování tak, aby vyhovovalo vašemu lékovému mixu a vše je v pořádku. Pokud jste mu to ale neřekla, tak zde existuje interakce, která by mohla být potenciálně nebezpečná. Jde o kombinaci Xarelto a diclofenac, která může zvýšit riziko nebezpečného krvácení. Poraďte se se svým lékařem, jak dále pokračovat v léčbě diclofenacem a pokud o diclofenacu váš lékař neví, tak ho přechodně přestaňte užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání léku Xarelto

Fotografie

Zde naleznete fotografie zachycující kvasinky u miminek.

Zde naleznete fotografie zobrazující svrab u miminek.

Zdroj: Kvasinky u miminek versus svrab

Prevence

Základem prevence je důsledná a trvalá léčba cukrovky (dieta, perorální antidiabetika, inzulin) spojená s udržováním uspokojivé hladiny krevního cukru. Tím se ovlivňuje řada rizikových faktorů. Dále je nutné minimalizovat riziko poranění končetin, je nutné nosit speciální ponožky a kvalitní obuv. O pokožku nohou je nutné pečovat, pravidelně ji mýt a kontrolovat, zda není poraněná. Při stříhání nehtů se doporučuje velká opatrnost, spíše je vhodné používání pilníku. Pokud i přes veškerou snahu dojde k poranění nohy, je vhodné navštívit lékaře, který ránu správně ošetří.

Zdroj: Diabetický palec versus dna

Plíseň versus záděra

Popis ukazuje spíše na problém imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. V tomto případě jde o opakované infekce nehtové ploténky. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita nehtu. Zde nebude příčina v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř a zánět nehtové ploténky. Ovšem je potřeba také posílit imunitní systém. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Je třeba tedy požádat svého obvodního lékaře o tento krevní rozbor.

Zdroj: Plíseň pod nehtem

Octový versus octanový obklad na otok

Na otoky se dříve přikládal octanový obklad. Octanový obklad je hlinitá sůl kyseliny octové. Octan hlinitý vzniká při reakci síranu hlinitého a octanu olovnatého (oba jsou rozpustné ve vodě), kdy v roztoku zůstane zmíněný octan hlinitý (pozor na krystalickou vodu) a kromě něj vznikne ještě nerozpustný síran olovnatý. Octan hlinitý má mírné antiseptické a výrazné adstringentní (stahující) účinky. Používá se ve formě krému k léčbě drobných poranění, při štípnutí hmyzem, při solární dermatitidě, omrzlinách nebo popáleninách 1. stupně. Ve formě roztoku je octan hlinitý málo účinný, vhodnější je ledový obklad. Octan hlinitý nelze nahradit octem.

Zdroj: Octový obklad

Curasept versus Curaprox

Gelová zubní pasta je doporučená ve všech případech, kdy pacient používá ústní vodu Curasept s chlorhexidinem. Zubní pasta Curasept je bez obsahu SLS a má velmi nízkou abrazivitu, respektive hodnotu RDA 40.

Použití:

  • pro krátkodobé intenzivní použití, s 0,2% obsahem chlorhexidin digluconate
  • pro použití před a po chirurgickém zákroku, pro prevenci pooperačních komplikací
  • zabraňuje pooperačním komplikacím, především při obtížích s mechanickým čištěním
  • silně omezuje tvorbu zubního plaku

Curaprox je zubní kartáček pro toho, kdo rád cítí pří čištění zubů určitý tlak a zároveň nechce příliš škodit dásním. Jedná se o kartáček s jemnými, rovně střiženými CUREN® vlákny – s více než osminásobkem vláken běžného zubního kartáčku – čistí účinně a šetrně.

Zdroj: Curasept


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP