Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ KONOPNÝ ŠAMPON

OBSAH

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi KDE KOUPIT KONOPNY OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sanja Bačić.

Ihave cancer and wont by your Češko Konopny olej. My friend iz bying and say is very good, pleas take me adress where is bying . Ilive in Zagreb,Croatia, thanks!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Bartošková Zázvorková.

Konopný olej koupíte v každém obchodu se zdravou výživou. Největší a nejlepší zelená lékárna v Praze je Urtica-metro C-Budějovická, východ z metra v levo, při příjezdu z centra.Mají tam úplně všechno!!!

Zdroj: diskuze Kde koupit konopny olej v praze

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi KONOPNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jsem Jennifer Onno.

Konopný olej je rostlinný olej získávaný lisováním semen rostlin rodu konopí (Cannabis). Olej lisovaný za studena je tmavě až světle zelený, s příjemnou oříškovou chutí a vůní. Čím tmavší barvu olej má, tím se chuť a vůně blíží k "travnatější".
Rafinovaný konopný olej je čirý a bezbarvý, se slabou vůní a chutí, a postrádá přírodní látky - vitaminy a antioxidanty. Rafinovaný olej se používá hlavně pro výrobky k péči o tělo. V menší míře však také nachází uplatnění také při výrobě mýdel, šamponů a čisticích prostředků.

Konopný olej má vysokou nutriční hodnotu díky poměru omega-6 a omega-3 esenciálních mastných kyselin 3:1, což odpovídá rovnováze vyžadované lidským tělem.
Konopný olej se vyrábí z "nedrogových" (technických) variet konopí setého (Cannabis sativa).
cs.wikipedia.org/wik…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Konopný olej

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi KOFEIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petulinka.

Příteli strašně padaly vlasy, on jako chlap to samozřejmě nechtěl moc řešit, ale kdyby to tak bylo dál, asi by byl za chvilku plešatý úplně, tak jsem se do toho opřela, a podle recenzí na internetu mu koupila konopný šampon Capillus s kofeinem a donutila ho, ho používat, nejdříve mrčel, ale teď na něj nedá dopustit, sám totiž poznal viditelný výsledek. Takže chlapi, nebojte se toho a zkuste taky někdy něco nového.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kofein

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Vzácný olej z bio konopí

Lisováním ze semen konopí se získává vzácný konopný olej. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo nezbytné, protože si je samo neumí vyrobit. Jsou to především omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, cenné aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E a řada dalších minerálních látek. Konopný olej bývá hlavní účinnou složkou konopné kosmetiky. Má léčivé účinky, hojí, hydratuje, skvěle působí i na problematickou pleť a ceněné jsou i jeho antibakteriální účinky. Výborně se však uplatňuje i ve vlasové péči, resp. při potížích s vlasovou pokožkou, například padání vlasů, lupy, ekzémy.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPIT KONOPNY OLEJ V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sanja Bačić.

Ihave cancer and wont by your Češko Konopny olej. My friend iz bying and say is very good, pleas take me adress where is bying . Ilive in Zagreb,Croatia, thanks!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Here is the list of shops where you can by the Czech hemp oil: translate.google.cz/…
Ask them if you can order it with shipping to Croatia.

Zdroj: diskuze Kde koupit konopny olej v praze

Vaše zkušenosti s domácími šampóny

Už někdo z vás používá nebo již experimentoval s výrobou vlastního šamponu? Jak to fungovalo u vás? Napište nám své zkušenosti v diskusi pod článkem.

Zdroj: Domácí šampon

Koupele a masáže pokožky

Cannol konopný olejKonopný olej oceníme ale také samotný, například při koupelích nebo masážích. Skvěle nám uvolní svalstvo a dopřeje zaslouženou regeneraci, dokáže nás také zbavit křečí, bolesti svalů a pomůže i při rehabilitaci.

TIP: pokud máte potíže s padáním vlasů, vetřete do vlasové pokožky pár kapek přípravku Cannol. Tento výrobek obsahuje koncentrovaný konopný olej, dále olej z grapefruitu a mandarinky.

Klouby, šlachy a svaly

Příznivý vliv má i při masáži v oblasti svalů, kloubů a šlach nebo třeba po dlouhém a namáhavém pracovním dnu. Ženy ocení Dolorcann i po celodenním běhání na podpatcích a v takovém případě regenerační mast naneste večer, zabalte nohy do teplé ponožky a nechejte působit.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem KÝLA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mašek František.

Dobrý den.Jdu na operaci kýly již po 12 operácí nyní to bude po 13 mám cukrovku a užívam též antidepresiva Venlafaxin 75mg poradte mi mám zácpu mohu užívat konopný olej nebo jiný přípravek abych šel na velkou stranu,bojím se že po operaci si potrhám sítku nebo vnítřní stehy.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Dohodněte se se svým ošetřujícím lékařem, jak ve vašem případě nejlépe zprůchodnit stolici před i po operaci. V lékárně na to máme několik osvědčených a šetrných prostředků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kýla v tříslech

Domácí šampon

Budete potřebovat:

  • 2 lžíce tekutého mýdla na bázi olivového oleje;
  • 250 ml minerální vody;
  • 1 lžíci mandlí nebo broskvových jader;
  • 2 kapky esenciálního oleje, můžete si vybrat podle vůně;
  • 2 lžíce sušených bylin;
  • 1 lžíce octa nebo bylinkového oleje, volba závisí na typu vlasů.

Výroba domácího šamponu

  • Do misky namočte sušené bylinky nebo květy a nádobu uzavřete víčkem. Svařte minerální vodu a přilijte ji k bylinám. Nádobu opět přiklopte víčkem a nechte louhovat po dobu 20 minut.
  • Přeceďte byliny do mísy, přidejte ocet, nebo bylinkový olej –vyberte dle vlastní potřeby (suché/mastné vlasy). Olejíček navíc dodá šamponu vůni. Důkladně pak celou směs promíchejte.
  • Šampon přelijte do láhve s víkem. Bylinný šampon má trvanlivost půl roku.

Zdroj: Domácí šampon z bylin

Využití konopí v kosmetice

Konopný olej bývá součástí pleťových a regeneračních krémů, avšak bývá kombinován s dalšímu účinnými složkami jako je Koenzym Q10 nebo kyselina hyaluronová. Pronikají hlouběji do pokožky, vyhlazují vrásky a zlepšují celkový tonus pleti, ale pomáhá i s opary nebo suchou a popraskanou kůží.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Domácí šampón je zdravý

Víte, co jsou zač, všechny tyto chemické látky, které jsou v šamponech a kondicionérech z obchodů? Já taky ne. Úřad pro kontrolu potravin a léčiv neupravuje, co výrobci mohou dát do přípravků k osobní péči, což znamená, že většina z nás nemá tušení, o jaké chemikálie jde, nebo jaký by na nás mohly mít dopad. Některé velké obchodní značky dokonce ve svých výrobcích používají chemické látky, které jsou spojeny s rakovinou, s poruchami imunitního systému, s alergiemi a dalšími problémy. Vlastní výroba šampónu je bezpečnější pro vás i vaši rodinu, protože jste při jeho výrobě použili přírodní a známé suroviny.

Zdroj: Domácí šampon

Výhody domácího šamponu

Domácí šampon je zdravý

Víte, co jsou zač všechny ty chemické látky, které jsou v šamponech a kondicionérech z obchodů? Já taky ne. Úřad pro kontrolu potravin a léčiv neupravuje, co výrobci mohou dát do přípravků k osobní péči, což znamená, že většina z nás nemá tušení, o jaké chemikálie jde, nebo jaký by na nás mohly mít dopad. Některé velké obchodní značky dokonce ve svých výrobcích používají chemické látky, které jsou spojeny s rakovinou, poruchami imunitního systému, alergiemi a dalšími problémy. Vlastní výroba šamponu je tedy bezpečnější pro vás i vaši rodinu, protože jste při jeho výrobě použili přírodní a známé suroviny.

Domácí šampon lépe myje

Jde spíše o subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete jeho k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Co se dostane do kanalizace při použití přírodního šamponu? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Z čehož tedy logicky vyplývá, že domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Pozor na jedlou sodu

Důležité je nezapomenout na to, že při mytí vlasů jedlou sodou bikarbonou nesmí trvat moc dlouho a vlasy se od sody musí oplachovat octem! Každé domácí experimentování s výrobou přípravků pro péči o tělo jsou spojena i rizika z možných různých alergických reakcí, proto nejdříve každý svůj výtvor opatrně otestujte.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP