Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ LÉČBA ASTMATU

OBSAH

Přírodní léčba astmatu s alergií

Přírodní léčba astmatu s alergií se dá řešit pomocí čínské medicíny. Zhruba půlroční léčebná kúra je aplikována pomocí akupunktury a bylin za účelem zvýšení celkové imunity organismu. Poté se k akupunktuře přidají i bylinné směsi ve formě tablet zaměřených přímo na astma a horní cesty dýchací, které se užívají pravidelně (plus příležitostně baňkování a nahřívání akupunkturních bodů moxou). Léčba čínskou medicínou je pomalá, dlouhodobá a nákladná (není hrazena) a vyžaduje spolupráci pacienta. Zaměřuje se však na léčbu celého člověka. Neodmyslitelnou součástí léčby je současné užívání předcházející terapie, přičemž dochází ke snižování léčebných dávek.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Růžička.

Co léčba astmatu vodíkem???

Viděl jsem léčbu MLS laserem na longCOVID. Nešlo by i na astma??


Děkuji a s pozdravem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alternativní léčba astmatu

Domácí léčba astmatu

Zde jsou uvedeny některé domácí prostředky k léčbě astmatu.

Gel pro zdraví

Do hrnce dejte jednu malou, nadrobno pokrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, čajovou lžičku tymiánu, čtyři polévkové lžíce pukléřky islandské a dva a půl šálku vody. Přiveďte k varu a asi půl hodiny povařte na mírném ohni. Rosolovitou hmotu přeceďte a nechejte vychladnout. Nakonec do ní zamíchejte půl šálku (nebo jeden celý šálek) medu. Tento gel zmírňuje křeče a uvolňuje kašel. Můžete ho užívat až šestkrát denně, vždy jednu polévkovou lžíci.

Směs pylu a medu

V rámci prevence je užitečné příznivě ovlivňovat svůj imunitní systém. Za tímto účelem užívejte ráno nalačno a večer před spaním po jedné čajové lžičce směsi medu a pylu v poměru 1 : 1.

Mateří kašička

Astmatici by si měli zvyknout užívat jednu dávku mateří kašičky denně. Je totiž znamenitou stimulací pro imunitní systém, který se zejména u astmatu alergického původu (a to je nejčastější případ) dostává z rovnováhy.

Zdroj: Babské rady na astma

Diskuze

V diskuzi PROPOLIS A JEHO VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zaza.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jak nejlépe použít propolis při zánětu na průduškách, a astmatu. Děkuji za radu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Propolis a jeho využití

Počátek astmatu u dospělých

Astma se může objevit v každém věku, ale častěji se objevuje u mladších jedinců (pod 40 let). U lidí s rodinnou anamnézou astmatu je riziko vzniku onemocnění větší. Alergie a astma se vyskytují společně. Kouření a astma jsou velmi nebezpečnou kombinací, která je naneštěstí velmi běžná. Pokud se u vás objeví příznaky astmatu, poraďte se se svým lékařem, ten vám doporučí léčbu pomocí inhalátorů a dalších antiastmatik zabraňujících dalším problémům s dýcháním.

Zdroj: Co je astma?

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
již měsíc mě trápí svěděnírukou od zápěstí až polokty. Byla jsem u lékaře, ale žádné zlepšení. po poškrábání pokožka pálí, jako tisíc jehliček. Co stím?
Předem děkuji
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je o svědění článek, který by vám mohl pomoct www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Domácí léčba

Příčiny astmatu

Lidé s astmatem mají citlivé dýchací cesty reagující na mnoho různých věcí z oblasti životního prostředí (spouštěče astmatu). Kontakt s těmito příznaky zhoršuje astma. Níže jsou uvedeny nejčastější spouštěče:

  • infekce nebo zánět vedlejších nosních dutin, nachlazení a chřipka;
  • alergeny, jako jsou pyly, plísně, domácí zvířata a roztoči;
  • dráždivé látky, parfémy, čisticí prostředky a znečištění ovzduší;
  • tabákový kouř;
  • cvičení neboli námahou indukované astma;
  • počasí, změny teploty, vlhkost a studený vzduch;
  • silné emoce, úzkost, smích, pláč nebo stres;
  • léky s obsahem kyseliny acetylsalicylové.

Zdroj: Co je astma?

Diskuze

V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba

Diagnostika a léčba astmatu

Pokud máte podezření na astma, navštivte svého lékaře, který vás vyšetří a otestuje. Pokud bude astma diagnostikováno, existuje mnoho způsobů léčby, které dokážou zlepšit problémy zapříčiněné astmatem.

Zdroj: Co je astma?

Diskuze

V diskuzi ANTIMYKOTIKA PŘI LÉČBĚ ASTMATU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Tomková.

Po letech užívání přípravku seretaid jsem přišla na to, že mám drsný jazyk a po dotazu u lékařky mi zjistila plísně / asi candidi v hltanu/. Byla mi změněna léčba na jiné preparáty a doporučen lék nystatin -gel. Antimykotika mají doplatek 800,- na jednu dávku, proto mi je nenapsala. Dotaz: Jsem diabetik,nesladím,ale jím v omezeném množství škroby ve chlebu, těstovinách,rýži. Existuje přírodní lék, který mne zbaví plísňového onemocnění v hltanu? Zatím řeším v sezoně pojídáním borůvek,kys.zelí,česnek. Děkuji předem za rady. Ivana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antimykotika při léčbě astmatu

Domácí léčba spalniček

Existuje i domácí léčba spalniček. Zde je několik tipů, které můžete sami vyzkoušet:

  • konzumace citrónové a pomerančové šťávy;
  • konzumace sušených kurkumových kořenů;
  • směs ječmenové vody s pár kapkami mandlového oleje.

Zdroj: Domácí rady na spalničky

Poradna

V naší poradně s názvem VÁČEK NA DÁSNI DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Dobrý den udělal se mi Vacek na dásní a bolí mě ucho a mám hnisavou rýmu můžete mi poradit prosím je to fakt bolestivé

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset k zubaři. Někdy se totiž stane, že váček na dásni je vyústěním píštěle, která prochází až do hlavových dutin, kde způsobuje zánět, který se projevuje jako hnisavá rýma a bolest ucha. Zubař je první lékař, který by se měl pokusit vaše problémy léčit. Pokud zjistí, že to nesouvisí s dutinu ústní, tak pak teprve se obraťte na lékaře z oddělení ORL. Tyto problémy většinou trvají velmi dlouho, než se samovolně (bez lékařského ošetření) vyhojí a někdy se to vůbec nepovede. Proto je na místě návštěva lékaře, který provede nezbytná vyšetření vedoucí k odhalení příčiny a zároveň poskytne účinnou léčbu, která je jinak bez lékařského předpisu nedostupná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Váček na dásni domácí léčba

Diagnostika astmatu

Aby bylo možné astma úspěšně léčit, je v první řadě nutné ho odhalit, co nejdříve ho správně diagnostikovat. Pro diagnostiku astmatu se používá poznatku, že jestliže je v dýchacích cestách zánět, tak pak množství oxidu dusnatého ve vydechovaném vzduchu stoupá. Diagnostika se provádí speciálním přístrojem, který ho dokáže zachytit. Lékařům pomáhá odhalit astma i tam, kde na něho ostatní příznaky neukazují.

Zdroj: Astma bronchiale

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATITIDY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera.

Mám aspoň dvanácť šamponov nenastalo zlepšenie mám svrbenie nánosy lupín
prosím poradte ako sa z tohoho dostáť bez chémie. Padajú mi vlasy.
ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marika.

Viem vám skúsiť na padanie vyrobiť vlasovú vodu nárastu aj vlasy kde vypadli pokiaľ sú cibuľky

Zdroj: diskuze Domácí léčba seboroické dermatitidy

Nevhodné potraviny při Astmatu

  1. mléčné výrobky,
  2. vejce,
  3. čokoláda,
  4. pšenice,
  5. citrusy,
  6. ryby.

Zdroj: Astma bronchiale

Nové trendy v léčbě astmatu

Nová naděje pro astmatiky je podobná, jako pro revmatiky nebo pacienty se střevními záněty,a tou je biologická léčba. Při biologické léčbě se pacientům aplikují uměle vytvořené biologické protilátky, které zvládnou potlačit reakce, které vedou k astmatickému zánětu.

Zdroj: Astma bronchiale

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Druhy astmatu

Obstrukce dýchacích cest

Během normálního dýchání jsou svaly obklopující dýchací cesty uvolněny a vzduch se pohybuje volně. U lidí s astmatem nebo alergiemi jsou svaly dýchacích cest staženy a vzduch nemůže volně proudit. Tyto problémy vyvolají alergické podněty nebo nevhodné životní prostředí. Méně vzduchu vede ke ztrátě dechu. Vzduch pohybující se přes napnuté dýchací cesty způsobuje pískání (sípání). Zúžení dýchacích cest je reverzibilní rys odlišující astma od jiných plicních onemocnění, zejména od bronchitidy nebo rozedmy plic.

Zánět

Lidé s astmatem mají červené a oteklé průdušky. K dlouhodobému poškození přispívá zánět, právě jeho léčba je klíčem k řízení astmatu v dlouhodobém horizontu.

Podrážděnost dýchacích cest

Dýchací cesty jsou u astmatu velmi citlivé a mají tendenci reagovat zúžením na sebemenší spouštěcí podněty jako pyl, zvířecí srst, prach nebo výpary.

Zdroj: Co je astma?

Diskuze

V diskuzi NÁRŮSTEK NA KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

dobrý den...měl bych dotaz.
posledni týden pociťuju jaký si tlak přimo v konečniku ne na okraji ,kde jsem objevil 2 pupínky "boláky" na 100% sem si asi jistý že se nejedna o akné..sice je tomu podobné ale už od pohledu má pupínek fialové zbarveni a po drobném zmačknutí mění barvu do modra...zatím to neni nějak moc nepřijemne ani bolestive ale mam strach co bude časem...zarověň jse stydím s tím jít k lekaři tak to zkoušim nejdřive touto cestou..předem děkuji za odpověď..děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Blanka.

to budou hemoroidy, nejlepší je domácí konopná mast, po umytí natírat několikrát denně. léčba se sice táhne několik týdnů, ale zato je stoprocentní ;)

Zdroj: diskuze Nárůstek na konečníku

Příčiny astmatu

Za příčinou vzniku astmatu je vždy vícero různých faktorů. Způsobují ho především s astmatem úzce se pojící alergie (prakticky každý astmatik je zároveň i alergik) například na pyly, trávy, roztoče, plísně a další. Dalším rizikovým faktorem může být i znečištěné prostředí. Člověk by se měl také vyvarovat stresu, dlouhodobé práci v prašném prostředí a chránit si své zdraví, jak jen to jde, protože i časté infekce dýchacích cest jsou jedním z důvodů pro pozdější rozvinutí astmatu u člověka. Vysokou skupinu astmatiků představují náruživí kuřáci, jelikož právě kouření náleží k nejčastějším důvodům vzniku tohoto onemocnění. Nezanedbatelnou roli také představuje dědičnost. Jestliže trpí alergií nebo astmatem někdo z vaší rodiny, riziko propuknutí tohoto onemocnění se u vás významným způsobem zvyšuje. Nejběžnějšími spouštěči astmatu je zvířecí srst (především kočičí a psí), peří, plísně, prach, ale také potraviny či silné dráždivé chemické látky, jako jsou různé výrazné parfémy, barvy, laky či cigaretový kouř a další. Spouštěčem mohou být i alergeny obsažené v lécích.

Zdroj: Babské rady na astma

Domácí léčba na otoky

Existuje celá řada domácích opravných prostředků, které se používají k ošetření těchto problémů. Ale je důležité pochopit fungování těchto domácích léků, protože jejich účinnost závisí na mnoha faktorech. Tyto faktory zahrnují velikost otoku a počet kousnutí. Některé domácí léky jsou snadno dostupné, najdeme je například na zahradě nebo v kuchyni. Ale v některých případech je dobré, aby postižený použil i jiné léky, jako jsou krémy, pleťové vody, nebo dokonce infuze.

Zdroj: Domácí léčba štípanců od komárů

Svědění v pochvě ukazuje na kvasinkovou infekci

Váš problém bude zřejmě zaviněn kvasinkovou infekcí, při které dochází k nezdravému přemnožení bakterie kandida (Candida albicans). Proti této kvasinkové infekci jako domácí léčba skvěle zabírá česnek, živý jogurt, speciální hlína, ale i vhodná dieta. Dále se v článku podíváme, jak tyto přírodní látky proti kandidě působí.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Přírodní léčba astmatu s CHOPN

CHOPN je souhrnný název pro chronickou bronchitidu a plicní emfyzém. Jedná se o onemocnění dolních dýchacích cest, především plicní tkáně, kdy dojde k překážce (obstrukci) v plicní tkáni, která pacientovi brání v plnohodnotném dýchání. Při chronické obstrukční plicní nemoci dochází ke zvýšenému odporu v dýchacích cestách, který je překážkou pro proudění vzduchu při výdechu.

Nejlepší radou je přestat ihned kouřit! Vyvarovat se prašnému a znečištěnému prostředí je dalším doporučením, které však není jednoduché vždy dodržet. Ale co můžete sami ovlivnit, je aktivní život se zdravou životosprávou. Spěte s více polštáři, ať zabezpečíte lepší odstraňování hlenu z plic. Velmi pomáhá takzvaná dechová rehabilitace – každý pacient s chronickou obstrukční plicní nemocí se musí naučit správně používat dýchací svaly, bránici, břišní stěnu. Vhodná je lázeňská léčba či léčba klimatická – pobyt v teple u moře, v poslední době byly zjištěny i velmi dobré účinky pobytu v podzemních jeskyních. Vhodná je při dechové rehabilitaci i hra na dechový hudební nástroj, kdy se naučíte správně dýchat.

Česnek se při léčbě astmatu používá už po staletí (o protialergickém účinku česneku referoval na XV. světovém kongresu o výživě i Dr. Itokawa). Umixujte jeden středně velký stroužek česneku s jednou sklenicí horké vody a vypijte. Možná budete mít žaludeční nevolnost, pokud se vyzvracíte, musíte hned vypít ještě jednu sklenici. Účinné látky, které snižují tvorbu hlenu v žlázách dýchacích cest, jsou vstřebávány do krve a vylučovány plícemi.

Jindy je doporučována sklenice horké vody nebo čaje z šanty kočičí (Nepeta cataria), která by měla být pacientovi podávána každou hodinu.

Zdroj: Alternativní léčba astmatu

Zácpa a její léčba

Chronická zácpa se dá řešit systémově, protože z velké většiny se bude jednat o zácpu návykovou (habituální zácpa), která vzniká útlumem nebo vyhasnutím defekačního, respektive vyprazdňovacího reflexu. Výhodou je, že tento reflex lze nacvičit a není to vůbec složité.

Zdroj: Zácpa a její domácí léčba


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP