Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ LÉČBA MYKOZY

OBSAH

Domácí léčba spalniček

Existuje i domácí léčba spalniček. Zde je několik tipů, které můžete sami vyzkoušet:

  • konzumace citrónové a pomerančové šťávy;
  • konzumace sušených kurkumových kořenů;
  • směs ječmenové vody s pár kapkami mandlového oleje.

Zdroj: Domácí rady na spalničky

Diskuze

V diskuzi LÉČBA MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Sobotková.

Všude se o tom moc hezky píše, ale je to jinak. Lékař Vám předepíše bez důkladné prohlídky lék (samozř. ten, z kterého má provizi) a víc se o Vás nestará.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba mykózy

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi PŘÍRODNÍ LÉČBA VAGINÁLNÍ MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den,

ze své zkušenosti s léčbou vaginální mykózy, kdy jsem zkusila opravdu všechno, mohu doporučit vaginální tělísko Scarlett od www.medicaherba.cz

Trpěla jsem opakujícími se výtoky a svěděním. Na radu gynekologa jsem vyzkoušela snad vše. Co jsem si načetla, tak léčba není jen o lécích, ale i životním stylu a mnoha dalších faktorech. Nevěřila jsem, že by mi Scarlett pomohl, ale po dokončení léčby jsem byla mile překvapena. Navíc se jedná o přírodní tělísko, takže žádná chemie.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krist5.

Máte někdo jakékoliv zkušenosti s přípravkem NaturGyn? Je to přírodní přípravek na vaginální obtíže a infekce močových cest. Byl mi doporučen. Budu ráda za jakékoliv reakce. Děkuji.

Zdroj: diskuze Přírodní léčba vaginální mykózy

Co je příčinou vaginální mykózy?


Vaginální, poševní, mykózu způsobují mikroskopické organizmy - kvasinky. Kvasinek je v lidském těle veliký počet, tvoří například významnou část střevního osídlení a za normálních okolností jsou naprosto neškodné. Problém nastane, pokud jim vytvoříme vhodné podmínky k přemnožení. K růstu potřebují úplně stejné podmínky jako houby v lese – vlhko a teplo.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi MYKÓZY A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alis.

Na mykózy jsem začala trpět poslední rok. Když jsem byla u doktorky už potřetí, stěžovala jsem si kamarádce a ta mi poradila nějaký Probiolact. zkusila jsem ho a musím jí poděkovat. Zatím mám pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Julča.

Měla jsem mykózu, dostala čípky a v lékárně mi doporučili Probiolact jako prevenci opakování zánětu a myslím si, že mi to pomohlo.

Zdroj: diskuze Mykózy a probiotika

Mykóza

Wobenzym výrazně snižuje riziko přechodu gynekologických zánětů do chronického stavu. U úporných infekcí, které vyvolávají mykózy, Wobenzym výrazně zvyšuje účinnost léčby a pravděpodobnost vyléčení.

Účinky

Wobenzym je podpůrným lékem při klasické léčbě mykózy. V kombinaci s Wobenzymem stoupla úspěšnost léčby na více než 81 %.

Dávkování

Začněte užívat Wobenzym v denních dávkách 3x4 dražé a pokračujte v nich po další tři měsíce. U dětí určuje dávkování lékař!

Zdroj: Wobenzym - dávkování u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPLACHY POCHVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivet.

a jak ten česnek mám potom vyndat?a jak často se to zavádí?a výplach s tea tree se dělá jak často?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já to viděla tak, že se stroužkem česneku provlékne silnější nit, která se na konci blíže k česneku zauzluje. Delší volný konec se pak normálně nechá koukat z pochvy a pomocé něj se čenek pohodlně vytáhne ven. Obě dvě procedůry, jak česneková léčba, tak i léčba teatree olejem se dělají po dobu jednoho týdne. Když to nezabere, tak je nutné nalézt jiný způsob léčby. Nezapomeňte, že léčení pomocí přírodních surovin není nikdy tak účinné, jako průmyslově vyráběnými léky z lékárny.
Já osobně bych volila na rychlou léčbu vaginální mykózy nejdříve stěr ze sliznice a jeho mikroskopické vyšetření, podle kterého by se pak určily přesné léky. Pak se lze do týdne této mykózy hravě zbavit.

Zdroj: diskuze Výplachy pochvy

Domácí léčba na otoky

Existuje celá řada domácích opravných prostředků, které se používají k ošetření těchto problémů. Ale je důležité pochopit fungování těchto domácích léků, protože jejich účinnost závisí na mnoha faktorech. Tyto faktory zahrnují velikost otoku a počet kousnutí. Některé domácí léky jsou snadno dostupné, najdeme je například na zahradě nebo v kuchyni. Ale v některých případech je dobré, aby postižený použil i jiné léky, jako jsou krémy, pleťové vody, nebo dokonce infuze.

Zdroj: Domácí léčba štípanců od komárů

Diskuze

V diskuzi KUZE NA HRBETU RUKY ME PALI...TRPIM NA MYKOZY CELEHO TELA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MALOVA HELENA.

DOBRY DEN TRPIM NA MYKOZY CELEHO TELA,,NYNI VE VELKEM ROZSAHU,,PALI ME I RUCE ..HRBETY RUKY ,,KUZE CO POMUZE..DEKUJI ZA INFO

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila .

Ja mám plíseň na lokti a vždy, když se objeví, tak si to koupu v hypermanganu.

Zdroj: diskuze Kuze na hrbetu ruky me pali...trpim na mykozy celeho tela

Svědění v pochvě ukazuje na kvasinkovou infekci

Váš problém bude zřejmě zaviněn kvasinkovou infekcí, při které dochází k nezdravému přemnožení bakterie kandida (Candida albicans). Proti této kvasinkové infekci jako domácí léčba skvěle zabírá česnek, živý jogurt, speciální hlína, ale i vhodná dieta. Dále se v článku podíváme, jak tyto přírodní látky proti kandidě působí.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
již měsíc mě trápí svěděnírukou od zápěstí až polokty. Byla jsem u lékaře, ale žádné zlepšení. po poškrábání pokožka pálí, jako tisíc jehliček. Co stím?
Předem děkuji
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je o svědění článek, který by vám mohl pomoct www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Domácí léčba

Léčba vaginální, poševní, mykózy


Gyno-pevarylDěláte všechno správně a už od včerejška máte svědění a ráno se objevil výtok? To se stává, můžete mít oslabenou imunitu, nebo je váš organizmus náchylnější ke kvasinkovým onemocněním. Pomoc je jednoduchá – stačí zajít do lékárny. Pokud se červenáte před lékárníkem a celou frontou zvědavců za vámi, když jste nucena popisovat své obtíže, v lékárně stačí říct: „ Gyno-Pevaryl® 150, prosím!“
Jedná se o volně prodejný lék ve formě vaginálních čípků, který Vás rychle a spolehlivě zbaví obtíží – už za 3 dny můžete být fit! Čím dříve po propuknutí prvních příznaků Gyno-Pevaryl® 150 použijete, tím dříve se nemoci zbavíte a zabráníte riziku přechodu do chronického stádia nebo vzniku dalších zánětlivých komplikací. Gyno-Pevaryl® 150 by měl také patřit do výbavy Vaší cestovní lékárničky, onemocnění vaginální mykózou v zahraničí se vám totiž může prodražit.

Zbývá jen popřát krásné léto!


Zdroj: Johnson & Johnson, komerční prezentace


Léčivý přípravek Gyno-Pevaryl® 150 obsahuje ekonazol nitrát, vaginální podání.
Před použitím si pečlivě pročtěte příbalovou informaci.
McNeil Products Ltd., Místní zástupce: Johnson & Johnson, s. r. o., Karla Engliše 3201/6, 150 00 Praha 5, tel. +420 227 012 111.
EK_201106074 

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Diskuze

V diskuzi VAGINÁLNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Chtěla bych připojit komentář se svou zkušeností. Mykóza je ženské zlo a noční můra. Alespoň pro mě byla po dobu 5let. Gynekoložka se mnou vždy řešila probíhající problém jen přechodně a vůbec se mnou nejedla o možnosti chronických mykóz. Nakonec jsem se dostala opravdové pomoci až v lékárně, kde mi byl doporučen wobenzym. Ptala jsem se na poptávku a zda jsou ostatní uživatelé spokojeni a bylo mi řečeno, že více méně ano. Tak jsem to zkusila. Brala jsem jej půl roku, přestože jsem v tu dobu byla bez problémů. Teď mám od nich pokoj.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Mykozy jsou hroznej strašák. Měla jsem s nimi strašné problémy. Každopádně co můžu říct za sebe tak super je www.herbalon.cz/inpa…

Zdroj: diskuze Vaginální mykóza

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi VÁČEK NA DÁSNI - DOMÁCÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slámová lucie.

Jak co nejrychleji zbavit vacku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina.

Mám váček na dásni, chtěla bych ho odstranit sama. Je nutné ho propíchnout nebo stačí jen zuby a dáseň čistit a váček sám zmizí .. není-li nutná návštěva zubaře.

Zdroj: diskuze Váček na dásni - domácí léčba

Zácpa a její léčba

Chronická zácpa se dá řešit systémově, protože z velké většiny se bude jednat o zácpu návykovou (habituální zácpa), která vzniká útlumem nebo vyhasnutím defekačního, respektive vyprazdňovacího reflexu. Výhodou je, že tento reflex lze nacvičit a není to vůbec složité.

Zdroj: Zácpa a její domácí léčba

Tea tree oil na mykózy

Řadu žen trápí po koupání v bazénech, ale i v rybnících nebo na přehradách vaginální (poševní) mykóza. Způsobují ji kvasinky a plísně. Spoustě z nich se osvědčilo, když si večer po koupeli aplikovaly do pochvy preventivně speciální roztok s tea tree olejem. Velmi dobrou účinnost mají rovněž gely s třemi procenty tohoto oleje. Hodně žen používá gel s olejem také poté, co dobraly antibiotika. A lze jej použít i tehdy, jakmile se objeví první příznaky kvasinek a plísní. Na počátku totiž mívá preparát největší účinnost. Pokud nepomůže, musí nastoupit klasická léčba.

Při potížích zaveďte tampon předem namočený v 10% roztoku Tea tree oil a převařené vody. Opakujte do odeznění příznaků, 8–10 dnů. Účinné jsou také výplachy pochvy, tj. 8–10 kapek do 1/2 I převařené nebo destilované vody.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM POMÁHÁ NA OPAKUJÍCÍ SE MYKÓZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Ahoj ženy, ty probiotické kapsle jsou fajn, ale mykózu, která se opakuje to nevyléčí. Jen na chvíli pomůžou. Nejlepší je vyzkoušený lék Wobenzym spolu s antimykotikem. Píšu z vlastní zkušenosti.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym pomáhá na opakující se mykózy

Černý bez na zácpu

Květ černého bezu dobře uvolňuje zácpu. Na zácpu se pije čaj ze suchých květů černého bezu.

Zdroj: Zácpa a její domácí léčba

Příznaky

Plísně na obličeji se často objevují na pozadí jiných kožních infekcí, a to na základě mykóz pokožky nohou a rukou, které se lehce přenesou na obličejovou část. K plísňové infekci obvykle dochází prostřednictvím:

  • úzkého kontaktu s nemocným člověkem;
  • styku s nemocnými zvířaty (příčinou infekce mohou nejen zvířata, ale i obydlí zamořené plísněmi);
  • používání osobních věcí jiných lidí, například ručníku nemocného jedince (ve vlhkém a teplém prostředí se plísním daří nejlépe).

Příznaky mykózy závisí na typu a agresivitě plísní způsobených kožními lézemi, individuální reaktivitou. V tomto případě se na povrchu kůže objeví kruhové skvrny růžové nebo žluté barvy, které mohou být ohraničené. Skvrny se mohou na okrajích zvětšovat. Případné chloupky v oblasti mykózy obvykle nejsou ovlivněny.

Při chronické mykóze kůže obličeje jsou postižená místa podobná příznakům ekzému. Defekt získává odstín namodralé barvy s rozmazanými hranicemi. Může se vyskytnout i malé odlupování postižené kůže a svědění.

Kožní léze se mohou objevit také ve formě svědění a zarudnutí kůže bez známek šupinatění. Je rovněž možný výskyt infiltrovaných prvků ve formě plátu s hnisavým výtokem, který po otevření vykazuje krusty. V tomto případě je tento projev mykózy často mylně diagnostikován jako akné.

Další variantou mykózy na obličeji je favus. Toto onemocnění je obvykle sekundární a vyskytuje se v přítomnosti houbového onemocnění pokožky hlavy. Mykóza v tomto případě vypadá jako červená skvrna se žlutými krustami.

Zde můžete vidět, jak vypadá plíseň v obličeji.

Zdroj: Plíseň v obličeji

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Kurkuma

Jen málo důkazů podporuje účinnost kurkumy při léčbě svrabu. Někteří lidé však tvrdí, že je účinná při zmírňování příznaků.

Léčba svrabu kurkumou nezastaví příznaky nebo nevyléčí zamoření, takže nakažení budou stále vyžadovat jiné metody léčby.

Zdroj: Domácí léky proti svrabu


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP