Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ MASKA NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY V OBLIČEJI

OBSAH

Osvěžující maska z okurek

Tato maska je určena mastné a problémové kůži. Okurky jsou ideální pro velké póry na kůži, protože jejich složení stáhne kůži a minimalizuje tak rozšířené póry. Stačí buď jen plátky okurky přímo na obličeji, nebo jako intenzivní maska s jogurtem. Recept na okurkovou masku: 2 lžíce okurkové šťávy se smíchají se 2 až 4 polévkovými lžícemi přírodního jogurtu nebo tvarohu. Natřete masku na kůži a necháte ji 20 minut působit.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Ondrášková.

Dobrý den, mám velké problémy na obličeji - rozšířené žilky. Chtěla bych si koupit krém Antižilka, ale nevím jak a kde si ho mám u vás objednat.
Můžete mi to, prosí, sdělit?

Děkuji. Ondrášková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém Antižilka

Okurková maska na bělení pih

Okurková maska bělí a zvláčňuje pokožku. Umístěte na obličej tenké plátky okurky a díky tomu vám vyblednou pihy. Maska by měla být na obličeji 15 až 20 minut. Následně vymačkáte šťávu z okurek a uděláte si při tom jemnou masáž obličeje.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ ŽILKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Taky jsem byla spokojená s laserovým ošetřením, které jsem absolvovala v ražskémm centru, na které jsem dostala výborné hodnocení. Pro ty, koho trápí také červené žilky a uvažují o odstranění, tak tu můžu nechat odkaz www.amarylliscentrum.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Romana Rotová.

Dobrý den,

na kolik Vás ošetření celkem vyšlo. Já mám rozšířené žilky na tváři. Píšou 50 Kč za jeden impuls. Nevím, kolik by jich bylo třeba.

Děkuji za odpověď. Romana Rotová

Zdroj: diskuze Praskání žilek v obličeji

Jak zamaskovat červené žilky?

  • Zamaskování červených žilek není velkým problémem. Postačí vám nákup make-upu, který má silnou krycí konzistenci.
  • Další možností „zamaskování“ je pomocí korektoru, který skryje rozšířené žilky na obličeji. Korektor by měl mít vždy světlejší odstín než make-up.
  • Velmi vhodný je i průsvitný pudr na obličej.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Linda.

Dobré je také mužské sperma. Funguje ještě silněji než vaječný bílek. Musíš ale svého milence hodně vzrušit, aby ho měl hodně a pěkně husté a bílé. Nejlepší je na to masáž penisu a až se udělá, tak pak proveď odběr semene, které si rozetři po obličeji. Ale pozor, nesmíš si sperma dát do očí. Mužské semeno v očích způsobuje silnou reakci a oko po něm zčervená. Na spermatem zasažené oko je jediná pomoc vydržet to. Tady je nějaké video, kde je vidět masáž penisu: www.pornhub.com/view…

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Masky na ucpané póry

Ke stažení pórů by vám mělo pomoci pravidelné (2x do týdne) používání speciálních masek:

  • maska Shamask I – je určena pro pórovitou, zanesenou pleť, silně prokrvuje a čistí pleť do hloubky;
  • maska Shatex – omezuje nadměrnou tvorbu mazu, stahuje póry a zpevňuje strukturu obličeje;
  • maska Shayouth – zjemňuje póry a je vhodná na suchou, dehydratovanou pleť;
  • slupovací maska Shapeel – je vhodná pro všechny typy pleti a je ji možno použít k rychlému vylepšení před odchodem do společnosti; též omezuje růst chloupků na obličeji.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Masky na rozšířené póry a černé tečky

Nečistoty, špína a kožní maz mají tendenci usazovat se v rozšířených pórech, čímž je naneštěstí ještě více zvětšují a zviditelňují. Udržovat póry čisté pomocí peelingu je tedy základním kamenem úspěchu.

Na rozšířené póry a černé tečky je určena například jílová maska Réponse Pureté, která v péči o pleť poskytuje hloubkové čištění pleti se stažením pórů, regulaci tvorby mazu a kompletní prozáření unavené a matné pleti. Díky svému jedinečnému složení je jílová maska vynikajícím přípravkem pro každou pleť.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den, chcem sa opytat..aka maska je dobra na pory ?? existuje nejaka kozmetika, ktora by mi pomohla aby sa moje pory zmensili alebo stiahli ?? nezmyznu mi asi nikdy:(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jak na velké póry? Pokud se jich chcete skutečně zbavit na trvalo, tedy je zúžit, tak vám žádná kosmetika zcela nepomůže. Jediné řešení, jak rozšířené póry zúžit je pomocí chemického peelingu a nebo s pomocí laserové terapie, toto dokáže velké póry znatelně zredukovat.
Kosmetika, určená na velké póry, tyto jenom překryje, a ačkoliv by reklamní text u těchto výrobků mohl slibovat úplné vyřešení tohoto problému, tak tomu tak není. Velké póry jsou vlastností konkrétní pokožky a krém ani pleťová maska na póry je nikdy trvale neodstraní. Půjde vždy jen o relativně krátkodobé řešení. Pokud použijete korekční kosmetiku na velké póry, tak dbejte na dobrý podklad, který dobře přilne k vyčištěné pokožce a vytvoří základ pro další make-up, který pak lépe drží a má vyrovnaný základ. Jako vhodný podklad doporučuji Clarins - Bázi na vyplnění vrásek a pórů, odkaz: www.krasa.cz/baze-na… a jako péči pro delší efekt na stažení rozšířených pórů doporučuji sérum Idealist od Estée Lauder odkaz: www.krasa.cz/serum-o…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ústní voda Listerine podle mého názoru nemá vliv na popraskané žilky na tvářích. Už jen z toho důvodu, že ústní voda se používá na výplach dutiny ústní a nemá přijít do kontaktu s pokožkou na tvářích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Hydratační maska z ovoce

Ovocná maska je pro všechny typy pleti. Kdo má rád masku z ovoce, potřebuje jen kousek zralého ananasu nebo papáji. Dřeňovou směs z tohoto ovoce aplikujete na obličej. Po opláchnutí stačí, když použijete své obvyklé denní krémy na obličej. Pokud je tato maska pro vás příliš ovocná, tak můžete vyzkoušet alternativní masku z mandlí.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Co jsou metličkové žilky

Metličkové žilky jsou malé rozšířené krevní cévy nacházející se v blízkosti povrchu kůže, které se projevují jako fialové, modré nebo červené mapy na pokožce. Žilky jsou podobné křečovým žílám, ale jsou v průměru tenčí a nejsou hmatatelné. Jedná se o malé rozšířené krevní cévy v blízkosti povrchu kůže nebo sliznice. Tyto žilky mívají obvykle průměr 0,5 až 1 milimetr. Mohou se objevit kdekoliv na těle, ale nejběžněji se vyskytují na tváři, kolem nosu a na bradě. Mohou se také vytvořit na nohou, konkrétně na stehnech, kolenních kloubech a kolem kotníků. Příčinou vzniku je oslabení pojivové tkáně. Pokud se krev hromadí a cévky jsou rozšířené delší dobu, projeví se na povrchu nohou jako metličkové žilky. Ženy tento problém postihuje téměř třikrát častěji než muže.

Zde můžete vidět, jak vypadají metličkové žilky.

Zdroj: Metličkové žilky

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Regenerační maska z avokáda

Maska z avokáda je dobrá pro zvláště suchou a zralou pleť. Recept na avokádovou masku: polovina pyré z avokáda, 1 lžička medu a 1 lžíce tvarohu či smetany. Přidáním několika kapek citronové šťávy docílíte světlejšího tónu masky.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MASKA Z RÝŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Vyhlazující pleťová maska z rýže a s japonským saké se jmenuje Planet Spa a je od Avonu.
Tato vyhlazující rýžová pleťová maska pro vyčištění, osvěžení, vyživení a pro hebkost pleti. Maska z rýže je vhodná pro všechny typy pleti.

Složení masky z rýže:
extrakt z rýže: vyživuje a zjemňuje pleť a vyhlazuje vrásky.
japonské saké: zanechává sametově hebkou pokožku bez vrásek.

Použití:
Aplikuje se na odlíčenou, čistou pleť jenom tenká vrstva vyhlazující masky. Nechá se působit po dobu cca 20 minut, až do úplného zaschnutí. Potom se opatrně sloupne. V případě potřeby dočistěte pleť čistícím tonikem, které běžně používáte. Poté naneste denní nebo noční krém. Používejte dle potřeby 1x týdně.

Obsah balení je 75 ml, stojí kolem 90 Kč a k dostání je běžně v internetových obchodech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí maska z rýže

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Mrkvová maska se žloutkem

Mrkvová maska je ideální na suchou pleť. Trochu mrkvové šťávy smícháte se žloutkem a přidáte 2 kapky oleje. Masku nanesete na obličej a nechte působit. Následně opláchněte obličej.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Medová maska na vrásky

Medová maska je dobrá proti vráskám a jemným linkám. Smíchejte jednu lžičku medu s vaječným bílkem a asi 50 gramů ječné mouky. Bílky musí být rozmíchány do sněhu. Masku naneste na obličej a nechte ji působit asi 20 minut. Poté masku omyjte teplou vodou.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Zpevňující maska z mandlí

Recept na mandlovou masku: hrst sladkých mandlí, 3 jahody, ½ okurky, 1 lžička medu, 1 lžička jogurtu. Vše zamíchejte, až z toho vznikne hladký krém. Nechte masku několik minut působit a následně smyjte masku z obličeje. Poté naneste obvyklý denní krém. Hydratační maska z mandlí nevysušuje kůži a může být bezpečně použita i v okolí očí. Kromě toho, že má tato maska silné zpevnění je důležité, aby oči zůstali stále volné.

Zdroj: Domácí masky na pleť

Proč mám rozšířené póry

Přebytky kožního mazu zvětšené póry ucpávají, póry pak na povrchu oxidují a vzhled pleti kazí černé tečky neboli komedony. Rozšířené póry se nejčastěji objevují v obličeji zejména na nose, čele a bradě, mohou se objevovat také na tvářích a dále na krku a na zádech. Protože rozšířené póry mají tendenci ucpávat se a v ucpaných pórech dochází ke vzniku zánětlivých projevů akné, je důležité věnovat pokožce s rozšířenými póry náležitou péči.

Zdroj: Rozšířené póry

Domácí přírodní recept proti roztřepeným konečkům

Domácí recept - přírodní medová maska na suché vlasy a konečky: Smíchejte 1 lžíci medu s 1 žloutkem a 1 lžíci olivového panenského oleje a naneste na vlasy, nechejte působit 15 minut, poté opláchněte. Tato domácí přírodní maska je vhodná jak na suché vlasy, tak i na roztřepené konečky.

Olivový olej je přírodním zdrojem důležitých vitaminů a minerálů. Je známé, že pokud každý den udržíte lžíci kvalitního oleje v puse alespoň 4 - 5 minut, zlepší se vám kvalita vlasů, budou pevnější, zdravější, získají lesk a nebudou vypadávat a to všechno přirozenou přírodní cestou.

Zdroj: Poškozené vlasy a roztřepené konečky


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP