Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMACI ODVAR Z KONOPI NA VLASY

OBSAH

Konopná mast je osvědčený prostředek při zhoršeném stavu pokožky. Konopný olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (linolová, alfa-linolenová a zejména gama-linolenová). Konopná mast zvyšuje obsah ceramidů v pokožce a tím zvyšuje její přirozenou bariérovou funkci. Pleť hydratuje a regeneruje. Konopná mast je vhodná k péči o ekzematickou pokožku. Doporučuje se rovněž na suchou pleť a pokožku vystavenou každodennímu stresu velkoměst.

Zdroj: Domácí výroba konopné masti ze sádla

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Chtěla bych se prosím zeptat jak se vyrábí taková domácí maska na vlasy z konopí? Koupené šampony atd. mi také nepomáhají, a vlasy stále padají...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Lucie, po konopí to nebude s padáním tvých vlasů lepší! Zajdi raději do nějakého vlasového centra, například HairCentrum Praha. Tam ti vlasy prohlédnou, prozkoumají také vlasovou pokožku a jen tak se dozvíš, proč ti padají vlasy. Držím palce!

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem PŘIBRÁNÍ NA VÁZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Škrabalová.

Dobrý den Otče Pleskači,
prosím o radu v případě podvyživenosti, moje kamarádka je moc hubená a chtěla by přibrat, bohužel se jí to nedaří. Můžete poradit nějaké bylinky?
Marie Škrabalová, Uh.Hradiště

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obecně platí, že hořká nejedovatá bylina bude podporovat chuť k jídlu a tím pomůže ke zvýšení tělesné hmotnosti.

Přibírání na váze - byliny podporující chuť k jídlu:

1. Konopí - výtažky z listů nebo jeho kouření.
2. Heřmánek - výtažky z rostliny nebo odvar.
3. Benedikt lékařský nebo benedikt čubet - odvar.
4. Kořen pampelišky - odvar.
5. Chen pi - tinktura 1 až 4 ml.
6. Zázvor - čaj, odvar, kousky zázvoru.
7. Cukrové jablko - plod.
8. Lékořice - čaj, odvar.
9. Vitánie snodárná - extrakt z kořene.
10. Hořec - odvar, čaj.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přibrání na váze

Recept na kopřivový odvar na vlasy

Ingredience: 1 hrnek sušené nebo čerstvé kopřivy (listy), 1 litr vody, hrnec, sítko

Postup: Sušené nebo čerstvé kopřivy vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Kopřivy vařte jednu minutu na mírném ohni a po vypnutí zdroje nechte čaj louhovat a přirozeně vychladnout. Když je odvar vlažný, tak ho přes sítko přeceďte a můžete si jím oplachovat vlasy vždy po umytí

Zdroj: Kopřivový šampon

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Využití konopí v kosmetice

Konopný olej bývá součástí pleťových a regeneračních krémů, avšak bývá kombinován s dalšímu účinnými složkami jako je Koenzym Q10 nebo kyselina hyaluronová. Pronikají hlouběji do pokožky, vyhlazují vrásky a zlepšují celkový tonus pleti, ale pomáhá i s opary nebo suchou a popraskanou kůží.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Diskuze

V diskuzi BARVENÍ VLASŮ KAKAKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já zas používám kakaový odvar 60°C teplý (voda, kakao ocet), ve kterém si máchám všechny vlasy co nejblíže k hlavě - pálí to. Zbylé vlasy, které nemůžu ponořit, si potírám houbičkou namočenou v odvaru, čímž ho také neustále promíchávám, aby se neusazoval hnědý pigment dole. To celé dělám než odvar vystydne. Pak vlasy jemně a krátce osprchuju studenou vodou a zabalím do hnědého ručníku. Až to z nich trochu nasaje tak dám do vlasů balzám na barvené vlasy a upravím je fénem. Barva vydrží do příštího mytí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů kakako

Domácí recepty: vlasové zábaly a masky

Zdroj: Domácí masky pro vaše vlasy

Vzácný olej z bio konopí

Lisováním ze semen konopí se získává vzácný konopný olej. Obsahuje esenciální mastné kyseliny, které jsou pro naše tělo nezbytné, protože si je samo neumí vyrobit. Jsou to především omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, cenné aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E a řada dalších minerálních látek. Konopný olej bývá hlavní účinnou složkou konopné kosmetiky. Má léčivé účinky, hojí, hydratuje, skvěle působí i na problematickou pleť a ceněné jsou i jeho antibakteriální účinky. Výborně se však uplatňuje i ve vlasové péči, resp. při potížích s vlasovou pokožkou, například padání vlasů, lupy, ekzémy.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU PŘI UŽÍVÁNÍ XARELTA PÍT HŘEBÍČKOVÝ ODVAR? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Uhlířová.

chci odvar pít jako prevenci proti rakovině prsu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje odborná studie, která na zvířatech dokazuje pozitivní účinky hřebíčku při boji proti již probíhajícímu karcinomu prsu. Podle této studie má nejsilnější protirakovinové účinky esenciální olej z hřebíčku a o něco slabší alkoholový extrakt a vodový odvar. Výsledky této studie si můžete detailně přečíst zde: www.ncbi.nlm.nih.gov…

Jak je to s hřebíčkem a léky na ředění krve?
Hřebíček a v něm obsažený hřebíčkový olej mohou zesílit účinky antikoagulancií (tedy i Xarelta) a dalších léků, které ovlivňují srážlivost krve, jako jsou inhibitory krevních destiček, trombolytická činidla a nesteroidní protizánětlivé léky, což může zvýšit riziko krvácení.

Eugenol, aktivní složka hřebíčku a hřebíčkového oleje, se ukázal jako inhibitor aktivity krevních destiček. Závažné komplikace krvácení a interakce s hematologickými přípravky však nebyly hlášeny. Účinky hřebíčku na srážlivost krve se výrazně různí kvůli různým obsahům aktivních látek v tomto koření. Jednou si koupíte hřebíček, který bude mít účinky vyšší a jindy zase skoro žádné.

Pokud užíváte Xarelto, tak byste měla spolupracovat s lékařem, který vede léčbu Xareltem a informovat ho o vašich záměrech užívat hřebíčkový odvar dříve, než jej začnete užívat. Doporučuje se pečlivé klinické a laboratorní sledování hematologických komplikací. Také byste svému lékaři měla neprodleně hlásit jakékoli známky krvácení, včetně bolesti, otoku, bolesti hlavy, závratě, slabosti, prodlouženého krvácení z řezných ran, zvýšeného menstruačního krvácení, vaginálního krvácení, krvácení z nosu, krvácení z dásní při čištění zubů, neobvyklého krvácení nebo modřin, červená nebo hnědá moč nebo červená nebo černá stolice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mohu při užívání xarelta pít hřebíčkový odvar?

Zábal z kiwi na křehké vlasy

  • 1 kiwi
  • šťáva z jednoho citronu

Kiwi oloupejte a pořádně rozmixujte do hladka. Poté přidejte šťávu z jednoho citronu. Pořádně smíchejte. Masku naneste na vlasy, zabalte igelitem a přes to ručníkem. Nechte působit alespoň jednu hodinu. Pak vlasy pořádně propláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

zdravim mohl bych poprosit o recept na domaci sampon z konopi? dekuji

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Zkušenosti

Máte své vlasy mastné, řídké nebo vás trápí lupy? Podle ne jedné recenze je tu jednoduchá a přírodní pomoc, kterou najdete v kopřivě! Jak dokáže kopřiva pomoci vašim vlasům? Chcete-li mít vlasy zářivé, lesklé a husté, tak si můžete připravit odvar z kopřivy, který tyto problémy jednoduše vyřeší. Pokud máte mastné nebo řídké vlasy, tak si můžete udělat domácí kopřivový šampon, který je na 100% přírodní bázi.

Kopřiva dvoudomá slouží nejen jako zdravý čaj na pročištění těla od škodlivých látek, které se denně hromadí v našem těle, ale dá se využít i na „zkrášlovací“ účely. Pokud vás trápí mastné nebo řídké vlasy, tak si můžete pomoci právě kopřivovým odvarem. Když si budete pravidelně aplikovat kopřivový odvar, kopřivový zábal nebo kopřivový šampon, budete mít po krátké době vlasy pevnější, hustší a mastné vlasy či pokožka vás už nebudou trápit. Kopřivový odvar, zábal a kopřivový šampon totiž zpevňují vlasovou strukturu a odmašťují pokožku hlavy. Masírováním pokožky hlavy kopřivovým odvarem nebo zábalem budete stimulovat růst vlasů a podpoříte i kvalitu vlasu.

Dle informací z diskuzí na webových stránkách je zřejmé, že pokud si chcete „zkrášlit“ vlasy kopřivovým odvarem nebo kopřivovým zábalem, tak byste je měli používat alespoň 2krát týdně. Klidně si však můžete vtírat a masírovat pokožku hlavy kopřivovým odvarem (ne šamponem) i každý den, účinek bude rychlejší a efektivnější. Kopřivový odvar můžete i pít, podpoříte tak pročištění organismu. Ale pozor, tuto kúru nesmíte dělat déle než dva až čtyři týdny, protože dlouhodobým pitím kopřivového čaje si ředíte krev a odstraňujete minerální látky ze srdečního svalu, čímž je pak funkce tohoto orgánu omezena.

Zdroj: Kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, mohu poprosit o návod na extrakt z konopí na vlasy? Děkuji.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Několik rad před použitím zábalů:

  • Zábal musíte mít na hlavě minimálně 20 až 25 minut, jinak postrádá smysl.
  • Vlasy zabalte do igelitu a poté ještě obalte ručníkem, aby byl zábal v teple a účinnější, pro urychlení ho můžete zahřát trošku fénem.
  • Vlasy musí být pořádně umyté a hlavně bez kondicionéru.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A KONOPI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Balonova.

Mohu pouzivat při Warfarinu mast z konopí ? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef Medřický.

Prosím o sdělení, zda mohu používat mast z konopí na bolest kolena, užívám-li Warfarin. Děkuji

Zdroj: diskuze Warfarin a konopi

Zábal z vaječného žloutku pro suché a lámavé vlasy

  • 1 žloutek
  • 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 nebo celá lžíce olivového oleje
  • 1–2 lžíce kávy

Vše společně smíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 až 25 minut. Poté vlasy pořádně opláchněte, ale pozor, jen vlažnou vodou, vajíčko by se mohlo srazit. Pokud by k tomu přece jen došlo, nechte ho zaschnout a poté vyčešte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý deň,
mám dotaz k vajíčkovému šampónu pre lámavé vlasy. Koľko ide do zmesy tej minerálnej vody?
Ďakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Zábal z banánu pro vlasy bez lesku

  • 1 banán
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička olivového oleje

Banán pořádně rozmixujete na kašičku. Důležité je, aby v ní nebyly kousky, protože ty se obtížně z vlasů vymývají. Poté přidejte lžíci medu a olivový olej. Vše pořádně promíchejte a naneste na vlasy. Nechte působit alespoň 20 minut.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Těžké a unavené nohy

I s tak nepříjemným problémem jako jsou těžké a unavené nohy dokáže olej z bio konopí pomoci. Díky svému spojení s panthenolem, koenzymem Q10 a koloidním stříbrem se z něj stává téměř zázračný krém Varicann. Skvěle pomůže při dlouhodobých potížích i akutním problému, a navíc má schopnost osvěžit a ulevit na ošetřeném místě. Konopný olej tak skutečně využije každý bez ohledu na věk i pohlaví. Ideálním dárkem, který potěší, zkrášlí i pomůže od bolesti se tak může stát jakýkoli produkt konopné kosmetiky.

Zdroj: Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Zábal z bílého jogurtu na mastné vlasy

  • bílý jogurt
  • 1 lžička medu

Bílý jogurt smíchejte společně se lžičkou medu. Masku vetřete na vlasovou pokožku a nechte působit alespoň 20 minut. Jogurt výborně čistí pokožku a vyrovná pH. Dobře hydratuje.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z avokáda na suché vlasy

  • avokádo
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 lžičky medu

Zralé avokádo rozmixujte na kašičku, přidejte lžičku olivového oleje a 2 lžičky medu. Vše společně promíchejte, vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 20 minut. Poté pořádně opláchněte.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy

Zábal z majonézy

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce olivového oleje

Umíchejte majonézu spolu s olivovým olejem na hladkou kašičku. Poté vetřete do vlasů a nechte působit alespoň 30 minut. Pro lepší působení přikryjte igelitem a na něj ještě přidejte ručník. Krásně se vám zábal zahřeje a vlasy budou nádherně lesklé a zdravě vypadající.

Zdroj: Domácí zábaly na poškozené vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP